X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
כיום כל פקיד או פקידת השמה בלשכות התעסוקה ולו הזוטרים ביותר יכולים בהרף מקלדת לרשום "סירוב עבודה "לדורש עבודה ובכך לשלול ממנו זכויותיו לקבלת קצבאות מהביטוח הלאומי ואחרות . האם קימת "יד קלה" ברישום "סירוב עבודה" בלשכות בארץ ? מי מפקח ועוקב אחר הנושא ומוודא כי לא נגרם עוול לדורשי עבודה?
▪  ▪  ▪
[צילום: יוסי זמיר/פלאש 90]
אישור רישום סירוב חתום [צילום: אלי אלון]

קרוב משפחתי נ. שזה לא מכבר השתחרר משירות סדיר צבאי וסיים "עבודה מועדפת" מפרכת התייצב בלשכת התעסוקה הקרובה למקום מגוריו במטרה למצא עבודה, לקראת מימון לימודיו שיחלו בעוד פחות משנה. פקידת ההשמה בלשכה אמרה לו כי הוא זכאי לדמי אבטלה ורשמה אותו כזכאי לדמי אבטלה .כעבור כמה ימים נשלח נ. לראיון עבודה במפעל מסוים שהתקיים במשרדי לשכת התעסוקה . בראיון העבודה אמר נ. למראיינת נציגת המפעל, כבדרך אגב כי ייתכן שילמד פעמים בשבוע בשעות הערב לימודי פסיכומטרי אבל הביע הסכמתו לעבוד במפעל שעות רבות. גם במשמרת של 12 שעות.
כשהתייצב נ' כעבור מספר ימים בלשכת התעסוקה הודיעה לו פקידת ההשמה כי רשמה לו "רישום סירוב" שמשמעותו שלילת קצבת אבטלה לחודשים הבאים. הפקידה ביקשה ממנו לחתום על מסמך ונ. כדרך הצעירים חתם מיד מבלי שהבין משמעות המסמך . פקידת ההשמה לא מסרה לו העתק מהמסמך עליו חתם כפי שראוי לעשות למען שקיפות. נ. סיפר לי על הסירוב שנרשם לו. והמלצתי לו לגשת לפקידת ההשמה ולדרוש העתק מהמסמך שעליו חתם. ואכן למחרת היום הוא נגש לפקידת ההשמה בלשכת התעסוקה ורק אז קיבל העתק מהמסמך. במסמך ששמו הרשמי הוא " אישור רישום סירוב חתום" מנומקת הסיבה לסירוב בשבע מילים בלבד: "בראיון עבודה טען שמתחיל ללמוד יומיים בשבוע".(המסמך נשלח למערכת נ. אישר לי לפרסם אותו) אגב נ. שהוא בחור ערכי ובעל יושרה, אמר בראיון העבודה כי הוא מתחיל ללמוד יומיים בשבוע לימודי פסיכומטרי, בימים שני וחמישי בין השעות: 17:00ועד השעה 22:00. להבנתי הייתה כאן "יד קלה" ב"רישום סירוב" מצד פקידת ההשמה בלשכת התעסוקה ולא היה מקום בנסיבות המקרה הספציפי לרשום ל-נ. אישור "סירוב עבודה".
לעיתים קימת "יד קלה" ב"רישום סירוב"
וזאת לדעת, כיום כל פקיד או פקידת השמה ולו הזוטרים ביותר יכולים בהרף מקלדת לרשום "סירוב עבודה " לדורש עבודה ובכך לשלול ממנו את זכויותיו לקבל קצבאות מהבטוח הלאומי המגיעות לו בזכות ועל-פי דין וזכויות אחרות. בל נשכח גם, כי דורש עבודה משלם לביטוח הלאומי מדי חודש "דמי ביטוח לאומי" עבור מימון קצבאות אלו.
אין לשלול אפשרות כי פקידי ההשמה בלשכות התעסוקה מונחים גם אם לא בצורה רשמית, לגלות קשיחות ואף חוסר רגישות ואטימות כלפי דורשי עבודה המתייצבים בלשכות .אישורי סירוב עבודה מפחיתים את תשלומי הביטוח הלאומי לדורשי עבודה וחוסכים כסף לביטוח הלאומי, וכידוע קיים קשר הדוק ושיתוף פעולה ומידע בין הביטוח הלאומי ללשכת התעסוקה.
יש בהחלט מקרים שרישום סירוב עבודה לדורשי עבודה הוא מוצדק. אבל סביר להניח, כי יש מקרים רבים שלדורשי עבודה רבים "נרשם סירוב" שלא בצדק ובחוסר רגישות ואף באטימות, נגרם להם עוול ונשללות זכויותיהם לקבלת קצבאות שמגיעות להם כדין. אין זה סוד כי ממשלת ישראל ומדינת ישראל בעשורים האחרונים חוסכת בקצבאות על החלשים באזרחיה שגם ככה הן נמוכות ולא מאפשרות חיים בכבוד ובאותה עת ומפזרת כספים למקורביה ומקושריה.
וכאן אני מבקש לעלות כמה שאלות הקשורות בנושא רישום סירוב לדורשי עבודה. האם יש רישום מעקב ופיקוח מסודר מצד הממשלה על רישום סירוב עבודה לדורשי עבודה בלשכות התעסוקה? כמה "סירובי עבודה" נרשמו בלשכות התעסוקה בכל אחת מהשנים האחרונות?
כידוע רשאי דורש עבודה שנרשם לו "סירוב עבודה" לערער על כך בוועדת ערר שמתכנסת במשרדי לשכות התעסוקה או בפני בית דין לעבודה .מעניין לדעת כמה מבין דורשי העבודה בלשכות התעסוקה שנרשם להם "סירוב עבודה" הגישו ערר על כך ולא פחות מעניין, כמה מבין מגישי ערער בנושא זה התקבל עירורם.
כידוע מחויבים פקידי ההשמה בלשכות על-פי נהלים לידע דורש עבודה שנרשם לו "סירוב עבודה" ולנמק בכתב את רישום הסירוב וחשוב לתת לו העתק מטופס "רישום סירוב" וכמו-כן לידע אותו כי הוא רשאי להגיש ערר על רישום הסירוב. האם מקפידים פקידי ההשמה לתת לדורשי עבודה העתק רישום ובו הסבר ונימוק כתוב לסירוב? לפחות במקרה הספציפי שהבאתי בתחילת המאמר לא ניתן לדורש העבודה העתק ממסמך עליו חתם. ורק כעבור כמה ימים לאחר שדרש העתק כזה קיבל. לדעתי ראוי לתת לדורש העבודה שנרשם לו אישור סירוב עבודה העתק מטופס האישור גם אם לא מבקש כי הוא לא תמיד מודע לכך כי מגיע לו העתק כזה. יש לציין כי אוכלוסיית המובטלים ומקבלי קצבאות הבטחת הכנסה מורכבת לא מעט מאוכלוסייה חלשה.

שאלות לדובר שירות התעסוקה ותשובותיו

פניתי בתאריך 11.5.17 לדובר שירות התעסוקה דידי רוזנברג במספר שאלות הקשורות בנושא רישום סירוב עבודה וקיבלתי את תגובתו ב-15.6.17:
שאלה: מי מפקח בשירות התעסוקה, אם בכלל, על רישום סירוב עבודה האם יש מעקב ופיקוח מצד המדינה על הנושא.
דובר שירות התעסוקה: "רישום סירוב של כל מתאם השמה נרשם במערכת נתונים בינה והשמה בזמן אמת, מנהל הלשכה מפקח על הנתונים של הלשכה וכן מנהל המחוז. מונפקים דוחות לשכתיים ומחוזיים תקופתיים העוקבים אחרי שיעור הסירובים שנרשמו, תוך שימת לב לשינוי מגמות". המעקב המפורט לעיל מתייחס לא רק אנונימית לגבי סה"כ רישומי סירובים, כאשר הנתונים לגבי סירובים קיימים גם ברמת דורש העבודה הבודד.
שאלה: לכמה דורשי עבודה הרשומים בלשכות התעסוקה ברחבי הארץ נרשם סירוב עבודה בכל שנה בשנים 2016, 2015, 2014, 2005, 2000 כמה מדורשי העבודה הגישו ערר על "רישום הסירוב" וכמה מבין העררים שהוגשו התקבלו.
דובר שירות התעסוקה: כדי לקבל נתונים אלו, "עליך להגיש בקשה לפי חוק חופש המידע, לשלם אגרה, לחתום על התחייבות לגבי הוצאות נוספות ואז נוכל לרכז את הנתונים ולשלוח".
שאלה: האם אנשי ועדת הערר שליד שירות התעסוקה הם אנשי שירות התעסוקה?. מי בוחר אותם? האם נבדקת אישיותם. מי מפקח על החלטותיהם.
דובר שירות התעסוקה: חברי ועדת ערר אינם עובדי שירות התעסוקה, יו"ר הוועדה הינו עו"ד חיצוני הנבחר באמצעות מכרז. יחד עמו יושבים בוועדה שני נציגי ציבור שכמובן אינם עובדי השירות. במסגרת המכרז לבחירת יו"ר הוועדה נבחנים היבטים שונים הכוללים ניסיון מקצועי בתחום הרלוונטי, וותק, יחסי עונש ומזג שיפוטי. נציגי הציבור בוועדה נבחרים בהתחשב בקורות חיים, המלצות, ניסיון בתחום יחסי עבודה, ניסיון שיפוטי או מעין שיפוטי קודם.
הפיקוח על החלטת וועדת ערר מבוצעת על-ידי בית הדין האזורי לעבודה, ככל שדורש עבודה מגיש ערעור על החלטת וועדת הערר, הכל בהתאם לסעיף 43 לחוק שירות התעסוקה התשי"ט-1959.
שאלה: האם יש הנחיות למנהלים ולפקידים בלשכות התעסוקה לתת למקבלי סירוב עבודה העתקים לאישורי סירוב? האם מקפידים להודיע להם על זכותם להגיש ערר?
דובר שירות התעסוקה: מתן עותק טופס רישום סירוב לדורש עבודה מעוגן בנהלי השירות. הזכות להגיש כתב ערר מפורטת בגוף טופס רישום הסירוב. בנוסף המשמעות של רישום הסירוב והחובות והזכויות הנובעות מכך והמפורטות בטופס עצמו, מוסברים בעל פה לדורש העבודה. יודגש כי דורשי עבודה רבים מסרבים לחתום על טופס רישום הסירוב ו/או מסרבים לקחת עותק ממנו, היות שהם סבורים בטעות כי חתימה על הטופס הנ"ל מהווה כביכול הסכמה מצדם לכך שהסירוב נרשם כדין.

מדוע לא מפרסם דובר שירות התעסוקה נתונים

נתונים כמו לכמה דורשי עבודה הרשומים בלשכות התעסוקה ברחבי הארץ נרשם בשנים האחרונות "סירוב עבודה" וכמה מדורשי העבודה הגישו ערר על "רישום הסירוב" וכמה מבין הערערים שהוגשו התקבלו, הם נתונים אלמנטריים שחשובים למען שקיפות. אין בפרסום נתונים אלה פגיעה בצנעת הפרט. ולא ברור למה הדובר לא מפרסם נתונים אלה. הדובר אומר כי מידע מדווח ונרשם אז מה הבעיה לפרסם?. קורא אני לתנועה לחופש המידע ולתנועה לאיכות השלטון, למבקר המדינה וגופים מעין אלה. לדרוש שיפורסמו נתונים אלה.
.

תאריך:  03/07/2017   |   עודכן:  03/07/2017
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
מי מפקח ועוקב אחר "רישום סירוב" בלשכות התעסוקה
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
רותי אבירי
כל מה שעלינו לעשות הוא להכין מראש מזונות ומאכלים בריאים, בצורה זמינה ומפתה לאכילה ובלי לומר מילה    בלי לשים לב הילדים יאכלו באופן ספונטני מאכילים בריאים
איתמר לוין
הודעות הדוברות של משטרת ישראל מלאות במחמאות עצמיות, שנעות בין מצחיקות למביכות. כך טפחו 150 הדוברים על שכמה של המשטרה בתוך יום אחד בלבד
צילה שיר-אל
במידה ויש לנו בסיס טוב בבית הרי שהקשר בהמשך החיים יהיה קשר במובן החיובי, ובמידה והבסיס גרוע הקשר העתידי, יהיה קשר במובן השלילי - כובל וחונק.
לכן, חשוב מאוד לדעת מראש כיצד מתפקד הוונוס במפת האחר על-מנת שנדע אם הצרכים של הצד שכנגד מתאימים לנו ועל-ידי כך גם נוכל למזער נזקים
איתן טמיר
חוקרים אלו גילו שהפעולה הפיזית של שטיפת הידיים עשויה לגרום לשינוי כיוון במטרות שלנו, להפוך מטרות קודמות לפחות חשובות ולהקנות חשיבות גבוהה יותר למטרות הבאות
אלי אלון
בתחילת חודש ספטמבר שנת 1958, לפני כ-59 שנים, התרחש אסון כבד בקיבוץ נען שליד רחובות ובו קיפחו חייהן שתי ילדות בנות הקיבוץ כתוצאה מהתפוצצות דוד קיטור שהוצב ליד המקלחת הציבורית בקיבוץ
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il