X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
מתוך דברים שנשא יוסי אחימאיר, יו"ר מכון ז'בוטינסקי בישראל, בערב העיון שהוקדש לציון יום ז'בוטינסקי במערכת החינוך
▪  ▪  ▪
זאב ז'בוטינסקי

מעטים יודעים, אבל בשבת חל יום ז'בוטינסקי במערכת החינוך. הכיצד? לפני 12 שנה חוקקה הכנסת את החוק לציון פועלו וזכרו של המנהיג הציוני, חוק שהוא כמעט העתקו של חוק דומה המוקדש להרצל, ועל פיו הוקמה מועצה ציבורית במשרד ראש הממשלה ונקבע כי מדי י"ב בטבת יקדישו בתי הספר שעה-שעתיים מזמן הלימודים ללימוד על האיש והמנהיג זאב ז'בוטינסקי, גם להתווכח על מורשתו.
אך טבעי היה שראשי מכון ז'בוטינסקי באותו זמן, שנת 2005, עמדו מאחורי החקיקה הברוכה ההיא, שאותה הובילו שני חברי-כנסת לשעבר: רוני בר-און ומלי פולישוק. אירוע הוקרה חגיגי נערך לכבוד השניים במוזאון ז'בוטינסקי.
12 שנה חלפו מאז, אבל לדאבון הלב החוק כמעט אינו מיושם, במיוחד בכל הנוגע לאותו סעיף המחייב בתי-הספר להקדיש שעה-שעתיים ביום זה לז'בוטינסקי. לכל היותר, מסתפקים במשרד החינוך באיזכורו של יום ז'בוטינסקי בחוזר המנכ"ל של משרד החינוך. רק בתי-ספר ספורים נענים לקריאה הלא-מחייבת.
התאריך הזה נקבע באופן שרירותי, כי ביום ההולדת של ז'בוטינסקי, י"ב בחשון, נרצח ראש ממשלת ישראל. ממועד של שמחה, נהפך היום - מזה 22 שנה - ליום של אבל. מצד שני, אפשר להתברך בסיוע ממשלתי חסר תקדים לקידום מורשת ז'בוטינסקי בכמה מסלולים:
האחד - ממשלת ישראל קיבלה הצעת מחליטים, לפיה ששה משרדי ממשלה יממנו הקמת מרכז מבקרים גדול וראוי לשמו, לזכרו של ז'בוטינסקי, בסך של 14 מיליון שקלים. השני - משרד ראש הממשלה מממן את המפעל המחקרי-ספרותי האדיר, של הוצאת מהדורה מדעית, חדשה, מאירת עיניים של כתבי ז'בוטינסקי - עד כה ראו אור ששה כרכים. השלישי - משרד התרבות הגדיל את התמיכה לפעילותו השוטפת של מכון ז'בוטינסקי, לשנה היוצאת, 2017, בכ-30 אחוז. מעולם לא הייתה תמיכת משרד התרבות במכון ז'בוטינסקי גדולה כפי שנקבעה ממש בימים אלה, לקראת סוף השנה.
יש מי שמעניקים - ויבואו על הברכה והתודה ראש הממשלה ושריה, ובתוכם שרת התרבות והספורט - ויש מי שמבצעים. והגוף היחיד, האמון באמת ובתמים על שמירת מורשת ז'בוטינסקי, הפצתה והנגשתה לציבור הרחב, והוא עושה זאת בכל הכלים - הנושנים והמודרניים - זהו מכון ז'בוטינסקי בישראל.
לכאורה, אין סיבה שלא להיות מרוצים, מסופקים וטובי לבב. האמת שונה. למרות חוק ז'בוטינסקי, למרות מועצת ז'בוטינסקי, ולמרות כל המפעלים הגדולים המתבצעים בתקופה זו, בהקשר לראש בית"ר ולמורשתו, למרות ששמו של ז'בוטינסקי נזכר ומועלה בתקשורת העכשווית כמעט מדי יום ביומו, במאמרים, בפולמוסים, בביקורת או באהדה - יותר מכל מנהיג יהודי והוגה דעות ציוני אחר - אני מרשה לעצמי לומר באכזבה, כי מורשתו הברוכה, שבאה לידי ביטוי באין-ספור תחומים, מיושמת אך בחלקה הקטן. בוודאי לא בתחום החברתי, לא כפי שנראית כיום החברה הישראלית.
דומני שמעולם לא הייתה החברה שלנו כה מקוטבת, כה מפוצלת, כה שסועה, עד כדי סיכון האחדות הלאומית ויכולת העמידה שלנו מול האיומים האמיתיים, אלה שנשקפים לנו מכל הגבולות, מכל אירגוני הטרור, מכל מדינות האיסלאם האנטישמיות.
הנושא הוא כואב ומדאיג. בשיח הציבורי נשברו כל השיאים ונפרצו כל הסכרים. לא רק ברשתות החברתיות וב"קירות" הפייסבוק, אלא גם מעל דוכן הכנסת, כפי שראינו בדיון-לא-דיון, בן 50 שעות, בכנסת, חלקו פרוע ממש, וגם בהפגנות ובראיונות. כך למשל, עיתונאית אחת מכנה את נשיא המדינה "חתיכת חצוף", מפגין אחד קורא לראש הממשלה "שקרן עלוב".
מה היה אומר על כל זה האיש שמיזער, או תימצת, לכדי מלה אחת את כל תורת הנימוסים, הכבוד לזולת, ההתנהגות בפרהסיא, ההתבטאות במתינות, ההופעה המסודרת - והמלה היא: ה ד ר ? או בשתי מלים: הדר בית"רי?
מלה שצופנת בחובה הכל. מלה שהיא ראי הפוך למה שקורה כיום בתוככי החברה שלנו, בשיח הציבורי הפרוע, נעדר המעצורים, מעל דפי העיתונות, במליאת הכנסת, בהתכנסויות פוליטיות, ברשתות החברתיות?
איפה הם אותם "בני מלכים" שעליהם חלם, בהתכוונו לכל אחד ואחד מאיתנו, לכל יחיד שהוא מלך? איפה אותו נוער שכדבריו - "אדיב בדבריו לזקן ולילד, טהור בכל הרהוריו, יפה בכל תנועותיו, שקט בזעם, מושיט יד עזרה לחלש, לגר ולאביון"?
אני בטוח שלא כל בני הנוער שלנו מתנהגים באופן פגום. ואולם עשייה חיובית של הנוער, ויש רבה כזאת בתחומים רבים, כמעט אינה מדווחת - לעומת אותם 68 בני 17-18 סרבני גיוס, שעשו כותרת ורעש, רק משום שהודיעו ברוב רהב ושחץ, כי לא יתגייסו לצה"ל.
ואולי לא בנוער האשם, אולי האלימות שפושה בקרבו, הצעקנות, האגואיזם, הנהנתנות אין-גבול, הזילזול ברשות הרבים, הדילדול בתחושת הכבוד הלאומי - מקורם בחינוך הפגום, בדוגמה השלילית שנשקפת אלי בני הנוער מן הטלוויזיה וממסך האייפון, שאליו הם דבוקים שעות על גבי שעות, מהדוגמה של המבוגרים, ובמיוחד אלה שמצפים מהם לשמש דוגמה - נבחרי הציבור?
ואולי גם מהשיח הקלוקל ומהשחיתות הזועקת מכל פינה? החברה שלנו מתדרדרת והולכת, הסכנות מבפנים אינן נופלות בחומרתן מהאיומים מבחוץ. אבל יש לנו מצפן - וזוהי תורת ההדר של ראש בית"ר, הרעיון הנפלא בפשטותו, שתוקפו וחיוניותו לישראל שעל סף שנת 2018, אין ערוך לחשיבותם. רק בדרך ההדר האישי והלאומי נמנע את המשך ההתפוררות והשסע בחברתנו.
על כך בעיקר חייב משרד החינוך לשים דגש מיוחד, בשנת ה-70 לעצמאות ישראל, שמתחילה בעוד כמה ימים. הזמן קצר - המלאכה החינוכית רבה!

תאריך:  29/12/2017   |   עודכן:  29/12/2017
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
התרופה לתחלואי החברה - קצת הדר
תגובות  [ 3 ] מוצגות  [ 3 ]  כתוב תגובה 
1
מזל טוב! גם הוא מדבר על שחיתות
אהוד פרלסמן  |  30/12/17 03:25
2
די לתסמונת 'אלטלנה' והלחי השני
קורןנאוה טבריה  |  30/12/17 07:08
3
ז'בוטינסקי = "קצת הדר" וזה הכל
ב_שמואל  |  31/12/17 15:47
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עמי דור-און
מדינתנו בת ה-70 אינה מנוהלת בידי ראש הממשלה אלא בידי קומץ דל של חרדים פנאטיים החיים על-פי חוקים ומנהגים שמזה דורות רבים עברו מן העולם הגדול, והם מכתיבים לממשלה שבחר העם אם תשרוד או תגווע    ומכיוון שמפרי עמל העם העובד ממומן קיומם, החילונים שונאים אותם ואילו הם מתעבים אותנו
עמי דור-און
אם החליט שר החינוך להגדיר את החלטת מפקד גלי צה"ל להשעות לשבוע את השדרנית עירית לינור בתואר "פגיעה סלקטיבית ובלתי הוגנת בחופש הביטוי", ראוי שילמד שקיים הבדל מהותי בין חופש הביטוי לחופש השיסוי
נסים ישעיהו
יעקב לא מברך את כולם כאחד אלא אומר לכל אחד את הברכה המיוחדת לו. ללמד אותנו שלכל אחד יש את הדרך המיוחדת לו למילוי השליחות שלו בעולם והסך הכל של כולם הוא שיוצר את השלמות
יוסי דר
כאשר הנשיא עצמו מדבר על עת רגישה ועל שמן למדורה - לא ייתכן שהוא יטיל את כל האשמה כולה על אלה שטענו כלפיו מה שטענו, ולא יקח על עצמו איזה אחוז או שניים של אחריות
דביר מור
מדוע ההנהגה הפלשתינית סוגרת את שנת 2017 בכישלון יחסי מבחינה מדינית לעומת שנים קודמות? האם אבו מאזן סלל בעצם את הדרך להחלטה של טראמפ בעניין ירושלים והאם הפלשתינים היו מובילים את האזור לשלום גם לולא ההחלטה?
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il