X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
באמצעות אוטומציה של תהליכים, ניתן לנצל את כל יתרונות הוירטואליזציה לשרתים תוך צמצום סיכונים לארגון, הטמעת תהליכי אישורים מובנים (Workflow) וייעול הוירטואליזציה עצמה, מבלי לוותר על יתרונותיה
▪  ▪  ▪

ניתן להניח שרובנו לא היינו משקיעים במניה של חברה אשר מצהירה על פיתוח נגן MP3 חדש, בעודנו יודעים כי ישנה חברה אשר פיתחה לא מכבר את ה-Iphone. אם כך הדבר, מוזר שישנן חברות המשקיעות משאבים במוצרי הדור השני של הוירטואליזציה, כאשר הדור השלישי של הוירטואליזציה כבר כאן.
תחום הוירטואליזציה הוכיח מידה גבוהה של צמיחה והתפתחות בשנים האחרונות. לפני מספר שנים בלבד, עיקר עבודת מומחי הטכנולוגיה התמקדה במתן הסברים מקדימים אודות וירטואליזציה ובהסבת תשומת ליבם של מנהלי התשתיות והתפעול ליתרונות הוירטואליזציה ולרווחים האפשריים מהגמישות והיעילות של הטכנולוגיה. לעומת זאת, כיום נראה כי מעט מאד אנשי מקצוע העוסקים ב-IT, עדיין אינם יודעים מהי וירטואליזציית שרתים.
בשנות הדור הראשון של הוירטואליזציה, ההתמקדות הייתה בעיקר ב-Hyper visor- הפלטפורמה המארחת את השרתים הוירטואלים. בתקופה זו, היה מירב השימוש בוירטואליזציה דווקא על גבי המחשב האישי המשרדי, והייתה התלהבות מהיכולת להפעיל מספר רב של מערכות הפעלה במחשב אחד. בשנים אלו היו ללקוחות ,VMware החברה היחידה שפעלה אז בתחום הוירטואליזציה, לכל היותר שני שרתי וירטואליזציה. שנים אלו נחשבות לשנות תור הזהב של מוצר ה-Workstation ושנות הילדות המוקדמות של ה-Hyper visor, או בשמו המסחרי "VMware ESX".
הדור השני של תחום וירטואליזציית השרתים מתמקד בתשתיות הוירטואליות,VMware Virtual Infrastructure. בתקופה זו ארגונים רבים החזיקו במספר רב של שרתי ESX, המנוהלים על-ידי מערכת מרכזית וחולקים ביניהם מערכת אחסון מרכזית, כאשר על גביהם מפעילים הארגונים מכל המגזרים מערכות ייצור קריטיות.
בדור זה, חברת VMware פועלת ב-100% מחברות ה-Fortune 100, כאשר אותן חברות נהנות מתכונות ופונקציות כגון: פונקציית Vmotion- המאפשרת העברת שרת וירטואלי משרת פיזי לשרת פיזי אחר ("ברזל לברזל") מבלי שהמשתמשים ירגישו בכך, פונקציית High Availability- המאפשרת התאוששות מהירה לאחר קריסת השרת המארח ופונקציית -DRS- המבצעת Load balancing לשרתים הוירטואלים על גבי השרתים המארחים (ה-ESX)- בדומה למערכות גריד. בתקופה זו יותר ויותר חברות נכנסו לפרויקטים גדולים של וירטואליזצית שרתים, לא רק לצורך איחוד שרתים, אלא גם למען השרידות של המערכת או פתרונות ההתאוששות מאסון, שהפכו לפשוטים יותר. באופן כולל, וירטואליזציית השרתים בתקופה זו הביאה לגמישות עסקית מרבית ואפשרה להקים ולנהל סביבות ושירותים המורכבים ממספר רב של שרתים וירטואלים, בקלות, על-ידי "קליקים" בודדים. בנוסף, הקמת תשתיות חדשות הפכה לקלה יותר.
בענף הוירטואליזציה בתקופה האחרונה, התעוררו שני תהליכים משמעותיים. הראשון שבהם היה כניסת מתחרים רציניים לשוק, כגון: Microsoft עם Hyper-V, שהינו מוצר ה-Hypervisor של הענקית מרדמונד, ו-Citrix עם מוצר ה-Xensource , חברה קטנה שנרכשה על-ידי Citrix ב-500 מיליון דולר. תחרות זו הינה על תחום ה-Hyper visor וה- Infrastructure בדור השני של וירטואליזציה לשרתי ייצור בארגונים. בתחומים אלו מבוססת כיום VMware בכ-95% מהשוק, בו היא פועלת כבר שנים רבות.
התהליך השני הינו למעשה משבר, כאשר במרוצת הזמן התגלה בארגונים רבים כי הגמישות העסקית המושגת על-ידי הטמעת מוצרי הוירטואליזציה לשרתים, עלולה, ללא תהליכי פיקוח ובקרה הולמים, דווקא להגדיל את צריכת המשאבים יתר על המידה ולייצר חוסר יעילות יחסית. התופעה נראית בעיקר בארגונים בהם מקימים שרתים חדשים ללא הכרה, בעיקר בסביבות הפיתוח והבדיקות. אותם ארגונים מקימים או שואפים להקים, מנגנוני ביורוקרטיה בכדי לפקח ולבקר על ניהול והקמת השרתים הוירטואלים והם נדרשים להשקיע משאבים הולכים וגדלים ברכישת שרתים חדשים, לעיתים ללא צורך ותוך פגיעה במהות הבסיסית של הוירטואליזציה. הם אף נדרשים להכשיר צוותים נוספים לנהל את הטכנולוגיה החדשה הגדלה בארגוניהם על-מנת לשרת את הדרישה הגוברת לשרתים וירטואלים חדשים.
הצורך ההולך וגובר למציאת פתרונות לבעיות אלו, הביא להתהוות הדור השלישי של עולם הוירטואליזציה. בתקופה האחרונה יצאו לשוק מספר פתרונות חדשים שלVMware לניהול ואוטומציה. פתרונות אלו מספקים את האיזון הנדרש בין הצורך לספק גמישות מרבית, המתקבלת כתוצאה מוירטואליזציית שרתים ומניהול תשתיות מחשוב, לבין יישום בקרה מרבית על התהליכים, ללא ביורוקרטיה מיותרת. באמצעות אוטומציה של תהליכים, ניתן לנצל את כל יתרונות הוירטואליזציה לשרתים תוך צמצום סיכונים לארגון, הטמעת תהליכי אישורים מובנים (Workflow) וייעול הוירטואליזציה עצמה, מבלי לוותר על יתרונותיה.
בין המוצרים החדשים של VMware: Lab Manager, Stage Manager, VMware lifecycle manager ו- Site recovery manager. מוצרים אלו עוסקים בעיקר בהטמעת תהליכים אוטומטיים מבוקרים לניהול השרתים הוירטואלים בארגונים. בנוסף, ה-Site recovery manager עוסק באוטומציה ובבקרה של פתרונות התאוששות מאסון מבוססי VMware VI3, מוצר ייחודי, המהווה למעשה את מהות הדור השלישי של עולם הוירטולאליזציה. המוצרים הללו אינם משמשים כפלטפורמות חדשות להרצת מכונות וירטואליות, שטח שגם בו יש ל-VMware חידושים ושיפורים רבים, הממצבים את ESX כפלטפורמת הוירטורליזציה הטובה ביותר בשוק.
מתחריה של VMware נכנסים עתה לעולם הדור השני ועוסקים בתפיסת נתח שוק עם פתרונות הדור השני, תוך שימוש באסטרטגיה הדומה למשחק סגירת שטחים, שבו כל אחד מנסה לבדל עצמו מעט ולפנות לשטח בו קל לו יותר. מיקרוסופט פונה לעולם ה-SMB ומתייחסת לוירטואליזציה כאל כלי נוסף מתוך כלים רבים וטובים שהיא מציעה, ביניהם: Active directory, SQL, SMS ועוד. Citrix פונה לתחום ה-Server based computing עם פתרונות Virtual desktop infrastructure וכמובן עם מוצר הטרמינל החדש ישן שלה ה-Xen App, שנקרא בעברו גם Citrix Metaframe ושמו שונה גם ל-Presentation server. בתחומים אלו ל-VMware יש מענה בדמות מוצר ה- Virtual desktop infrastructureשלה שנקרא VDM ועם חבילות אטרקטיביות לשוק ה-SMB.
נראה כי התחום כולו ימשיך להתפתח בקצב מסחרר וצפוי לנו עתיד מעניין במיוחד.

הכותב הינו CTO בחברת בנפיט טכנולוגיות
תאריך:  04/05/2008   |   עודכן:  04/05/2008
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
התפתחות הוירטואליזציה - פנינו לאן?
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
דורון בטשי
כל בני האדם נולדים עם היכולת להצליח בחיים ולהגיע להישגים בזכות כישרונותיהם, אך רק חלקם הקטן משווק נכון את היכולת הטמונה בהם    הם מכירים את "כללי המשחק". האם אתם נמנים עליהם?
עמי דור-און
פרישתם של שלושה ח"כים ממפלגת הגימלאים מחייבת על-פי חוק פיטוריו של אחד משריה    את החור שיווצר יוכל בוודאי למלא גאידמק כשר לענייני ירושלים – וכבר עכשיו להכיר את בעיותיה של העיר שבראשה הוא שואף לעמוד
דמיטרי רייזמן
ישראל איבדה את כל הסממנים הבסיסיים של מדינה עצמאית. אז מה נותר בתוקף מאותה מגילת העצמאות אשר החגיגות לכבודה עומדות לשטוף בשמחה את ישראל בת זמננו?    מדינה זמנית
אסתר שניאורסון גרי
עשור הולך ובא וישראל נשארת אותה מדינת חלם שלא לומדת מטעויות שלה ומטעויות היסטוריות של אחרים    תמיד מעדיפים את האויב על פני האינטרס של עם ישראל    אנשי החזון כבר לא מעמידים פנים שהשלום הוא הכוח המניע - אלא הרצון שהאויב הערבי ינצח כדי שהמדינה היהודית תהיה מדינת הכל
עמית ברק
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il