X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
ן 28 היה במותו. מותיר אישה ותינוקת המפגן בו השתתף קהל וראשי חיל-האוויר וצה"ל, נמשך למעשה כרגיל
▪  ▪  ▪
בני גרנות עם רעייתו אילנה והבת אורית [צילום: באדיבות המשפחה]

ב-12 ביולי 1973 נערך בבסיס חיל-האוויר בדרום, טקס סיום קורס טייס של אותה שנה שכלל מפגן אווירי. בני גרנות, מראשוני צלמי הטלוויזיה הישראלית, נמנה עם צוות הטלוויזיה הישראלית שסיקר וצילם את האירוע. בעת שעמד בני בפאתי מסלול המראת המטוסים וצילם את המפגן, פגעה בו כנף מטוס פוגה שחלף על המסלול והרגו במקום. בן 28 היה במותו. מותיר אישה ותינוקת. המפגן בו השתתף קהל וראשי חיל-האוויר וצה"ל, נמשך למעשה כרגיל. סיפור התאונה המחרידה, נשכח עם השנים. ולא רבים יודעים כי התרחשה כלל.

פרקי חייו
בני גרנות עם הבת אורית [צילום: באדיבות המשפחה]

מסיבות פנימיות
בשנות עבודתו בטלוויזיה צילם סרטים רבים על חיל האוויר ואנשיו על הקרקע ובאוויר. סרטיו הוצגו ברבות מהמסיבות הפנימיות שנערכו בבסיסי החיל.

הוא צילם אירועים ותוכניות רבות, צילומי טבע, נופים ואפילו כדוררגל אולם יותר מכל, כך מספרים חבריו ומכריו, אהב לצלם מטוסים וצילומים מהאוויר
▪  ▪  ▪

בני גרנות ז"ל נולד בשוודיה בשם בנימין גרובר. הוריו נמלטו מגרמניה מאימת השואה לדנמרק ומשם לשוודיה. עם קום המדינה עלה בני עם הוריו לארץ והמשפחה התיישבה בשכונת אבו טור בירושלים. אביו של בני, אוטו גרובר היה חובב צילום והתקין בבית מעבדת צילום. מכאן, ככל הנראה, ירש בני אהבתו לצילום. בני למד בבית ספר יסודי "גאולים" בירושלים. יחד אתו למד בבית ספר זה תלמיד בשם אמיר נחומי, לימים תת- אלוף, מפקד וטייס קרב מהולל בחיל-האוויר, בעל עיטור מופת. בתיכון למד בני בבית ספר בעין כרם. בתחילת שנות ה-60 התגייס בני גרנות לצה"ל ושירת ביחידת נח"ל מוצנח, בקיבוץ צובא. לאחר שסיים שירותו הצבאי למד בני בבית הספר לצילום של משרד העבודה בירושלים. בהמשך התגורר בשכונת יד אליהו בתל אביב. זמן קצר לאחר הקמת הטלוויזיה הישראלית הצטרף בני, בסוף שנות ה-60 לצוות צלמי הטלוויזיה הישראלית והיה למעשה מראשוני הצלמים בטלוויזיה הישראלית.
הוא צילם אירועים ותוכניות רבות, צילומי טבע, נופים ואפילו כדוררגל. אולם יותר מכל, כך מספרים חבריו ומכריו, אהב לצלם מטוסים וצילומים מהאוויר. בני היה ידוע כ"משוגע" לחיל-האוויר ולמטוסים. עוד משחר נעוריו, מלבד צילום, הוא התעניין במטוסים ותעופה. היה מנוי על בטאון חיל-האוויר ונהג להרכיב דגמי מטוסים מקרטון וניר שצורפו לגיליונות בטאון זה. בשנות עבודתו בטלוויזיה צילם סרטים רבים על חיל-האוויר ואנשיו על הקרקע ובאוויר. סרטיו הוצגו ברבות מהמסיבות הפנימיות שנערכו בבסיסי החיל. "הוא היה בן בית בבסיסי חיל-האוויר והכיר טייסים לא מעטים", מספרת לי אלמנתו אילנה גרנות. מכר של בני, מספר, כי לא פעם "התנדב" לצלם סרטים עבור חיל-האוויר תמורת הזכות לטוס במטוסי החייל.
את רעייתו אילנה הכיר בני אצל חברה משותפת בירושלים. חברים מספרים כי אהבתו של בני לאילנה הייתה אהבה גדולה. הוא התגורר אז בתל אביב עם חבר בשם עמנואל. כעבור שנה ב-1969 נישאו השניים. החתונה נערכה בבית כנסת באוניברסיטה העברית בירושלים.

סיפור התאונה
אחד מצלמי הטלוויזיה, שהבחין בנעשה אץ נזעק לדווח על התאונה לחבריו בצוות הטלוויזיה ולכתב הטלוויזיה הישראלית, נחמן שי, שישב מאחורי במת הכבוד של המפגן בו ישבו מפקד חיל האוויר אולם המפגן בו השתתף קהל-בני משפחה של פרחי הטייס ומוזמנים וצמרת צה"ל חיל האוויר נמשך כסדרו
▪  ▪  ▪

כששיבץ דודו הירשפלד רכז הצלמים של הטלוויזיה הישראלית את צוות הצלמים למפגן חייל האוויר וטקס סיום קורס טייס של יולי 1973 היה זה אך טבעי וברור לכל שנוכח אהבתו של בני גרנות לטייס והידע והניסיון שלו בתחום המטוסים, לא יפקד מקומו מצוות צלמי המפגן. המפגן נערך ביום חמישי 12 ביולי 1973 בבסיס חיל-האוויר אי- שם בדרום. צוות הטלוויזיה הישראלית יצא דרומה וכלל בין השאר את הכתב הצבאי נחמן שי, הצלם שרגא מרחב, בני גרנות ונוספים.
בני וצוות הטלוויזיה הגיעו מספר שעות לפני התחלת המפגן ל"חזרות כלליות". במהלך המפגן היה בני במטוס פוגה מגיסטר בעת שביצע תרגיל אירובטיקה. הוא ירד ממטוס הפוגה עמד בקצה המסלול וניסה לצלם מטוס פנטום בעת המראתו. הוא הלך מעט אחורה עם המצלמה, ככל הנראה, כדי לתפוס זווית צילום מעניינת של המראת הפנטום, אותה עת המריא בו-זמנית להק של מטוסי פוגה מהצוות האווירובטי של חיל-האוויר. כנף אחת הפוגות פגעה בבני שעמד בקצה המסלול. לבני לא היה סיכוי. הוא נהרג במקום. אחד מצלמי הטלוויזיה, שהבחין בנעשה אץ נזעק לדווח על התאונה לחבריו בצוות הטלוויזיה ולכתב הטלוויזיה הישראלית, נחמן שי, שישב מאחורי במת הכבוד של המפגן בו ישבו מפקד חיל-האוויר, וראשי צה"ל הביטחון הדבר, אף דווח (כך נמסר) למארגני המפגן. אולם המפגן בו השתתף קהל-בני משפחה של פרחי הטייס ומוזמנים וצמרת צה"ל חיל-האוויר נמשך כסדרו.
רעייתו של בני קיבלה את הבשורה המרה על מות בעלה בשעה שחזרה לביתם עם קניות לשבת.

הלוויתו של בני גרנות
[צילום: באדיבות המשפחה]

תפקיד פיקודי בכיר
אורית מספרת לי כי שרתה בחיל האוויר באחת היחידות, ושם נתקלה במקרה בטייס ואף מציינת את שמו המלא (ע.ג) שהתברר לה כי הוא שהטיס את מטוס הפוגה שהרג את אביה. אותו טייס נשא לימים בתפקיד פיקוד בכיר בחיל האוויר.

בני גרנות הותיר אחריו רעיה, אילנה ותינוקת בשם אורית, כיום אורית גרנות-נתיב, מורה במקצועה
▪  ▪  ▪

בני היה בן 28 במותו. הוא הובא למנחות בהר המנוחות בירושלים. אילנה אלמנתו מספרת לי כי מאות רבות הלכו אחר ארונו. וכי בשעת ההלוויה טסו מעל בית העלמין בגובה נמוך יחסית, מטוסי (או מטוס) חיל-האוויר לאות הצדעה לבני שהיה דמות אהובה וידועה בחייל.
נראה כי מלחמת יום כיפורים שפרצה באוקטובר 1973 כשלושה חודשים לאחר התרחשות התאונה המזעזעת השכיחה לא מעט את סיפור התאונה ויתכן כי גם גורמים בחיל-האוויר ובצה"ל פעלו להצניעה בתקשורת ולהשכיחה. אחרי הכל התאונה התרחשה בתוך בסיס חיל-האוויר ולא הייתה לתפארת החייל. חייל האוויר כך נמסר, הקים ועדת חקירה לבדיקת הנושא ומן הסתם נמצאים מסקנות ועדת החקירה באחד מארכיוני חיל-האוויר. אילנה רעייתו של בני גרנות מספרת לי, כי נמסר לה כי פרשת מותו של בני גרנות נלמדת בקורסי טייס.
בני גרנות הותיר אחריו רעיה, אילנה ותינוקת בשם אורית, כיום אורית גרנות-נתיב, מורה במקצועה (הסכימה לפרסם את שמה). אורית מספרת לי כי שרתה בחיל-האוויר באחת היחידות, ושם נתקלה במקרה בטייס ואף מציינת את שמו המלא (ע.ג) שהתברר לה כי הוא שהטיס את מטוס הפוגה שהרג את אביה. אותו טייס נשא לימים בתפקיד פיקוד בכיר בחיל-האוויר.
חלפו למעלה מ-40 שנה מאז נהרג בני גרנות. "הגעגועים אליו קיימים אפילו שעברו 40 שנה. בני לא היה איש קל, אולם היה איש מיוחד, יצירתי, צבעוני ותוסס, חרוץ, בלתי צפוי, שלא היה רגע משעמם אתו, יחד עם זה היה רציני ואחראי אומרת אילנה אלמנתו. ומוסיפה אילנה: "הוא היה איש משפחה. של שלום, ישר, הגון, אמיתי, בעל טוב לב בלתי רגיל בעל נכונות לעזור לזולת ובעל אופטימיות חסרת תקנה. הוא בלב של כולנו. ההפסד הוא לא רק שלו אלא גם שלנו המשפחה והחברים הפסדנו אדם מקסים ומרתק".

תאריך:  23/03/2017   |   עודכן:  23/03/2017
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 נחמן שי
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
ה"פוגה" שהרג את צלם הטלוויזיה הישראלית
תגובות  [ 3 ] מוצגות  [ 3 ]  כתוב תגובה 
1
הוא לא נזהר
אחד מחיל האויר  |  24/03/17 16:17
2
קשורים לעיתונות והוקרה לגרנות
מיכה כרמון לאלון  |  29/03/17 00:39
3
כאב לב עצום
ליאורה ישראל  |  11/02/22 13:56
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
הרצל חקק
דמותה של ז'אן מרקוס נָלושה בידיים אוהבות, והלב יוצא אליה, אל אישיותה הקורנת אור: ז'אן שכבר בילדותה זכתה בכינוי החיבה ג'ני, מוצגת כאשה שממלאת את חייה באהבה לבני אדם, ברצון לעזור ולסעוד אנשים חלשים וחסרי אונים, להילחם בָּרוע, להיאבק בכל ישותה למען עולם צודק יותר
אורנה מרקוס-בן צבי
נתחיל לראות במלים אמצעי-מכשיר לחזק את עצמנו ואת האחרים    נימנע משימוש במלים שליליות "המושכות" אנרגיה שלילית    מילים חיוביות, לעומת זאת, 'ימשכו' לחיינו אנרגיה חיובית
עליס בליטנטל
ביקורת הצגת אשליה בסטודיו ניסן נתיב    מעבר לבימוי המבריק של הבימאית אנה בניאל המתמחה בדרמות רציניות כמו גם למשל ב"מחזה חלום" של סטרינדברג, מתעשר המחזה בצדדים רבים אחרים הקיימים בתיאטרון
רפאל פרטר
מקורם של תרגילי "חמשת הטיבטים" לוט בערפל, המסמך הראשון שניתן ללמוד ממנו על מקורם ועל הגעתם למערב הוא סיפורו של פיטר קלדר "הסוד העתיק של מעיין הנעורים" שיצא לאור בפעם הראשונה בשנת 1939
ד"ר רפאל פרטר
את התרגילים כדאי לבצע במקום שקט ולחזור עליהם פעם ביום במשך כ-10 דקות    הטיבטים מאמינים שהמספר 21 הוא מושלם ולכן על כל תרגיל יש לחזור 21 פעמים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il