X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
סקירת זכויותיהם של הסטודנטים במדינות שונות של האיחוד האירופי ובארה"ב מסמך של מרכז המחקר והמידע של הכנסת
▪  ▪  ▪

מסמך זה מתאר את זכויות הסטודנטים במדינות שונות. המידע המוצג במסמך זה מתייחס לארצות הברית, בריטניה, גרמניה, דנמרק, הולנד וצרפת. הנתונים בכל מדינה מופיעים במקור בצורות שונות, כך שאי אפשר בהכרח להשוות ביניהם, מה גם שלא בכל מדינה מבינים את הביטוי "זכויות סטודנטים" בצורה זהה. בסוף המסמך ישנה פסקה העוסקת בתהליך המתרחש במישור הכלל-אירופי (אך בעיקר במסגרת האיחוד האירופי), שבסופו יוכל כל סטודנט אירופי לממש את זכותו ללמוד בכל אחת ממדינות אירופה ושתי טבלאות שפורסמו בדוח של ה-OECD בנושא החינוך וההשכלה הגבוהה במדינות שונות בעולם.
בארה"ב, למשל, הדיון בזכויות סטודנטים במוסדות להשכלה גבוהה עוסק בדרך כלל בחופש ההבעה ובחופש האקדמי (על בסיס התיקון הראשון לחוקה האמריקנית) או בשאלה אם קיימת לסטודנטים הזכות שלא לשמוע קורס חובה שנושאו מנוגד לאמונות הדתיות שלהם (הדבר הועלה לאחרונה על-ידי קבוצות אוונגליות). עלתה גם השאלה אם זכותה של האוניברסיטה למנוע מהסטודנטים להיכנס לאתרי אינטרנט מסוימים בשטח הקמפוס.
בארצות הברית אחוז האוניברסיטאות והמכללות הפרטיות גבוה בהרבה מאשר באירופה ובמוסדות אלה "זכויות" בתחום של תנאי קבלה או שכר לימוד מסובסד אינן קיימות, למרות שבמוסדות אלה, כמו במוסדות האחרים, מעניקים מלגות וסיוע אחר לסטודנטים, אך מדובר במדיניות של כל מוסד ומוסד בנפרד. לכל סטודנט במוסד פרטי ישנן זכויות כאדם וכאזרח של ארה"ב, אך זכויותיו כסטודנט הן רק אותן זכויות שנקבעו על-ידי הנהלת האוניברסיטה או המכללה בה הוא לומד.
המצב שונה במכללות הקהילתיות (Community Colleges) ובאוניברסיטאות של המדינות (State Universities). לסטודנטים שהם תושבי הקהילה או המדינה לה משתייכים מוסדות אלו יש עדיפות בקבלה והנחות מסוימות בשכר הלימוד.
המכללות הקהילתיות, המסובסדות על-ידי האזורים בהן הן פועלות, מציעות קורסים של שנתיים, שהתואר המתקבל בהם הוא AA או AS שהוא נמוך יותר מתואר BA או MA. האוניברסיטאות של המדינות, המציעות תואר ראשון לאחר לימודים של ארבע שנים, מסובסדות על-ידי המדינות. המטרה היא לספק השכלה זולה יותר מאשר במוסדות הפרטיים לסטודנטים שהם תושבי אותה מדינה. שכר הלימוד הממוצע באוניברסיטאות מהסוג הזה לסטודנט שהוא תושב המדינה מתקרב ל-6,000$. שכר הלימוד הזול ביותר באוניברסיטה כזו השנה היה 3,206$ באוניברסיטת פלורידה-גיינזוויל, ושכר הלימוד הגבוה ביותר היה 12,164$ באוניברסיטת מדינת פנסילבניה. האוניברסיטאות האלו על-פי רוב גדולות מאוד עם 20,000 סטודנטים או יותר. שכר הלימוד בדרך כלל נמוך יותר מאשר באוניברסיטאות פרטיות, אך בשנים האחרונות הצטמצמו הפערים בשכר הלימוד בין שני סוגי המוסדות וזאת בעיקר בגלל קיצוצים בכספים שהמדינות מקצות להן.
כשם שהדבר נהוג באוניברסיטאות שונות בעולם, כך גם האוניברסיטאות בארה"ב נוהגות לפרסם מסמך המונה את זכויות וחובות הסטודנטים. דוגמה למסמך כזה המתייחס לסטודנטים באוניברסיטת קליפורניה בסאן-חוזה העוסק, בין היתר, בזכויות לפרטיות, לשוויון הזדמנויות, לחופש ההתאגדות, לחופש ההבעה ולהשמיע תלונות, ניתן לראות באתר האינטרנט של האוניברסיטה.

לקריאת המסמך במלואו
המאמר פורסם באתר מרכז המידע והמחקר של הכנסת [קישור]
תאריך:  19/01/2007   |   עודכן:  19/01/2007
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
ליאור בן דוד
הסמכות לדרוש ולקבל מידע מהממשלה ומגופיה על פעולותיהם יכולה לבוא לידי ביטוי באופנים שונים    מסמך של מרכז המחקר והמידע של הכנסת
טרואן ובן דוד
סקירת מגמות עולמיות, מודלים להפרטת בתי סוהר ודיון בשאלות חוקתיות מרכזיות    מסמך של מרכז המחקר והמידע של הכנסת
איתן גנור
ההסבר לחוק מציין: "הזכות לגישה חופשית אל המרחב הציבורי הפתוח"    אם כך, מדוע הוא חל רק על "הגינות והגנים הציבוריים ומקומות מרגוע ונופש אחרים בתחומיה של רשות מקומית" ולא על שמורות טבע?
נסים ישעיהו
בממסד שלנו, לא רואים שום קשר בין "ההצלחה" המופלאה של הצבא ושל מפקדו בעקירת היהודים מגוש קטיף לבין הכשלון המופתי של אותו צבא ושל אותו מפקד בלבנון
מתי טוכפלד
במערכת הפוליטית העלו השבוע ספקולציות בעניין עיתוי ההודעה על התפטרותו של חלוץ: הכותרות הראשיות שאמורות היו לדווח על פתיחת החקירה הפלילית נגד ראש הממשלה, הצטמקו ועברו לתחתית העמוד    בעקבות ההודעה על חקירת פרשת לאומי, הח"כים של קדימה מתחילים לחשוש למעמדם    כשאולמרט שוכח לפעמים שהוא ראש הממשלה, הוא חוזר להיות הח"כ המשתלח של פעם
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il