משבר הקורונה שינה את כללי המשחק בכל הקשור לאופן העבודה אליו היינו מורגלים מאז ומתמיד. קוביות קוביות מסודרים הקולגות במסכי הזום מדי יום, המיקרופון ספק עובד ספק לא, המצלמה מראה בקלוז אפ את קורי השינה שטרם נשטפו, נעלי בית החליפו את העקבים והטי שירט "סוף מסלול" הישנה החליפה את החולצות המכופתרות המגוהצות.
אז מה עושים מכאן? איך מתרגלים שוב לשגרת עבודה רגילה? הנה כמה טיפים שיקלו מעט על החזרה למסלול העבודה:
שמרו על פוקוס - רבים העידו שהעבודה מהבית הייתה אפקטיבית יותר. פחות הסחות דעת, פחות ריגושים. נסו "לייצר יותר זמן". תהיו הראשונים לעזוב את שיחת הקפה במסדרון, ותרו על ארוחה ארוכה וכד'. כך ההספק יהיה יעיל יותר וייתכן שאף יאפשר לכם לצאת הביתה קצת יותר מוקדם.
הפרד ומשול - הקורונה הדגישה עבורנו את היתרונות של השהייה בבית עם המשפחה לצד היתרון שבלהיות במשרד עם הקולגות ו"הבריחה". בעבודה היו ממוקדים במשימות הדרושות, בבית נסו להקדיש זמן סטרילי לילדים, למשפחה ולעצמכם.
אאוטפיט - כבר כל כך התרגלנו לטרנינג ששכחנו להשקיע בחיצוניות. זה הזמן לפנק ב"לוק" חדש לחזרה לעבודה. הדבר גם יגרום לכם להרגשה טובה יותר וגם "ייסחוט" מחמאות מהקולגות.
הסבה מקצועית - הקורונה בהחלט הראתה לנו שלהמציא את עצמנו מחדש יכול להיות מרענן לקריירה המקצועית ולעניין האישי. נסו לשלב קורס/סדנא לתחום שתמיד רציתם להתמקצע בו. הדבר יכול לפתוח את הראש לאופק מקצועי נוסף או חדש.
סבלנות וגמישות - ייתכן שהמשרד אליו אתם חוזרים עבר שינויים בעקבות המשבר. נהלו את ציפיותיכם בסבלנות ובגמישות, כך שבכל פעם שמשהו משתנה, לא תהיו עצבניים. לעיתים שינויים הם סימן חיובי ללמידה ולשיפור. ותמיד טוב להתחדש באקססוריז חדש לשולחן העבודה, כזה שייעשה לכם מצב רוח טוב.
התפנקו במשלוחים - התרגלנו לאכול בבית, לקום למקרר בכל פעם שהרעב מתחיל להציק. אז עכשיו שחזרנו למשרד התפנקו באיזו מנה שאהבתם מהמסעדה הקרובה. ככה, בשביל הנפש.
זכרו, אנו חיים בתקופה שתירשם בדפי ההיסטוריה והקורונה תשנה את העולם בדרכים שטרם הבנו. דברים רבים מה"לא נודע" מייצגים גם הזדמנות יוצאת דופן, וכל אחד מאיתנו יכול להחליט את מה לאמץ אליו.