X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מיוחדים ברשת
אקונומיסט מדווח על עלייה ניכרת בשימוש ברפואה מרחוק, בהשקעות בתחום ובמגוון השירותים שחברות רפואה וטכנולוגיה מציעות יחדיו למטופלים
▪  ▪  ▪
בדרך ל-600 מיליארד דולר [צילום: אטילה בלאץ, AP]

בתחילת 2020 הייתה הרפואה הרחק מאחור בתחום השירות הדיגיטלי. 70% מבתי החולים בארה"ב עודם שולחים בפקס ובדואר את רוב המסמכים הנוגעים למטופליהם. כאשר היכתה הקורונה בספרד, לא יכלו בתי החולים במדינה להעביר ביניהם מידע בצורה אלקטרונית. אבל גם את זה משנה הקורונה, מדווח אקונומיסט. אל מול סגר וכאוס, רופאים אימצו את התקשורת האלקטרונית באופן שהיה מקובל במשך שנים בענפים אחרים. גם המטופלים מתרגלים לאבחון וטיפול מרחוק. חברות הזנק ליישומונים רפואיים וחברות ענק כמו אמזון, אפל וגוגל שואפות לספק שירותים בתחום.
חברת הייעוץ מקינזי מעריכה, כי ההכנסות משירותי רפואה דיגיטליים יזנקו מ-360 מיליארד דולר אשתקד ל-600 מיליארד דולר ב-2024. שוק הרפואה האמריקני, שהיקפו השנתי הוא 3.6 טריליון דולר, עומד בפני מהפכה דיגיטלית. אותו דבר קורה בסין, אירופה וברוב חלקי העולם. הכסף זורם לתחום: 8.4 מיליארד דולר זרמו ברבעון השלישי של השנה לקרנות המשקיעות בדיגיטציה רפואית, כפליים מאשר אשתקד. "חדי הקרן" של הענף – חברות שערכן מיליארד דולר ומעלה – שווים כעת 110 מיליארד דולר. חברת הטלה-רפואה AmWell גייסה בספטמבר 742 מיליון דולר בהנפקה לפי שווי של 6 מיליארד דולר. JD Health הסינית גייסה 3.5 מיליארד דולר בהונג-קונג בשבוע שעבר. גם הביקוש גדל. חברת Doctolib הצרפתית מדווחת, כי השימוש בשירותיה לייעוץ בווידאו זינק מ-1,000 איש ביום אשתקד ל-100,000 כעת.
כמו בטכנולוגיות רבות אחרות, גם זו עשויה להיות בועה. אבל גם מי שמזהירים מפני אפשרות זו מודים, כי ההתלהבות אינה חסרת בסיס. טכנולוגיות כמו חיישנים, מחשוב ענן וניתוח מידע עוברות התאמה לרפואה במקביל לעליית הסיכון להידבק בקורונה. בחודש יוני נכנסה מרפאת מאיו היוקרתית לשיתוף פעולה עם חברת ההזנק Medically Home כדי לספק "טיפול ברמת בית החולים", החל מהדמיות וכלה בשיקום, בחדרי השינה של החולים.
החולים מצידם להוטים להשתמש בשירותים אלו. השימוש ברפואה דיגיטלית זינק פי 30 בחודש יוני לעומת חודש ינואר. בחודש מאי מצאה חברת הייעוץ גרטנר, כי צרכנים אמריקנים הגדילו משמעותית את השימוש באינטרנט וביישומונים לצרכים רפואיים. ומה שחשוב עוד יותר: מאסדרים ברחבי העולם לוחצים על חברות רפואה לפתוח את מאגרי המידע שלהן – תנאי מוקדם לקידום הרפואה הדיגיטלית. האיחוד האירופי מקדם תקן לתיקים רפואיים אלקטרוניים. ממשלת הודו חשפה תוכנית לזהות רפואית דיגיטלית. ממשלת סין מנסה להתגבר על התנגדות בתי החולים לדיגיטציה, הנובעת מחשש לאובדן מטופלים.
אפל, עם המוניטין שלה בתחום שמירת פרטיות הלקוחות, קוראת גם היא ליצור סטנדרט אחיד. אניש צ'ופרה, לשעבר מנהל הטכנולוגיה בבית הלבן, אמר לאקונומיסט, כי שילוב זה של המגזר העסקי והלחצים הרגולטוריים, יוביל לעידן חדש ברפואה הדיגיטלית, כאשר יותר ויותר חברות מוכנות לשתף מידע. כל אלו מובילים למעבר מכך שרופאים נעזרים באנשי מידע, לכך שאנשי מידע נעזרים ברופאים בפיתוח המכשירים והכלים.
זה אומר, שחברות הטכנולוגיה הגדולות רוצות גם הן להיכנס לתחום. אמזון רוצה להוביל לכך ש"אלכסה", העוזרת הדיגיטלית שלה, תוכל לנתח את שיעולו של המשתמש ולומר לו האם הוא מלמד על דלקת גרון או על קורונה. בחודש שעבר השיקה אמזון בית מרקחת דיגיטלי, במטרה להתחרות הן ברשתות הפצת התרופות והן בבתי המרקחת השכונתיים. AliHealth מקבוצת אליבאבא הסינית דיווחה על זינוק של 74% מהכנסותיה באפריל-ספטמבר ל-1.1 מיליארד דולר.
הנסיונות הקודמים של ענקי ההיי-טק להיכנס לתחום הרפואה הסתיימו בכישלון, משום שהם עשו אותם לבדם. ענף הרפואה הוא שדה מוקשים הנתון לפיקוח הדוק, והמודלים העסקיים של חברות ההיי-טק – במיוחד זה המבוסס על פרסומות – אינם מתאימים לו. אבל המגיפה לימדה, כי השירותים הדיגיטליים הנוכחיים בענף הרפואה זקוקים לשדרוג. הדור החדש של דיגיטציה רפואית חייב לשפר את השירות בלא להגדיל את העלויות.
אקונומיסט צופה עתיד היברידי, בו עמק הסיליקון עובד בצורה הדוקה יותר עם חברות הרפואה המסורתיות. חברת Epic, המפתחת תוכנות רפואיות, משתפת פעולה עם חברת ההזנק Nuance כדי לאפשר לרופאים להעביר מידע למומחים חיצוניים, ועם חברת ההסעות ליפט בהעברת מטופלים לבתי חולים. קבוצת סימנס עובדת עם רשת בתי החולים האמריקנית Geisinger במטרה להרחיב את המעקב אחרי מטופלים. מטופלים של רשת בתי החולים ההודית אפולו יכולים להשתמש ביישומון כדי לחדש את מלאי התרופות שלהם, להתייעץ עם רופאים ולקבל אבחון – ואפילו לקבל הלוואה מבנק HDFC עימו בית החולים משתף פעולה.

תאריך:  07/12/20   |   עודכן:  07/12/20
+עו"ד ואיש עסקים בראש צוות הקורונה של ביידן
08:27 08/12/20  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה

התובע הכללי של קליפורניה יהיה שר הבריאות ואיש עסקים יהיה ראש צוות המשימה של הבית הלבן  ▪  רופא ורופאה - המנתח הראשי ומנהלת המרכז לבקרת מחלות

בסרה. ללא ניסיון ברפואה [צילום: ריץ' פנדרוצ'לי, AP]
+הפתעה: הקלות = עלייה בתחלואה
08:13 08/12/20  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה

במקום להעמיד פני מופתעים, היה צורך לקבוע מראש אבני דרך ולפעול על פיהן  ▪  אנחנו בעיצומו של הכישלון המנהיגותי, הפקידותי והניהולי החמור בתולדות המדינה

פתרונות המשדרים היסטריה [צילום: אוליביה פיטוסי, פלאש 90]
+סח'נין וכפר כנא הוכרזו אזורים מוגבלים לחמישה ימים
22:00 07/12/20  |  איציק וולף

ועדת השרים להכרזה על אזור מוגבל אישרה את המלצת משרד הבריאות להכריז על סח'נין וכפר כנא כאזורים מוגבלים למשך חמישה ימים ממחר בשעה 19:00 ועד יום ראשון בשעה 19:00.

+ח"כ כסיף: הדבקה ביום ומדינת משטרה בלילה
21:49 07/12/20  |  איציק וולף

ח"כ עופר כסיף הגיב על ההחלטה להטיל סגר לילי וטען כי צעד זה מנוגד לשכל הישר ולעמדות כל המומחים. "הממשלה פותחת את הטיסות, את הקניונים ואת החתונות. מה היא סוגרת? תנועה חופשית של אזרחים בערב. נקבל צפיפות והדבקה בשעות היום ומדינת משטרה בשעות הלילה. הגיע הזמן לקחת את המושכות מהחבורה המסוכנת שמנהלת את המדינה", אמר.

+מיום רביעי בערב: סגר לילי בישראל
21:44 07/12/20  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

קבינט הקורונה אישר הטלת סגר לילי למשך שלושה שבועות  ▪  רק מחר ייקבעו הפרטים הכוללים את שעת התחלת הסגר, ואת מגבלות מרחב התנועה של האזרחים  ▪  שר הבריאות קרא להחיל את הסגר מהשעה 18:00 או לכל המאוחר מ-19:00

חוזרים למגבלות תנועה [צילום: דוד כהן, פלאש 90]
מחר תאושר שעת הפתיחה של הסגר הלילי [צילום: אוליביה פיטוסי, פלאש 90]
+נתניהו תומך בסגר לילי בחנוכה
18:25 07/12/20  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

ראש המל"ל, מאיר בן שבת, הציע לשרי הקבינט להטיל סגר לילי כללי - מערב חנוכה ביום חמישי הקרוב ועד ל-2 בינואר  ▪  אם צעד זה וצעדי ריסון מהודק לא יביאו להורדת מספר החולים החדשים ביום מתחת ל-1,000 מומלצת הטלת סגר מלא

המטרה: מניעת מפגשים חברתיים [צילום: נתי שוחט/פלאש 90]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מגיפת הקורונה
איציק וולף
ראש המל"ל, מאיר בן שבת, הציע לשרי הקבינט להטיל סגר לילי כללי - מערב חנוכה ביום חמישי הקרוב ועד ל-2 בינואר    אם צעד זה וצעדי ריסון מהודק לא יביאו להורדת מספר החולים החדשים ביום מתחת ל-1,000 מומלצת הטלת סגר מלא
מירב ארד
משרד הבריאות סירב לשלוח לדיון את המנכ"ל או את ראש שירותי בריאות הציבור    ח"כ שאשא ביטון: "משרד הבריאות מבזה את הכנסת ולא דואג לבריאות הציבור"
מירב ארד
1,230 מקרי קורונה מאומתים חדשים אובחנו אתמול    מנכ"ל משרד הבריאות: "תוך כשבועיים נכפיל את מספר החולים"    הערב צפוי קבינט הקורונה להתכנס שוב, לאחר שאישר את הצעת משרד הבריאות להארכת מתווה הקניונים
עידן יוסף
ישיבת ועדת השרים הייתה טעונה במיוחד    נציגי משרד הבריאות העלו את הטון תוך שהם מבהירים כי המצב קשה ודרמטי ויש להכריז על סגר שלישי    ממונה הקורונה אמר כי אין ערך רפואי לסגר לילי    נתניהו: לא אהסס לנקוט צעדים
איציק וולף
פרופ' דב שוורץ, החבר בצוות המייעץ לקבינט הקורונה ולמל"ל, ממליץ להחמיר את הסגר בישראל באופן משמעותי בשלושת השבועות שעד לסוף שנת 2020    "אם מדינת ישראל לא תפעל כך אנחנו נראה התפרצות חזקה עוד טרם הגעת ושימוש בחיסונים בהיקף משמעותי"
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il