X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
החברות הסיניות מעורבות גם בעשרות פרויקטים אסטרטגיים של תשתיות בישראל הסינים מעוניינים ללמוד מאתנו על מחקר חקלאי יש לנו מכון וולקני מהטובים בעולם ונוכל לסייע בפיתוח מערכות המזון העולמיות בסיוע צמחים וחלבונים חדשים, בשימוש בטכנולוגיות גידול דגים בים וביבשה ועוד
▪  ▪  ▪
מעצמה טכנולוגית עולמית [צילום: איתן לסרי - אתגר, יח"צ]

במדינת הענק גילו בשנים האחרונות את הטכנולוגיה הישראלית: אנשי עסקים ובכירי ממשל רבים מגיעים לביקורים, וחברות מסין מקימות כאן מרכזי פיתוח וההשקעות זורמות לשוק הישראלי. זו הזדמנות שאסור לנו לפספס. סין היא הכלכלה השנייה בגודלה בעולם והיא צומחת במהירות שיא. ישראל היא בין המדינות המובילות בחדשנות בעולם, והיא מעצמה טכנולוגית עולמית. הצמיחה המתמשכת של שתי המדינות והכלכלות הללו מצריכה חדשנות וקנה מידה. השילוב בין הטכנולוגיה הישראלית בחדשנות עם התעשיה, המומחיות והשווקים הסינים הוא רב עוצמה.
השבוע הסתיים עם ביקורו החשוב של סגן נשיא סין - וואנג צי'-שאן Qishan) (Wang שיחד עם רה"מ נתניהו עמדו בראש המפגש הרביעי של ועדת החדשנות ישראל-סין בירושלים, ופתחו את אירועי ועידת ראש הממשלה לחדשנות לצד משלחת של מנהיגים וראשי חברות טכנולוגיה מובילות בעולם, וכבר השבוע מגיעות אלינו שתי משלחות נוספות בהובלתו של סגן מושל מחוז יונאן (YUNNAN) בסין, צונג גואואינג (Zong Guoying), שביקר השבוע לראשונה בישראל בביקור מכונן למטרת מינוף מהלכים עסקיים ואולי אף מדיניים בין המחוז השוכן בדרום מערב סין, שבו האוכלוסייה מונה כ-50 מיליון תושבים, לבין ישראל.
סגן המושל הגיע יחד עם נציגי חברות טכנולוגיה ושירותים נוספים להשתתף בכנס חדשנות ועסקים עם ארגון הסחר של מחוז יונאן. לחברות בישראל ובכלל קיימת תחושה של הגברת הנוכחות של אנשי ממשל ועסקים מסין בישראל. המשלחת הסינית לישראל, כללה שרים וסגני שרים מ-13 משרדי ממשלה סיניים. במהלך המפגש רה"מ וסגן נשיא סין קיבלו דיווח על התקדמות בשיתופי הפעולה, חתמו על 8 הסכמים משותפים בתחומי המדע והטכנולוגיה, מדעי החיים, חדשנות, בריאות דיגיטלית וחקלאות. כמו-כן, נחתמה תוכנית הפעולה של ועדת החדשנות 2018-2021.
מדוע אם כן הסינים באים לישראל? מה יש להם לחפש כאן? האם הגעתם הנה מהווה תנופה לקידום הטכנולוגיה שלנו ולצמיחת המשק הישראלי בעולם או גם מהווה סיכון כלשהו להישגי החדשנות והידע הישראלי שצברנו בעמל רב?
התשובה לשאלות אלו נעוצה בתוצאות התהליכים המתרחשים בפועל בשטח. בעשור האחרון ניכרת עליה בביקורי נציגי ממשל בכירים כגון יו"ר הפרלמנט, סגנית ראש הממשלה, שר המדע והטכנולוגיה וכעת הביקור החשוב מזה 18 שנה! של סגן נשיא סין מאז ביקורו של הנשיא ג’יאנג דזה-מין בשנת 2000. במקביל, ניכרת עליה דרמטית במעורבותם של נציגי חברות מובילות מסין בשיתופי פעולה בינלאומיים עם ישראלים בכלל ובישראל בפרט!. חברות סיניות כבר פותחות מרכזי מחקר ופיתוח ברחבי ישראל, ומצטרפות למאות חברות בינלאומיות אחרות שבחרו בישראל כמרכז החדשנות שלהם.
ידועה בעולם כולו
החברות הסיניות מעורבות גם בעשרות פרויקטים אסטרטגיים של תשתיות בישראל. הסינים מעוניינים ללמוד מאתנו על מחקר חקלאי. יש לנו מכון וולקני מהטובים בעולם ונוכל לסייע בפיתוח מערכות המזון העולמיות בסיוע צמחים וחלבונים חדשים, בשימוש בטכנולוגיות גידול דגים בים וביבשה ועוד. אנו רוצים לשתף פעולה בטכנולוגיה, בבריאות, במזון, במים, בדברים שהעולם יכול ללמוד מאיתנו רבות. "במשך 70 שנה ישראל הפכה ממדינת הגירה עם יסודות חלשים לאחת המדינות החזקות ביותר במזרח התיכון, בשל החדשנות", אמר סגן נשיא סין השבוע והוסיף: "גם סין במשך 40 השנה האחרונות הפכה להיות אחת הכלכלות המובילות בעולם, מתוך מדינה נחשלת שהייתה בעבר. ישראל כיום היא מדינה ידועה בעולם כולו בשל החדשנות שלה וסין הופכת את כלכלתה במהירות רבה לאיכותית, גדולה וחדשנית.
בין שתי המדינות יש הרבה מן המשותף והרבה שניתן להשיג באמצעות שיתוף פעולה". ג'ק מא - מייסד ויו"ר קבוצת ענקית האינטרנט הסינית "עלי-באבא" תמך בגישה דומה ואמר השבוע: "בישראל אין משאבים, אין מים, אבל יש פה חדשנות, למען ההישרדות. אין לכם יהלומים, אבל יש לכם את אחת הבורסות ליהלומים הגדולות בעולם. אין לכם מים אבל אתם אחד מיצואני הפירות הגדולים לאירופה. זה מדהים"...וסיכם: "החדשנות של ישראל היא בכל מקום, צריך אומץ וחוצפה, אם יש לך שכל ולב אז הכל אפשרי".
שיתוף הפעולה ההולך וגדל בין סין וישראל מושתת בעיקר על החדשנות הישראלית והצורך הסיני בהרחבת היכולות הטכנולוגיות שלה. מדובר במדיניות בהנחייתו של הנשיא הסיני, שי ג׳ינפינג, שהבין כי יש לבסס את הצמיחה על חדשנות ויצירתיות לאחר שהצמיחה שהתבססה על כוח העבודה הזול הגיעה לכדי מיצוי. סגן הנשיא וואנג, ידוע בכך שאינו מרבה בנסיעות מחוץ לגבולות המדינה, לכן העובדה שאישיות כה בכירה הגיעה לביקור בארץ יש בה משום הכרה סינית בחשיבותה ובחיזוק מעמדה של ישראל. כפי שמשתקף מאופיו של הביקור, מכמות השרים שהגיעו איתו ומאנשי העסקים הבכירים שהתלוו אליו, הסינים מעוניינים בעיקר בחדשנות הטכנולוגית שיש לישראל להציע.
בסיכום שני ביקורים שסייענו לקדם השבוע, נחתמו הסכמי שיתופי פעולה אסטרטגיים בין נציגי המשלחת בהובלתו של סגן מושל מחוז יונאן (YUNNAN) בסין, צונג גואואינג (Zong Guoying), לבין חברות ומוסדות ישראלים בין היתר בתחומים: חקלאות, טכנולוגיה ירוקה וחדשנות עם החברות הישראליות אמן, כי"ל ועוד. אירוח המשלחת וארגון הכנס העסקי אורגנו על-ידי לשכת הסחר של מחוז יונאן וישראל ובסיוע החברות אמן, אתגר פתרונות אסטרטגיים ויזמות ושותפים נוספים.
לסיכום ייאמר, כי הגעתן של שלוש משלחות חשובות לישראל בשבוע אחד מעידות כי הצד הסיני מאוד רציני בכוונותיו ומעוניין לחזק את הקשרים ולקדם את העסקים בינינו, במקרה זה, סיפורה של ישראל ויכולותיה הטכנולוגיות הוא סיפור ייחודי יוצא מן הכלל שלא נראה ברמה העולמית והסינים מבינים כעת טוב יותר מאחרים את היתרונות הללו שלנו ומבקשים לשתף פעולה איתם.

סין [צילום: איתן לסרי - אתגר, יח"צ]
סגן מושל מחוז יונאן יחד עם שגריר סין בישראל וד"ר איתן לסרי [צילום: איתן לסרי - אתגר, יח"צ]
תמונת בכירי המשלחת מיונאן סין על הבמה [צילום: איתן לסרי - אתגר, יח"צ]
חתימת הסכם קבוצת אמן עם הסינים [צילום: איתן לסרי - אתגר, יח"צ]
חבר הכנסת אמיר אוחנה עם איש העסקים ניר גלעד ואמיר פסטרנק [צילום: איתן לסרי - אתגר, יח"צ]
הכותב משמש כמנכ"ל אתגר פתרונות אסטרטגיים, ושימש כיועץ בכיר לראש הממשלה וכמרצה באוניברסיטת בר-אילן. פועל בעיקר בשווקים מתפתחים כמו סין, טורקיה ואוקראינה ועוד.
תאריך:  04/11/2018   |   עודכן:  04/11/2018
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
הסינים באים! הזדמנות תנופה לחדשנות הישראלית
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
האם הסיבה היא גנבת טכנולוגיה?
לוגי  |  5/11/18 12:26
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
ראובן לייב
מצער הדבר שאין בכנסת שדולה שתעסוק בנושא הכאוב ועל שאין בישראל גוף מרכזי שאמור להקדיש לו תשומת-לב ראויה
שאול מנשה
"על הפליט לישון תחת כיפת השמיים, כדי שלא ישכח שיש לו שמיים אחרים. עליו לעבוד כמשרת (בעבודה קשה) כדי שלא ישכח שיש לו משימה לאומית. עליו להתנגד לקליטה כדי שלא ישכח את פלשתין"
יוני בן-מנחם
ראש הממשלה בנימין נתניהו יבקר בקרוב במדינה נוספת במפרץ לאחר ביקור מוצלח בנסיכות עומאן    פרשת היעלמות העיתונאי חאשוקג'י מחזקת את מעמדה של עומאן כמתווכת אזורית הפועלת להשגת יציבות באזור
איתן קלינסקי
קשה להבין איך הסתייגות נחרצת מרצח מתועב של ראש ממשלה בישראל מתיישבת עם ראיון, שנתן ד"ר אורי מילשטיין לעיתון הארץ, בו שיבח את יגאל עמיר והתגאה שהוא "תוצר של המחקרים וההרצאות שלי". משפט מצמרר זה נאמר על-ידי ד"ר אורי מילשטיין כמה חודשים אחר הרצח
עמי דור-און
המלים הבוטות שצייץ יאיר נתניהו במרחבי הרשת נגד העיתונאית אופירה אסייג הולידו סופה תקשורתית שגרמה נזק תדמיתי לכל "המשפחה המלכותית"; אופירה השיבה לביבי ולא ליאיר: "פה זה לא רוסיה ביבי, אתה מנסה להפחיד אותנו. אבל אתה לא פוטין"
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il