X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
שיעורי בית לכל בעלי העסקים: בקשו מהבנק דפי הסכמים מקוריים והשוו אותם לפעילות השוטפת בחשבון. התוצאה? ב-90% מהמקרים תגלו, כי הבנק לא עמד בהסכמים ואף גבה מכם כסף רב שמגיע לכם חזרה
▪  ▪  ▪

כל עסק, קטן כגדול, נעזר בשירותיו של הבנק בו מופקד החשבון העסקי לצורך ניהול שוטף של כספי העסק. במעמד החתימה לפתיחת החשבון, נסגרים תנאים הכוללים את גובה העמלות, הריביות ותנאי הלוואות. מה שחברות ועסקים לא יודעים הוא שלעיתים הבנק עושה טעויות חישוב גסות שעשויות להסתכם בסכומים גבוהים המגיעים ללקוח.
מה מקור הטעויות של הבנקים? מהו פרופיל החברות הפוטנציאליות לקבלת החזר כספי מהבנק? מי יכול לבצע עבורם את ההחזר? ומה כדאי ומומלץ לעשות כדי למנוע טעויות עתידיות?
פתח לטעויות
בהעדר מערכת בקרה עצמית, הבנקים נוטים לטעויות חישוב של עמלות וריביות ולאי עמידה בהסכמים, היכולים להסתכם בעשרות אלפי שקלים המוחזרים ללקוחות מדי שנה. אם נחפור עמוק יותר אפשר לקבל החזרים עד שבע שנים אחורה. כעקרון, כל אחד יכול לבדוק את חשבון הבנק הפרטי ולגלות טעויות בחישובי ריביות. אך אם רוצים להיות מדויקים יותר, אפשר למפות ולהצביע על פרופיל מדויק של חברות ועסקים היכולים לקבל החזרים מהבנק.
  • צרכני אשראי בסכומים גבוהים. כשלקוח הוא צרכן אשראי בסכומים גבוהים, למעלה ממיליון שקל, הוא משלם לבנק עשרות אלפי שקלים מדי שנה. במקרים אלו חשוב לבדוק שהריביות ששולמו בפועל לבנק, תואמות את מה שהוסכם עליו במעמד החתימה לפתיחת חשבון או לאחריו.
  • צרכני הלוואות או ניקיונות צ'קים. גם הלוואות וניקיונות צ'קים מחייבים החזרת ריבית לבנקים, אלא שגם כאן רבים הם המקרים בהם הבנקים טועים בחישוב. לכן חשוב לבדוק את הריביות שנגבו על-ידי הבנקים ולוודא כי הם אכן תואמים את מה שסוכם עליהם מראש.
  • עסקים בעל תנאים מופחתים. עסקים שחתמו על הסכם לתנאים מופחתי ריביות ועמלות, נדרשים לבדוק שהבנק באמת מיישם את ההטבות שסוכמו מראש. זיכרו, אסור להסתפק בהבטחות בעל פה מהבנק, בקשו אישור בכתב על גובה העלויות של החשבון.
  • עסקים שנמצאים בסכסוך משפטי עם הבנק. במקרים אלו חשוב לבוא לבנק עם חוות דעת מומחה על פעילות הבנק לאורך השנים. מומלץ גם להכין את דוח החזרי הריביות בכל מקרה של תביעה של הבנק או את הבנק.
איך מקבלים כסף המגיע לנו?
ישנן שתי אפשרויות לקבלת כסף מהבנקים. אפשרות ראשונה, פנייה לחברות המתמחות בבדיקת ניהולם התקין של חשבונות הבנק, על-ידי בדיקה מקיפה ויסודית, יוכלו העסקים לקבל דוח המפרט את כל ההחזרים המגיעים ללקוח בשבע השנים האחרונות. שירותי החברות לניהול חשבונות הבנק לרוב אינם כרוכים בתשלום מצד העסק, אלא ניתנים על בסיס אחוזים מההחזרים שניתנים על-ידי הבנק. אפשרות זו טובה לעסקים בעלי מחזור שנתי של מיליון ש"ח ומעלה, שטרם בדקו את חשבון הבנק שלהם והיו רוצים לעשות בדק בית מקיף על כל הפעילות בשנים האחרונות. אפשרות שנייה היא לבדוק לבד ובאופן שוטף אם הבנק עומד בהסכמים שלו מולכם.
מספר עצות כיצד לעשות זאת:
  • בקשו מהבנק הסכמים מקוריים והשוו אותם לפעילות השוטפת בחשבון.
  • בקשו מהבנק דפי חשבונות רבעוניים ולוחות סילוקים והשוו ביניהם.
  • מומלץ לבוא לבנק בדרישה מסודרת לקבלת המסמכים הרלוונטיים. אחת הבעיות שעולות היא שהבנק לא שש לתת מסמכים, ולכן מומלץ לבוא בדרישה חד פעמית לכל המסמכים ולא לבקש אותם טיפין טיפין.
  • ניתן לערוך משא-ומתן על גובה עלות הוצאת המסמכים. לבנקים נטיה לבקש עלויות גבוהות מאוד לשחזור מסמכים, במיוחד כשמדובר במסמכים משנים קודמות.
  • חשוב לדעת כי על-פי חוק, הבנק חייב לספק כל מסמך שהלקוח דורש. היסטוריית הלקוח נמצאת על מיקרופישים ובתיקיות ארכיונים, גם אם מדובר ביותר משבע שנים אחורה לכן, אין ממש בטענה של הבנק, כי אין באפשרותו לשחזר מסמכים ועליו לספק את המסמכים הדרושים בכל מקרה.
  • רכזו את כל מסקנותיכם מהבדיקות. אם גיליתם חריגות, גשו לבנק עם ההוכחות ודונו איתו על הפיצוי הנכון שמגיע לכם. אם אין ברצונכם לעשות זאת לבד תוכלו להיוועץ עם חברה המתמחה בנושא, ולחקור את חשבון הבנק באופן מקיף יותר ולאורך שנים.
הבנקים מבקשים להתפשר!
מבדיקה שערכה חברת ניהול ובקרה פיננסי בע"מ נמצא, כי למעלה מ-90% מהתלונות שנרשמו נגד הבנקים כלל אינם מגיעות לבית משפט אלא נחתמות בפשרה, אותה יוזם הבנק בעצמו.
הבנקים לא שמחים להתפשר אבל מבינים שאם יגיעו למשפט, יפסידו יותר. בשלב ראשון של תהליך התביעה, בו מוגשות לבנק מסקנות החברה המייעצת ללקוח, רוב הבנקים דוחים את המסקנות וקובעים כי אין שחר לממצאים. רק בשלב מאוחר יותר, כשהמקרה עובר לטיפול של עורך דין, נענים חלק מהבנקים להגיע לפשרה.
בדיקת חשבון הבנק הינה בדיקה מיוחדת שאינה מתאפשרת על-ידי רואה חשבון רגיל. לכן, כל בדיקה המגלה בסיס משפטי לקבלת החזר מהבנק, מאלצת את הבנקים להגיע לכדי פשרה מיוזמתם. מכמה סיבות עיקריות:
  • הבנקים אינם מעוניינים בתקדימים משפטיים שעשויים להזיק להם בעתיד.
  • הבנקים אינם מעוניינים בגל של תביעות מצד הלקוחות.
  • הבנקים אינם מעוניינים בפרסום שלילי מזיק ומיותר.
  • הבנקים כלל לא מעוניינים שהציבור ידע על התביעות, כדי לא להעלות אפשרות לתביעה עתידית.
המסקנה אל תוותרו, בידקו ודירשו את המגיע לכם מהבנק.

מנכ"ל ניהול ובקרה פיננסי בע"מ.
תאריך:  29/04/2008   |   עודכן:  29/04/2008
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
על טעויות (הבנקים) משלמים (הלקוחות)
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
אין חדש תחת השמש
י.ש  |  29/04/08 13:58
2
אכן, אין חדש תחת השמש..
פופאי  |  3/06/08 14:14
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עו"ד משה גולדבלט
במדינה מתוקנת היו מנהיגים תקופת צינון של שלוש שנים לפחות בין סיום תפקיד ציבורי, בפיקוח על הביטוח שוק ההון וכיו"ב למעבר לעבודה בגוף המפוקח, או למענו
הרצל חקק
בימים אלה מלאה שנה למותו של משה תמרי, השריד האחרון לדורם של ח"נ ביאליק ואשר ברש. ביום שישי הבא, כ"ז בניסן, 2 במאי ייערך טקס זיכרון למשה תמרי זכרונו לברכה בבית העלמין ברמת השרון. כחלוף שנה רשמתי כמה מילים לזכרו
ורד דר
ב-12 החודשים האחרונים עלה סעיף המזון בישראל ב-9%, כשבחצי השנה האחרונה נרשמה האצה לקצב שנתי של 15%. אבל מצבו של צרכן המזון הישראלי עוד טוב לעומת עמיתיו הסיני והויאטנמי
עו"ד יוסף פנדריך
הזכות להיבחר היא זכות יסוד. הדרישה לחתימות תמיכה מהווה הגבלת הזכות להיבחר. אין לה בסיס בחוק, ולכאורה נקבעה תוך חריגה מסמכות
יהונתן דחוח-הלוי
כך משתמע מהודעות גינוי שפרסם ארגון בצלם לפיגועים באזרחים ישראלים, אשר בהן נמנע הארגון מלציין את שמות ארגוני הטרור (בהם הג'יהאד) האחראים לרצח ישראלים, על אף שניטלה אחריות רשמית בריש גלי    ארגון בצלם מסרב בתוקף לספק הסברים לעמדתו בנושא זה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il