X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
משכה את מדד תל אביב 25 לירידה של 1.4% הסיבה לירידה במניית כיל: חוזה למכירת אשלג לחקלאים ההודים במחיר של 460 דולר לטונה בלבד
▪  ▪  ▪
הבורסה באחד העם [צילום: לע"מ]

המסחר בתל אביב הסתיים בירידות שערים: מדד תל אביב 25 איבד 1.4% וננעל ברמה של 836.37 נקודות ומדד תל אביב 100 סיים גם הוא בירידה של 1.4% לרמה של 772.92 נקודות. מחזורי המסחר הסתכמו ב-950 מיליון שקל ומתוכם ריכזה כימיקלים לישראל מחזור של 250 מיליון שקל.
דיונים חמים בנושא, בקהילת הבורסה בתל אביב ב-TheMarker Cafe
מניית כימיקלים לישראל (-8.72% , 3560.0) ומניית החברה האם, החברה לישראל (-8.37% , 187200.0), סיימו את יום המסחר בירידות חדות. משקלה של מניית כימיקלים לישראל במדד תל אביב 25 עומד על 9.5%, כך שירידה של 8.7% גורעת מהמדד סך של 0.826%. משקלה של החברה לישראל עומד על 4% מהמדד, כך שירידה של 8.4% גורמת מהמדד 0.336%. בסך-הכל גרעו 2 החברות כ-1.16% ממדד תל אביב 25 - ופירוש הדבר כי בניטרולן, היה מדד תל אביב 25 יורד ב-0.25% בלבד.
בסוף השבוע נודע כי חברות יבוא הדשנים ההודיות חתמו על הסכם מול יצרנית האשלג הרוסית סילוויניט לרכישת 850 אלף טונה לפי מחיר של 460 דולר לטונה בלבד (כולל הובלה וביטוח). מחיר זה נמוך משמעותית מציפיות האנליסטים בנוגע למחיר שייקבע בשני המשאים והמתנים בין חברות השיווק הגדולות של אשלג בעולם. יצרנית הדשנים הישראלית, כימיקלים לישראל (-8.72% , 3560.0), מסתמכת בדרך כלל על מחירי האשלג שנקבעים במו"מ מול הסינים והרוסים. האנליסט יואב בורגן מלידר שוקי הון כתב הבוקר כי "קשה לחשוב על חדשות גרועות יותר לכיל מאלו העולות ממו"מ האשלג בהודו". האנליסט גלעד שריג מבנק הפועלים הוריד את המלצתו למניה מ"תשואת יתר" ל"תשואת שוק" והוריד את מחיר היעד למניה מ-50 שקל ל-42 שקל בלבד. מחיר המניה עמד הבוקר על 39 שקל.
יצרנית האשלג הגדולה בעולם, חברת פוטאש הקנדית, הודיעה ביום שישי, על חוזה מול טייוואן וקוריאה במחיר של 700 דולר לטונה אשלג. עם זאת, טייוואן וקוריאה אינן נחשבות לשווקים גדולים. אנליסט הדשנים אדווין צ'י ציין כי "בשל הכמויות הקטנות יחסית בהן מדובר, המחירים שנקבעו לא צפויים להשפיע על המחירים שייקבעו בשווקים הגדולים יותר כמו סין, הודו וברזיל".
בארה"ב הסתיים המסחר בליל שישי במגמה מעורבת: דאו ג'ונס איבד 0.5% ל-8,146 נקודות, נאסד"ק הוסיף 0.2% ל-1,756 נקודות ו-S&P 500 ירד ב-0.4% ל-879 נקודות. בסיכום שבועי, איבד דאו ג'ונס 1.6%, נאסד"ק ירד ב-2.3% ו-S&P 500 נחלש ב-1.9%.
המגזין "אקונומיסט" פירסם סקירה על כלכלת ישראל ובה כתב כי "שר האוצר של ישראל, יובל שטייניץ, מקרין ביטחון. האיש שהיה פעם פילוסוף צעיר במחנה השמאל, הוא כיום אחד האורות העולים בליכוד". המגזין ציין כי האופטימיות שמפגין שטייניץ לגבי כלכלת ישראל נראית מוצדקת בעיקרה, ומוסיף כי כלכלת ישראל צמחה בשיעור שנתי ממוצע של 5% במהלך חמש השנים האחרונות, וכי התוצר לנפש עולה על זה של פורטוגל, קרוב מאוד לזה של יוון, וגבוה פי חמישה מהתוצר לנפש של השכנה מצרים.
בבנק הפועלים העריכו ביום שישי כי "רמות המחירים בשוק המניות המקומי עדיין אינן יקרות", וכי מימושי הרווחים בשבוע האחרון אינם מפתיעים, מאחר שהגיעו לאחר רצף עליות. בהפועלים סבורים כי גם בטווח הקרוב עשוי להירשם דשדוש בשווקים וייתכנו ירידות בטווח הקצר. עם זאת, בטווח הארוך יותר, מעריכים שם כי ישנם מספיק גורמים לכך ששוק המניות יחזור להיות חיובי ויניב למשקיעים תשואה עודפת על האפיקים הסולידיים.
בבנק לאומי כתבו כי "בטווח הקצר יתבסס שוק המניות סביב רמת המחירים הנוכחית עד להופעתם של איתותים חיוביים נוספים בצד הריאלי. בטווח הבינוני צפויה המגמה להיות חיובית, בעיקר על-רקע התייצבות המצב הכלכלי והתשואות הנמוכות באפיקים הסולידיים".
ובעולם - גירעון הסחר של ארה"ב הצטמצם במאי במפתיע ב-9.8% ל-25.96 מיליארד דולר. הצטמצמות הגירעון הפתיעה את האנליסטים שציפו כי הגירעון יתרחב ל-29.4 מיליארד דולר.
מחיר הנפט צנח השבוע בכ-10% - הנפילה השבועית החדה ביותר מאז ינואר - ונסגר מתחת לרמה של 60 דולר לחבית בראשונה מאז אמצע חודש מאי. זאת, על-רקע חששות כי יציאת הכלכלה העולמית ממיתון עלולה להתעכב. מחיר חבית נפט נמוך כעת ב-18% משיא של שמונה חודשים - 73.38 דולר לחבית - שנרשם במהלך המסחר ב-30 ביוני. עם זאת, מחיר הנפט עודנו גבוה בכ-34% מרמתו בתחילת השנה.
הכלכלנים נוריאל רוביני ורוברט שילר סבורים כי "המיתון העמוק ביותר שידעה כלכלת ארה"ב זה חצי מאה שנים עלול להיות ממושך משום שהצרכנים רואים מעט מאוד סימנים לכך שהעלייה בשיעור האבטלה והירידה במחירי הבתים מתקרבות לסיומן". שילר ורוביני סבורים כי ארה"ב זקוקה לחבילת תמריצים נוספת
תאגיד האצ'יסון ממשיך בדרכו למכור את חברת פרטנר (-0.81% , 6743.0): ביום חמישי השלים התאגיד את המכרז שבו התבקשו המשקיעים שמעוניינים לרכוש את השליטה בפרטנר להגיש הצעות רשמיות עם הצהרת כוונות של המשקיעים: 4 קבוצות הגישו הצעות - קרן פימי של ישי דוידי; הבעלים של חברת התקשורת יורוקום, שאול אלוביץ'; בעל השליטה בסקיילקס, אילן בן דב; וקבוצה בראשות לאומי-פרטנרס שהיא זרוע האחזקות של בנק לאומי.
החברות הגדולות שבו לגייס כסף: דיסקונט השקעות (-1.63% , 6651.0) מקבוצת אי.די.בי (1.0% , 7265.0) של נוחי דנקנר השלימה גיוס של 570 מיליון שקל בתשואה של 7.3%: דסק"ש קיצרה את המח"מ של האיגרות מ-4.9 ל-4.2 שנים, תוך הותרת הריבית על האג"ח ללא שינוי. כך שלמעשה היטיבה את התנאים בהנפקה.
כור (-1.69% , 8650.0), גם היא בשליטת אי.די.בי (1.0% , 7265.0) של נוחי דנקנר, הודיעה הבוקר כי רכשה עוד 5.32 מיליון מניות נוספות מבנק ההשקעות קרדיט סוויס. ההערכות הן כי כור השקיעה במהלך 920-910 מיליון שקל. כעת, מחזיקה כור 1.73% ממניות קרדיט בסכום השקעה מצטבר של 3.03 מיליארד שקל וברווח "על הנייר" של 554 מיליון שקל. בשנה האחרונה רשמה כור רווח כולל של 2.18 מיליארד שקל לאחר שרכשה ומכרה ממניות קרדיט סוויס (-0.5% , 47.66).
בנק דיסקונט (-0.71% , 486.5), שבשליטת קבוצת ברונפמן שראן, גייס בשבוע שעבר 600 מיליון שקל במכרז המוסדי בריבית של 6.65% - פרמיה של 4.2% מעל לאיגרת חוב ממשלתית מקבילה מסוג גליל. הבנק שזקוק לכסף כדי להעלות את יחס הלימות ההון מתכוון לגייס עוד 200 מיליון שקל מהציבור.
חברת שטראוס (2.73% , 4510.0) השלימה את רכישת חברת המים תנה תעשיות, המוכרת בשם תמי 4. שטראוס תשלם עבור תמי 4 סכום של 291 מיליון שקל - נמוך מההערכות הראשוניות של 350 מיליון שקל. רכישת 100% מתמי 4 תתבצע באמצעות החברה הבת H2Q בה מחזיקה שטראוס 90%, כך שמחיר הרכישה משקף לתמי 4 שווי של 325 מיליון שקל.

תאריך:  12/07/2009   |   עודכן:  12/07/2009
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
ירידות בתל אביב: כימיקלים לישראל צנחה ב-8.7%
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עופר וולפסון
כך עולה מסקר פאנלס בנושא התיקונים בדיני העבודה שהוכנסו לעסקת החבילה    מרבית המנהלים חוששים כי כתוצאה מהשינויים חברתם תסגור את פעילותה בישראל
יפעת גדות
ממצאים שעולים מדוח של ה-CDC מצביעים על סיבוכים חמורים הקשורים לזיהום מהווירוס, במיוחד בקרב חולים הסובלים מהשמנה משמעותית
עידן יוסף
שר התחבורה פנה בעניין לחברת "דרך ארץ" המפעילה את דרך 6    החברה צפויה לדחות את הבקשה
עופר וולפסון
בתנועת אומ"ץ אומרים כי המוסד לביטוח לאומי מתנער מהורדת השכר בתשלום התגמולים לנכי רדיפות הנאצים
רותי אברהם
בית המשפט העליון הורה למדינה להגיב בעוד כשבועיים לבקשת סניגוריו של ח"כ לשעבר שלמה בניזרי לערוך לו דיון נוסף    הסניגורים: "הלכת בניזרי" סותרת את מדיניות הענישה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il