בלבה של רומא, ממש מול הפנתיאון, נמצא המקום הטוב ביותר לשתות בו קפה ברומא. לפני 100 שנה החלה משפחת פיוקטו לייבא קפה לאיטליה ובנם הפך את המותג המשפחתי Tazza D'oro לשם דבר באיטליה ובעולם כולו, כשעבר לקלייה וייצור תערובות. אבל, כמו בכל טלנובלה טובה, נכדיו (משתי נשים שונות כמובן) החלו לריב על הירושה. הנכד דרש: "קלייה!", הנכדה צעקה: "בית קפה!" ובסופו של דבר, כפשרה זמנית, הוא זכה בלוגו המקורי והוא קולה ומשווק לכל העולם והיא עושה קפה ברומא עד עצם היום הזה תחת המוטו "אני באה מכל העולם ואני הולכת לכל העולם" (באיטלקית זה נשמע יותר טוב ואגב, היא מעולם לא יצאה מגבולות איטליה). עד כאן אגדות קולינריות למתחילים, עכשיו נכנס הקשר הישראלי. ב-1989 הגיע אורי ש. כהן כשליח 'דבר' (זוכרים? עיתון פועלים שכזה) לרומא. כחובב קפה בהתהוות הוא נשבה בקסמם של Tazza D'oro ובעלת הבית שלו והיא מצידה לא נשארה אדישה ודי אימצה אותו לבן רוחני. כש'דבר' נסגר ואורי נאלץ לחזור לארץ, הוא לא יכול היה לוותר על הקפה ועל אימו המאמצת ולכן, באקט נדיר של אמון, קיבל רשות ממנה לפתוח Tazza D'oro נאמן למקור בתל אביב. הוא יישם וכך, בלב תל אביב, ממש מול הפנתיאון, אפשר למצוא את הקפה הכי טוב בעיר...
שירי ואני, חובבות מושבעות של המקום (שפחות או יותר המציא את אווירת נווה צדק), התכנסנו לכבוד ארוחות הבוקר החדשות שהפציעו בתפריט לרגל השנה החדשה. אחרי שבעבר כבר המלצנו בחום על בוקר הירק (52 שקל) המעולה ועל קרואסון אמסטרדם עם גבינת עזים ודבש (32 שקל), המופלא לא פחות, הגיע הזמן לברר מה טומנות בחובן ארוחת בוקר ביסמארק ובוקר הציידים. כרגיל, ב-Tazza D'oro יודעים מה הם עושים, וכך זכינו, בהתאמה, לאספרגוס עשוי בדיוק במידה שעליו שתי ביצי עין ושבבי פרמזן ולמעין תבשיל פטריות עשיר בשמפיניון, פורטבלו וירדן שנח לו על פרוסת לחם קלויה שרק חיכתה לספוג את חלמוני הביצים שנחו להם מעל הפטריות. מלבד עודף מלח מסוים, מדובר בשתי מנות מנצחות וגיוון ראוי לארוחות הבוקר המקומיות.
גולת הכותרת של כל התפריט החדש היא המאפים. אם אתם כמונו, מהזן ששומר את הטוב (והמתוק) לסוף, בקשו את המאפים שמגיעים עם ארוחת הבוקר ביחד עם הקפה, כך תקבלו אותם חמים, נימוחים ומושלמים. מדובר בבריוש פירות יבשים (אין מילים - חייבים לטעום), מאפין תפוחי עץ (מושלם עם ריבת הענבים שליוותה את סלסלת הלחמים), שמרים קינמון ושמרים קקאו (והמטבח מבטיח גיוון על בסיס יומי). אם תישמר רמת הטריות, מדובר במאפים הטובים בעיר. בלי הגזמה. כדי להוכיח שהמאפים הם המפתח לניצחון זכינו גם במנת קרואסון חדשה שכללה קרואסון פריך ממולא גבינת פרובלון ועגבניות קונפי. ושוב, אין מילים. מדובר במנה מושלמת וממכרת ואליה מצטרפים גם קרואסונים במילוי ריקוטה ומקושקשת או שינקן וגאודה, שכולם מלווים בכוס איירן - יוגורט סמיך וטעים להפליא.
האיכות והאווירה פה מסמנות את המקום כל פעם מחדש כאחד מבתי הקפה הטובים בעיר (אם לא הטוב שבהם). אם אתם רוצים שנה טובה, תפתחו לכם איזה בוקר עם אחת מהארוחות הנ"ל ותתעוררו למזרח תיכון חדש.