X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  יומני בלוגרים
בדמוקרטיות שלנו אין יותר מי ששואל 'מה' המנהיגים של היום באים אל העם ואומרים לו לא 'מה אתם רוצים' אלא 'מי אתם רוצים' ב'מי' טמון ה'מה'
▪  ▪  ▪
דגלים מהויים של תפיסות עולם [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]

הייתה בשעתו חלוקה חכמה בעולם. הוגי הדעות בררו 'מה,' הניחו משנתם לפני הרבים, חלקו זה על זה, הציעו תבונות, ניסחו יעדים ומטרות, ונמצאו בעצם משוחחים עם המונים שיחה בה המריצו אותם לומר 'מה' הם רוצים, למה הם שואפים, לאן הם מבקשים להכריע ברוב ובמיעוט ולאן הולכת החברה בה הם שותפים. הפוליטיקאים התרכזו בשאלה מי. מי האיש שילך לנו כדי להשיג את המטרות שיצאו מסדנת ההוגים, מי ייטול על עצמו את האחריות לביצוע המטלות בהן תלויות המטרות, מי יכול יותר, מי אמין יותר, מי יציב יותר.
לא היה בה בחלוקה הזאת הבטחה כי ההוגים הגו לברכה והפוליטיקאים הוציאו מן הכוח אל הפועל את משנת החכמים באמונה או בכישרון. אבל כל המתבונן בדברי ימי הקדמה של האדם עומד על חזות זאת. הרעיונות שעיצבו את גורל החברה האנושית קדמו לפרנסי הציבור שהוליכו אל המחוזות שאותרו על-ידי ההוגים. לטוב, וגם לאסונה של האנושות - לרע. לברכה, ולאסוננו - גם לקללה. הדמוקרטיה לא נולדה על ברכי ראשי עם שכיהנו בה. האידאה הדמוקרטית התגבשה בסדנות הרוח. הפשיזם לא בא לעולם בהשראה של המצביאים שהוליכו אותה לכיבושים דרמטיים. הוגי דעות המציאו אותה, והטעימו בה את לבם אנשי המעשה שהפכו אותה לכוח שלטוני. הגיהינום נולד בחדרי הנזירים. הקדמה בתחתית ההר, בבל אלוני גנות השיח, במדע.
חלוקה זאת שוב איננה החיזיון המצוי בעידן הזה שלנו. בדמוקרטיות שלנו אין יותר מי ששואל 'מה'. המנהיגים של היום באים אל העם ואומרים לו לא 'מה אתם רוצים' אלא 'מי אתם רוצים'. ב'מי' טמון ה'מה'. 'מי' איננו מייצג שום משנה. הוא המשנה עצמה. הציבור ההולך לקלפי הולך עדיין תחת דגלים מהויים של תפיסות עולם, שיירים של השקפות חברתיות מדיניות, לאומיות, אבל למעשה הוא מתכנס סביב לשאלה של 'מי'. כשבאים אליו ומאיצים בו לומר בשווקים 'את מי אתם רוצים', אומרים לו מיניה וביה, באורח בלתי נמנע 'במי ראוי להם לא לרצות'.
הפולמוס הרעיוני הקלוש הוא עלה תאנה זעיר שאיננו יכול לכסות על ביזת שמו הטוב של היריב שאי-אפשר להניח לו להיות ה'מי' שהציבור ראוי לו לרצות בו. להוגי הדעות לא נשאר אלא לסכם אחרי התגרנות המכוערת של "מי כן ו'מי' לא, מה עושה 'מי' אחד לרצוי ומה דוחה בו, אבל גם הוגי הדעות אינם עוסקים עוד בבחינת ה'מה', כי לא היה 'על מה', וכל שהם יכולים לומר הוא, והציבור שומע, כי הדמוקרטיה שלו היא בדרך לחורבן, והציבור לא יאמין להם, לא להוגי הדעות ולא לנביאם, כי כוהני המה מדברים בלשון אנכרוניסטית, שאין לה שומעים, או אם שומעים - אין לה מבינים, ואפילו המילה "תהום" לא מובנת אלא כנרדפת לנבואת שקר. לא הולכים לשום מקום, לכן גם לא לתהום.
ברוני המפלגות, בצמתים הגלובליים אחוזים תבהלה כשמועמדי הרוצים באמון הציבור מתייצבים לפניו ושואלים אותו 'מה אתם רוצים'. הם רואים חזות קשה בעצם האפשרות שפוליטיקאי שרוצה להיבחר על דרך, על משנה סדורה, על רעיונות חברתיים או מדיניים כאלה או אחרים, לא מבין כי הוא חי בעידן ה'מי' ולא ה'מה', ובבחירות, אם ייבחר כמועמד המפלגה יביס אותו הפוליטיקאי שמציע את עצמו את אישיותו את חזותו, את הביוגרפיה שלו, אפילו את מה שהיה אומר בתא הווידוי אילו היה מתוודה, והמפלגה תרד לטמיון. הברונים האלה הולכים אל שוק הרעיונות והופכים אות הדוכנים. הם מחפשים איזה 'מי' שיעמוד ממול המי שמנגד. אין 'מי 'כזה שיכולים לאתר אותו, כי בעידן של ה'מי' הוא כבר הושמד או הושמץ - היינו הך - על-ידי ה'מי' האלפא השולט.
ואף על-פי כן, אין ברירה. האזרח ההולך לבחור מצויד בסקרים שמדדו את גובה ההתמכרות למי ראוי לו לומר לעצמו כי בעצם אין שום סקר שמדד את 'מה' שהעם רוצה. כל הסקרים רק מדדו את 'מי' שהעם רוצה. לכן, אם אותו אזרח, עדיין מאמין כי יש ערך לשאלה של 'מה אני רוצה', ילך באמונתו. סקרים לא יענו לו. הם לא שאלו מה בכלל. זה לא חשוב עוד בעיניהם. הם סוקרים את מה שקורה לעולם ששוב אין לו עניין כלל בגורלו.

תאריך:  03/03/2020   |   עודכן:  03/03/2020
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות בחירות 2020
איתמר לוין
השאלה המרכזית כרגע היא האם לגוש הימין יהיו 60 מנדטים, כי אם לא - בני גנץ עדיין עשוי לקבל את הרכבת הממשלה    בהנחה שלימין יהיו לפחות 60, ריבלין יצטרך לקבל הכרעה חסרת תקדים: האם להטיל את המשימה על בנימין נתניהו    משפטו של נתניהו אמור להיות מנותק מן המערכת הפוליטית, אבל בפועל הוא עלול להיגרר עמוק לתוכה
עידן יוסף, מירב ארד
הליכוד מוביל ב-120 אלף קולות על כחול לבן    הליכוד עם 36 מנדטים, כחול לבן 32, הרשימה המשותפת - 15    נתניהו: "זהו ניצחון נגד כל הסיכויים. הפכנו לימון ללימונדה"    גנץ: "לא נוותר על דרכנו, לא נישבר. אני לא מפחד מדרך ארוכה, ולא מפחד כלל"
עידן יוסף
יועצו של גנץ רונן צור רמז כי ההקלטות של היועץ ישראל בכר נגד בני גנץ היו חבלה מכוונת    מקורבי בכר: "בכר ישמח לעבור בדיקת גלאי אמת, שתבדוק אם חיבל בקמפיין"
איתמר לוין, עידן יוסף
שלושת המדגמים צפו בתחילת הערב 60 מנדטים לגוש הימין, 54-52 בלבד לגוש המרכז-שמאל ושישה-שמונה לישראל ביתנו, אך במהלך הלילה איבד גוש הימין מנדט    הליכוד צפוי לקבל 37-36 מנדטים; כחול-לבן תקבל 33-32 מנדטים בלבד    הרשימה המשותפת במקום השלישי עם 15-14 מנדטים
יגאל יששכרוב
כחול לבן ובני גנץ שהפרו הוראת חוק לצרכי תעמולת בחירות ישלמו 3,000 שקלים לעו"ד אריאל שפירא שעתר בעניין
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il