X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מיוחדים ברשת
וושינגטון פוסט: מצבה של לבנון גרוע עוד יותר מכפי שהיה באוגוסט 2020, ומקרון לא מימש את הבטחותיו - בין היתר משום שהלבנונים עצמם לא עושים את הדרוש
▪  ▪  ▪
ביירות לאחר הפיצוץ [צילום: בילאל חוסין, AP]

בדיוק לפני שנה צפה בעולם באימה בפיצוץ ענק שהחריד את ביירות. למעלה מ-200 איש נהרגו, אלפים נפצעו והנזק נאמד ב-5 מיליארד דולר. הפיצוץ היה הביטוי הברור ביותר לסכנות הניצבות בפני לבנון – החל מפליטים וכלה בקריסה כלכלית. לבנון הייתה על סף התהום, וב-4 באוגוסט 2020 נראה היה שהיא נדחפה אל מעבר לקצה, מתאר וושינגטון פוסט.
אדם אחד נחלץ לעזרה: נשיא צרפת, עמנואל מקרון. הוא טס למושבה הצרפתית לשעבר יומיים לאחר הפיצוץ, וחזר לביקור נוסף כמה שבועות מאוחר יותר. הוא הבטיח לסייע בביצוע רפורמות כלכליות ופוליטיות נחוצות במיוחד, נטע ארז, ביקר אצל הזמרת הידועה פיירוז ודיבר על לידתה מחדש של לבנון.
אבל בחודשים הבאים מקרון נעלם מהשטח. הציניות שאפפה את ההימור שלו צצה על פני השטח, טוען הפוסט. משקיפים לגלגו על כך שמקרון פופולרי בביירות יותר מאשר בפריז, שם הוא ניצב בפני בחירות קשות בשנה הבאה. גבולות השפעתו ניכרו היטב כבר באמצע ספטמבר שעבר, כאשר הפוליטיקאים בלבנון לא עמדו במועד שנקבע להרכבת ממשלה. הממשלה הזמנית פועלת כעת תחת ראש הממשלה הרביעי שלה מאז הפיצוץ – המיליארדר נג'יב מיקאטי.
מקרון הביע שוב ושוב את אכזבתו מכך שהפוליטיקאים הלבנוניים מעדיפים את האינטרסים הצרים שלהם על פני טובת הכלל. חיציו כוונו במיוחד כלפי חיזבאללה, שבין בעלי בריתו מצוי הנשיא הנוצרי מישל עאון. למקרון עצמו יש השפעה מועטה בלבד על גורמים אלו ועמיתיהם, והוא הטיל עיצומים קלים על קבוצת קטנה של פוליטיקאים הקשורים להאשמות בשחיתות.
לאחרונה משמיע מקרון קולות של הרמת ידיים. "אנחנו עדיין מושקעים [בלבנון], אבל אני לא יכול לבוא במקומם של כל אלו המשמרים את המערכת על כל פגמיה", אמר בחודש יוני. "אני מקווה שתתחדש רוח האחריות, הנעדרת מזה כמה חודשים. זה מגיע לציבור". למרות זאת, מקרון אמור לארח בפריז עוד ועידה שמטרתה לסייע כלכלית ללבנון.
הפיצוץ הוביל לתגובת-נגד חברתית נרחבת, בדמות גל חדש של מחאות ששטף את המדינה. המגזר האזרחי והמלכ"רים בלבנון פעלו כדי למלא את החלל שמותירה הממשלה הכושלת. במקביל הם עמדו מאחורי הדרישה לרפורמה כוללת במערכת הפוליטית, לה יש מורשת של הפילוג הדתי והאתני מימי מלחמת האזרחים העקובה מדם. אבל כמה פרשנים טוענים, כי כניסתו של מקרון לתמונה נתנה למעמד הפוליטי הלבנוני את הזמן הדרוש כדי להרוג את התנופה ממנה נהנתה תנועת המחאה לאחר הפיצוץ.
שנה לאחר הפיצוץ, לבנון כידוע במצב גרוע עוד יותר. קריסת המדינה הואצה: המטבע איבד 90% מערכו ורושש מיליונים, שורר מחסור במזון ותרופות, כמעט ולא נותר דלק ואפילו לעשירי המדינה אין חשמל. בעוד אנשי מעמד הביניים צופים בעיניים כלות בירידה לטמיון של חסכונותיהם, אלפי משפחות נטשו את המדינה. הנותרים מתמודדים עם מחסור כרוני במוצרי יסוד, ולפי אחת ההערכות – קרוב למיליון בני אדם (15% מכלל תושבי לבנון) אינם יכולים להרשות לעצמם לרכוש מזון, מים ומוצרי היגיינה. בחודש יוני קבע הבנק העולמי, שהמשבר הכלכלי והפיסקלי בלבנון הוא אחד הגרועים ביותר שראה העולם מאשר אמצע המאה ה-19 – והזהיר שהוא עומד להחמיר עוד יותר.

תאריך:  05/08/21   |   עודכן:  05/08/21
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
מקרון הבטיח סיוע - ונעלם
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
הבעיה של לבנון
נחמיה תנא  |  5/08/21 09:19
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות העולם הערבי
ירון פרידמן
אחרי שבשנים האחרונות איבדו האחים המוסלמים את אחיזתם במצרים, נכשלו בסוריה, הוצאו מחוץ לחוק בירדן ונחלשה תמיכתם בטורקיה ובקטר, הגיעה בשבת שעברה (24.07.21) מכה קשה למאחז התנועה בתוניסיה. הנשיא פיזר את הפרלמנט בו שלטה מפלגת א-נהד'ה (התחייה) האיסלאמית. מהי המשמעות האירועים בתוניסיה לגבי תנועת האחים המוסלמים, ועד כמה קשה מצבה של התנועה, אליה משתייך גם ארגון חמאס?
איציק וולף
כמה מן הנסיכויות שבאיחוד האמירויות נמצאות בשלבים שונים של הקמת משרפות אשפה לצורך טיפול בהררי הזבל שכבר לא ניתן לשלוח לסין    המשרפה הגדולה ביותר נבנית בדובאי    משרפות נוספות, קטנות יותר, נבנות גם באבו דאבי ובנסיכות שארג'ה
איתמר לוין
אקונומיסט קורא לתוניסאים שלא לוותר על הדמוקרטיה, למרות כעסם המוצדק על מנהיגיהם, ולמדינות המערב - לסייע בהבטחת המשטר הדמוקרטי היחיד שאחרי האביב הערבי
איתמר לוין
ביידן אינו מוציא את החיילים מעירק; יחד עם הנסיגה מאפגניסטן, מדובר בשינוי מהותי של תפיסות ההצבה וההפעלה: פחות בסיסים גדולים, יותר בסיסים קטנים וניידות
איתמר לוין
סמים סוריים בשווי רחוב של 3.4 מיליארד דולר נתפסו אשתקד ברחבי העולם    אקונומיסט: זהו ענף הייצוא הגדול ביותר של המדינה, מקור מטבע החוץ המרכזי שלה ודרך מרכזית בה משטר אסד מממן את עצמו    דרך נתיבי הברחה בצפון סוריה ובדרומה, הסמים מגיעים לרחבי אירופה ולמפרץ הפרסי
רשימות נוספות
ביידן: ארה"ב תמיד כאן עבור ירדן  /  איציק וולף
אל-חרירי לא ירכיב ממשלה, אין מחליף  /  איציק וולף
ג'יהאן סאדאת מתה בגיל 87  /  עידן יוסף
סעודיה וסוריה משפרות יחסים  /  כרמית ולנסי, יואל גוז'נסקי
לבנון לקראת אנרכיה: האם ישראל חלק הפתרון  /  ירון פרידמן
דלק לבנוני מוברח לסוריה  /  איתמר לוין
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il