מחקר רחב היקף נוסף, שפורסם בכתב העת המדעי של איגוד הלב האמריקני (Circulation), אשר בדק את ההשפעה הכוללת של שתיית בירה, ביחס לסיכון למחלות לב וכלי דם, סקר 15 מחקרים בהם נבדקו למעלה מ-200 אלף משתתפים. מסיכום מחקרים אלו נמצא, שהסיכון למחלת לב וכלי דם ירד ל-78% בקרב שותי הבירה, לעומת אלו שאינם שותים. סיכום תוצאות מחקרים אלו מצביע חד-משמעית על השפעתה של שתייה מתונה של בירה לבנה בהורדת הסיכון למחלות לב וכלי דם.
מחקרים קליניים חדשים בדקו באופן ישיר, כיצד משפיעה שתיית בירה על מדדים שונים בדם הקשורים לסיכון למחלות לב וכלי דם. מחקר חדש שנערך במחלקה הקרדיולוגית, בבית הספר לרפואה, באוניברסיטת אתונה, שביוון, קובע כי כבר בשתייה חד-פעמית של בירה יש הפחתה משמעותית בגורמי סיכון שונים למחלות לב וכלי דם. המחקר בחן את ההשפעה של שתייה של משקאות אלכוהוליים שונים על גורמי סיכון שונים למחלות לב וכלי דם.
במהלך המחקר בחנו החוקרים את השפעתם של משקאות אלכוהוליים שונים על מספר מדדים הקשורים בתפקוד כלי הדם, תהליכי דלקת וקרישה בקרב 83 גברים בגילאי 25 שנה בממוצע, שבריאותם תקינה. הנבדקים חולקו, באופן אקראי, ל-5 קבוצות שוות, כאשר כל קבוצה צרכה סוג אחר של משקה, המכיל כמות זהה של 30 גרם אלכוהול ביניהם, בירה (633 מ"ל), יין אדום (264 מ"ל), יין לבן (264 מ"ל), ויסקי (79 מ"ל) וכן קבוצת ביקורת שקיבלה מים בלבד (250 מ"ל). מקרב המשתתפים נלקחו דגימות דם לפני שתיית המשקאות ושוב כארבע שעות לאחר שתייה חד-פעמית של המשקאות, ונבדקו בדמם מדדים שונים המצביעים על תפקוד כלי הדם, מצב דלקתי ותהליכי קרישה.
מתוצאות הנתונים שנאספו התקבלה תמונת מצב אופטימית, אשר הראתה כי כבר לאחר שתייה חד-פעמית של בירה ויין, נמצא שיפור משמעותי במדדים הקשורים בתפקוד דופן כלי הדם, בניגוד למשקאות האחרים בהם לא נצפתה השפעה מיטבית זו. נמצא כי צריכת בירה הפחיתה ב-20% את אחד המדדים הדלקתיים העיקריים (6-IL) וכן מדדים הקשורים בקרישת הדם בכ-9%, כבר לאחר ארבע שעות ממועד צריכתה.
מסקנת החוקרים היא כי ההשפעה המיטבית והמיידית של הבירה והיין האדום על תפקוד דופן כלי הדם, הינה הודות לרכיבים הייחודיים הקיימים בהם, שאינם קיימים במשקאות אלכוהוליים אחרים. המחקר פורסם לאחרונה בכתב העת המדעי לתזונה קלינית, היוצא באנגליה (Clinical Nutrition) ומצטרף לשורה של מחקרים, אשר מצביעים על כך, ששתייה מתונה וקבועה של בירה מורידה את הסיכון למחלות לב וכלי דם.
בירה היא משקה צמחי טבעי פופולרי המיוצר מלתת, כישות, מים ומותסס בעזרת שמרים לצורך יצירת אלכוהול. הבירה מכילה פחמימות, אלכוהול, ויטמיני B ורכיבים צמחיים שמקורם בחומרי הגלם הטבעיים. השפעתה של הבירה, המכילה אלכוהול ורכיבים נוגדי חמצון ייחודיים, בהפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם קשורה במנגנונים שונים, כמו העלאת רמת הכולסטרול הטוב (HDL), הורדת מדדי דלקת, קרישת דם והעלאת יכולת נוגדת חמצון בדם.
לסיכום, מחקרים מדעיים שפורסמו לאחרונה, מצטרפים לידע ההולך ומצטבר בידי אנשי המדע אשר מוכיח כי שתייה מתונה וקבועה של בירה לבנה מורידה משמעותית את הסיכון למחלות ומסייעת במניעתן. הכמות המומלצת לשתייה מתונה בקרב גברים, היא כ-660 מ"ל ביום ובקרב נשים עד 330 מ"ל ליום. בהקשר זה ראוי להדגיש כי צריכה מוגברת מבטלת השפעה זו ואף מסוכנת.