יפו, מעוזה של העדה הבולגרית, משופעת מעצם טבעה במסעדות בולגריות. הוותיקה שבהן היא "שרה" (רחוב יהודה הימית 4), שעליה מופקד, בנאמנות יתרה, הדור השני של משפחה שורשית, המתמידה לשמור בעקשנות מופתית, על המסורת הקולינרית של העדה.
אף שאיננו נמנים עם בני העדה עצמה, אנו "שרופים" על התבשילים היוצאים ממטבחה. וכך, רעבים עד כלות הנשמה, הסבנו פנינו ל"שרה", בשעת צהריים, כדי להשביע בה את רעבוננו, בתקווה שנבוא בה על סיפוקנו.
למנה ראשונה הזמנו מרק שעועית, שהוגש עם מלפפונים חמוצים ולחם הבית. בצד המרק, שלא בייש את הפירמה, הזמנו גם לוטיניצה, שהיא פלפל גרו. המנה הייתה מותאמת, מאין כמוה, ליום גשום ומקפיא עצמות של חורף ישראלי מצמרר.
מעדן אשורה
למנה עיקרית הלכנו על כבדים על האש ואפונה עסיסית, שהיו עשויים לעילא ולעילא, כשבצידם הוגשו לנו לרוויה מים מינרליים, שנועדו להשקיט את צמאוננו הרב. מבט אל השכן שממול העלה שאף הוא נדלק על אותה מנה שהזמנו.
מן המנות האחרונות נפל הפור שלנו על מעדן אשורה, הנחשב לקינוח המסורתי של העדה הבולגרית. הדברים אמורים במעדן העשוי על בסיס של חיטה גרוסה, שמעליו פזורים פירות יבשים ופיסטוקים והוא מוגש כשהינו מקורר.
החשבון הסתכם ב-130 שקל, והוספנו עליו תשר של 30 שקלים לשירות אדיב וקשוב. את מסעדת "שרה" זיכינו ב-8 מתוך 10 נקודות בסולם הקולינרי שלנו.