X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  יומני בלוגרים
יו"ר קבוצת אמנת מספר על מה שעבר עליו בתחום העסקי כששהה בשנות ה-70, במשך כעשור, באירן - שכנתה של הידידה החדשה שלנו, איחוד האמירויות החלק השני של הפאנל שערכה אנשים ומחשבים בעקבות הסכם השלום
▪  ▪  ▪
אברהם לולו אסף, יו"ר קבוצת אמנת [צילום: יח"צ]

הסכם הנורמליזציה, או השלום, שנחתם בשבוע שעבר בין ישראל לאיחוד האמירויות וההסכם העקרוני עם בחריין נתפסים בין ההזדמנויות הגדולות שנפתחו בשנים האחרונות בפני הכלכלה הישראלית בכלל וההיי-טק בפרט. יחסים בין ישראל לאמירויות אומנם קיימים כבר שנים רבות מתחת לפני השטח, ויש חברות ישראליות שפועלות שם יותר מ-15 שנים, אבל הוצאתם לאור מביאה עימה הזדמנויות נוספות והגעתן של עוד חברות מהארץ למדינה במפרץ הפרסי - ולהפך.
פאנל מיוחד של אנשים ומחשבים, שהחלק הראשון של סיקורו פורסם בשבוע שעבר, ריכז כמה מומחים, שדיברו על הדרכים כיצד לשתף פעולה עם מדינות אלה, בעיקר ברמות התרבותית והעסקית.
אחד המשתתפים בפאנל היה אברהם לולו אסף, מוותיקי הענף ויו"ר קבוצת אמנת. הוא ציין כי "ההסכם עם איחוד האמירויות גרם לי להתרגשות מיוחדת, לא רק בגלל החשיבות הגדולה שלו לכלכלה הישראלית אלא גם בגלל זיכרונות אישיים שלי, בני כמעט 40 שנים. אומנם לא הייתי באמירויות, אבל ביליתי כמעט עשור מחיי במדינה קרובה מאוד". אסף סיפר כי בשנות ה-70' הוא שהה באירן, בתקופה שלפני המהפכה האיסלאמית, כשהיו לישראל יחסים מסחריים וכלכליים איתה.
"כבר אז הבנתי שיש במדינות אלה רצון עז לשתף פעולה איתנו בכל התחומים", סיפר אסף. "גם בהמשך, היו מספר הזדמנויות עסקיות שבהן נדונו מיזמים ברשות הפלשתינית ובמדינות אחרות במזרח התיכון. למרבה הצער, היוזמות האלה לא יצאו לפועל, אבל הרצון לעבוד איתנו עדיין קיים". יוזמה שלדבריו ייתכן שתתקדם "נולדה ב-2018 והיה מעורב בה איש העסקים אל מסרי, שהקים את העיר החכמה בדובאי, אבל גם היא טרם הבשילה".
הוא ציין כי לפני שבאים לעשות עסקים עם גורמים במדינות המפרץ בכלל ובאיחוד האמירויות בפרט, יש לדעת איך עובדים איתם - הן ברמה האישית והן ברמה העסקית.
דובר נוסף בפאנל היה המנחה, רונן זרצקי, לשעבר סמנכ"ל הטכנולוגיות של ישראכרט וכיום יו"ר פורום המנמ"רים והמנכ"לים C3 מבית אנשים ומחשבים. הוא דיבר על הכנס שיתקיים בדובאי בחודש מרס הקרוב, בהפקת אנשים ומחשבים, בהשתתפות אנשי מקצוע בכירים בעולם הטכנולוגיה. "חלק גדול מהכנס יוקדש ללימוד ולהבנה של הצרכים שלהם, וגם לספר להם איך קהילת המנמ"רים בארץ יכולה לסייע להם".
"קהילת המנמ"רים יכולה לבנות גשר מדהים עם המקבילים באיחוד האמירויות ולקדם שיתופי פעולה רבים - בטרנספורמציה הדיגיטלית ובנושאים נוספים, שבהם הם לא פחות טובים מאיתנו", אמר זרצקי. הוא ציין כי "המפתח להצלחה שם הוא שנסגל לעצמנו צניעות, לבוא לשם אחרי שעשינו שיעורי בית, ולא לנפנף וליצור רושם שאנחנו יודעים הכול. זה לא מתקבל שם".
סרג'יו ויניצקי, הנציג בישראל של מרכז הירידים FIRA בברצלונה, המוביל את ההשתתפות של גורמים מהארץ בתערוכת הערים החכמות הבינלאומית שנערכת שם מדי שנה, אמר שדובאי משקיעה משאבים רבים בנושא העיר החכמה. הוא ציין שבמכון הישראלי לערים חכמות, שהוא שותף להקמתו, כבר נערכים לקראת השתתפות בתערוכת ערים חכמות שתתקיים שם בינואר הקרוב. לדבריו, במכון נעשו לא מעט מחקרים ובדיקות כדי ללמוד את הנושא, כולל שיתופי פעולה עם האקדמיה באמירויות, שלדבריו היא ברמה גבוהה מאוד, ומביעה רצון לשתף פעולה עם האקדמיה הישראלית.
ויניצקי דיבר על שיתופי פעולה אפשריים של גורמים משתי המדינות בתחומים אחרים. "יש לנו יתרון עצום בתחום הבריאות - הן בבריאות הדיגיטלית והן ברמת בתי החולים שלנו, בתיירות הרפואית ועוד. תחומים נוספים הם פינטק, פוד טק והבינה המלאכותית, שמאוד חזקה שם, מאחר שזאת מדינה ריכוזית, שבה הממשלה יודעת הכל על כל אחד, והתחום הזה נותן פתרונות לכך".
לסיום הוא אמר כי "חשוב לדעת שישראל אינה המדינה היחידה שממנה מגיעים לאמירויות כדי לעשות עסקים, וחייבים לדעת בדיוק איך לסייע להם, באיזה תחום, כי בסופו של דבר, תפסת מרובה - לא תפסת".

תאריך:  27/09/2020   |   עודכן:  27/09/2020
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות העולם הערבי
יוני בן-מנחם
מלך סעודיה נשא נאום בפני העצרת הכללית של האו"ם שבו דרש כי הקהיליה הבינלאומית תרתיע את אירן ותפרק את חיזבאללה מנשקו. המלך התעלם לחלוטין מנושא הנורמליזציה ולמרות שהדגיש את דבקות סעודיה ביוזמת השלום הערבית הוא לא טרק את הדלת בפני הנורמליזציה עם ישראל
יהודה קונפורטס
שורת מומחים התכנסו בשולחן עגול שערכה אנשים ומחשבים כדי לדבר על היתרונות הטכנולוגיים שלנו אל מול אלה שלהם, ובעיקר על-מנת לתת עצות איך לעשות אתם ביזנס
יוני בן-מנחם
מצרים זועמת על הרש"פ וחמאס על כך שהרחיקו אותה מהתיווך ביניהן על פיוס והעבירו את שיחות המשא-ומתן מקהיר לטורקיה. הרש"פ וחמאס דנות בעריכת בחירות בשטחים ללא הסכמת ישראל, למרות ההתקרבות לציר של טורקיה וקטר הרש"פ וחמאס אינן יכולות לוותר על הקשר עם מצרים
מתי דוד
ההסכם הוא יום כיפור של הפלשתינים וסופה של יוזמת השלום הערבית סעודית    יש אפילו מומחי ביטחון שהעלו את הרעיון שההסכם יוביל להקמת ברית נאט"ו יהודית ערבית במזרח התיכון מול האיום האירני
יורם אטינגר
ההתקרבות הדרמטית של מדינות ערביות לישראל מצביעה על הפער השיטתי בין המלל הערבי המחבק את הפלשתינים לבין ההתנהלות הערבית החובטת בהם
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il