X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
בגן קסום ורחב-ידיים, בליבו של מטע עצי הדר פורחים, עם מים וצמחייה שופעים, ממוקמת, על קו התפר שבין ת"א ורמת השרון, מסעדת "הגנס" המשודרגת
▪  ▪  ▪
מסעדת "הגנס"

במרוצת השנה האחרונה נעלו את שעריהן מסעדות רבות שלא עמדו בצוק העיתים של המיתון. לעומתן היו כאלה שהצליחו לחדש את פניהן ולהתאים את עצמן למצב החדש. אלא שכדי להצדיק את תעריפיהן המוזלים, הן נאלצו, בלית ברירה, להוריד את רמתן הקולינרית.
ובכל זאת מצויות, עדיין, מספר מסעדות שבחרו להתעלם מן המיתון. הן ממשיכות לשמור על איכותן הגסטרונומית כבעבר ואפילו להשתדרג, מבלי שהן מוזילות באורח משמעותי את מחיריהן. אחת מהן היא מסעדת "הגנס", שעל קו התפר תל אביב-רמת השרון (רחוב משה סנה 199, מול שכונת המשתלה). מאז שפקדנו אותה לאחרונה, לפני כשנה, היא שינתה את פניה לבלי הכר. את השף הסקוטי לשעבר מחליף עכשיו נתן בוריק, שף ישראלי עתיר-ניסיון ממסעדות איטליה, שבחר לעצב את הקולינריה שלו בשילוב של מטבח צרפתי ויפני.
תפריט עשיר
המסעדה ממוקמת בגן קסום ורחב ידיים, בליבו של פרדס פורח, עם מים וצמחייה שופעים. מבנה יפהפה ומרווח, עם דלתות-עץ גבוהות, חלל פנימי שטוף-אור, פינות-ישיבה בעיצוב כפרי ופינת משחקים לזאטוטים, הופכים את "הגנס" למסעדה משפחתית לשמה.
מן התפריט העשיר והמגוון בחרנו, כמנת-פתיחה, בפטה כבד-עוף, שהוגש עם טוסטונים, ריבת שרי, תוצרת בית, עלים ירוקים וצלוחית של שום. המנה הייתה טעימה ונימוחה והשתלבה היטב במתיקות הריבה. המנה העיקרית כללה פסטה של פנה סיציליאנה, ברוטב עגבניות, עם נתחי-עוף רכים ופטריות כמהין. לא כל כך השתגענו מטעמה, ועם קצת מאמץ ניתן היה להפיק ממנה הרבה יותר. בת הזוג דווקא נחלה הצלחה במנת הקוקי-סן-ז'ק שלה, שכללה גם ניוקי גבינתי. לצד שתי המנות הוגשו פוגצ'ה חמה וטעימה וגם בקבוק-סודה גדול של סן פלגרינו.
קינוחים מוצלחים
הקינוחים היו מוצלחים במיוחד. בת הזוג התענגה על "באונטי" - שמונה גלילי-בצק קטנים, חלקם ממולאים בריבת-חלב וחלקם האחר בקרם-וניל. כותב שורות אלה הלך על גלידת-סורבה, עם שלושה טעמים של תות, פיסטוק ופסיפלורה. מנה מרעננת ונטולת סוכר, עם טעם אותנטי של הפרי. האספרסו הכפול היה במיטבו, עם ניחוח של קפה איטלקי אמיתי.
למרות השירות האדיב, של מלצרית משתדלת, נאלצנו להמתין, בסבלנות, למידע ברור מן המטבח על הרכבן הקולינרי של המנות שבחרנו, רק משום שזו ששירתה אותנו פשוט לא הייתה מודעת לו. מעל לכל הצטיינו השירותים הבוהקים והמעוצבים, בעלי המראה האסתטי כל כך.
החשבון שהוגש לנו הסתכם ב-264 שקל ובסולם הקולינרי, מ-1 עד 10, זיכינו את המסעדה בציון 8.

תאריך:  17/02/2009   |   עודכן:  17/02/2009
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אהרון רול
ללא ספק מתקיים מצג שווא במקומותינו הבא להוציא את הערמונים עבור מפלגת קדימה מן האש ולהציב את ציפורה לבני בראשות הממשלה
עו"ד משה מכנס
תעתועיו של ליברמן, ונסיונותיו לרקוד על שתי החתונות, עלולים להביא לכך שבקדנציה הבאה בכנסת יצא קירח מכאן ומכאן, ויישלח לביתו
ד"ר דויד שוורץ
משרדי הפרסום יצרו הרושם כי מדובר במאבק אישי בין מספר מועמדים ובעניין זה, הרושם של מפלגה שקיבלה יותר מנדטים כמי שמבטאת רצון העם יכול להסביר את כעסה של לבני
עו"ד משה גולדבלט
חבר מפלגה הסבור שעמדותיה של מפלגתו שגויות, עליו לנסות לשכנע את חבריה לשנות את דרכה של המפלגה ולהתייצב לבחירות על בסיס מצע מעודכן, או לפרוש ממנה, אם אינו יכול לשנות את מצעה ואינו יכול לתמוך בו
עמוס שנער
נתניהו, זכור: החוכמה היא לא רק לשרוד קדנציה מלאה, כי אם גם להיבחר פעם שנייה. לצורך כך צריך: יציבות שלטונית ומחיקת קדימה - המאיימת המרכזית
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il