X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  יומני בלוגרים
המצב החדש מחייב הסקת מסקנות כדלהלן: יש לעדכן את תרחישי היחוס ולהגדיל משמעותית את המלאים,לא רק בגין תרחישי אסונות מקומיים / עולמיים, אלא גם בגין חוסר מסתמן של מזון ועליה במחירים היחסיים, פועל יוצא לגידול האוכלוסייה העולמית, עליה ברמת החיים במדינות מתפתחות, והקטנת שטחי החקלאות בעולם כתוצאה מפיתוח מואץ
▪  ▪  ▪
תורים בכניסה לרמי לוי במשבר הקורונה [צילום: פלאש 90]

מגפת הקורונה והחוסר המשווע במלאי מכונות הנשמה, מטושים וריאגנטים האירה על החשיבות הלאומית של מלאי חירום, וצריכה להעיר ולעורר את קברניטי המדינה במיוחד באוצר לשמור על שולי ביטחון רחבים של מלאים,ולהפסיק להסתכל על הנושא אך ורק דרך "החור שבגרוש".
ישראל בשונה מרוב המדינות צריכה להערך לשלושה תרחישי יחוס: מגפה עולמית, רעידת אדמה קטסטרופלית (בממוצע כל 100 שנה שהאחרונה התרחשה ב-1927), ומלחמה ארוכת זמן (יותר מלבנון השנייה וצוק איתן ולא ששת הימים). בנוסף לאור מצבה הגיאופוליטי לישראל למעשה "כלכלת אי", קרי רוב ח"ג והמוצרים מיובאים אליה בים (98%) - תהליך האורך שבועות וחדשים. המענה למצבי חירום אלה הוא אחזקת מלאי חירום מתאימים, ואכן מאז קום המדינה הוקמו מחסני חירום בניהול מינהל הסחר הממשלתי עד להפרטתו בסוף שנות ה-80. האחריות עברה גלגולים שונים מהג"א למל"ח מזון לרח"ל ולפיקוד העורף, כאשר האחריות העליונה היא של משהב"ט הקובע את תרחיש הייחוס, אופיו והיקפו. גופי הביצוע הם משרד הכלכלה האחראי על רכש וריענון המלאי (בשיטת FIFO) של 8 מוצרי יסוד: בשר בקר קפוא, קמח, שמן, סוכר, אורז, שמרים, פולי קפה ותה. משרד החקלאות אחראי על ניהול ממגורות החיטה וגרעיני המספוא לבעלי חיים ואילו משרד הבריאות על מלאי של הזרקה ורידית (אינפוזיה), הזנה בזונדה ומזון לתינוקות(תחליף חלב אם).
הבעיה של משרדים אלה היא ההתערבות ברגל גסה של האוצר במדיניות המלאים, בטענה כי תקצובם כולל שולי ביטחון רחבים מדי, שכן סכנת המלחמה הכוללת פחתה וניתן תמיד לייבא מוצרים כמקור אספקה נוסף למשק. לא עזרו דוחות של מבקר המדינה ומחלקת המחקר של הכנסת-להפך כיון שמשהב"ט מנע מהאוצר מלהתערב בתרחיש הייחוס, האוצר "התחכם" ובמקום סעיפים ספציפיים למלאי חירום (כולל הרשאה להתחייב), הוא קבע כי משרדים אלה יממנו את המלאי מתקציבם הכולל, דבר הפוגע ברמת המלאים לאור הסכנה שהמשרדים ישאירו את הנושא בתחתית סדר העדיפות שלהם. אין זה צירוף מקרים שפתאום בשבועיים האחרונים חלק מהמשרדים נתפשו עם "המכנסים למטה", והוציאו באופן דחוף מכרזים זריזים לאספקה וריענון מוצרי מזון שונים בהיקפים גדולים. בשנות ה-80 משרד הכלכלה הפעם בתמיכת האוצר עבר מאחזקה פיזית של המוצרים במחסניו ובממגורותיו למימון המלאים ורענונם באמצעות יבואנים ויצרנים, דבר המחייב כמובן פיקוח צמוד ע"י חברות השגחה, כאשר החברות רשאיות להשתמש במלאים לצרכיהן, אבל מחויבות להשלימם במוצרים טריים יותר, כך שהכמות המוסכמת לא תפחת בשום נקודת זמן. לצערי בעבר לא פעם אחת ולא פעמיים נתפשו כאלה במיוחד במצבי עליית מחירים וביקוש מוגבר אשר הרשו לעצמם "להלוות" ממחסני החירום בתירוץ כי" יש אוניות בדרך.."
מגפת הקורונה היא קריאת השכמה לקברניטי המדינה האחראים על משק החירום להחליף "דיסקט" ומהר. היא לימדה אותנו כי בעולם השוק החפשי הוא חפשי כשאין משברים ואסונות והכל מתנהל כשורה, אבל במצב משברי-כל מדינה לנפשה.לא מדובר על מרד כנגד הגלובליזציה אלא כהכרזת מלחמה עליה. ניצני התופעה כבר מלבלבים-קזחסטן מהספקיות הגדולת בעולם של חיטה אסרה יצוא. הודו אסרה יצוא ח"ג לתרופה כנגד המלריה. בצרפת בתרחישי אסון המדינה מוסמכת לתפוש מוצרים מיצרנים וספקים ולעשות בהן שימוש. המוסד ושרותי ריגול זרים עוסקים בשכנוע / לחץ / גניבה של ציוד רפואי, ראשי מדינות מטלפנים ישירות למנכ"לי חברות רפואיות בתחינה ובשכנוע לקבל מוצריהם ראשונים בתור, כולל טראמפ המנסה לגנוב חברה גרמנית לה יתרון במחקרי חיסון כנגד הקורונה. שלא לדבר על-כנופיות פושעים ומאפיות בינלאומיות שגילו תחום מחיה חדש לעשיית רווחים פנטסטיים.
המצב החדש מחייב הסקת מסקנות כדלהלן: יש לעדכן את תרחישי היחוס ולהגדיל משמעותית את המלאים,לא רק בגין תרחישי אסונות מקומיים / עולמיים, אלא גם בגין חוסר מסתמן של מזון ועליה במחירים היחסיים, פועל יוצא לגידול האוכלוסייה העולמית, עליה ברמת החיים במדינות מתפתחות, והקטנת שטחי החקלאות בעולם כתוצאה מפיתוח מואץ.
בנוסף חובה להגדיל את מלאי החירום בגין תרבות "הסמוך" "ויהיה בסדר" שלנו. בסקר של משרד הכלכלה התברר כי 25-37% ממשקי הבית אינם מחזיקים כלל מוצרי יסוד בסיסיים בביתם, ו-90% אינם מחזיקים במלאי של מוצרי מזוון רלוונטיים למשפחות עם ילדים קטנים (מזון לתינוקות, חלב עמיד וכו"). בלטו לטובה דווקא הדתיים והחרדים ומשקי הבית בפריפריה, שנמצאו מחזיקים במלאי של רוב מוצרי הבסיס.
ישראל לא צריכה ולא תגיע אף פעם לעצמאות תזונתית של משק אוטרקי וטוב שכך. 80% מגרעיני החיטה מיובאים, כך גם 100% מגריעיני המספוא ופולי הסויה ו-60% מבשר בקר, אולם במקביל אסור לנו "לשפוך את התינוק יחד עם המים" ולחסל את מה שכבר יש לנו-החקלאות היא נכס לאומי חיוני, כיון שבמצבי חירום כל מדינה מתכנסת לדאגה עצמית לסיפוק צרכיה לא רק הרפואיים אלא גם בכמות ואיכות מזונה.לכן יש לפחות לשקול שנית את קצב ורמת חשיפת שוק מוצרי המזון ליבוא מתחרה. אילו הדבר היה תלוי רק באוצר היינו מחסלים כבר מזמן את משק החלב בישראל ע"י יבוא אבקת חלב מסובסד מהאיחוד האירופי, וחוסכים למשק 139 מיליון ש"ח בשנה. לא מדובר בבדיחה! זאת הייתה הצעה שהופיעה בטיוטת חוק ההסדרים, פרי מוחם הקודח של שני כלכלני אגף התקציבים,שכיום מכהנים בתפקידים בכירים במשק.
מילה אחרונה על תרופות ומפעל לחיסונים עליו הצהיר רה"מ -EASIER SAID THAN DONE כבר ב-2018 הוקמה ועדת היגוי, אלא שאליה וקוץ בה מאז לא קרה דבר ומשך הזמן הדרוש מההחלטה ועד לסיום הקמת המפעל הוא 6 שנים. גם אם נצליח לקצר את תקופת ההקמה מדובר בשנים ולא בחדשים. למרות האמור חובה להתחיל מידית בתהליך ההקמה כבר מאתמול, כיון שלדאבוני גם אם ימצא חיסון לקורונה שאינו פרי המצאה מקומית ויהיה צורך לחסן את אוכלוסית העולם.
7.7 מיליארד נפש-ישראל לא תעמוד בראש התור. לכן במקרה הטוב נצטרך לשלם תמלוגים על נוסחת החיסון ולייצרה במהירות במפעלנו, או לחלופין להפעיל שוב את "בחורינו הטובים" מהמוסד כדי לגנוב את הנוסחה יחד עם מפעל שלם ארצה. לגבי תרופות וציוד רפואי אחר,כדאי לשים לב כי פעם היו בישראל שני מפעלים לעירויים, פעם היו ל"טבע" שני מפעלי תרופות בירושלים שנסגרו, ובנוסף אחד בכפ"ס ואחד ברמת חובב שקווי היצור וכ"א בהם צומצמו. כדאי גם לזכור כי קאר שולץ איננו אלי הורביץ ז"ל - פטריוט ישראלי שבדירקטוריון / ההנהלה שלו שרצו ישראלים רבים.

הכותב, לשעבר ראש מנהל אגף היבוא במינהל הסחר בממשלתי וסמנכ"ל משרד הכלכלה.
תאריך:  25/04/2020   |   עודכן:  25/04/2020
+מהבוקר: אזורים מוגבלים בנתיבות ובבית שמש
23:47 25/04/20  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

משעה שש בבוקר ביום א' עד יום ו' בבוקר תוגבל כניסה ויציאה מכמה שכונות ורחובות בערים אלה  ▪  פיקוד העורף יספק מזון, מצרכים ושירותים קיומיים ויסייע לתושבים  ▪  משרדי הפנים והאוצר יפעלו לתת מענה וסיוע, וכך גם המשטרה

מניין מרפסות בבית שמש [צילום: יעקב לדרמן/פלאש 90]
+בשורה לגולשים: הספורט הימי ישוב לפעילות
23:16 25/04/20  |  עידן יוסף

בשורה לחובבי הספורט הימי: שרת הספורט, מירי רגב, סיכמה עם מנכ״ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב, על כך שהספורט הימי היחידני, ישוב לפעילות לאלתר. מדובר על הספורט הכולל שחייה וגלישה, ובתנאי שלא תהיה שהייה בחוף שלא לצורך הכנת הציוד הנדרש לפעילות, תוך הקפדה על מרחק של שני מטר לפחות משאר הספורטאים. ההסכמה תועבר לאישור הממשלה כבר מחר. בימים האחרונים נמתחה ביקורת על כך שגולשים מוצאים מן המים ואף נקנסים, למרות שאן במעשיהם סכנה בריאותית.

+אחד מראשי קהילת יהודי צרפת מת מקורונה
23:03 25/04/20  |  עידן יוסף

קלוד בארוש, מראשי הקהילה היהודית בצרפת, מת מקורונה. חבר הפרלמנט מאיר חביב ספד לו: "הקהילה היהודית בצרפת איבדה את אחד ממנהיגיה הגדולים ביותר - פעיל מלידה, ציוני נלהב, איש לב ורוח".

+מניין חולי הקורונה עלה ב-1.6%; 199 מתו מהנגיף
21:32 25/04/20  |  עידן יוסף

משרד הבריאות: מניין החולים בישראל עלה ל-15,298, עלייה של 1.6% מאתמול. מניין המתים הגיע ל-199.

תמונת מצב עדכנית
+שליח חב"ד בהנובר מת מקורונה
21:11 25/04/20  |  עידן יוסף

שליח חב״ד בהנובר שבגרמניה הרב בנימין וולף מת מסיבוכי הקורונה. בן 43 היה במותו והותיר אחריו שמונה יתומים.

+כאשר הנפט מתרסק והתיירות נעלמת
20:31 25/04/20  |  עודד ערן   |   לרשימה המלאה

מדינות ערב נפגעו קשות בחמישה מקורות הכנסה; התאוששותן תלויה בגורמי חוץ ולכן אינה מובטחת  ▪  המשבר הכלכלי עלול להיות מתורגם לחוסר יציבות פוליטי  ▪  ישראל עלולה להיחשף לסכנות חדשות-ישנות, אך אולי ניתן יהיה גם לבחון יוזמות לשיפור יחסיה עם שכנותיה

השלכות הקורונה על פליטים מסוריה / CBSN
ירדן. עוצר בעמאן [צילום: ראאד עדיילה, AP]
לבנון. הפגנה נגד הממשלה [צילום: חוסיין מאלה, AP]
+המכה ה-11 של מצרים
20:30 25/04/20  |  ד"ר אופיר וינטר, צבי לב   |   לרשימה המלאה

הנתונים הרשמיים מדברים על שיעור הידבקות נמוך במצרים, אך רק מעטים מאמינים להם  ▪  ההשלכות העיקריות של הקורונה הן כלכליות ועלולות להיות קשות וארוכות טווח  ▪  ישראל יכולה לסייע לנוכח האינטרסים המשותפים לשתי המדינות

200,000 בדיקות בלבד [צילום: נרימאן אל-מופתי, AP]
+משרד הבריאות: מספר הנדבקים עלה ל-15,148
12:00 25/04/20  |  מירב ארד

משרד הבריאות הודיע (יום שבת) כי מספר הנדבקים בנגיף הקורונה עלה ל-15,148, ומניין המתים עלה ל-198. מתוך החולים 130 במצב קשה, ו-102 מונשמים.

+מד"א יפעיל מתחמי "היבדק וסע" בלילות לטובת הצמים בחודש הרמדאן
11:15 25/04/20  |  מירב ארד

מגן דוד אדום נערך מבעוד מועד לחודש הרמדאן, ויפעיל מתחמי "היבדק וסע" בשעות הלילה, באזורים עם ריכוז אוכלוסייה גבוה של בני הדת המוסלמית. זאת, על מנת להקל על הצמים ולאפשרלהם להגיע להידגם, במידת הצורך, לאחר שעות הצום. לצד מתחמי "היבדק וסע" הקבועים של מגן דוד אדום ומשרד הבריאות בתל אביב, ירושלים, חיפה ובאר שבע, יפעלו היום (יום שבת) מתחמים ניידים בכפר מנדא, מג'ד אל-כרום. לאחר צאת השבת במודיעין עילית ובשכונת גאולה בירושלים. לאחר שעות צום הרמדאן, גם במזרח ירושלים.

+חולת קורונה בת 86 מבית אבות בירושלים מתה בבי"ח קפלן
10:34 25/04/20  |  מירב ארד

דיירת בת 86 שהתגוררה בבית האבות גני אורה בירושלים מתה מנגיף הקורונה בבית החולים קפלן. בכך עלה מספר המתים בבית האבות על 3.

+ח"כ פרץ: ״להאריך את תקופת הזכאות לדמי אבטלה ל-9 חודשים"
10:32 25/04/20  |  מירב ארד

ח"כ עמיר פרץ קרא להאריך את תקופת הזכאות לדמי אבטלה ל-9 חודשים ולהרחיב את החקיקה כך שתחול גם על העצמאים: "״המשבר הכלכלי החמור ביותר שפקד את אזרחי מדינת ישראל חושף כשלים שאיש לא צפה, ומצריך צעדים מיידיים כדי להגן על משקי הבית. אחוז האבטלה הגבוה דורש את קיצור תקופת האכשרה לזכאות לדמי אבטלה מששה חודשים לשלושה חודשים, ואת הארכת תקופת הזכאות מששה חודשים לתשעה חודשים. המשבר העמוק פגע הן בשכירים והן בעצמאיים, ולכן יש לחוקק חוק שיכניס את העצמאים לתוך אוכלוסית הזכאים לדמי האבטלה".

+מודי'ס הורידה את תחזית דירוג האשראי של ישראל מ"חיובית" ל"יציבה"
10:29 25/04/20  |  מירב ארד

חברת דירוג האשראי מודי'ס הורידה את התחזית של ישראל מחיובית ליציבה. הדירוג עצמו נותר A1.

+כיצד ייראה העולם באפריל 2021
08:08 25/04/20  |  איתי ברון   |   לרשימה המלאה

בתרחיש האופטימי ביותר, החיים וההרגלים יחזרו למסלולם לקראת סוף 2020  ▪  התרחיש הפסימי ביותר צופה קריסה של המערכות הבינלאומית ומשברים קשים ברחבי העולם  ▪  ביניהם נמצאים תרחישים של סדר עולמי בהובלת סין אל מול שיבתה של ארה"ב להנהגת העולם  ▪  תרחישים אלו אינם ניסיון לנבא את העתיד, אלא כלים בהם מומלץ למקבלי ההחלטות להיעזר כבר כעת

מה יהיה תפקידה של ארה"ב [צילום: פרנק פרנקלין, AP]
השלכות על הביטחון הלאומי [צילום: אוליביה פיטוסי, פלאש 90]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
על מחסני חירום - למזון, מספוא ותרופות
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מגיפת הקורונה
איתי ברון
בתרחיש האופטימי ביותר, החיים וההרגלים יחזרו למסלולם לקראת סוף 2020    התרחיש הפסימי ביותר צופה קריסה של המערכות הבינלאומית ומשברים קשים ברחבי העולם    ביניהם נמצאים תרחישים של סדר עולמי בהובלת סין אל מול שיבתה של ארה"ב להנהגת העולם    תרחישים אלו אינם ניסיון לנבא את העתיד, אלא כלים בהם מומלץ למקבלי ההחלטות להיעזר כבר כעת
אפרים הלפרין
חזרת התלמידים לבתי הספר מעלה את שאלת המורים המבוגרים אשר עבורם הקורונה מהווה סכנה רבה משמעותית יותר מאשר למורים ולתלמידים הצעירים    והפתרון: למידה חצי וירטואלית
איתמר לוין
וושינגטון פוסט מצא, כי שורה של ארגונים ימניים ושמרניים עומדים מאחורי גל ההפגנות בארה"ב בשבוע האחרון, המתקיימות בדרישה להקל ואף להסיר את מגבלות הקורונה    בחלק מאותם ארגונים פעילים אישים המקורבים לטראמפ - הקורא גם הוא למושלים לשחרר את הפעילות הכלכלית
איציק וולף
ברור לכולם שחופשת הקיץ לא תיראה השנה כבכל שנה, אם בכלל תתקיים    זו העת לחשוב מחדש על לוח החופשים של מערכת החינוך ולסדר אותה באופן הגיוני    אפשר לוותר על כמה ימי חופשה שברור שאין בהם כל צורך והצדקה, ולהקל את העומס על ההורים בהצבת ימי החופשה בארבע חופשות מרוכזות בשנה - חגים, חורף, אביב וחופשת קיץ מקוצרת
יורם דורי
עוד דוגמה של "מנהיג יודע דבר" ואשתכנע כמו ב-1991 - כשרבין אמר שלמרות ההנחיות הוא רץ למקלט ולא מסתגר בחדר אטום - שהכול "חרטא" ואפגש עם ילדיי ונכדיי אומנם אשמור על שני מטרים מרחק אך למען בריאותי הנפשית אנהג כמנהג מנהיגיי
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il