X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מיוחדים ברשת
מצב הקורונה בבריטניה, 25.2.21 / סקיי ניוז
אקונומיסט על מגמה גוברת

לימודי ביתי גם אחרי הקורונה?

מספר הילדים הבריטים הלומדים בבתיהם, ולא רק בגלל המגיפה, עלה ב-40%; בארה"ב הוא הוכפל ומגיע ל-7% מכלל הילדים התופעה מחדשת ויכוחים וחששות ישנים
▪  ▪  ▪

שלושת בניה של אמילי קלארק לא חזרו ללימודים בספטמבר שעבר, כאשר בתי הספר באנגליה נפתחו לראשונה מאז האביב. היא החליטה להוציאם לחלוטין מן המערכת וללמד אותם בעצמה, ולדבריה – הם מאושרים יותר ולומדים מהר יותר. קלארק אינה היחידה: מספר הילדים האנגלים הלומדים בבתיהם עלה ב-40% והגיע ל-75,000 באוקטובר האחרון. אומנם מדובר בפחות מאחוז מכלל הילדים, אך כפליים מאשר ארבע שנים לפני כן. בארה"ב השיעור מגיע ל-7% לעומת 3% בלבד באביב.
היקפי הלימוד בבית הלכו ועלו זמן רב לפני הקורונה, מציין אקונומיסט. בארה"ב היו אלו בעיקר נוצרים שמרנים, החוששים שבתי הספר הציבוריים ישחיתו את ילדיהם. אבל מאז 2007 נרשמת ירידה במספר ההורים המנמקים את לימודי הבית בסיבות דתיות או מוסריות; יותר הורים מסבירים זאת כעת בסמים ובהשפעות שליליות אחרות בבתי הספר. מי שמתגוררים ליד בתי ספר ציבוריים גרועים ואינם יכולים להרשות לעצמם בתי ספר פרטיים, בוחרים גם הם בחינוך הביתי. בני מיעוטים חוששים מפני גזענות בבתי הספר.
ברחבי העולם גדל היקפו של החינוך הביתי הנובע מטענות לפיהן בתי הספר המקומיים אינם מסוגלים להתמודד עם בעלי מוגבלויות או עם בעיות רגשיות. כיום הורים מגלים פחות סבלנות לתופעות כמו בריונות, שדורות קודמים של ילדים היו אמורים להשלים איתן. במקומות רבים לא מצליח החינוך המיוחד לעמוד בקצב הביקוש, והורים לילדים הזקוקים לו נאלצים ללמדם בבית.
הפיקוח על הלימודים בבית בתקופת הקורונה גרם לחלק מההורים לגלות, כי ילדיהם נמצאים הרחק מאחורי חבריהם לכיתה. אחרים סבורים, כי המשימות שמציב בית הספר קלות בהרבה מיכולתם של ילדיהם. הורים לילדים צעירים במיוחד לא נהנו לראותם נאלצים ללמוד דרך מסכים. יש הסבורים, כי רוב ההורים שהחליטו להמשיך כעת את הלימודים בבית, עשו זאת לא משום שהם חוששים לשלוח את ילדיהם לבתי הספר, אלא משום שראו כיצד ילדיהם פורחים בלימוד הביתי. אחרים אומרים, כי רוב ההורים יחזירו את ילדיהם לכיתות כאשר יתאפשר, אך נסיון הקורונה יגרום להם לחשוב ביתר חיוב על לימוד ביתי אם הצורך יתעורר בשל בעיות בבית הספר.
שינויים נוספים שחוללה הקורונה עשויים לעודד מגמה זו, סבור אקונומיסט. אובדן עבודה מגדיל את מספר ההורים הנשארים בבית. מעסיקים רבים כנראה יאפשרו לעובדיהם להמשיך לעבוד מהבית. הסגירה הממושכת של בתי הספר בארה"ב מעודדת הטמעה של שיטות בהן נעשה מזמן שימוש בלימוד הביתי כדי לשפר את הלמידה ולהקל את נטל ההוראה. הורים רבים יוצרים קבוצות המשתתפות בעלויות וילדיהם משחקים יחדיו.
לצד זאת, עלייה בלימוד הביתי תעורר מחדש דאגות ישנות. מחקר בארה"ב מצא, כי בוגרי לימוד ביתי נוטים פחות להשלים תואר ראשון. יש הורים המונעים מילדיהם מידע כמו תורת דרווין. הרשויות בבריטניה חוששות שלימוד ביתי הוא מסווה ללימודים בבתי ספר דתיים נוקשים ובלתי מורשים, שחלקם מסוכנים לילדים גם מבחינה בטיחותית. חשש נוסף הוא שהתרחבות הלימוד הביתי תחתור תחת המאמצים לשפר את בתי הספר.
המחלוקת העזה ביותר נוגעת לחשש מפני התעללות. בשנת 2011 מת ילד בריטי בן שמונה ממחלת הצפדינה; הוריו מעולם לא שלחו אותו לגן או לבית ספר. בשנת 2015 הרעיב למוות אב אמריקני את בנו בן השבע והשליך את גופתו לחזירים. לעומת זאת, קשר הדוק עם מורים מעניק אפשרויות לגלות התעללויות או תת-תזונה. לעיתים הורים מוציאים את ילדיהם מבית הספר כאשר מתברר להם שהרשויות חוקרות חשדות להזנחה.
מדינות רבות מטילות פיקוח הדוק על לימוד ביתי. בגרמניה הוא בלתי חוקי. בצרפת מבוצעים ביקורי בית בידי מפקחים. בניגוד לכך, נשיא ברזיל, חאיר בולסונרו, רוצה להקל על הלימוד הביתי. בבריטניה החוקים הם נוחים למדי: ההורים צריכים להתחייב שילדיהם מקבלים חינוך מלא ומתאים, אך לא ברור מה זה אומר במקרים מסוימים יכולה הממשלה לחייב להחזיר את הילד לבית הספר, אך בפועל לרשויות המקומיות אין מספיק זמן וכוח אדם כדי לפקח על המתרחש. חינוך ביתי הוא חוקי בארה"ב. בניו-יורק יש רשימת חובה של נושאים ועל הילדים להשתתף בבחינות הכלליות. בחלקים אחרים של המדינה נדרשים מההורים כישורים בסיסיים, כמו תעודת בגרות, אך האכיפה קלושה.
הקורונה עשויה לעורר מחדש גם את הדיון בשאלה כמה עזרה צריך הלימוד הביתי לקבל מן הממשלה, צופה אקונומיסט. מועצת החינוך של בדפורד שבאנגליה מממנת ספרייה וכיתה וגישה בשעות אחרי הצהריים למעבדות וכיתות אומנות, אך יוזמות כאלה הן נדירות. באריזונה ובפלורידה יכולים הורים, במיוחד לילדים בעלי צרכים מיוחדים, לקבל תמיכה כספית לחלק מהלימוד הביתי.

תאריך:  28/02/21   |   עודכן:  28/02/21
+יפה בן-דוד: "שנת הלימודים תסתיים כמתוכנן"
19:56 28/02/21  |  עידן יוסף

מזכ"ל הסתדרות המורים, יפה בן דוד, במכתב למורים: "עמדת הסתדרות המורים לא השתנתה - שנת הלימודים תסתיים בחטיבות הביניים ב-20.6, ובבתי הספר היסודיים ב-30.6. הפתרון הנכון ביותר הוא שהמדינה תפעיל את תוכנית בית הספר של הקיץ".

+רן ארז: שנת הלימודים תסתיים ב-20 ביוני
17:16 28/02/21  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

יו"ר ארגון המורים העל יסודיים מבהיר כי איש לא יחייב מורים להמשיך ללמד אחרי התאריך הרשמי של סיום שנת הלימודים, אך מורים יוכלו לבחור ללמד בחודש יולי תמורת שכר מלא

רן ארז. "המורים לימדו ללא הפסקה" [צילום: יונתן זינדל, פלאש 90]
+שנת הלימודים תוארך עד לסוף יולי
17:05 28/02/21  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

ראש הממשלה ושר החינוך יודיעו על הארכת שנת הלימודים בכל מוסדות החינוך  ▪  הממשלה תדון מחר בהחזרת כיתות ז' עד י' ללימודים בבתי הספר ברשויות מקומיות ירוקות וצהובות

[צילום: מרטין מייסנר/AP]
+אושר: חובת הבידוד במלוניות הוארכה ב-72 שעות
15:40 28/02/21  |  מירב ארד

ועדת השרים להתמודדות עם נגיף הקורונה אישרה (א׳, במשאל טלפוני) את הארכת חובת בידוד לשבים לארץ מכל מדינות העולם במלוניות מטעם המדינה ב-72 שעות עד ליום שישי (5.3.21) בשעה 12:00. משך הבידוד הינו 14 ימים ללא בדיקת קורונה או 10 ימים למבצעים שתי בדיקות קורונה ושתיהן שליליות, בהתאם לנוהל הקיים. בקשות חריגות תיבחנה באופן פרטני מול ועדה של משרד הבריאות בנתב״ג, כאשר בעלי תעודת מתחסן או מחלים של משרד הבריאות - אינם מחויבים בבידוד, בהתאם לנוהל משרד הבריאות.

+רגב: ישראלים יוכלו לחזור להצביע ללא ועדת חריגים
13:30 28/02/21  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

הבהירה כי "עד להחלטה בנושא וועדת החריגים תפעל כרגיל על-פי הנהלים הקיימים"  ▪  תקפה את אולפן שישי: "כתבה שביקשה להשחיר באופן מגמתי את הציבור החרדי ואת וועדת החריגים"

השרה רגב. טוענת לפייק ניוז [צילום: פלאש 90]
+חיסונים
12:27 28/02/21  |  אברהם בנמלך   |   לרשימה המלאה

אבו מאזן: איזה ענייני פנים יש לך עם ביבי  ▪  שר הפנים: לא שלנו. שלהם של ישראל  ▪  שר הבריאות: שמעתי שהוא מחלק חיסונים  ▪  שר הפנים: מחלק רק למדינות שמעבירות את השגרירות שלהם לירושלים  ▪  שר החוץ: אני בעד

אבו-מאזן. ענייני פנים [צילום: פלאש 90]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מגיפת הקורונה
אברהם בנמלך
אבו מאזן: איזה ענייני פנים יש לך עם ביבי    שר הפנים: לא שלנו. שלהם של ישראל    שר הבריאות: שמעתי שהוא מחלק חיסונים    שר הפנים: מחלק רק למדינות שמעבירות את השגרירות שלהם לירושלים    שר החוץ: אני בעד
איתמר לוין
מאז החלה המגיפה לא הייתה ירידה כה חדה ומהירה בנתוני התחלואה, האשפוז והתמותה - אם כי הם עדיין גבוהים    רוב המומחים צופים גל נוסף בעוד כחודש, אך אומרים ששמירה על כללי הזהירות יכולה למנוע או לפחות למתן אותו    התחזית הנפוצה: חזרה לסוג של שגרה בקיץ, אך המגיפה לא תיעלם בשנה הקרובה
איציק וולף
יו"ר ועדת החוץ והביטחון קורא לממשלה לאמץ חקיקת חירום שתאפשר לכל ישראלי שלא יכול לשוב לישראל בגלל סגירת השמיים - להצביע בבחירות לכנסת בחו"ל
איציק וולף
מאות בליינים הגיעו אחר-הצהריים לסמטאות הצפופות של שוק הפשפשים ביפו    במקום התקיימו מסיבות רחוב מאולתרות ורבים מהמבלים לא עטו מסיכות    המשטרה התעלמה מהמסיבה וטענה: עצם נוכחות הציבור במרחב אינה מהווה עבירה על-פי ההנחיות בעת הז
אפרים הלפרין
יש בארץ 15 עיריות עשירות, בכללן עיריית תל אביב בראשות רון חולדאי    הן כלולות בפורום ה-15
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il