X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
שלט רחוב גבעת בן יהודה [צילום: אלי אלון]
נא להכיר: רחוב גבעת בן יהודה בת"א
בעיר תל אביב מצויים רחובות רבים שהם מעין רחובות "סודיים" -רחובות שאיש להוציא מעטים ביותר, אינו מכיר ויודע על קיומם. לעיתים אף תושבים המתגוררים בשכנות לרחובות אלה לא יודעים על קיומם

עם קבוצת רחובות "סודיים" אלה, נמנה גם רחוב בשם גבעת בן-יהודה. נא לא להתבלבל: לא מדובר ברחוב בן יהודה הידוע והמיתולוגי, אלא ברחוב גבעת בן יהודה.
קובי לידרמן, חבר לפייסבוק, הסב תשומת ליבי, כי קיים רחוב בשם גבעת בן יהודה. יצאתי במסגרת כתבות שאני עושה מידי פעם על רחובות אלמוניים ומיוחדים, לסייר ברחוב ולצלמו.
רחוב גבעת בן יהודה -תעודת זהות
רחוב גבעת בן-יהודה ממוקם בשכונת שפירא בדרומה של תל אביב, הוא רחוב קטן יחסית, אורכו כ-300מטרים, אולי קצת יותר. הבתים הם בתי קרקע עם חצר קטנה. בכל צד ברחוב יש כתשע בתים (הערכה). הרחוב עובר ממערב למזרח מתחיל ברחוב התיבונים ("ע"ש ארבעה דורות של בני משפחת תיבון שפעלו בספרד ובצרפת במאות ה-12 וה-13 והיו מתרגמים בעלי שם מערבית לעברית") והוא רחוב ללא מוצא. בסיום הרחוב יש גינה ציבורית קטנה.
הכניסה לרחוב גבעת בן יהודה היא מרחוב שד"ר חכמי ישראל 65 פינת רחוב התיבונים. נכנסים לרחוב התיבונים ומיד פונים ימינה ואתם ברחוב גבעת בן יהודה.
נקרא ע"ש ישראל בן יהודה
רחוב גבעת בן יהודה נקרא על שמו של איש "ההגנה" ישראל בן יהודה (1936-1911) שנהרג ביוני 1936 בתקופת המאורעות בעת ששמר בעמדת "הגנה" ליד שכונת שפירא בתל אביב. ישראל נולד בשנת 1911 בטאלין בירת אסטוניה לאסתר ויהודה למשפחה ציונית .היה חבר תנועות ציוניות כמו "החלוץ" ו"מכבי" וחלם עוד מצעירותו לעלות לארץ. לאחר שסיים לימודיו בגימנסיה יצא לבלגיה שם למד ריתוך חשמלי ועם שובו לטאלין עבד במקצוע זה בבתי-חרושת שונים שבסביבות מגוריו. ישראל שירת בצבא האסטוני בפלוגת טנקים והיה יהודי יחידי בפלוגה זו. זמן קצר לאחר שחרורו, עלה לארץ-ישראל בשנת 1933. בארץ שינה מיד את שמו לבן-יהודה והחל לעבוד במקצועו בבית-החרושת "החרש" שבתל אביב.
במקביל לעבודתו השתלב בפעילות ציבורית, הצטרף ל"מפלגת פועלי ארץ ישראל" וגם לארגון ה"הגנה" היה חבר אגודת פועלי המתכת. ישראל למד ערבית מתוך הכרה בחשיבות הידיעה בשפה זו. הוריו של ישראל עלו לארץ במאי שנת 1936, כשבועיים לפני מותו. ישראל הסתיר מהוריו את פעילותו ב"הגנה" אולם עידכן אותם לגבי מאורעות הדמים הבלתי פוסקים שהתרחשו אז בארץ. אור ליום 5 ביוני 1936, בעת שניצב על משמרתו בעמדה של ה"הגנה" ליד שכונת שפירא, בדרומה של תל אביב. בחצות הלילה הותקפה השכונה ואש נפתחה לעברו ולעבר חברו שמואל הרשברג שהיה עמו בשמירה, מכיוון הפרדסים הערבים שגבלו בשכונה. שני שוטרים, בריטי וערבי, שהיו בדרכם אל המקום ירו ופצעו את ישראל ואת הרשברג.
העיתונות דאז בהוראת הצנזור הבריטי לא הורשתה למסור פרטים על נסיבות התקרית ומעורבותם של השוטרים הבריטים במותו של בן יהודה. וכך כתב עיתון דבר מיום שישי 5 ביוני בסיום ידיעה על התקרית: "לפי הוראת הצנזור מר קרוסבי אנו נמנעים מפרסום ידיעות על מסיבות פציעתם של החברים ישראל בן יהודה(מת מפצעיו) ושמואל הרשברג בסביבות שכונת שפירא . למחרת יום התקרית, מת ישראל מפצעיו. גופתו הועברה לבית חולים הדסה עטופה "דגל ציוני". במשך השבת הייתה מונחת הגופה ב"הדסה" בתל אביב וכך כותב עיתון דבר "משמר כבוד של חברים עמדו לידה, קהל גדול של ידידיו וחבריו של הנפטר ביקרו במקום".
ישראל בן יהודה הובא לקבורה בבית הקברות שברחוב טרומפלדור בתל אביב. הניח אחריו הורים, שתי אחיות וחברה שאותה עמד לשאת לאשה. בן 25 שנים היה בנופלו. ליד קברו ספד לו ברל כצנלסון ואמר: "אין תנחומים לא רק להוריו השכולים כי אם גם לנו. למדנו להוקיר ביותר כל נפש בונה. ואנו יודעים כי נפלת על לא חטא ועל לא פשע, אלא רק משום שאחרים אינם יודעים לעשות את המוטל עליהם".

רחוב גבעת בן יהודה [צילום: אלי אלון]
תאריך:  11/05/2017   |   עודכן:  11/05/2017
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
נא להכיר: רחוב גבעת בן יהודה בת"א
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
שאלה והערה
הרב פיינשמעקער  |  13/12/18 06:57
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
רבקה שפק ליסק
כנראה, שעוד לפני חורבן ממלכת יהודה היו יהודים שהיגרו למצרים בשל קשיי פרנסה    הם השתתפו במלחמתו של המלך המצרי בכושים ולאחר מכן הוקמה ביב מושבה צבאית יהודית שתפקידה היה להגן על גבולה הדרומי של מצרים מפני הכושים
ציפורה בראבי
יהדות האי ג'רבה שבטוניסיה ידועה באדיקותה    יהודים הגיעו לטוניסיה עוד בימי שלמה המלך והתיישבו שם    בתקופת האימפריה הרומית היו בטוניסיה קהילות רבות שמספרם הגיע לפחות לכ-15,000 יהודים    וכן ידוע ששבטים מקומיים התייהדו וחלק מהם נלחם נגד כיבוש צפון אפריקה על-ידי הערבים    הקהילה היהודית העתיקה בתוניס הייתה מסורתית ושמרנית מאוד    בידיהם נשמרו מנהגים שהיו נהוגים בארץ ישראל עוד מתקופת בית המקדש
רבקה שפק ליסק
בתקופה ההלניסטית גדלה הקהילה היהודית במצרים שמרכזה היה באלכסנדריה באופן משמעותי. הקהילה הושפעה מהתרבות ההלניסטית אבל, רוב היהודים נשארו נאמנים לדתם ושמרו על קשרים הדוקים עם הארץ. מספר אלה שעזבו את הקהילה ונטשו את היהדות היה זניח
אלי אלון
טרמינל התחנה המרכזית הישנה ברחוב הגליל בתל אביב שעמד במשך שנים לא מעטות נטוש שומם ומוזנח והפך מקום לינה ומפגש לפרוצות, לסוחרי סמים, לנרקומנים הפך לא מכבר ל...תחנת משטרה (נקודת משטרה) ובקומתו הראשונה נפתח גן ילדים
ד"ר מיכאל אושמירסקי
אפשרו לכלב גישה בלתי מוגבלת למי שתייה ותדאגו כי ישהה במקום מוצל, במיוחד בשעות הצהריים בהן השמש ישירה ועוצמתית
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il