X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  יומני בלוגרים
כרישה שייכת למשפחת ירקות הנקראת ירקות אליום. כמו שום, שאלוט, בצל ירוק ועוד הם בעלי תכונות בריאותיות דומות
▪  ▪  ▪
קציצות עוף וכרישה של חלי ממן [צילום: יח"צ]

כרישה היא אחד מהמאכלים הנהוגים בערב ראש השנה, ולכל עדה יש שם אחר לירק הזה. כרישה, פראסה, פורי ולוף. היא נראית כמו בצל ירוק ענקי אך בעלת טעם מתון יותר, מעט מתקתק, אשר מעניק טעם קרמי יותר בבישול.
נפוצה בלא מעט תרבויות ומשמשת כירק בסיס המעשיר בטעמו ובמרקמו הסמיך תבשילים רבים, ממטבחי אירופה, דרך אסיה ועד המזרח התיכון. כרישה שייכת למשפחת ירקות הנקראת ירקות אליום. כמו שום, שאלוט, בצל ירוק ועוד. הם בעלי תכונות בריאותיות דומות וזוהי אחת מקבוצות הירקות הנחקרות ביותר לקידום בריאות. כל זני הכרישה מאוד מזינים ובעלי תכונות בריאותיות שונות.
אז מה התכונות התזונתיות של הכרישה?
1. הכרישה עשירה במיוחד בוויטמין K שהוא הכרחי לקרישת הדם ולבבניית עצמות. הוויטמין עוזר בשמירה על איזון המינרלים בעצמות, במיוחד הסידן.
2. עשירה בוויטמין B6, ויטמין מאוד חשוב למטבוליזם של חלבונים, שומנים ופחמימות, ליצירת כדוריות דם אדומות. מקושר לתפקודים של מערכת החיסון ובעל תפקיד חשוב בתהליך ייצורם של מוליכים עצביים.
3. מכילה רכיבים הנקראים פוליפינולים. נראה כי צריכת פוליפנולים גורמת בגוף לתגובה שיוצרת עמידות מסוימת בפני עקה ומגינה על התאים. ההשפעה הזו של פוליפנולים מושגת בזכות הסגולות שלהם נגד חמצון ונגד דלקות.
4. כרישה עשירה בוויטמין C, ההכרחי לריפוי פצעים, לשמירה על מערכת חיסון בריאה וחזקה, לייצור קולגן ולחיסול וירוסים, חיידקים ופולשים שונים לגופכם.
5. מקור טוב למנגן, נחושת, ברזל וחומצה פולית.
6. עשירה בסיבים תזונתיים אשר מאטים את ספיגת הסוכר בדם ויכולה לסייע בשיפור מחלת הסוכרת. בנוסף, הסיבים התזונתיים מגדילים את נפח המזון ועל-ידי כך יוצרים תחושת שובע ומלאות. באופן זה הם מסייעים לשמירה או להפחתת המשקל. אכילת מזונות עשירים בסיבים תזונתיים קשורה לאיכות חיים טובה יותר ולירידה בסיכון לחלות במחלות לב וכלי דם וסוגי סרטן שונים.
מבחינת הערך הקלורי של הכרישה, מנת כרישה מבושלת של 100 גרם מכילה כ-30 קלוריות בלבד. החלקים הטובים בכרישה הם החלק התחתון שצבעו לבן, והחלק אמצעי, הירוק בהיר. אלה חלקים עדינים במרקמם, מתקתקים, וקלים לחיתוך ולשימוש. לחלק הירוק, העליון, יש מרקם סיבי אבל הוא מלא בטעמים עמוקים ולכן יכול להשביח ולהעשיר מרקים צחים וצירים. למעשה ברוב המתכונים שמכילים בצל ניתן להמיר את הבצל בכרישה ולקבל טעם מעודן.
כדי להקטין למינימום את אובדן הערך התזונתי בבישול, אופן ההכנה המומלץ ביותר לכרישה כמו לשאר הירקות, מאוד חשוב. שיטת הבישול הכי טובה אשר מאפשרת שימור מקסימלי של הערכים התזונתיים של כרישה היא שיטת הבישול Sauté שהיא הקפצה במעט שומן או בישול מהיר במיעוט נוזלים.
לסיכום, צריך להתרגל להשתמש בה במטבח אך ברגע שמתחילים מתאהבים בטעם שלה ובתרומה הקולינרית שלה למתכונים שונים.

קציצות עוף וכרישה
באדיבות חלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא
▪  ▪  ▪

מרכיבים:
· 1/2 ק"ג עוף טוחון
· שן שום כתושה
· 400 גרם כרישה (כ4 כרישות בגודל בינוני, החלק הלבן)
· 1/4 כוס פירורי לחם
· ביצה
· 1 כף שמן זית
· 1/4 כפית כורכום
· מלח
· פלפל שחור גרוס
אופן הכנה:
מחממים את כף השמן במחבת עם שן שום כתושה. פורסים את הכרישה לפרוסות דקות ומטגנים בשמן עד שהיא מתרככת ומזהיבה.
טוחנים במעבד מזון את הכרישה המטוגנת ומוסיפים את חזה העוף הטחון, פירורי לחם, ביצה ותבלינים לפי הטעם. מערבבים עד שנוצרת תערובת אחידה. מניחים במקרר לחצי שעה לפחות.
מחממים תנור ל-180 מעלות על מצב גריל. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומרססים בתרסיס שמן. יוצרים מהתערובת קציצות שטוחות (כ-15 קציצות) ומניחים על התבנית עם רווחים. מרססים את הקציצות עם ספריי שמן ומכניסים לתנור ל-10 דקות. הופכים לצד השני וצולים עוד כ-10 דקות.

הכובת היא דיאטנית קלינית, B.Sc, R.D, בחלי ממן, רשת המתמחה באורח חיים בריא.
תאריך:  17/08/2021   |   עודכן:  17/08/2021
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
איתן קלינסקי
שאני נפעם מקריאת פסוקים ו'-ז' בפרק כ"ב    אני נרגש מקריאת ההוראה רווית החמלה לבעל חיים הנתון במצוקה - "כי יקרא קן-ציפור לפנייך בדרך בכל עץ או או על הארץ... והאם רובצת על האפרוחים, או על הביצים לא תקח, האם על הבנים..."
מרגלית מולנר-גויטיין
אומרים "כשהתותחים רועמים המוזות שותקות", לא בישראל    קורונה, אלימות, שריפות זדוניות, רצח מתועב - והאמנות ממשיכה לפרוח    למזלנו, לשימחתנו
אביתר בן-צדף
על שלוש אמירות אומללות ומסוכנות של ראש ממשלת הכחש והזדון ושל שרים בממשלתו    קשקושים על אנטישמיות, שלילת העלייה להר-הבית והתעלמות מהעלייה    אל דאגה, אתם יכולים לסמוך על ממשלת החרפה, שזו היא רק ההתחלה, והמשך עשיר עוד יבוא
אבי מרום-מילברגר
בפסק הדין שניתן בבית הדין לעבודה נקבע כי מעסיק רשאי למנוע את התייצבותו לעבודה של עובד הוראה שלא התחסן כנגד נגיף הקורונה ומסרב לעשות בדיקה לצורך הצגת תוצאה שלילית
עמנואל בן-סבו
אל מול אתגרים פנימיים וחיצוניים, אתגרים משמעותיים אשר ההכרעות בהם ישפיעו על כל אזרח ואזרח, היה מצופה שהמציאות בחברה הישראלית תתעלה מעל המחלוקות ותתחבר שוב למכנה המשותף המחזיק את העם בישראל
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il