אחד הדברים המטלטלים כל תייר ישראלי הפוקד את אירופה ובמיוחד את צידה המזרחי, הוא מחיר הבירה המקומית. היצע הבירות במזרח אירופה, רב ביותר ואיכותי, אולם מחירו הזול מפתיע אותי כל פעם מחדש ומעורר אצלי תמיהות ושאלות מדוע שעתיים עד שלוש שעות טיסה, גורמות למחירו בישראל להיות מוכפל עד פי 10.
כן, זו לא טעות. מחיר חצי ליטר בירה טובה בסופיה בירת בולגריה, הוא שלושה שקלים ואילו בישראל מגיע למחיר של 32 שקלים. מדוע? ומחיר חצי ליטר בירה מקומית טובה ואיכותית עולה בוורשה בירת פולין במסעדה מכובדת, שמונה שקלים ומסעדת פועלים חמישה-שישה שקלים לחצי ליטר.
נדמה שגם התיירים הפוקדים את ישראל חוטפים הלם ושוק ממחיר כה גבוה ומופקע של המשקה האהוד על מיליונים רבים בעולם ונדמה שלצד הלכלוך ברחובות וחוסר הסובלנות הישראלית, אלה הם חלק מהרשמים החזקים אותם לוקחים איתם למולדתם.
מדינה אשר חורטת על דגלה את המשימה החשובה של הגדלת התיירות הנכנסת, חייבת לתת גם כלים להמשכיות התופעה ולא לעסוק רק בהגדלת קווים ובסבסוד חברות התעופה. נדמה שכאן צריך לרגולטור להיכנס ולקבוע מדיניות של מחיר מפוקח למספר בירות מקומיות, משהו כמו 15 שקלים - גג 20 שקלים לחצי ליטר, כמו שהוא מפקח על מחיר השמנת והביצים.
הידעת?
השם - מגרמניה. מקורה של המילה "בירה" הוא במילה בייר (Baere), שמה של השעורה בדיאלקט הסקסוני של השפה הגרמנית.