X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
הערבים מרעיפים על הפלשתינים מלל, אך מעשיהם מתמקדים בכיוונים אחרים: עמידה בפני 1,400 שנות חוסר-סובלנות אלימה, פיצול, חוסר-ודאות והיעדר דו-קיום בשלום פנימי ובינערבי
▪  ▪  ▪
א-סיסי. טרוד במצרים [צילום: איוון ווצ'י/AP]

"סערת הר-הבית" חשפה את אי-מרכזיות העניין הפלשתיני בסדר העדיפויות הערבי. מעצבי מדיניות ערביים והרחוב הערבי אינם מתמקדים בעניין הפלשתיני ובהר-הבית, אלא באתגרים קטלניים, מקומים ואזוריים, שאינם קשורים לעניין הפלשתיני.
לדוגמה, בעוד המופתי הירושלמי מגנה את מנהיגי ערב על אדישותם בהקשר הר-הבית, הנשיא המצרי, הגנרל א-סיסי, טרוד בבעיות המאיימות על מצרים והישרדותו: זעזועים כלכליים וחברתיים; שיקום ענף התיירות הקריטי להכנסה הלאומית; מלחמה בטרור האיסלאמי במצרים, בסיני ובעזה; בלימת הזליגה של הכאוס הלובי והסודני למצרים; מאבק במשולש טורקיה-קטר-אירן; וכו'.
שיתוף פעולה מצרי עם סעודיה, ירדן, ארה"ב וישראל, כלכלית וביטחונית, חשוב הרבה יותר מהרשות הפלשתינית, הנתפשת כגורם מתסיס. לפי ה"מידל איסט מוניטור" הלונדוני: "מסגד אל-אקצה ננטש על-ידי הטוענים להנהגת העולם המוסלמי... מוסדות הדת במכה, מדינה וקהיר נעדרו מהמערכה למען אל-אקצה בירושלים הכבושה.... [סעודיה ומצרים] מובילות מהלך נורמליזציה עם ישראל, מתוך הנחה שידידות עם ישראל מבטיחה סיוע אמריקני...."
קריקטורה בעיתון הפלשתיני בלונדון, "אל-קודס אל-ערבי", מציגה את העולם המוסלמי כבת יענה הטומנת ראשה בחול, בעוד הדם ניגר מאל-אקצה.
סכנות קיומיות
מאז 1948 חורג סדר היום הערבי מהעניין הפלשתיני. הערבים מרעיפים על הפלשתינים מלל, אך מעשיהם מתמקדים בכיוונים אחרים: עמידה בפני 1,400 שנות חוסר-סובלנות אלימה, פיצול, חוסר-ודאות והיעדר דו-קיום בשלום פנימי ובינ-ערבי; מאכלת האייתולות והטרור האסלמי המתקרבת לצוואר הערבים הפרו-אמריקנים; השפעתה השלילית של קטר; השלכות אזוריות של התפוררות עירק, סוריה ולוב; פוטנציאל ההתפוררות בכל מדינה ערבית; השפעת מהפיכת האנרגיה על עתיד מפיקות הנפט הערביות; מינוף הפוטנציאל הישראלי בעמידת המדינות הערביות הפרו-אמריקניות מול סכנות קיומיות.
הפער הדרמטי בין המלל והמעש הערביים בהקשר הפלשתיני בלט בזמן מלחמות ישראל-פלשתינים: מלחמת לבנון, האינתיפאדה הראשונה והשנייה ושלושת המלחמות בעזה. מדינות ערב הציפו את הפלשתינים במלל, שגם הוא נמוג ב"צוק איתן", אך לא הצטרפו למאבק הצבאי ולא הפעילו שריר כלכלי.
מנהיגי ערב והרחוב הערבי מודעים להיסטוריה הפלשתינית החתרנית/טרוריסטית במישור הבינערבי ולשיתוף הפעולה הפלשתיני עם המשטרים האפלים של סדאם חוסיין ומשפחת אסד. מדינות ערב הפרו-אמריקניות שואפות לצמצם מוקדי אלימות במזרח התיכון, מתוך הבנה שלכל התפרצות מקומית השלכות סביבתיות. לדוגמה, התפרצות אלימה מערבית לירדן עלולה לזלוג מזרחית לירדן, לסכן את קיום המשטר ההאשמי, ולהתפשט דרומה לסעודיה וחצי האי ערב המועדים לפורענות.
מלחמות ערב-ישראל לא פרצו בגלל - או למען - העניין הפלשתיני. לכן, עם סיום מלחמת 1948-49, סוריה, עירק, ירדן ומצרים לא העבירו לפלשתינים שטחים שכבשו ברמת הגולן, שומרון, יהודה ועזה, ואף מנעו פעילות פלשתינית. ב-1959 פרקה "הליגה הערבית" את "המחלקה הפלשתינית".
שיעבוד המציאות המורכבת במזרח התיכון להנחות פשטניות, כגון ההנחה שהעניין הפלשתיני במוקד המדיניות הערבית מהווה אבן נגף מרכזית בחתירה לשלום ישראל-ערב. "סערת הר-הבית" מתעדת את משקלו האמיתי, המוגבל של העניין הפלשתיני במישור הבינערבי.

תאריך:  06/08/2017   |   עודכן:  06/08/2017
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
מידתיות ערבית לעניין הפלשתיני
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
הפוך,גוטה.הפוך.
אבנר צפוני  |  6/08/17 10:06
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות ישראלי-פלשתיני
יוני בן-מנחם
גורמים בפתח טוענים כי בגלל כוונתו לפרוש מהזירה הפוליטית בקרוב, עבאס שוקל ברצינות להתפייס עם תנועת חמאס. מהלך כזה יעניק לו גם את האפשרות לפרוש בכבוד כמי שלא ויתר לישראל וגם כמי שהצליח לחסום את יריבו המר מוחמד דחלאן
צ'לו רוזנברג
כל דרדק פוליטי היה צריך לדעת שנגיעה הכי קטנה בהר-הבית תצית מהומות    חומרי הבערה היו שם מזמן, ההסתה הפרועה של מנהיגי ציבור ערבים הלכה והתעצמה, הבידוד המדיני שבו נמצאת הרשות הפלשתינית בגלל נסיבות בינלאומית, ובמיוחד נסיבות אזוריות, וכל מה שהיה חסר הוא במהלך הבלתי מחושב והפזיז שתעשה ישראל כדי שההתלקחות תפרו
גד גזית
אולי אין בעיה דמוגרפית? ההשארות בשטחים כבושים היא עניין של עלות ותועלת בשכלול של פרמטרים המושפעים    הבעיה הדמוגרפית היא פרמטר מרכזי, אבל היא רק אחד מהפרמטרים
עמוס גלבוע
ההרתעה הישראלית נפגעה    היא אפילו, לדעתי, לא נשרטה; או שהלקח הפלשתיני/ערבי הוא שישראל "מבינה רק כוח"    קלישאה קישקושית שניסיון העבר מראה בדיוק את ההפך
יוני בן-מנחם
ברצועת עזה החל יישום ההבנות בין חמאס למוחמד דחלאן שיחזק את מעמדו ואת השפעתה של מצרים. יו"ר הרש"פ הינו המפסיד העיקרי מההבנות האלה שיש להן גם השלכות על הנעשה בגדה
רשימות נוספות
מחיצה בין נאשם "תג מחיר" לעו"ד  /  איתמר לוין
סכנת המדינה הדו-לאומית  /  עמי דור-און
הוגבלה כניסת גברים להר-הבית  /  איציק וולף
מלחמת הסייבר נמשכת  /  אריאל י' לוין
הרגעת השטח  /  אביתר בן-צדף
לקראת כאוס שלטוני בגדה  /  יוני בן-מנחם
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il