X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מיוחדים ברשת
לונדון, השבוע [צילום: מאט דונהם, AP]
ארה"ב מתרחקת מהיעד החיוני במאבק בהתחממות
ביידן הכריז על הפחתת פליטת הגזים ב-50% עד סוף 2030 החלטתו של הסנאטור ג'ו מנחין לטרפד את הצעדים להשגת היעד, הופכים אותו לכמעט בלתי אפשרי - מנתח וושינגטון פוסט

לארה"ב יש 101 חודשים למלא את הבטחת שינויי האקלים החשובה ביותר של הנשיא ג'ו ביידן – וכעת היא בפיגור ניכר. עם כל חודש שעובר מתברר יותר ויותר, כי בנקודה כלשהי – כנראה בקרוב מאוד – היא תגיע לנקודה בה כבר לא תוכל להצליח, מתריע וושינגטון פוסט.
זהו הקשר קריטי להודעתו בשבוע שעבר של הסנאטור ג'ו מנחין, לפיה אחרי חודשים של מו"מ עם עמיתיו הדמוקרטים – לא יתמוך במדיניות האקלים. התירוץ הרשמי הוא החשש מפני אינפלציה, אבל תמיד יש סיבות להימנע מפעולה והזמן איננו סלחני כאשר מדובר באקלים המתחמם.
במרכז מדיניות האקלים של ביידן עומדת הבטחתו אשתקד לקצץ עד סוף 2030 ב-52%-50% את פליטת גזי החממה של ארה"ב ביחס לרמתה ב-2005. כדי להשיג מטרה זו יהיה צורך בשינוי עמוק במשק האמריקני: מיליוני מכוניות חשמליות על הכבישים, העברת ענפים שלמים ליותר הסתמכות על אנרגיה נקייה ומיליוני משרות כדי לבצע את כל זה. החקיקה אותם בלם מנוחין אמורה הייתה להאיץ את השינוי באמצעות הקלות מס לאנרגיה מתחדשת ורכבים חשמליים וצעדים רבים נוספים.
התקדמות מהירה נחוצה כדי לעמוד בהסכם פריז 2015. המדענים מסכימים ברובם, כי קיצוץ הפליטות במחצית עד 2030 הכרחי כדי למנוע את התוצאות הקשות ביותר של ההתחממות. גם אחרי הודעתו של מנחין היעדים נותרו, אך הסיכוי להשיגם מתרחק ואולי אף מתפוגג. עם כל חודש שחולף, גדלה כמות הפליטות שיש לקצץ בחודשים שנותרו.
היעד של ביידן שאפתני מיסודו. עד כה ארה"ב קיצצה את הפליטות רק בחלק קטן מן הנחוץ. ב-2006 הם הסתכמו ב-6.6 טריליון טון גזים בשנה; בשנים 2019 ו-2020 הן היו 5.8 ו-5.2 טריליון טון. המשמעות היא שבשנת 2020, האחרונה לגביה יש נתונים, הפליטות ירדו רק ב-21% - וזוהי שנת הקורונה, בה הפעילות הצטמצמה משמעותית, כך שברור שהן שבו ועלו מאז. על בסיס נתוני 2019, יש צורך לקצץ את הפליטות ב-2.5 טריליון טון בתוך קצת יותר משמונה שנים – כפליים מכמות הפליטות של יפן וזהה לזו של הודו.

כל כדור-הארץ יושפע

למרות הכל, אנליסטים אומרים שעדיין אפשר להשיג את היעד. חלק ניכר אפשר לעשות על-ידי רכיבה על גל הירידות הנוכחי, הנובע מצעדים ממשלתיים ופרטיים כאחד לעבר יותר קיימות. לפי אחד הניתוחים, ארה"ב כבר בדרך להפחית אותן ב-35%-24% ב-2030 בהשוואה ל-2005. אבל זה רחוק מלהספיק, והודעתו של מנחין מקשה עוד יותר; על-פי חלק מן ההערכות, ההצעות אותן בלם אמורות היו להפחית את הפליטות בטריליון טון בשנה.
סיפור נוסף הוא מה שיקרה לכדור-הארץ כולו, ממשיך הפוסט. ככלות הכל, מעשיה ומחדליה של כל מדינה, ודאי ענקית כמו ארה"ב, משפיעים על העולם. Climate Action Tracker, כלי אותו פיתחה קבוצה של מדענים כדי להעריך את ההתקדמות בהפחתת הפליטות, מדרג את היעד האמריקני כ"כמעט מספק" – דהיינו, אם ארה"ב והפולטות הגדולות האחרות יפעלו באותה צורה, התחממות כדור-הארץ עד סוף המאה תהיה שתי מעלות (לעומת יעד של 1.5 מעלה בהסכם פריז).
התחממות של שתי מעלות (בהשוואה לעידן הטרום-תעשייתי) היא חמורה מאוד, וגם מעלה וחצי היא התחממות קשה. עם מעלה וחצי, אומרים מדענים, יהיה קצת יותר זמן לאיים קטנים להיערך לעליית מפלס הים; שוניות האלמוגים ייפגעו קשות אך ישרדו; והאוקיינוס הארקטי ימשיך להיות קרחוני ברוב עונות הקיץ, מה שימנע את התוצאות המסוכנות ביותר של ההתחממות. אבל כעת הסיכויים לנחמה פורתא זו, קטנו משמעותית גם הם.

תאריך:  20/07/22   |   עודכן:  20/07/22
+האיחוד האירופי לחברותיו: הגבילו שימוש בגז טבעי
14:23 20/07/22  |  עידן יוסף

גל החום באירופה: האיחוד האירופי פנה בבקשה יוצאת דופן אל המדינות החברות - הגבילו את השימוש בגז טבעי והשתמשו ב-15% פחות עד האביב הבא.


מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
ארה"ב מתרחקת מהיעד החיוני במאבק בהתחממות
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות משבר האקלים
איתמר לוין
גלי חום חסרי תקדים מובילים לדליקות ענק, בצורות, הצפות ומתחילים לגבות חיי אדם - וגם כופים ביטול הרגלים קבועים, מדווח וושינגטון פוסט
עידן יוסף
השרה להגנת הסביבה: "לאחר כשנה של תלאות פוליטיות ואחרות ואלפי שעות של עבודה מאומצת, אני גאה ונרגשת לקדם עוד צעד את אחת ההבטחות המרכזיות של הממשלה"
איתמר לוין
אקונומיסט מזהיר מפני תגובה ממשלתית כאוטית למשבר האנרגיה הנוכחי, אשר תרחיק - במקום להאיץ - את המעבר לאנרגיה נקייה    קורא לפוליטיקאים להסביר לבוחרים שכיום האנרגיה הגרעינית בטוחה הרבה יותר
רועי וולר
הרשויות המקומיות אחראיות על שורה ארוכה של תחומים ונושאים, הנוגעים לחיי תושביהן, בשגרה ובחירום    אלא שבמערכה החשובה ביותר בדורנו - התמודדות עם משבר האקלים - הרשויות המקומיות אינן לוקחות חלק. נדרש שינוי מהיר בתפיסת ההפעלה הלאומית
מירב ארד
מחקר של המשרד להגנת הסביבה שופך לראשונה אור על הקשר שבין גלי חום למשבר האקלים ולתמותה בישראל    הפגיעה גדולה במיוחד באוכלוסיות שמעל לגיל 70    בסיכום שמונת מקרי גלי החום שנבחנו במחקר, נמצאה תמותה עודפת של 363 אנשים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il