מנה ראשונה - תאנים במילוי גבינת עיזים
החומרים:
4 תאנים
1/3 חבילת גבינת עיזים
1/2 שן שום מרוסקת
חלמון ביצה
2 כפות שמן זית
2 כפות חומץ בלסמי
1/3 כפית חרדל
1/3 כפית סוכר
10 שקדים קלופים וקצוצים
אופן ההכנה:
טורפים את הגבינה עם חלמון הביצה והשום, חותכים כל תאנה לארבעה חלקים, מבלי להפריד ביניהם, שמים על כל תאנה מתערובת הגבינה. מערבבים את כל חומרי הרוטב בצנצנת, ויוצקים על כל תאנה כף מהתערובת. קולים את השקדים בתנור, ומפזרים אותם על התאנים.
מנה עיקרית - רביולי פתוחים במילוי פיטריות
החומרים:
250 גרם עלי פסטה מבצק פסטה טרי בגודל 24x24
200 גרם פיטריות יער
4 שיני שום מעוכות
2 כפיות חומץ בלסמי
1 כוס יין אדום
1 כפית סוכר
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור
1 כפית רסק עגבניות
אופן ההכנה:
מטגנים את הפטריות בשמן זית על אש נמוכה ומוסיפים את השום. כשהפטריות מתחילות להשחים, מוסיפים את החומץ בלסמי, יין, סוכר מלח ופלפל, ומבשלים 20 דקות על אש נמוכה. מוסיפים את רסק העגבניות, בוחשים ומורידים מאש. חותכים את הפסטה לריבועים בגודל 6x6 ס"מ ומבשלים את הפסטה. מסדרים את ריבועי הפסטה על צלחת, מניחים על הפסטה פיטריות ורוטב, ומכסים בריבועי פסטה נוספים.
קינוח - אננס בקרמל תפוז
צולים את האננס על מחבת פסים לצריבה ואטימה דקה מכל צד. מחממים תנור ל-150 מעלות. מניחים את האננס בתבנית, סוחטים תפוזים לכדי 1/3 גובה האננס, מוסיפים כף חמאה, וגרגירים ממקל וניל, אופים כ-20 דקות, כאשר לאחר 10 דקות הופכים את האננס. מצננים ומכינים את הרוטב.
הרוטב:
מכינים קרמל מ-1/2 כוס סוכר ומעט מים. מערבבים מיץ מתפוז, מקל וניל, וכשתי כפות חומץ ויין, ומוסיפים תוך כדי ערבוב לקרמל, עד שמגיע למרקם חלק. מצמצמים עד לדרגת סירופ. פורסים את האננס לפרוסות עגולות דקות, ומזגגים מלמעלה את הרוטב ומתענגים.
מה שותים? קוקטייל - "פיתוי"
2 כפות שוקולד לבן מומס
1 כף פירות יער
30 מ"ל Southern Comfort
20 מ"ל אבסולוט וניל
20 מ"ל פרנג'ליקו
20 מ"ל מיץ אוכמניות
מעבירים לבלנדר את השוקולד, הפירות וה-southern. מערבבים בשייקר את שאר החומרים, ומוסיפים את התערובת שבבלנדר לשייקר, מערבבים ומגישים בכוס מרטיני גדולה.