X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מיוחדים ברשת
ניוזוויק חזר לארבעת האקדמאים שצדקו

ב-2016 הם צפו שטראמפ ינצח

מבין ארבעת הפרופסורים שצדקו לפני ארבע שנים, רק אחד צופה ניצחון של טראמפ; שניים אומרים שביידן ינצח, והרביעי - שהקורונה אינה מאפשרת לחזות
▪  ▪  ▪
נותרו חודשיים וחצי [צילום: אוון ווצ'י, אנדרו הרניק, AP]

לפני בחירות 2016 צפו רוב הסקרים והפרשנים, כי הילרי קלינטון תנצח – אבל היו בודדים שחזו נכונה את נצחונו של דונלד טראמפ. חודשיים וחצי לפני ההתמודדות בין טראמפ לבין ג'ו ביידן, ניוזוויק חזר לארבעה מבין אותם אלו שצדקו בפעם הקודמת כדי לשמוע את תחזיותיהם.
הארבעה הם: אלן ליכטמן, פרופסור להיסטוריה באוניברסיטה האמריקנית; הלמוט נורפות', פרופסור למדעי המדינה באוניברסיטת סטוני ברוק; ריי פייר, פרופסור לכלכלה באוניברסיטת ייל; ואלן אברמוביץ, פרופסור למדעי המדינה באוניברסיטת אמורי. כל הארבעה פרסמו מודלים נפרדים שצפו את נצחונו של טראמפ ב-2016; השנה הם חלוקים בדעותיהם.
ליטכמן – שהמודל שלו ניבא נכונה את כל התוצאות מאז 1984 – צופה שביידן ינצח. בבסיס המודל של ליכטמן עומדות 13 שאלות מאבחנות לגבי הסכמה עם אמירות חיוביות לגבי הנשיא המכהן. כאשר הנשאלים תומכים בחמש או פחות מהן, הנשיא המכהן צפוי לנצח; תמיכה בשש ומעלה – משמעותה הפסד לנשיא המכהן. טראמפ עומד כעת על שבע אמירות כאלו, אם כי ליכטמן מציין שיש שני גורמים העשויים לשנות את התוצאה: הירתעות של הבוחרים מלהצביע והתערבות רוסית.
נורפות' צופה שטראמפ ינצח גם הפעם, והסיכוי שהוא מעניק לו כיום טוב מזה שהעניק לו לפני ארבע שנים. לדעת נורפות', יש סיכוי של 91% שטראמפ ינצח בפער עצום של 362 אלקטורים לעומת 176 בלבד לביידן, לו הוא מעניק רק 9% סיכויי ניצחון. ב-2016 העניק נורפות' לטראמפ סיכוי של 87%. ניוזוויק מציין, כי הוא צדק בחמש מתוך שש מערכות הבחירות האחרונות.
המודל של פייר מסתמך בעיקר על גורמים כלכליים ומביא בחשבון את אורך השלטון של מפלגה מסוימת. כעת פייר אינו מספק תחזית, שכן המודל שלו אינו מסוגל לשקלל את השפעות הקורונה – הוא מסביר. לדבריו, מי שרוצה יכול להשתמש בכלים המופיעים באתר שלו כדי לבצע חישובים משלו. אוקספורד אקונומיקס עשה בדיוק את זה והגיע למסקנה שסיכוייו של ביידן הם 65%, בעוד אלו של טראמפ – 35% בלבד.
אברמוביץ' הביא בחשבון ב-2016 את הצמיחה בתמ"ג, את שיעור התמיכה בנשיא ואת מספר השנים בהן כל מפלגה החזיקה בבית הלבן. החישוב הוביל אותו להערכה שטראמפ ינצח. הוא לא השיב הפעם לפניית ניוזוויק, אך בתחילת החודש פרסם מסמך ולפיו סיכוייו של טראמפ כעת עומדים על 30% בלבד. ההערכה שלו היא, שביידן ינצח במניין האלקטרונים בשיעור של 319 מול 219.
ניוזוויק מזכיר, כי הערכות הן לא יותר מאשר ניחוש מלומד ברמה גבוהה, אבל הדיוק של ארבעת הפרופסורים ב-2016 גורם לרבים לתת אמון רב יותר בתחזיותיהם. בשורה התחתונה כעת, שניים מהם צופים ניצחון של ביידן, אחד צופה ניצחון של טראמפ והרביעי אומר שהקורונה אינה מאפשרת לספק תחזית.

תאריך:  24/08/20   |   עודכן:  24/08/20
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות בחירות בארה''ב 2020
איתמר לוין
אהרון בלייק בוושינגטון פוסט: כעת ברור שהקורונה תהיה הנושא המרכזי בקמפיין ביידן; הוא דחק לפינה את מי שתוקפים אותו על פליטות הפה שלו
איתמר לוין
צוקרברג ובכירים אחרים חוששים שטראמפ יטען בצורה כוזבת שהוא אשר ניצח בבחירות, גם אם ביידן יהיה המנצח - וינסה להשתמש בה לשם כך    אחת האפשרויות הנשקלות: חריגה מהמדיניות הקבועה והסרת פרסומות פוליטיות כוזבות
שירה עפרון
המצע הדמוקרטי מדבר על המשך ההתמודדות התקיפה מול סין, אך בצורה שונה מזו של ממשל טראמפ – כולל דגש על שיתוף פעולה עם בעלות בריתה של וושינגטון וטיפול לא רק בתחרות הצבאית    מבחינת ישראל מדובר בצורך להיערך להתנהלות שונה, ובאפשרות לצאת נשכרת ממעמדה כבעלת ברית מובילה
איתמר לוין
מתח ביקורת חריפה על טראמפ בלי להזכיר את שמו אפילו פעם אחת: נכשל בהגנה על ארה"ב, וזה בלתי נסלח    מציג תוכנית למאבק בקורונה: בדיקות מהירות ותוצאות מיידיות, ייצור בארה"ב של ציוד המגן, מימון לבתי הספר, הסתמכות על מומחים    "אעמוד לצד בעלי בריתנו ואבהיר ליריבינו: נגמרו הימים של חנופה לדיקטטורים"
איתמר לוין
רות גולדוויי, שהייתה יו"ר הוועדה המפקחת על הדואר, קובעת בניו-יורק טיימס: הבעיות אמיתיות, אך אין להן קשר למסירת מעטפות ההצבעה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il