"מחלבות גד" החלה בימים אלה לייצר ולשווק בישראל את מלכת הגבינות האיטלקיות – המוצרלה בורטה- שמקורה בחבל פולייה שבדרום מזרח איטליה.
המוצרלה בורטה עשוייה ממוצרלה ושמנת מחלב בקר . תהליך הייצור דומה למוצרלה- אלא את גוש הגבינה הראשוני מותחים ידנית ומחדירים לתוכו שמנת טרייה מאותו החלב וקושרים בחוט רפייה.
חב' "מחלבות גד" משיקה בימים אלו לראשונה בישראל את מלכת הגבינות האיטלקיות – המוצרלה הבורטה.
המוצרלה בורטה היא גבינה טרייה שמיוצרת מדי יום בעבודת יד ועל-פי הזמנה מראש ב"מחלבות גד" בדיוק כמו מקורה של הבורטה בחבל פולייה שבדרום מזרח איטליה. (פרוש המילה BURRO באיטלקית הוא חמאה). המוצרלה בורטה עשויה ממוצרלה ושמנת מחלב בקר, כאשר הייצור שלה דומה לייצור גבינת המוצרלה, אלא כאשר נוצר גוש הגבינה הראשוני- מותחים אותו ידנית, מחדירים לתוכו שמנת טרייה מאותו חלב ששימש לייצור המוצרלה קושרים בחוט רפייה.
למוצרלה בורטה טעם מתקתק עם מליחות קלה ומרקם מלטף, וכשבוצעים את הגבינה בסכין – השמנת ניגרת על גבינת המוצרלה ומדיפה ניחוחות שמצדיקים את כינוייה בעולם הגסטרונומיה האיטלקי- "מלכת הגבינות".
המלצת "מחלבות גד": להגיש את המוצרלה בורטה כמנה בפני עצמה עם מעט שמן זית איכותי.
גיל שגב , סמנכ"ל השיווק והמכירות ב"מחלבות גד" מציין, שהמוצרלה בורטה הינה גבינת פרימיום איכותית נוספת של "מחלבות גד" בסדרה האיטלקית , ובשלב הראשון תשווק בשוק המקצועי והמוסדי (בתי קפה ומסעדות).
ניתן להשיג בחנות המפעל של מחלבות גד- הסוללים 7, בת ים.
המחיר- 14.30 ש"ח ל-100 גרם.