X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
התפתחות במשפט ליברמן: השופטים, התובעים והסניגורים נפגשו לשכת השופטים, וניהלו מו"מ שעשוי לייתר הכרעה בדבר מהימנות עדותם של דני איילון ושל בכירי משרד החוץ
▪  ▪  ▪
ליברמן בבית המשפט [צילום: פלאש 90]

התפתחות במשפט ליברמן: על-פי הצעת השופטים, אנשי הפרקליטות והסנגורים התכנסו בלשכת השופטים, וניהלו מו"מ שעשוי לייתר את עדותם של דני איילון ושל בכירי משרד החוץ. הצדדים דנו באפשרות להתבסס על דבריו של אביגדור ליברמן, בעדותו בבית המשפט, שמהם עולה כי היה בכל זאת מעורב באופן אקטיבי בקידום מועמדותו של זאב בן-אריה לשגריר בלטביה.
אם יוסכם שאכן כך הדבר יוכלו השופטים להכריע במשפט מבלי להידרש לשאלת מהימנותם של איילון ובכירים במשרד החוץ, דבר שעשוי לגרום מבוכה למערך הדיפלומטי הישראלי. לבקשת "גלובס" בשם כלי התקשורת, התחייבו השופטים לפרסם כל החלטה שתינתן בעניין זה, אף אם תינתן בלשכת השופטים.
שר החוץ לשעבר אביגדור ליברמן עבר לכל היותר עבירה אתית בהחלטתו לקדם את זאב בן-אריה לשגריר בלטביה, והתנהגותו בוודאי איננה נכנסת לתחום הפלילי של עבירת מרמה והפרת אמונים. כך עולה מסיכומי ההגנה במשפטו של ליברמן, שנשמעו היום (ה') בבית משפט השלום בירושלים.
"קו הגבול הוא עמום", אמר ראש צוות ההגנה, ד"ר יעקב וינרוט, בנאום הסיכום, "ועל עמימות לא מרשיעים בני אדם. כדי להרשיע אדם בפלילים על ההתנהגות להיות ברורה ומובהקת". הכרעת הדין במשפטו של ליברמן אמורה להינתן על-ידי השופטים חגית מאק-קלמנוביץ, יצחק שמעוני ואיתן קורנהאוזר לאחר פגרת בתי המשפט, בתקופת החגים או לאחריהם.
ליברמן מואשם בעבירת מרמה והפרת אמונים, בכך שעל-אף שידע שבן-אריה עבר עבירה פלילית בכך שהדליף לו, בעת ששימש שגריר בלטביה, פרטים מתוך מסמך חיקור-הדין שישראל העבירה באמצעות השגרירות לרשויות החוק בלטביה במסגרת חקירת פרשות ליברמן, דאג לקדמו לאחר שמונה לשר החוץ לשני תפקידים יועץ במטה המדיני של שר החוץ, ובהמשך לשגריר ישראל בלטביה. טיעוני ההגנה התמקדו בשני הרבדים במשפט הן ברובד העובדתי והן ברובד המשפטי, העוסק במהות עבירת מרמה והפרת אמונים.
ברובד המשפטי, הדגישה ההגנה כי ליברמן לא ידע שהפרטים שמסר לו בן-אריה בפגישתם בבלארוס נלקחו ממסמך חיקור דין שישראל העבירה דרך השגריר. אם הפרקליטות לא תוכיח מעבר לספק סביר שליברמן ידע שהפרטים נלקחו מתוך מסמך חיקור הדין, הרי שליברמן לא ידע בוודאות שבן-אריה עובר עבירה פלילית ולא ניתן לבסס מחשבה פלילית מצד ליברמן. בנוסף, טוענת ההגנה, כי לא ניתן לקבוע שליברמן היה מעורב במינוי בן-אריה לשגריר בלטביה על סמך עדות דני איילון, בוודאי לא מעבר לספק סביר.
ברובד המשפטי, טוענת ההגנה כי התנהגותו של ליברמן הייתה התנהגות אנושית העולה בקנה אחד עם תפיסות מוסריות סבירות ומקובלות של בני אדם מן השורה. ובנוסף, כי יש להפריד בין התנהגות פלילית של הפרת אמונים לבין התחום האסתטי, האתי והמשמעתי. ליברמן, על-פי תזה זו, פעל לכל היותר באופן לא אתי, ולא נכנס לגדר האיסור הפלילי של עבירת מרמה והפרת אמונים. "יש לזכות את ליברמן מהעבירה המיוחסת לו, על בסיס כל טענה בנפרד וכן במצטבר", אמר וינרוט.
"הגירסה של איילון לא עומדת במבחן הביקורת"
לטענתו של וינרוט, אם התביעה הייתה מסכימה שליברמן חשב שהפרטים שמסר לו בן-אריה באותו מפגש נבעו מהדלפה שקיבל מאנשי רשויות החוק בבלארוס, ולא פרטים מתוך מסמך חיקור-הדין, הרי שהיה מוסכם שאין עילה לבסס אישום פלילי.
לפי וינרוט, "זה דבר אחד אם בא אלי אדם שמספר לי סיפור, ואני חושב שזו הדלפה. דבר אחר הוא שאדם מקבל מסמך מתוקף תפקידו, משמש זרועה הארוכה של רשות חוקרת, פותח את המסמך ומספר לי את הסיפור. אם ביהמ"ש יקבע שליברמן לא ידע את מקור האינפורמציה של השגריר, או לפחות שהדבר לא הוכח מעל לכל ספק סביר, אזי נפל עיקר מכתב האישום. זו הקומה הראשונה, אם הקומה הזו קורסת הבניין קרס".
באשר למידת מעורבותו של ליברמן בהליכי מינויו של בן-אריה לשגריר בלטביה, מבקשת כצפוי התביעה למוסס את עדותו של סגן שר החוץ לשעבר דני איילון, שלעדותו לליברמן הייתה מעורבות אקטיבית בקידום מינויו של בן-אריה.
"יש שני דברים שמקלקלים את השורה שנאה ואהבה", אמר וינרוט, "אני לא מבקש לטעון שדני איילון לא דיבר אמת. הגירסה של איילון לא עומדת במבחן הביקורת מכמה היבטים. תפיסת המציאות של איילון הוא נשאל מה היחסים שלו עם ליברמן, והשיב שהיחסים טובים מאוד, ושהוא מוכן לחבק אותו חיבוק אמיץ. אם זאת תפיסת המציאות של איילון, אז הוא לא ניתן לא לאישוש ולא להפרכה".
"שנית", המשיך וינרוט, "יוסי גל, מנכ"ל משרד החוץ, סותר לחלוטין את איילון, והעיד במפורש שאיש לא פנה אליו בעניין בן-אריה, כולל ליברמן. הוא אמר שהוא לא קיבל שום מסרים, ספציפיים או לא ספציפיים, ושלא הייתה גם שום רמיזה. התביעה מבקשת מביהמ"ש להאמין לאיילון, למרות שהוא הודח, למרות שהיחסים בינו לליברמן נוראיים. אבל ליוסי גל יש סיבות לשקר?". לטענת ההגנה, "המדינה מבינה שאם לא הייתה מעורבות פעילה של ליברמן במינוי השגריר, והוא היה שחקן-משנה חסר משקל זה תיק אחר, ברמה אחרת".
"בעיות קרדינליות"
ברובד המשפטי, ציטט וינרוט הוגי דעות גדולים מהפילוסופיה המערבית, במטרה לבסס את המסקנה כי "ההתנהגות של ליברמן בנסיבות העניין הייתה התנהגות אנושית אינטואיטיבית שעולה בקנה אחד עם תפיסות מוסריות של בני אדם מן השורה". לדבריו, "יש כמה בעיות קרדינליות שהמדינה כלל לא מתייחסת אליהן".
בין היתר, הדגיש וינרוט את ההפרדה הנהוגה בפסיקת בתי המשפט, בנוגע לעבירת מרמה והפרת אמונים, בין התנהגות המצויה בתחום הפלילי, לבין התנהגות המהווה בעיה בתחום האסתטי, האתי או המשמעתי אך איננה עולה כדי עבירה פלילית.
"צריך להוכיח שהפגם כל כך חמור, שהוא יותר מפגם אסתטי, אתי ומשמעתי. ניגוד עניינים זה דבר שביחסי אנוש של אנשים שחיים זה עם זה, זה דבר שהוא קיים. המדינה אומרת שהקו השחור מבחינתה, של עבירה פלילית, מתחיל עם מינוי בן-אריה למטה המדיני. אם היינו מקפיאים את בן-אריה בדסק אירו-אסיה, ההקפאה הזו היא בסדר מבחינת המשפט הפלילי. למה ההקפאה שליברמן עשה שלא קידם אותו לתפקיד בכיר יותר, ולא מינה אותו לשגריר במדינה מרכזית יותר, היא סבירה פחות? מי אמר שיש איזו רגישות בלטביה? זו מדינה שאנשי משרד החוץ הגדירו כמדינה פריפריאלית".
השופטים שבו והציעו לצדדים להגיע להבנה בדבר עובדות מוסכמות, כדי להימנע מלאלץ את השופטים האם עדים שהעידו במשפט, והנושאים בתפקידים בכירים בשירות החוץ, העידו דברי אמת או שקר

פורסם במקור: אתר "גלובס"
תאריך:  25/07/2013   |   עודכן:  25/07/2013
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
סנגורו של ליברמן: "על עמימות לא מרשיעים"
תגובות  [ 9 ] מוצגות  [ 9 ]  כתוב תגובה 
1
ליברמן
כהן צדק  |  25/07/13 18:27
2
ליברמן
כהן צדק  |  25/07/13 18:27
3
שחכתם? הפרקליטות מעל למדינה
האמת נמאס  |  25/07/13 22:51
4
אכן משפט מגוחך של
משפט מוטה  |  26/07/13 00:09
5
מי לכלא, אלי, וינשטיין או ליבר
מדינת הרפזים  |  26/07/13 00:17
6
עדיף שהשופטים יחליטו
לגבי הבכירים  |  26/07/13 00:41
7
בלי לדעת מי זה ברגע שויינרוט
נחום כלאי  |  26/07/13 05:42
 
- אתה יודע ולכן המשפט מיותר ל"ת
אידיוט שימושי  |  26/07/13 07:02
 
- לא תבלבל שמאלן עם עובדות
פאשיסט אדום  |  26/07/13 07:16
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות פרשת ליברמן
נרי אבנרי
אילו ליברמן היה משבץ אותך ברשימת ישראל-ביתנו, האם היית מעיד נגדו? חד-משמעית, לא! מפני ש"איווט הוא ארז הלבנון". זה מה שאמרת בטרם השתלטה עליך תחושת הנקמה    הלכתי לארכיון
איתמר לוין
טוענת שהעובדות שאינן שנויות במחלוקת מספיקות כדי להרשיע את ליברמן בפרשת מינוי בן-אריה    "דני איילון לא הונע מנקמנות, ובכל מקרה - מניעיו לא משנים משום שדיבר אמת"
איתמר לוין
מבקשת מבג"ץ לדחות את העתירה נגד החלטתו של וינשטיין לסגור את התיק המרכזי נגד ליברמן: היה ברור שהעדה המרכזית לא תשתף פעולה
איציק וולף
שר האוצר לשעבר העיד כי ברגע שקיבל מן השגריר בן-אריה פתק שעליו מידע על אודות חיקור הדין השליך אותו ולא התעניין בו בשל פוטנציאל הנזק שידע שיש בו    "מעולם לא דנתי ביחידות עם דני איילון על מינוי השגריר בן-אריה"
איתמר לוין
שמגר: הפרקליטות לא צריכה לחשוש מפני זיכויים    תל-צור: אישי ציבור נמצאים מתחת לחוק ולא מעל החוק    קרמניצר: אישי ציבור מפעילים כתבי חצר    גלאון: הפוליטיקאים לא מפחדים ממערכת המשפט
רשימות נוספות
וינשטיין: לא לכתב אישום בלי סיכוי להרשעה  /  איתמר לוין
וינשטיין הוא יועץ שנוי במחלוקת  /  עידן יוסף
ליברמן הורה פעמיים למנות את בן-אריה  /  יובל יועז
כאשר הכסת"ח שולט בכיפה   /  בצלאל לביא
הים הגדול  /  איתמר לוין
גועליציה חדשה  /  אריה אבנרי
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il