X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
הזנים דזירה, רודיאו ורוזנה סופגים פחות שמן בזמן הטיגון תפוחי האדמה המיועדים לטיגון מקבלים גוון זהבהב יפה
▪  ▪  ▪
[צילום: יח"צ]

חג החנוכה הוא חגם של תפוחי האדמה מסיבה כפולה: במהלך החג עולה צריכת תפוחי האדמה לצורך הכנת הלביבות, ובתקופה זו של השנה מגיעים תפוחי האדמה הראשונים של עונת החורף לשווקים.
חיים בן ארי ממפעלי חבל מעון בנגב המערבי, מגדלי תפוחי האדמה הגדולים בישראל ומשווקי תפוחי אדמה "דוד משה", ממליץ למי שמכין לביבות לבחור תפוחי אדמה המתאימים לטיגון. הזנים המתאימים ביותר בעונה זו הם: "דזירה", "רודיאו" ו"רוזנה".
לדברי בן ארי, הזנים המתאימים לטיגון סופגים פחות שמן בזמן הטיגון, זאת בזכות אחוז החומר היבש הגבוה יחסית. תפוחי אדמה מזנים אלו שומרים על המרקם הטבעי שלהם בזמן הטיגון ולא הופכים ל"בוציים" או קמחיים.
בנוסף לכך, תפוחי האדמה המיועדים לטיגון מקבלים גוון זהבהב יפה, וזאת לעומת זנים אחרים, המיועדים לבישול או לאפייה, שמקבלים גוון חום בטיגון. הסיבה לכך היא אחוז סוכר נמוך יותר בתפוחי האדמה לטיגון. הם אוגרים פחות סוכר ומאוחסנים בטמפרטורה שמונעת היווצרות סוכר נוסף. הימצאות סוכר בחומר היא הגורמת להיווצרות צבע חום בטיגון.
זני תפוחי האדמה המתאימים לטיגון ולהכנת טוגנים (צ'יפס) נארזים באריזה אדומה על-מנת להקל על הזיהוי על-ידי הצרכן. זנים המתאימים לאפייה ולמילוי נארזים באריזה צהובה ואילו זנים המתאימים לבישול ולמרק נארזים באריזה ירוקה.

מתכוני לביבות לחנוכה
הכותב הוא איש יחסי ציבור ב"רוני חסיד דוברות ויחסי ציבור"
תאריך:  12/12/2009   |   עודכן:  12/12/2009
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש ללביבות?
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
מאיה שני
שר ההגנה גייטס דיבר על "עיצומים משמעותיים נוספים"    קלינטון הזהירה את אמריקה הלטינית ממגעים עם אירן    היועץ לביטחון לאומי: "חלון ההזדמנויות נסגר"
מאיה שני
האוכלוסיה היהודית במדינה מתמעטת מאז המאה ה-17    עתה היא מונה כאלפיים נפשות בלבד    רבים מחפשים חיים חדשים
מאיה שני
סמנת'ה גיימר פנתה באמצעות פרקליטה לבית המשפט בקליפורניה בבקשה לבטל את התיק נגד פולנסקי בהתבסס על חוק לפיו לקורבן יש זכות להתערב בגורל הנאשם
מאיה שני
מנהיגי האיחוד האירופי החליטו להעניק סיוע לטווח-קצר למדינות עניות בסכום של 3.6 מיליארד דולר על-מנת להתמודד עם שינויי האקלים
מאיה שני
שודדי קבר גנבו את גופתו של נשיא קפריסין לשעבר ביום השנה למותו    הנשיא החדש: "להישאר רגועים לנוכח הפעולה הפרובוקטיבית".
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il