X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
רשימת העבודה לכנסת היום היא רשימה של יאפים תל אביבים מובהקים, איתם אין לי דבר במשותף בחירות 2009 יהיו עבורי הבחירות בהן אחצה את הקווים הפוליטיים לכיוון אחת ממפלגות הימין פוליטיקאים מדלגים בקלילות רבה ממפלגה למפלגה, אך למי שהכרעה פוליטית היא עבורו שאלה של השקפה וזהות ולא עניין של תועלת אישית - המעבר קשה הרבה יותר
▪  ▪  ▪
תנועה של תל-אביבים. העבודה [צילום: חדשות 10]

בספרו 'דרך ארוכה קצרה' מתאר הרמטכ"ל לשעבר בוגי יעלון את ילדותו בקריית חיים, מעוז של תנועת העבודה. בוגי מספר כי לא פגש בנוף ילדותו ולו באדם אחד שהצביע והזדהה עם תנועת החירות. גדלתי ברקע דומה מבחינה פוליטית (במושב הקרוב מאד לקיבוץ הולדתו של אהוד ברק), ואני מבין את האחיזה של תנועת העבודה וערכיה בדרך חייו.
מי שזו הייתה תבנית נוף הולדתו יכול היה לשוטט בשנים עברו בשבילים המקשרים בין מפלגות השמאל, ולעתים לפגוש גם בכמה יקים שהצביעו ל"ליברלים העצמאיים" (הייתה מפלגה כזאת). חציית קווים לחלק הימני במפה נחשבה, כמעט, כנטישת הבית. אומנם לא דיברו על מפלגות השמאל כעל "בית", כפי שנוהגים לדבר בליכוד (בית חם מאד), ואף על-פי כן ההשתייכות לצד השמאלי במפה הפוליטית, שמפלגת העבודה במרכזו, הייתה גם עניין של זהות.
באופן אישי חשתי שנים רבות זרות למפלגה הגדולה. ב-1973 הצבעתי לראשונה. הבחירות התקיימו סמוך לאחר מלחמת יום הכיפורים ולא יכולתי להצביע "בכל זאת מערך". הצבעתי מתוך מחאה ל'העולם הזה' בראשות אורי אבנרי, רשימה שלא עברה את אחוז החסימה. הצלחתי להצביע פעמיים נוספות עבור מפלגות שמאל שלא הצליחו להיכנס לכנסת. ב-1977 הייתה זו מפלגת של"י (קראו לה, אוי למבוכה, מחנה של"י) וב-1984 לא הצלחתי להכניס את לובה אליאב לכנסת.
בבחירות הסוערות של 1981 הייתי סטודנט בירושלים. הקלפי בה הייתי רשום הייתה במושב בו גדלתי. ימים ספורים לפני הבחירות קיבלתי תזכורת חד-משמעית להתייצב ולהצביע ולא נאמר לאיזו רשימה. הפונה, שכן יקר שלי, אף לא העלה בדעתו שאני עשוי להצביע ליכוד ובוודאי היה משוכנע שאצביע מערך.
למען האמת בבחירות אלו הצבעתי, למיטב זכרוני, לסיעת תל"ם בראשותו של משה דיין. התרשמתי מנחישותו של דיין במאבק על השלום עם מצרים והסכמתי עם מאבקו להגשמת תוכנית האוטונומיה באופן מדורג וחד-צדדי. דיין נכנס לכנסת אבל לא נותר בחיים זמן רב לאחר הבחירות. בשלב זה התחלתי לחשוב שאולי הצבעתי מביאה מזל רע לגוף הפוליטי בו אני תומך, תחושה שבטלה ב-1992.
נקודה חשובה נוספת - עלי להודות כי מעולם לא אהדתי את נשיאנו שמעון פרס, לא נתתי בו אמון רב ולא ראיתי בו איש של שלום. פרס שאני הכרתי היה שר ביטחון שחתר ב1974-1977 תחת ראש הממשלה רבין, שיתף פעולה באופן מתמיד עם המתנחלים וסייע להם בכל דרך. פרס אפשר את הקמת אלון מורה ועפרה וסייע לגוש אמונים להביך את צה"ל ואת הממשלה. התנגדתי אז למפעל ההתנחלויות בלב יהודה ושומרון ועד היום אני סבור שהקמתן הייתה משגה.
שמעון פרס היה מוכר לי כמי שהאמין שהסכסוך המתמיד באזורנו משרת את האינטרסים של ישראל ומסייע לביטחונה ופיתוחה. הוא דגל בפשרה פונקציונאלית ולא בפשרה טריטוריאלית והיה נכון אף להצטרף לליכוד בתנאים מסוימים וניהל עם הליכוד מגעים די מתקדמים. חסיד נלהב ועוזר נאמן של פרס בימים ההם היה ח"כ יוסי שריד, שהחל כתומך של רבין ועבר די מהר למחנה פרס.
ב-1988 שוב שברתי מעט שמאלה; מפ"ם פרשה מהמערך ורצה סוף סוף באופן עצמאי. ראיתי בה מפלגה ציונית אמיתית, סוציאליסטית ואחראית ורציתי לסייע לה. כשחברה מפ"ם למרצ היא חדלה להיות אופציה עבורי. ב-1992 שב רבין, לשמחתי הרבה, להנהיג את מפלגת העבודה ומאז הצבעתי עבור מפלגה זו, למרות הסתייגות גמורה מדרך אוסלו ומהמו"מ עם אש"פ, שנגדה להבנתי את עמדותיה המסורתיות והנכונות של מפלגת העבודה ואף את תפישתו הבסיסית של רבין עצמו.
כך היה גם בבחירות 1996. בבחירה הישירה בין פרס לנתניהו לא יכולתי אז נפשית לתמוך בנתניהו. נותרתי "נאמן" לעבודה כשברק ועמרם מצנע הנהיגו אותה (ומצנע בהחלט נטה מדי שמאלה לטעמי בנושא המדיני). כך היה כאשר הנהיג אותה עמיר פרץ בבחירות האחרונות והייתי מלא תקווה שהנה, זאת הפעם תתעצב המפלגה כמפלגה חברתית אמיתית. חלום היה זה וכחלום חלף.
אין טעם לבכות על חלב שנשפך; מעבר לכל המחלוקות והאכזבות הידועות עליהן כתבתי בעבר, יש לציין שרשימת העבודה לכנסת היום היא רשימה יאפית מובהקת, ושישה מעשרת נציגיה הראשונים הם מתל אביב וסביבתה הקרובה. אין לי דבר במשותף עם פינס והרצוג ואף לא עם שלי יחימוביץ שהינה יאפית חברתית מצפון תל אביב. המרחק ביני למפלגת העבודה הוא כמרחק שבין קיבוץ משמר השרון למגדלי אקירוב.
בחירות 2009 יהיו עבורי הבחירות בהן אחצה את הקווים הפוליטיים לכיוון אחת ממפלגות הימין. הפרידה מהאגף השמאלי במפה הפוליטית אינה קלה. פוליטיקאים מדלגים בקלילות רבה הרבה יותר ממפלגה למפלגה ומוכנים לתמוך בכל מי שיבטיח את הקרירה הפוליטית שלהם. אני מניח שלדן מרידור לא הייתה בעיה (לו הייתה מוצעת לו הצעה של ממש) להצטרף אפילו למרצ, בשם אמונתם המשותפת בשלטון החוק ובעליונות מערכת המשפט. למי שהכרעה פוליטית היא עבורו שאלה של השקפה וזהות ולא עניין של תועלת אישית, המעבר קשה הרבה יותר.

תאריך:  14/12/2008   |   עודכן:  14/12/2008
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
חוצה את הקווים
תגובות  [ 8 ] מוצגות  [ 8 ]  כתוב תגובה 
1
תל -חי
קרטופל  |  14/12/08 15:38
2
מושב כפר חיים, לא קרית חיים ל"ת
תתקנו  |  14/12/08 18:17
3
כל הכבוד לאדם חושב ואמיץ
דן מנו  |  14/12/08 18:23
4
הערה קטנה בקשר לשלי יחימוביץ
מטאטא  |  14/12/08 19:26
5
מאמר חסר פואנטה
איתן   |  14/12/08 20:16
6
עו"ד גודבלט......
י.ש  |  14/12/08 21:11
7
תשובות קצרות
גולדבלט משה  |  15/12/08 03:34
8
של"י
דוד אדלר  |  7/03/09 20:00
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
ד"ר אברהם בן עזרא
הבעיה של הגרעין האירני, מבחינת מדינת ישראל, רחוקה מלהיות בעיה צבאית    מה שמונע ממדינת למנוע את שיגורי הטילים, מה שגרם להינתקות ומה שיגרום לויתור על הגולן, הוא הגורם האנושי    קרי: ממשלת ישראל, שמהלכיה מוכתבים על-ידי השמאל הקיצוני ובג"צ
ד"ר רון בריימן
דרכו של נתניהו למעמד של אתרוג עשויה להוביל לשינוי שמו: מרכזיהו במקום נתניהו    האם זהו רצון מתפקדי הליכוד? לא
דבורה חורש
טיפול זה משיג תוצאות טובות לגבי מטופלים שסובלים מחרדת בחינות חרדות שונות, התקפי פאניקה, פובויות ועוד    במסגרת הטיפול לומדים מגוון רחב של טכניקות שמטרתם לאזן את המערכות ולהוריד את רמת המתח
אלכס לוין
דוד שחם
זכותם של יהודים לשוב לבתים שבהם התגוררו לפני שנים והם נלקחו מהם עם הקמת מדינת ישראל, כיוון שנותרו בשטחים שלא נכללו בה, זהו הנימוק המתחסד של המתנחלים. זה נשמע כאילו טוב ויפה. תיקון עוולות העבר. אבל זה נימוק צבוע
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il