X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מיוחדים ברשת
המדינות והרשויות מפטרות עובדים ומקצצות בפעילות בשל הצניחה בהכנסות שגרמה הקורונה - וממשל טראמפ מסרב להעניק סיוע משמעותי, מדווח ניו-יורק טיימס
▪  ▪  ▪
אין בשורה מהקונגרס [צילום: פטריק סמנסקי, AP]

לארה"ב נדרשו שש שנים כדי לצאת מן המיתון שגרם המשבר הפיננסי, וסיבה מרכזית לכך הייתה שהמדינות והרשויות המקומיות נאלצו לקצץ את תקציביהן בשל הצניחה בהכנסותיהן. גם כעת זוהי אחת הסכנות הגדולות ביותר שבפני ההתאוששות ממשבר הקורונה: המדינות עלולות למצוא את עצמן בשנה הבאה בפער תקציבי של לפחות 555 מיליארד דולר – מזהיר ניו-יורק טיימס. המשבר הפעם עלול להיות חמור עוד יותר מאשר בעשור הקודם, אם הממשל הפדרלי לא יסייע – וכרגע הסיכויים לסיוע כזה נראים קלושים.
הנשיא דונלד טראמפ ובכירי הרפובליקנים בקונגרס, בראשות מנהיג הרוב בסנאט, מיץ' מקונל, טוענים שסיוע למדינות יהיה למעשה חילוץ של אלו שהתנהלו בחוסר אחריות פיסקלי. שר האוצר, סטיב מנוחין, אומר, שרוב המדינות לא השתמשו בסיוע בסך 150 מיליארד דולר שנכלל בתוכנית הסיוע בחודש מארס, אם כי פרשנים אומרים שרוב הסכום כבר הוקצה לפרויקטים ספציפיים. הדמוקרטים מצידם טוענים שיש להזרים טריליון דולר למדינות ולרשויות – והסכם בין המפלגות אינו נראה באופק.
מדינות רבות נכנסו למשבר עם הכנסות יציבות ממיסים ומיליארדי דולרים בעתודות לשעת חירום, אבל היקפו חיסל במהירות את הסכומים הללו. כמעט כל המדינות מחויבות, על-פי חקיקתן, לאזן את תקציביהן – מה שיחייב את ממשליהן לבצע קיצוץ עמוק בתקציבים ולפטר עובדים, להעלות מיסים או שניהם. אפשרות זו מדאיגה את נגיד הפדרל ריזרב, ג'רום פאואל, המזהיר שוב ושוב שפיטורי עובדים וקיצוצים בשירותים חיוניים יכבידו על ההתאוששות.
אמנם לא ברור כמה מהמשרות יאבדו לצמיתות – חלקן עשויות לחזור עם ההתאוששות – אך נכון לעכשיו המצב גרוע בהרבה מאשר במשבר הפיננסי. באותו משבר קיצצו המדינות והרשויות 750,000 משרות בתוך חמש שנים; מאז פברואר השנה הן איבדו 1.2 מיליון משרות, ועוד 2.8 מיליון עלולות לרדת לטמיון בלא סיוע פדרלי. וכל זה קורה כאשר שיעור האבטלה בארה"ב עומד של 10.2% ועסקים רבים צפויים להיסגר, ומדינות רבות יצטרכו לממש ביטוחי בריאות לעובדים שיפוטרו – צופה הטיימס.
למרות כל זאת, טראמפ והרפובליקנים מסרבים לסייע למדינות, טוענים שעליהן לממן בעצמן חלק מהסיוע לתושביהן בשל הקורונה ולא מוכנים לשמוע על חילוץ של מדינות בראשן עומדים הדמוקרטים. טראמפ הציע בשבוע שעבר שהמדינות יוסיפו 100 דולר לשבוע לכל מובטל – כתנאי לעוד 300 דולר שיתן הממשל. מושלים, כולל רפובליקנים, התנגדו בתוקף: אין לנו כסף, הם אומרים בפשטות. לאחר מספר ימים הבהיר הבית הלבן, שהשתתפות המדינות לא תהיה תנאי להגדלת דמי האבטלה. עם זאת, יועצו הכלכלי של טראמפ, לארי קודלוב, הביע התנגדות לסיוע נוסף למדינות עצמן.
קבוצה דו-מפלגתית של מחוקקים, כולל הסנאטור הרפובליקני ביל קאסידי, מציע להקציב למדינות עוד 500 מיליארד דולר – בעוד מנוחין מדבר על 150 מיליארד דולר בלבד. "נכון, הוצאת הכסף עכשיו מדאיגה, אבל החלופה נראית הרבה יותר גרועה", אמר קאסידי בשבוע שעבר. פרשנים אומרים, שהצורך האמיתי של המדינות כנראה מצוי איפשהו בין שני הנתונים.
מנוחין טוען, שהדמוקרטים רוצים לסייע לקרנות פנסיה כושלות ולסגור גרעונות תקציביים שנוצרו עוד לפני המגיפה. הדמוקרטים דוחים טענה זו, ופרשנים אומרים שניתן למנוע בחקיקה את הפניית הכסף ליעדים שאינם קשורים לקורונה. "הם אומרים: שיפשטו רגל. כלכלנים אומרים לנו שהכלכלה שלנו תלויה ביציבות של המדינות והרשויות המקומיות", אמרה יו"ר בית הנבחרים, ננסי פלוסי.
הסיכונים אינם רק פרי חלקן של מדינות דמוקרטיות, מדגיש הטיימס. איידהו, מערב וירג'יניה ואלסקה – כולן בשליטה רפובליקנית – נמצאות במצב קשה במיוחד. מדינות רבות כבר משתמשות בכספים שנועדו לעיתות מצוקה, או נוקטות בצעדים זמניים כדי לעמוד בדרישת התקציב המאוזן. כך למשל, המחוקקים בניו-יורק העניקו בחודש אפריל למושל אנדרו קומו דחייה של שנה בביצוע הקיצוצים הדרושים. מדינות אחרות כבר החלו לקצץ את שירותיהן. וכאמור, המצוקה היא גם בשלטון המקומי: למעלה מ-700 ערים הקפיאו סלילת כבישים, רכישת ציוד ושדרוג של תשתיות חיוניות מאז החלה המגיפה.

תאריך:  16/08/20   |   עודכן:  16/08/20
+נחתם צו פטור מבידוד לשבים מ-20 מדינות ירוקות
23:15 16/08/20  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

+קבינט הקורונה אישר תיקון למגבלות ההתקהלות
23:07 16/08/20  |  עידן יוסף

קבינט הקורונה אישר הערב במשאל טלפוני תיקון למגבלות ההתקהלות: במסעדות, במקומות ציבוריים, בבתי עסק ובבתי תפילה יוגבל מספר האנשים ל-20 איש בחלל סגור ללא קשר לגודל המקום, ו-30 איש בחלל פתוח, ובלבד שניתן יהיה לשמור על ריחוק של 2 מטרים בין אדם לאדם (בבתי עסק ומסעדות שמירה על כללי ה״תו הסגול״).
ככל שלא תתקבל החלטה אחרת בוועדת חוקה, חוק ומשפט בכנסת, יכנסו התקנות לתוקפן מחר (ב׳) ה-17.8.2020, בשעה 19:00.

+תישקל חקיקה לגישור סכסוכים עסקיים בקורונה
22:47 16/08/20  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

המשנה ליועמ"ש עו"ד ארץ קמיניץ: "מצב שבו נמצא המשק הישראלי כעת, כדאי לצדדים עסקית לחזור למו"מ ולתקן את החוזה"  ▪  יו"ר ועדת החוקה ח"כ אשר: נקדם חקיקה לגישור בסכסוכים שנגרמו בשל קורונה

[צילום: דוברות הכנסת]
[צילום אילוסטרציה: נועם ריבקין פנטון/פלאש 90]
+המשטרה לא תשתמש בכוח כדי להעביר סרבן למלונית
21:37 16/08/20  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

תיקונים ל"חוק הקורונה הגדול": מלוניות יוכרו כמקום ציבורי לצורך חוק המאבק בתופעת השכרות אך לא יהיה איסור כללי על הכנסת אלכוהול  ▪  יו"ר ועדת החוקה התייחס להגבלות הפעילות בתחום התרבות שיובאו מחר לוועדה: "כמו שידענו כוועדה לשמר את קדושת התפילות ואת הזכות הדמוקרטית להפגנות, צריך קווי רוחב נוספים של היגיון"

[צילום: דוברות הכנסת]
[צילום: יונתן זינדל, פלאש 90]
+ירידה במספר החולים המונשמים
19:41 16/08/20  |  עידן יוסף

‏משרד הבריאות: 760 מאומתים חדשים אותרו ביממה האחרונה. עשרה מתו מחצות. ירידה במספר המונשמים והחולים קשה.

+עמלות בנקאיות יוזלו באופן ניכר
14:19 16/08/20  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

הפיקוח על הבנקים הורה לבנקים להוזיל את עמלות כרטיסי החיוב המיידי, את עמלת השירות על-ידי פקיד טלפוני ואת עמלת מכתב התראה מעורך דין

המפקח על הבנקים, יאיר אבידן [צילום: דוברות בנק ישראל]
+התמ"ג צנח ב-10.1% במחצית הראשונה
13:21 16/08/20  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה

הנתונים הקשים הנובעים מהסגר שהוטל בחודש אפריל יחזקו את המתנגדים להטלתו של סגר נוסף  ▪  כל מרכיבי התוצר ירדו ברבעון השני בשיעור שנתי של עשרות אחוזים - למעט ההוצאה הממשלתית שזינקה בשל הסיוע למשק  ▪  המצב במדינות העשירות, להן השפעה ניכרת על המשק הישראלי, חמור עוד יותר

מגבלות קורונה במשרדים בירושלים
הנחיות קורונה בבית ספר בקרית אונו
+יצרנית הרכב סיאט מייצרת מכונות הנשמה
13:09 16/08/20  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

יצרנית הרכב הספרדית מסוגלת לייצר ולהרכיב כ-300 מכונות הנשמה ביום שמחולקות ברחבי אירופה ליחידות לטיפול נמרץ

[צילום: משרד הביטחון]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מגיפת הקורונה
איציק וולף
הפיקוח על הבנקים הורה לבנקים להוזיל את עמלות כרטיסי החיוב המיידי, את עמלת השירות על-ידי פקיד טלפוני ואת עמלת מכתב התראה מעורך דין
איתמר לוין
הנתונים הקשים הנובעים מהסגר שהוטל בחודש אפריל יחזקו את המתנגדים להטלתו של סגר נוסף    כל מרכיבי התוצר ירדו ברבעון השני בשיעור שנתי של עשרות אחוזים - למעט ההוצאה הממשלתית שזינקה בשל הסיוע למשק    המצב במדינות העשירות, להן השפעה ניכרת על המשק הישראלי, חמור עוד יותר
איציק וולף
יצרנית הרכב הספרדית מסוגלת לייצר ולהרכיב כ-300 מכונות הנשמה ביום שמחולקות ברחבי אירופה ליחידות לטיפול נמרץ
עודד ערן
ירדן התמודדה בצורה טובה עם הקורונה, גם מבחינה בריאותית וגם מבחינה כלכלית    אפשרות הסיפוח ביהודה ושומרון ירדה מעל הפרק - עוד בשורות טובות לממלכה    אז מדוע פועל המשטר נגד מתנגדיו ערב הבחירות לפרלמנט?
עידן יוסף
השינוי בהנחיות שיובא לממשלה: מספר האנשים במסעדות ובתי תפילה יוגבל ל-20 בחלל סגור ו-30 בחלל פתוח
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il