לקראת החג וההיערכות לארוחות החג, משרד הבריאות מרענן את כללי הזהירות, למניעת זיהום בחיידק ה-Vibrio vulnificus, בעיקר בדגים: מושט/אמנון, בורי ודניס.
חיידק הויבריו Vibrio vulnificus עלול לגרום לזיהומים חמורים. מאפיין הזיהום: כאב חזק, בצקות, שלפוחיות בעור, דלקת תת-עורית, ובמקרים מסוימים גם אלח דם.
נציין, כי בזכות עליה במודעות הציבור לנושא זה, חלה ירידה בתחלואה בשנים האחרונות.
על-פי נתוני האגף לאפידמיולוגיה במשרד הבריאות, בשנת 2016 דווח על מקרה אחד של Vibrio vulnificus, לעומת בשנת 2012 בה דווח על שבעה מקרים ובשנת 2013 על 10 מקרים.
משרד הבריאות ממליץ:
- לקנות דגים רק ממקומות מורשים (בעלי רשיון עסק);
- לוודא כי הדגים המוצגים בויטרינת הקירור מוחזקים על שבבי קרח;
- ככלל, אין לקנות דגים ישירות מבריכות דגים או מדוכנים פתוחים בהם לא נשמרים תנאי קירור נאותים;
- יש להימנע ממגע ישיר עם הדגים החיים או הטריים;
- אין לקנות דגים חיים או מצוננים שלמים. יש להקפיד לקנות רק את הדגים שנוקו מסנפירים, קשקשים וזימים;
- לחולים במחלות כרוניות, ו/או בעלי מערכת חיסון מוחלשת ו/או פצעים פתוחים בידיים, מומלץ להימנע מכל מגע עם הדגים.