X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
ב"ג'ולייט", שברמת השרון, שוקד השף, אלעד להב, עתיר הניסיון הקולינרי, על כל מנה כיצירה אמנותית בפני עצמה
▪  ▪  ▪
צילום: מיקה

בלב כיכר ביאליק שברמת השרון, על אם הדרך ההומה, ממוקמת מסעדת "ג'ולייט" הקטנה והמטריפה. מול שדרה, הטובלת כולה בירק, מוצבים מספר שולחנות בריהוט עתיק, עם 30 מקומות-ישיבה, שזוכים תמיד לתפוסה מלאה.
אלעד להב (32), שף המסעדה, איננו פנים חדשות בשדה הקולינריה. ניסיונו הגסטרונומי העשיר, בן 14 השנים, במסעדנות ובקייטרינג, במיאמי, ניו-יורק ולוס-אנג'לס, הביא אותו אלינו. כאן הוא צבר ניסיון נוסף של בישול, בן שלוש שנים, במסעדות תל אביביות כמו "בראסרי", "פאסטיס" ו"קופי בר".
אל ההתמחות הגסטרונומית של אלעד הצטרפה, במרוצת השנים, גם רעייתו טניה, אף היא למודת-ניסיון קולינרי ומינהלי רב, המשמשת עזר-כנגדו הן במטבח והן בעיצוב ובאירוח. לימודי הקולינריה בבתי-אולפנא ידועי-שם מעבר לים, יצרו בשניים הרמוניה מוחלטת בטכניקות הבישול המגוונות, תוך שהם מנצלים את חומרי הגלם המקומיים והעונתיים. יצר האמנות וחוש הטעם האנין והמיוחד הטבוע בהם, הקנו לזוג הבשלנים שליטה מוחלטת בשילוב של המטבח הים-תיכוני, עם המטבח האיטלקי והצרפתי, עם ניחוחות של פיוז'ן מקסיקני וקאריבי.
מאז פתיחתה, לפני חמישה חודשים, מושכת אליה "ג'ולייט" את ה"מי ומי" של הסביבה, בהם אנשי בוהמה, שחקנים ואנשי רוח. מהמטבח הזעיר, אך המצוייד למשעי במיטב הגסטרונומיה, מוצעים שני תפריטים יומיים: תפריט ארוחת-בוקר, עם ברנץ' לשעת צהריים, ותפריט ארוחת-ערב עשיר ומגוון. בתפריט ארוחת הבוקר והצהריים אפשר למצוא גבינות, זיתים וחצילים, עגבניות מיובשות בתנור, עם שומר, אורגנו ויוגרט-עיזים - הכל מתוצרת רמת הגולן.
בתפריט הערב, העשיר יותר, אהבנו במיוחד את הניוקי האווריריים, טבולים באספרגוס, עגבניות לחות, קרם-פסטו, פרמז'ן וצנובר; ואת הרביולי במילוי תרד וריקוטה, עם פרוסות תפוחי-עץ מיובש בקינמון. מן המנות האחרונות התלהבנו, ארבעתנו, מ"פודינג הלחם", יחידי מסוגו בארץ, המקובל במטבחים האנגלי והאמריקני; מפודינג האפרסקים ושוקולד לבן, הטובל בטופי; מקרפ מושחם עם גבינות, המוגש עם פירות-יער; ומקרם הברולה-וניל, עם שוקולד בליווי סברס.
במסעדת "ג'ולייט", שבה כל מנה היא יצירה אמנותית מושקעת בפני עצמה, משתהה, מטבע הדברים, הגשתה לשולחן מעבר לזמן המקובל. אבל, לבעלי החיך אנין הטעם משתלמת, בסופו של דבר, ההמתנה הארוכה, ויעידו על כך האורחים הרבים החוזרים אליה בכל פעם.

תאריך:  15/11/2007   |   עודכן:  15/11/2007
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
מסעדה קטנה ומטריפה
תגובות  [ 3 ] מוצגות  [ 3 ]  כתוב תגובה 
1
אכן מקום טעים ונעים ל"ת
ד.פ  |  15/11/07 13:27
2
שומרי כשרות יכולים לאכול בה? ל"ת
שומר כשרות  |  15/11/07 18:40
3
הלו, מה זה?
humanape  |  15/11/07 22:09
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
ראובן לייב
יעד חדש לישראלים: שילוב בין חוף-ים יפהפה, היסטוריה עשירה ובילויים אטרקטיביים מסביב לשעון
יוני בן מנחם
ישראל צריכה להתפקח ולהבין שבמוקדם או במאוחר היא תתייצב, ב"ועידת אנאפוליס" ולאחריה אל מול האמת, אל מול דרישות פלשתיניות בלתי ריאליות
אפרי הלפרין
לא ידעתי שפריזנטר זה סלב שמפרסם בנק, אבל מרגע שאני יודע מה זה פריזנטר, אני גם יודע שהוא לא יכול להיות רפורטר
עמוס שריג
יכול מאוד להיות שאריה בר מתנהל באופן שאיננו שונה מקודמיו בתפקיד. ויכול להיות שכן. אבל בכל מקרה הוא צריך להשיב על אי-אלו שאלות הנוגעות להחלטותיו
עו"ד יצחק גאגולה
במסילות החינוך ודרכי יישום    עיונים בספר בראשית - פרשת תולדות תשס"ח
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il