X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
עוד כמה תגובות קצרות בדרך כלל, בנושאים גדולים כקטנים, שהציקו לי, או עניינו אותי והפעם - שלג דאשתקד, הם היו הראשונים, פירות קיץ, רציתי סוף אחר וחג שבועות חודש טוב וחג שמח
▪  ▪  ▪
לא להאמין [צילום: דוד רובינגר/לע"מ]

א. שלג בסיוון
מזג האוויר המתעתע, שפקד אותנו השנה, בשלהי אייר, הזכיר לי דבר, שקראתי לפני עשרות שנים: "ואמרו לי שעל אבן אחרת, שנפלה [בבית-הכנסת שבכפר ברעם בגליל העליון] היה כתוב - "אל תתמהו על שלג בניסן, אנו ראינוהו בסיוון". כך כתב בספר על מסעותיו בארץ-ישראל רבי משה בסולה, יהודי מאיטליה, שביקר בארץ במאה ה-16. דפנה מאיר ממוזאון עתיקות הגולן מספרת על כך. ומוסיפה, שאחרי הקרב בקרני חיטין (ארבעה ביולי 1187), שבו הביס צאלח א-דין את הצלבנים, הגיש המנצח למובסים שלג, שהובא על גב גמלים מפסגת החרמון.
"זקני צפת זוכרים את השלג, שירד על העיר ב-יג' ניסן תש"ט (אפריל 1949), והצעירים יותר מציינים את השלג, שירד באפריל 1990". כך כותבת דפנה מאיר. "אך מכאן ועד סיוון יחלפו כמה חודשים, ונראה כי מעולם לא ירד וגם לא יירד שלג בסיוון. משה בסולה שמע על כתובת; הקוצרים הקדמונים חלמו על מקלחת קרה; ואנו, בני המאה ה-21, מדליקים את המזגן ועוד מתלוננים שקר מדי"...
ב. הועלמו
הצנחנים מחטיבה 55, כידוע, הגיעו ראשונים לכותל. כך אמרו לנו בחמישים השנה האחרונות; וכל העם (לפחות, אלה שבגילי המופלג) זוכרים את השידור הנרגש מהרגע המופלא, שהלך מקצה הארץ ועד קצה. אלא שמתברר, שתחקיר מפורט של הנושא מערער את המיתוס. לוחמים מפלוגה ב' של גדוד 163 בחטיבת מחוז ירושלים 16 הגיעו לכותל לפני הצנחנים, אך נוכחותם טואטאה מבימת ההיסטוריה, בין השאר, בידי מחלקת היסטוריה במטכ"ל. בנוסף, אנשי פלוגה ד' של הגדוד נכנסו ראשונים לעיר העתיקה בירושלים דרך שער האשפות לפני שהצנחנים פרצו דרך שער האריות. ד"ר אורי מילשטיין חקר את הטענות של אנשי החטיבה הירושלמית ואת גרסת-הנגד של הצנחנים, והגיע למסקנה, שיש ממש בטענות הירושלמים. לדבריו, המטכ"ל השתדל למחוק את חלקה של חטיבה 16 במערכה, ולהאדיר את חטיבה 55.
תחקיר מילשטיין מאושש שוב את טענתי, שאי-אפשר לסמוך על תחקירי מחלקת היסטוריה במטכ"ל. מילשטיין סבור, כי העיסוק בהדרת הירושלמים מלמד, שזוטות של יחסי ציבור עניינו את המטכ"ל במהלך המלחמה ומיד אחריה. יתר על כן, לדעתי, התחקיר מלמד שוב, שכמו מנהלים, מפקדים צריכים לדאוג ליחסי הציבור של יחידותיהם; ואם הפקירו את התחום - אנשיהם מקופחים בכתיבת ההיסטוריה.
ג. פיטנגו
כמה עצי פרי מזכירים לי את ילדותי - גואיבה, פומלה, תות, גפן, רימון, תפוז-דם ופיטנגו. גרתי בעין התכלת, שכונה צפונית של נתניה, ליד מושב אביחיל (כיום מוכרת יותר בזכות בית-החולים החרדי לניאדו, הנמצא בקריית צאנז). להוריי היה משק-עזר, שכלל שתי עזים, כמה עשרות תרנגולות, שני כלבים, עשרות עצי פרי וכרם קטן. במרכז נחלתנו היה עץ תות, שאהבתי לשבת עליו, ולבלוס תותים עד שלכלכתי, למרות כל האזהרות, את בגדיי. לפני כמה שנים הצטערתי לראות, שבעלי הקרקע כרתו את התות המפואר.
הגדר החיה של נחלתנו הייתה משיחי פיטנגו, שגם אותם אהבתי לבלוס. הייתי בן ארבע-חמש כשיצאתי לשוטט בשכונה. אז עוד לא סללו את רחובותיה, ובוססנו בחול עמוק בין הבתים. בית אחד השכנים הוקף בגדר חיה, ופירות אדומים קרצו ממנה. הושטתי יד, וקטפתי, מבלי לדעת, שזה פלפל חריף ולא פיטנגו. חושב, שכבר אז שברתי את השיא הלאומי בריצת אמוק. מאז לא שלחתי את ידי לפירות, שגדלו על גדר חיה של השכנים.
נזכרתי בזה, כיוון שהבוקר קטפנו ביכורי פיטנגו בגינתנו. באחד הימים הראשונים בביתי, נטענו כמה שיחי פיטנגו, ואנחנו מתענגים על פירותיהם מדי ראשית קיץ.
ד. תמות נפשי עם פלשתים
עולמה של קטיה שקרצ'י חרב עליה בצוהרי היום. מחבלים נאציים מלכדו אופניים, שהונחו בסמוך למשרדו של בעלה, והם התפוצצו, והרגו את בעלה ואת בנה. הסרט, "משום מקום" (איני מצליח להבין את השם, שנתנה לו חברת ההפצה הישראלית...), עוקב אחר מה שאיתרע לקטיה שקרצ'י. זה סרט מעניין, שעשה פאטי אקין, בימאי טורקי, בסרט גרמני, עטור פרסים.
המשטרה הגרמנית חוקרת את הפיצוץ, ומייחסת אותו בתחילה להיותו של בעלה, כורדי-טורקי במוצאו, סוחר סמים בעברו. קטיה חושדת בנאצים, ונזכרת, שדיברה עם אשה, שהשאירה את האופניים ליד משרדו של בעלה. הזיהוי הביאה למשפט, המהווה ציר מרכזי בסרט, אך עשוי בצורה שבלונית מאוד. בשלב די מוקדם של המשפט היה ברור לי, שזוג המחבלים - בעל ואשה - יזוכו (מחוסר הוכחות).
בין השאר, הביאה הסניגוריה עדות שקר של בעל מלון יווני, כי הזוג שהה במלונו ביום הפיצוץ. דנילו, פרקליטה של קטיה, מצא, כי המלונאי חבר בתנועה הניאו-נאצית "השחר הזהוב", ומשער, כי עדותו מצוצה מהאצבע.
דנילו מבקש להגיש ערעור, וקטיה שאיבדה את אמונה במערכת המשפט, החליטה ללכת בנתיב אחר: היא מכינה מטען, שיפוצץ את הקראוון, שבו מתגורר זוג המחבלים. ברגע האחרון היא מתחרטת, עד שדנילו מבהיר לה, שהגיע היום האחרון לערעור. היא לוקחת את המטען, ומפוצצת את עצמה עם המחבלים. תמות נפשי עם פלשתים.
לא הבנתי למה קטיה הייתה צריכה למות. מבחינתי היה יכול להיות סוף אחר לסרט, שבו קטיה משקמת את חייה.
ה. הרֶגל השני
"וְחַג שָׁבֻעֹת תַּעֲשֶׂה לְךָ בִּכּוּרֵי קְצִיר חִטִּים.. (שמות ל"ד, כ"ב). הרבה שמות לחג הבא עלינו לטובה ולברכה - חג שבועות, חג הביכורים, חג הקציר, עצרת וחג מתן תורה - ולכל אחד מהם יש סיבות משלו.
שבועות הנו הרֶגל השני לפי מנהג קדמונים, שהחלו את השנה העברית בחודש ניסן. הוא חל ביום החמישים אחרי פסח, בתום ספירת העומר. כמו רבים מחגינו, הוא קשור לעונות השנה ולחקלאות. בשבועות מתחיל קציר החטים, והעלו בו את ביכורי היבול למקדש, ובעיקר, פירות שבעת המינים,שבהם השתבחה ארצנו.
לפי המסורת, ניתנה התורה לעם ישראל בהר סיני בחג שבועות. מעמד הר סיני מדגיש את תכלית היציאה מעבדות במצרים.
בשבועות קוראים במגילת רות - סיפור מופלא על טוב-לב ועל מסירות. לפי המסורת, דוד המלך, נינה של רות הגיורת, נולד ומת בשבועות.

תאריך:  17/05/2018   |   עודכן:  17/05/2018
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
ערעור המיתוס
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
אכן
שמ  |  20/05/18 20:41
2
גם אני
שמואל פישר  |  22/05/18 07:43
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות חגים ומועדים
אברהם הללי
חג השבועות שחל שבעה שבועות אחרי יום ראשון של פסח מאופים בעומר ובתבואת השדה ואז התאנה חונטת פגיה והסמדר נתנים ריח והקוצרים בשדה מאלמים אלומות ומשילים שבולים לנזקקים
ראובן לייב
ישנה מחלוקת על היום שבו ניתנה תורה לעם ישראל    יש הטוענים שהיא ניתנה על הר סיני בשישי בחודש סיון, ולעומתם יש אלה המשוכנעים שהיא ניתנה דווקא בשביעי בו
סמדר גמליאל
מתכננים ארוחה חלבית בשבועות? רגע, לפני שהתחלתם בהכנות, להלן טיפים לאכילה נכונה ומבוקרת: זמני אכילה, המרכיבים, ממה כדאי להימנע והטיפ המיוחד לנמנעים מאכילת מוצרי חלב
עינת מזור-בקר
כאשר החיטה והשעורה נאכלים בצורתם המלאה, עם הקליפה, הם מכילים שפע של ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים    ענבים נחשבים מזון בריא    תאנים ידועות כפרי בריא. אך האם סוכרתיים יכולים ליהנות מהם?
מנחם רהט
כיום נראה הרעיון של הפיכת ירושלים לעיר בינלאומית וללא ריבונות ישראלית, הזוי לחלוטין, אבל לפני 70 שנה ניסה האו"ם להפקיע את השליטה בירושלים מידי מדינת ישראל הצעירה ולעשותה מרחב אקס-טריטוריאלי בחסות בינלאומית
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il