X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
בצל ירוק - חיים טופול, אברמלה, אורי זוהר ,ברקו [צילום: אלבום יוסלה אורג מאוספי ביתמונה]
סיפור חייו של "ברקו"
אליהו ברקאי שכונה בפי כל "ברקו", היה שחקן, זמר וחקיין, חבר להקת הנח"ל וממייסדי להקת בצל ירוק. ביוני 1960,שבועות ספורים לפני שעמד להינשא לבחירת ליבו, נהרג בתאונת דרכים ברמת גן. בן 24 היה במותו. "ברקו" נחשב לשחקן קומי וחקיין מוכשר וניבאו לו עתיד גדול
אליהו ברקאי - ברקו בגיל 14 [צילום: באדיבות המשפחה]

במוצאי שבת 18 ביוני 1960, רכב השחקן והזמר אליהו ברקאי (ברקו)חבר להקת בצל ירוק על קטנועו יחד עם חברה שישבה מאחור. בהגיעם לרחוב עוזיאל בקרבת בית מס' 76, סמוך לבית קולנוע גל אור, ניסה "ברקו" לעקוף מונית שהייתה נהוגה על-ידי ש. מזרחי בן 33 מרמת גן, תוך כדי העקיפה סטתה לפתע המונית ממסלולה או בלמה פתע והעיפה את הקטנוע מתחת לגלגלי אוטובוס דן קו 34, נהוג בידי רוזן רופובלין, בן 35 מתל-גנים. השחקן נפגע קשה בראשו והועבר במצב אנוש לבית החולים בלינסון. זמן קצר לאחר הגיעו לבית החולים, קבעו הרופאים את מותו. החברה שישבה מאחור על הקטנוע נפצעה קל.
אבל כבד ירד על חבריו ומכריו של "ברקו" עם היודע דבר מותו. ברקו שהיה חביב על חבריו ועל הציבור שהכירו מהופעותיו בלהקת הנח"ל ומלהקת "בצל ירוק", נחשב לשחקן קומי וחקיין מוכשר וניבאו לו עתיד גדול בתחום הזמר והבידור בארץ. ברקו נהרג, שבועות ספורים לפני שעמד להינשא לבחירת ליבו גאולה לוי.
למחרת התאונה הקטלנית ביום ראשון 19 ביוני 1960 יצאה הלוויתו של אליהו ברקאי -"ברקו" מבית הוריו שבגבעתיים ברחוב הפלמ"ח 44 בגבעתיים. אמנים, ידידים, בני משפחה ליוו את ארונו בדרכו האחרונה. הוא נקבר בבית העלמין בקריית שאול.

"ברקו" - תולדות חייו

אליהו ברקאי ("ברקו") נולד בשנת 1936 בתל אביב להוריו חנה ויהודה ברקוביץ. אליהו היה בכור הילדים במשפחה, אחריו נולדו הבן-משה והבת שרה. כעבור שנים ספורות עבר ברקו עם משפחתו להתגורר במושב נהלל שבעמק יזרעאל. הוא למד בבית ספר היסודי במושב. בהיותו בן 9 לערך, עברה המשפחה להתגורר בגבעתיים. אחותו של ברקו, שרה יריב, מספרת לי כי ביתם היה ברחוב הפלמ"ח 44, במרכז העיר גבעתיים סמוך לרחוב הל"ה. אב המשפחה יהודה ברקאי, עבד באגף הבינוי של משרד הביטחון, ברקו למד בבית הספר התיכון כצנלסון בגבעתיים. ב-1954 התגייס לצה"ל לנח"ל והיה יחד עם חבריו לגרעין נח"ל בהכשרה בקיבוץ תל יוסף שבעמק חרוד. אחד מחברי הגרעין שהיה יחד עם ברקו בהכשרה בתל יוסף מספר, שכשהם היו יחד בהכשרה, הוא היה מחקה את חברי הקיבוץ באופן מדויק! לאחר טירונות נח"ל בת מספר חודשים נבחן והתקבל ברקו ללהקת הנח"ל שהייתה כידוע אז הלהקה הבולטת בארץ.
חיים טופול מהבולטים שבלהקת הנח"ל שהיה תקופת מה מפקדו של ברקו בלהקת הנח"ל אומר: ברקו היה מוכשר בצורה בלתי רגילה ובעל יחוד. הוא היה גבוה, אלגנטי, שער שחור, עיניים שחורות ועמוקות בנוסף ליכולת החיקוי המופלאה שלו, היה גם שחקן מעולה ובעל חוש הומור מיוחד במינו. כולנו היינו אנשים מצחיקים, אבל ברקו היה ממציא אינטונציות שאיש מאתנו לא העלה על הדעת". ברקו שירת בלהקת הנח"ל בן השנים 1955 - 1957 והשתתף בתוכניות הלהקה: תוכנית 8 – "בין מגל וחרב" (1955), תוכנית 9 – "מה בוער" (1956). ותוכנית 10 – "עד מאה ועשרים"(1957). חברי להקה נוספים שהשתתפו יחד עם ברקו בתוכניות אלה היו: חיים טופול, אריק איינשטיין (בתוכנית 10) אברמל'ה הפנר, אורי זוהר, גליה טופול נחמה הנדל, גבי עמרני, נירה עדי (צביק), עידוא בן-גוריון, עליזה קאשי, איתמר כהן, האקורדיוניסטים, יוסל'ה אורג ועמי גלעד ועוד רבים וטובים. חלק מהאמנים ברשימה זו, לא השתתפו בכל שלוש התוכניות אלא בחלקן.

ממייסדי "בצל ירוק"

לאחר שיחררו מצה"ל בשנת 1957 נמנה "ברקו" עם מייסדי להקת תיאטרון ובידור "בצל ירוק" יחד עם דמויות ידועות- שם, רובם מיוצאי להקת הנח"ל ובהם: חיים טופול, אורי זוהר, נחמה הנדל, גליה טופול, האקורדיוניסט יוסף אורג (יוסל'ה) ועוד. הלהקה הייתה מהבולטות ביותר בארץ בסוף שנות ה-50 . טובי הכותבים כתבו עבורה שירים ומערכונים ובהם: חיים חפר, אפרים קישון, נעמי שמר, דן אלמגור, סשה ארגוב, משה וילנסקי, עמוס אטינגר, אפרים קישון. ועוד . הלהקה החלה דרכה בקיבוץ משמר דוד כ"קואופרטיב להצגות תיאטרון" חיים טופול מספר לי כי הופעה הבכורה נערכה בקיבוץ חולדה. היא העלתה 5 תוכניות וכבר בתוכניתה הראשונה "כביסת הרש" בשלהי שנת 1957 זכתה להצלחה רבה. בשנת 1959 הוציאה הלהקה אלבום משיריה. בנוסף ליכולת השירה והמשחק של "ברקו" הוא נודע בחיקויו של ראש הממשלה דאז – דוד בן-גוריון. הקשבתי לחיקוי של "ברקו" את בן-גוריון, בהחלט חיקוי נהדר. בשיר ונצואלה שמבצעת "בצל ירוק" שומעים את אחד מחברי הלהקה שואל בפאניקה "מתים מזה"? נא להכיר זהו קולו של ברקו חבר להקה אחר משיב לו "בדרך כלל" אם אני לא טועה זה קולו של חיים טופול.
להקת בצל ירוק פעלה במשך קרוב לשלוש שנים מ-1957 עד1961. בשנת 1961פורקה ופסקה מלהופיע. חיים טופול מבכירי להקת "בצל ירוק" מספר כי אחד הגורמים להפסקת פעילותה של להקת "בצל ירוק", היה מותו הכואב של חבר הלהקה אליהו ברקאי ("ברקו") ב-1960.א ומר טופול: "אחרי כל השנים האלה ביחד הוא היה כל כך אחד מאתנו שכאשר הלך היה ברור כי אנו לא עוד כפי שהיינו. הפסקנו את ההופעות למשך שבוע, וישבנו "שבעה" עם המשפחה. אחר כך חשבנו שאולי ההצגה חייבת להימשך ושאנו חייבים לחזור לקהל שלנו, משכנו את ההגה שבוע, שבועיים, שלושה, אבל האוויר יצא מאתנו, הפסקנו את ההופעות ו"בצל ירוק" קמל ומת".

אחותו של "ברקו": האסון הרס את המשפחה

אחותו של ברקו שרה יריב, פסנתרנית ומורה לפסנתר שהתגוררה שנים בירושלים וכיום מתגוררת בישוב ענתות, מספרת לי כי לאחר שברקו נהרג ."נהרסה המשפחה, ממש כך". הבית היה עטוף יגון וקדרות ההורים ישבו בבית שעות מבלי לדבר ומידי פעם מיררו בבכי. מספרת שרה: "האווירה בבית הייתה קשה לא יכולתי להישאר עוד ועזבתי את הבית. בבית נותר להתגורר יחד עם ההורים אחי משה וודאי לא היה לו קל התחושה שלי היא קשה, הרגשתי שבגדתי באחי הצעיר משה שנטשתי אותו". אבי, יהודה, מספרת שרה, לקח קשה את מותו של בנו האהוב אליהו וב-1965 הוא מת בגיל צעיר יחסית 54 אפשר לומר מצער". הוא נקבר בבית העלמין חולון. ב-1970 פקד השכול שוב את משפחת ברקאי (ברקוביץ) כאשר האח הצעיר משה ברקאי מת לאחר מחלה קשה. האם חנה הייתה בשנותיה האחרונות חולה ועברה להתגורר עם בתה שרה בירושלים. היא נפטרה בגיל 80 לערך ונקברה בירושלים.
זכרונות מ"ברקו"
קריין הרדיו הוותיק, דן עופרי מספר על ברקו: הוא היה הכוכב הגדול של הלהקה, מוכשר בשירה בחיקויים וביצירת דמויות, מעין גרסה מוקדמת של פולי מהגשש. אובדן גדול לתרבות הישראלית. המלחין ואקורדיוניסט להקת הנח"ל עמי גלעד, ששירת עם ברקו בלהקת הנח"ל וכיום שוהה בארצות הברית, אומר לי: ברקו היה שחקן קומי מעולה מהטובים שראיתי בחיי. הוא השתתף במערכונים רבים של להקת הנחל ובנוסף ליכולתו כשחקן קומי היה לו קול טנורי בולט.

תאריך:  14/01/2018   |   עודכן:  14/01/2018
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
סיפור חייו של "ברקו"
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
ברקו
שמואל ב. ע.  |  12/02/20 08:14
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
צילה שיר-אל
כוכב יופיטר הידוע ככוכב המביא איתו שפע של הזדמנויות חדשות נמצא אצלכם בבית הקריירה ולכן זה הזמן שלכם לקצור את פירות השקעתכם מהשנים האחרונות
רחל גרנות
דווקא אלו שחווים עלייה במשקל במהלך הדיאטה, יצליחו ויתמידו יותר    חשוב לחוות את העלייה, ללמוד לשים את הדברים בפרופורציות נכונות, להתמודד עם האכזבה וללמוד לחזור למסגרת בלי מלחמות מיותרות
עליס בליטנטל
הפקת הסטודיו של ניסן נתיב ת"א את "אורזי המזוודות" מאת חנוך לוין בבימויו של משה קליף, מוכיחה שבימוי מעולה עם שחקנים משובחים יכול לעשות ממחזה בנאלי על החיים כמהלך שלקראת המוות, קומדיה מקאברית נהדרת
ד"ר ראובן גפני
על התלבטות דתית וערכית מתקופת הבית הלאומי: החל משפת הדרשות וכתבי העת הקהילתיים, עבור בעיצוב בתי הכנסת וכלה בסוגיות של חגים לאומיים מתחדשים
ראובן לייב
האופרות "המדיום" ו"הקוגרית והגנב", של קרלו מנוטי, יועלו ביום ראשון (14 בינואר) באקדמיה למוזיקה ולמחול בירושלים, ערב יציאת זמריהן להצגתן בפסטיבל-אופרה בינלאומי בבודפשט
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il