X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
אוסף כזה של פרשיות, שחיתות, קומבינות שתדלנות פוליטית, פרסומים מלשכת מבקר המדינה, חקירה בעייתית מגמתית של שר משפטים, עם ריח לא טוב של חשד לפגיעה במוסדות שלטון ובשלטון החוק ע"י פרקליטות משטרה - מזמן לא חווינו במדינתנו מוכת חקירות ופרשיות. עת לעקור נטוע - אם הוא חולה או פגום
▪  ▪  ▪

אנו שומעים את נאום התוכחה של הסופר דויד גרוסמן, את הפרשיות הנחקרות על השחיתות בצמרת, על מינויים ושתדלנות פוליטית במינויים במשטרה ובצה"ל. וכשמנסים לנוח מפרשיות אלה - מתגלית מערכת אכיפת החוק, פרקליטות, משטרה, בכל כיעורה ותרגיליה - והפחד הוא שהציבור יכול בטעות ובתום לב להגיע למסקנה - שצריך לפרק את המדינה ולהתחיל לבנותה מחדש. ממש כמו במשחק לגו, שבו הילדים בונים מגדלים ופרויקטים ומפרקים אותם כדי להתחיל בבנייה מחודשת.
הנאום של הסופר דויד גרוסמן, שהוא מן הסופרים המוכשרים והידועים שנוקטים עמדות פוליטיות, נשמעה יותר כ"קינת דוד" מאשר "מזמור לדוד" וחבל. ללא ספק, מדובר בנאום מרגש ונוקב, שיש בו חלקים שכדאי להאזין להם שנית, ובמיוחד כדאי למפלגות מהעבודה ושמאלה, לקרוא לשמוע ולהוציא מסקנות.
אבל כתוכחה לעם ולשלטון - הוא נראה לי, אקדמי מדי, מנותק מהמציאות הסביבתית לאמור: מהמזרח התיכון הישן בו אנו חיים. כי מה בסך-הכל מבקש (בתמצית) הסופר גרוסמן, שהמנהיגות העכשווית ובראשם ראש הממשלה, יקחו אחריות, יקחו יוזמה, יגלו אומץ לב ציבורי ופוליטי ויבצעו מהלכים חדשניים ורצוי יצירתיים.
אלא מאי? כבר ניסו לעשות כן בעבר הרחוק והקרוב: הסכם "אוסלו", שלגביו לא היה קונצנזוס בעם והוא עבר בקושי בכנסת (59-61) לאחר עריקתם של שני ח"כים מ"צומת" - היה ניסיון נועז ויצירתי ליצירת שתי מדינות לשני עמים.
התוצאה - כישלון חרוץ, בשל חוסר רצון מופגן מצד הפלשתינים וערפאת להגיע להסכם או להסדר סביר. תוצאות אוסלו - נמשכות עד היום והאינתיפאדה ומלחמת לבנון 1 + 2 + עזה, הן נגזרות מאותו הסכם.
להזכיר נשכחות - רבין ז"ל כראש ממשלה לא התלהב מהסכם אוסלו, הוא נעשה ונרקם מאחורי גבו, והובא מבושל ומוכן לחתימתו והוא ביצע אותו כמי שקפאו שד - וכך זה גם נראה בפועל ובתוצאות שלו. ראש הממשלה מן העבודה, אהוד ברק, רצה מאוד מאוד להיות יצירתי ולהידמות אולי לבן-גוריון. הפגין נחישות וביטחון, הציע לערפאת הרים וגבעות על הנייר ובמציאות, לרבות חלקים מירושלים. עוד זכורות הצהרותיו: "תנו לי 5 דקות עם אסד מסוריה ו- 3 דקות עם ערפאת ואני סוגר על הסכם.
התוצאות - כישלון קולוסאלי מדיני-פוליטי שגם עלה לו בשלטון וגם תדמיתו עד ימים אלה סובלת מדחייה ציבורית, כאשר בכל הסקרים הוא זוכה להיות אחרון בתור לחזור לראשות ממשלה.
אריק שרון - החליט על נסיגה חד-צדדית מעזה, בהתלהבות הציבור ובתמיכת השמאל של גרוסמן. התוצאה - חמאס עלה לשלטון, הקסאמים ממשיכים לשדרות ולאשקלון, למרות המהלך היצירתי והנכון אבל מפורש בצורה שלילית אצל הפרטנר.
אולמרט רצה להמשיך במומנטום של הנסיגה החד-צדדית, אבל מלחמת לבנון 2 ושינוי המגמות אצל הפלשתינים שינה ובצדק את תוכניתו.
מסקנת ביניים - קל יותר ונוח יותר להיות סופר ונואם מאשר מדינאי ומחליטן של גורלות מפלגה ומדינה.
וכפי שאמרתי - נאום מרגש אבל לא מציאותי, לא יישים ולא בשל לזמננו ובמיוחד לשכנינו. כאשר שומעים את הקולות מטהרן, מעזה, מלבנון וסוריה - על רצונם העז להשמיד את ישראל, ושאין לה למדינת היהודים זכות קיום באזור ובכלל, הרצון ללכת בדרך קינת גרוסמן - נראית לי לא מציאותית ובמידה בה "מרחפת".
הקריאה לפגישה עם נשיא סוריה, בלי הבטחות ובלי תנאים - היא מזויפת ומטעה. צכאשר רודן סוריה מסרב לפי דרישות ארה"ב והקהילייה האירופית להתנער ולהתנתק מטהרן, מהטרור, מחיזבאללה והתמיכה ממוסדות ומשרדי הטרור בדמשק בראשות חאלד משעל - אז אין עם מי ועל מה לדבר.
ובאשר ליתר "הצרות" שיש לנו מבית ובחוץ על המוסדות המתאימים והמנהיגים המתאימים לעשות "מעשה" מהר ובאופן אלגנטי. שר המשפטים, היועץ המשפטי לממשלה והמפכ"ל חייבים להגיב נמרצות על הגילויים המדאיגים, בתחום מערכת אכיפת החוק. כל הדמויות הקשורות בחקירה "השערורייתית" של השר רמון - במשטרה ובפרקליטות, חייבים ללכת.
כל הדמויות הקשורות בכישלון מלחמת לבנון 2, בניהול המלחמה על דרגיה הצבאיים והמדיניים - חייבים לקחת אחריות, לאחר שיסתיימו התחקירים ומסקנות ועדת וינוגרד, חלקן מסקנות אישיות, ארגוניות ומערכתיות.
אם כל הגופים הממלכתיים יעשו את מה שנדרש ומצופה מהם, אפשר יהיה לתקן ולרפא את המחלות תוך כדי עשייה והליכה קדימה.
אם ימשיכו לתת לריקבון לשקוע פנימה ולהיספג במערכת החיסונית, יש סכנה שתקרוס.
אם לא יטפלו, יתקנו, ישקמו את הפגמים והחוליים - לא יהיה מנוס מלפרק את המדינה ולבנותה מחדש. אני מקווה שלא נגיע לרגע דרמתי זה, כי אני מאמין שניתן לתקן, לשפר ולהוציא מסקנות תוך "כדי תנועה" אל היעד, לא רק יעדים צבאיים אלא גם פוליטיים.
ולסיום שלוש הערות:
א. הסכם אוסלו - להזכיר שרבין ז"ל-פרס-ערפאת קיבלו על ביצוע של הסכם השלום פרס נובל לשלום, שבסופו של דבר התברר כפרס ריק מתוכן.
ב. הפרטנרים - מאחר שהפרטנרים שלנו חמאס, חיזבאללה, אסד, אירן חושבים שאין לנו זכות קיום באיזור. הפיתרון היצירתי שנותר, פרט מאשר להתעלם מהם או להודיע להם, "שנית מצדה לא תיפול". זה להסכים להצעתם - להגר לקנדה/אלסקה או לחזור לאופציה של אוגנדה.
ג. לחזור למועצת המדינה הזמנית - האלוף פלד ז"ל (שהיה בעבר מפקד חיל האוויר) טען לאחר שחרורו מצה"ל כי העם היהודי עדיין לא בשל למדינה וצריך לחזור לתקופה של "מועצת העם הזמנית" שלפני קום המדינה ומשם להתחיל הכל מחדש.
מכאן יוצא, שלדבר, לחלום, לקוות, לצפות - כל אלה הם מחשבות ותחושות נכונות, אבל מנהיגות וממשלה חייבים לחיות במציאות ולא בחלום. המציאות העכשווית - היא שפרטנר נוסח אבו מאזן הוא פיקציה שאיננה בת ביצוע, מדובר בראש ממשלה - שמבחינה פוליטית וצבאית הוא סובל מאימפוטנציה ובשלב זה מהווה קישוט בלבד, ולכן אין צורך למהר.
על הממשלה והמנהיגות להמשיך בדרך ובמדיניות שיש בה קביעת גבולות קבע וביטחון למדינת ישראל ואזרחיה.

הכותב הוא עורך-דין, בעל תואר שני במשפטים, המתמחה במשפט פלילי, צבאי וציבורי, והיה בעבר פרקליט צבאי, יועץ משפטי ביו"ש וברצועת עזה, שופט צבאי בדרגת סא"ל, סגן פרקליט מחוז, משנה ליועץ המשפטי של מועצת העיתונות ופרשן משפטי בהווה.
תאריך:  12/11/2006   |   עודכן:  12/11/2006
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
לפרק הכל ולבנות מחדש
תגובות  [ 11 ] מוצגות  [ 10 ]  כתוב תגובה 
1
למה "מהעבודה שמאלה"?
איזדרכת  |  12/11/06 10:13
2
טעית אדוני.לפרק ולא לבנות כלל! ל"ת
שאול א.  |  12/11/06 10:44
3
אכן, לפרק הכול ולהתחיל מחדש
משפטן ותיק  |  12/11/06 10:47
4
רעיון גדול, אבל אולי כדאי להתחיל בקטן
לא עו"ד !  |  12/11/06 11:14
5
Welcome to Israel within the MIddle East ל"ת
A M Roll  |  12/11/06 11:29
6
אני ממשיך כרגיל להתפעל מחוכמתו של פכטר.
יגאל#כהן  |  12/11/06 13:38
7
הוכחה, גם עו"ד עם מיליון תארים יכול לדבר שטויות.
@@מ.ל.@@  |  12/11/06 20:16
 
- אלה מקומות מהם עף לא תארים
צ'יקו  |  12/11/06 22:38
8
להסכים לכותרת אבל לא לבניה מחדש
א.בן דן  |  12/11/06 22:00
9
כבר התחילו בכך ... ל"ת
אם לא שמת לב  |  12/11/06 22:17
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
נסים גבאי
עינת בלנרו
אלון דהן
כיצד הצליחה קהילה שלמה, שזכתה לזכויות אזרח עודפות, לרמוס את זכויות הרוב הדומם והמדוכא בשם הדמוקרטיה הישראלית ובחסות נציגיה הראשיים    הרהורים בעקבות מצעד התאווה
עו"ד משה גולדבלט
לאור העובדה שצווי עיקול המוטלים בחברות ביטוח על כספים וזכויות של חייבים הם תופעה נפוצה, מפליאה העובדה שטרם נידונה חוקיותם של צווי עיקול אלו ומידת תוקפם
עו"ד יאיר גבאי
הבעיה האמיתית היא הדמוקרטיה המזויפת שהתפתחה בישראל; כאשר הציבור נותן את קולו למפלגות ימין או למפלגות דתיות (בבחירות המקומיות בירושלים זכו הדתיים והימין לרוב) יזכו תמיד אנשי השמאל לסעד מבית המשפט העליון או למצער מהיועץ המשפטי לממשלה, שיהפוך על פניה את הכרעת הבוחר
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il