X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
הקידוח הגיע לעומק של כ-4,600 מטר, שעל-פי התחזיות, היה אמור להימצא בו גז בתחילת השבוע דיווחו השותפות הישראליות כי צינורות הקידוח נתקעו עם זאת, טרם אפסו הסיכויים למצוא גז וגם: האם תיפתר סוגיית "חולות תמר"?
▪  ▪  ▪
עופר נמרודי, בעלי הכשרה אנרגיה [צילום: יח"צ]

ממצאים ראשוניים מאכזבים בקידוח "מירה": ממידע שהגיע ל"גלובס" עולה כי עד כה לא התגלו בקידוח סימני גז משמעותיים, בניגוד לציפיות המוקדמות.
על-פי המידע, הקידוח הגיע לעומק של מעל ל-4,600 מטר, עומק שבו ציפו הגיאולוגים למצוא סימני גז משמעותיים. לפי הערכות, שכבת המטרה של הגז אמורה להימצא בעומק 4,000 עד 4,500 מטרים, כולל עומק הים.
השלכות על כל שוק החיפושים
הממצאים המאכזבים מעמידים את היזמים בפני אפשרות ממשית לכישלון הקידוח - כישלון ראשון במימי ישראל לאחר סדרת הצלחות רצופה, שהחלה עם תגלית "תמר" ב-2009.
צחי סולטן, מבעלי השליטה במודיעין השותפה ב"מירה", העריך בעבר כי לכישלון ב"מירה" יהיו השלכות קשות על שוק החיפושים ואפשרויות גיוס ההון. גם הכשרה אנרגיה של עפר נמרודי שותפתה בקידוח. "מירה" סומנה כמקור אפשרי לתחרות מול הדומיננטיות המוחלטת של קבוצת דלק ונובל אנרג'י, המחזיקים בכל המאגרים.
יודגש, כי עדיין מוקדם לקבוע שהקידוח נכשל. האפשרות כי יימצא מאגר גז מתחת לנקודה שאליה הגיע הקידוח עדיין קיימת. כמו-כן, ייתכן כי הבדיקות החשמליות (לוגים) יעידו על הימצאות גז בכמויות מסחריות. מלבד מטרת גז אמור הקידוח ב"מירה" להגיע גם למטרת נפט הנמצאת בעומק 5,200 מטרים.
תקלה לא צפויה בקידוח
בתחילת השבוע דיווחו השותפות הישראליות ב"מירה" ו"שרה" כי צינורות הקידוח נתקעו - תקלה שתאלץ אותן להמשיך את הקידוח בטכניקה של קידוח בסטייה. השותפות לא דיווחו לאיזה עומק הגיע הקידוח, אך ציינו כי אישרו את הגדלת תקציבו ב-4 מיליון דולר ואת הארכתו ב-7 ימים נוספים.
הקידוח ב"מירה" החל ביוני באמצעות אסדת הקידוח "הומר פרינגטון" של חברת נובל קידוחים (אין קשר לנובל אנרג'י). לפי התכנון המקורי הקידוח אמור להימשך כ-70 ימים.
בסיום הקידוח ב"מירה" אמורה האסדה לבצע קידוח שני לעבר מטרת גז ברישיון "שרה", שם קיימת הסתברות גבוהה למציאת 0.5 טריליון רגל מעוקבת (TCF). העלות הכוללת של הקידוחים עמדה במקור על כ-160 מיליון דולר, ללא עלות מבחני ההפקה, שייערכו במידה ויימצאו בקידוחים נפט וגז.
לפי דוח חברת NSAI, קיימת ב"מירה" הסתברות של 63% למציאת גז בהיקף של 1.1 טריליון רגל מעוקבת (TCF) לפי שיטת אומדן מיטבי, הנהוגה כיום, או 4 TCF לפי שיטת ממוצע אומדנים שהייתה מקובלת בעבר.
בקהיליית הגיאולוגים שררו בעבר חילוקי דעות עמוקים לגבי פוטנציאל הגז ב"מירה" שנחשב לבעל יחס סיכון/סיכוי גבוה.
האם תיפתר תעלומת חולות תמר?
"חולות תמר" - צירוף המלים הזה שנולד בעקבות תגלית תמר ב-2009 - מהלך קסמים על שוק חיפושי הנפט והגז.
כמעט כל הגז של ישראל, בשווי טריליון שקלים, קבור בתוך השכבה המסתורית הזו, הקבורה אי שם בעומק של 4 קילומטרים מתחת לפני הים. מה מקור החולות? זו השאלה הגדולה שמטרידה את הגיאולוגים. התשובה לשאלה הזו, הולכת ומתבררת ככל שמתרבים הקידוחים.
הקידוח הנוכחי ב"מירה" עשוי לספק לגיאולוגים תובנה אחת חשובה: הסיכוי למצוא את חולות "תמר" הולך ופוחת ככל שמדרימים.
בניגוד למה שנוטים רבים לחשוב, מאגר גז אינו כיס מלא בגז, אלא הגז מעורב בתוך שכבת הקרקע שבה הוא נאגר. כדי שייווצר מאגר גז מסחרי, הקרקע חייבת להיות בעלת נקבוביות גבוהה, ושכבת חולות תמר אכן מצטיינת בנקבוביות שלה.
ב"תמר" עצמה התגלתה שכבה עבה בעלת שיעור נקבוביות יוצא דופן של מעל ל-20%. אותה שכבה נמצאת גם ביתר המאגרים שהתגלו בשנים האחרונות, ובראשם מאגר "לוויתן" הענקי. גם ב"דלית" נמצאה שכבה של חולות תמר, אך שם היא הייתה דקה יותר ומאכזבת.
פתרון תעלומת מקור החול תאפשר לגיאולוגים להעריך בצורה טובה יותר את סיכויי ההצלחה של הקידוחים. אם למשל מקור החול הוא בשפך הנילוס יגבר הפוטנציאל ככל שהקידוחים ידרימו יותר. אם מקור החול באזור לבנון יגדל הפוטנציאל ככל שהקידוחים יצפינו.
נכון להיום, נראה שידה של אסכולת המצפינים על העליונה.

פורסם במקור: אתר "גלובס"
תאריך:  09/08/2012   |   עודכן:  09/08/2012
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
ב"מירה" לא התגלו סימני גז משמעותיים
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עופר וולפסון
הסרת האיום של הורדת אשראי לישראל והצעדים שנקטה הממשלה בישראל לאיזון הגירעון סייעו להשיב את אמון המשקיעים בשקל
שירלי בר דיין
קשר מכבי ת"א. אוסקר: רציתי שחיימוב יישאר, הוא בחר ללכת"
איתמר לוין
מבקשת מנציב התלונות לבחון את החלטתה של אלשיך שלא לפסול את עצמה בתיק בו מופיע אחד מעורכי הדין שחתמו על העצומה לטובתה, ואת התבטאותה לפיה החשדות נגדה היו "עורבא פרח"
איתמר לוין
דחה טענה לפיה הגבלת התשלום הרטרואקטיבי לשנה בלבד היא בלתי חוקתית    קובע: אין זכות קניינית חוקתית לקבלת הקיצבה, וגם אם הייתה - הגבלתה עומדת במבחן החוקתיות
איתמר לוין
ביהמ"ש הורה לוועדת הערר לשמוע טיעונים נוספים של הקצין הבכיר לשעבר    המדינה: פארס המשיך להחזיק באקדח בניגוד לחוק קרוב לשנה לאחר שרשיונו פקע
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il