X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
בשבועות הקרובים יודיע בנק ישראל על המועד המדויק שבו יתבצע השינוי, ויפרסם את לוח מועדי החלטות הריבית לשנת 2017 השינוי - יישור קו עם ארה"ב והאיחוד האירופי
▪  ▪  ▪
קרנית פלוג [צילום: פלאש 90]

בנק ישראל מודיע (יום ג', 20.9.16) רשמית על הורדת תדירות פרסום החלטות הריבית בשנת 2017 - מ-12 החלטות חודשיות שהתקבלו עד כה, ל-8 החלטות בשנה - פעמיים ברבעון, ממש כפי שנהוג בארה"ב. בשבועות הקרובים יודיע בנק ישראל על המועד המדויק שבו יתבצע השינוי, ויפרסם את לוח מועדי החלטות הריבית לשנת 2017.
הבנק הודיע על כוונתו לבחון את המהלך כבר ב-28 ביולי, וההחלטה התקבלה היום. הוועדה המוניטרית קיימה מספר דיונים בנושא, והחליטה ליישר קו עם מה שנהוג בארה"ב, באיחוד האירופי, בבריטניה וביפן. הוועדה בחנה את ההשלכות של הורדת תדירות ההחלטות והגיעה למסקנה שלא תהיה פגיעה.
בבנק ישראל מסבירים, כי השונות בעולם, כמו גם הפחתת התדירות במספר בנקים מרכזיים בשנים האחרונות, מצביעות על כך שאין בהכרח תדירות קבלת החלטות אחת שהיא הנכונה, והשאלה מהי התדירות האופטימאלית נותרת שאלה פתוחה.
הבדיקה של הוועדה המוניטרית העלתה שקיימים יתרונות וחסרונות למצב בו תדירות ההחלטות היא 8 פעמים בשנה לעומת המצב הקיים. שלושה חברי ועדה סברו שהיתרונות במעבר לתדירות של פעמיים ברבעון גדולים מהחסרונות שיש בו, ואילו חבר ועדה אחד סבר שהחסרונות עולים באופן משמעותי על היתרונות, ולכן התנגד להחלטה.
השיקולים בעד הורדת התדירות:
  • המהלך תואם את ההתבססות של משטר יעד האינפלציה - הבנק מסביר כי היציבות של הציפיות לאינפלציה לטווחים הארוכים מצביעה על התבססות של משטר יעד האינפלציה בישראל, ואמינות המיוחסת לבנק ישראל. התבססות זו, המלווה גם בהתמתנות התנודתיות של האינפלציה, מאפשרת לבנק ישראל לרווח מעט את תדירות ההחלטות, שכן לא נדרשות תגובות מהירות לייצוב הציפיות.
  • המהלך תואם את התנודתיות הלא גבוהה של המשתנים הכלכליים בישראל - תנודתיות נמוכה יחסית מרמזת על כך שאין צורך בשינויים תכופים של המדיניות. התנודתיות של המשתנים הכלכליים המרכזיים בישראל תוצר, אינפלציה, ושער החליפין האפקטיבי אינה גבוהה בהשוואה בינלאומית.
  • תדירות נמוכה יותר תאפשר ניתוח מעמיק יותר של המגמות היסודיות, ותסייע להעביר את מרכז הכובד של הדיון מכזה המבוסס על נתונים חודשיים, הכוללים "רעש" רב, לנתונים בתדירות נמוכה יותר, המייצגים בצורה יותר מהימנה את מצב המשק בכל נקודת זמן. זאת, תוך איזון נכון יותר בין התפתחויות קצרות טווח להתפתחויות יסודיות יותר, היות שבין ישיבות בתדירות נמוכה יותר מצטבר יותר מידע מהותי.
  • חברי הוועדה הסכימו שתדירות נמוכה יותר כרוכה בהקטנת הגמישות להגיב לאירוע בלתי צפוי על-ידי שינוי בריבית במועד קבוע מראש, אך רובם החליטו שהקטנת הגמישות משנית בלבד.
  • וכמובן - תדירות של שתי החלטות לרבעון מהווה יישור קו לבנקים מרכזיים מובילים בעולם.
רוב חברי הוועדה המוניטרית הגיעו, כאמור, למסקנה שהיתרונות במעבר ל-8 החלטות בשנה עולים על החסרונות והסיכונים. הם סברו שהיות והגמישות לקבל החלטות מדיניות מוניטרית בכל עת, כמו גם היכולת להעביר מסרים לשווקים על-אודות מצב המשק, נשמרת גם לאחר שינוי תדירות ההחלטות הסדירות, לא תהיה פגיעה באפקטיביות של המדיניות. כמו-כן, הם ציינו שבאותם מקרים בהם בנקים מרכזיים הפחיתו לאחרונה את תדירות ההחלטות, לא נצפתה תגובה שלילית בשווקים.
החברים הדגישו, שההחלטה אינה תולדה של סביבת הריבית הנוכחית, וסברו שההחלטה להפחית את תדירות ההחלטות נכונה הן לעת הנוכחית, והן לתקופה שבה הריבית תעלה.
חבר הוועדה שהתנגד להחלטה סבר כי אובדן הגמישות שמקנה התדירות החודשית הנו מהותי, וההחלטה לא הייתה מתקבלת אלמלא רמת הריבית הנמוכה במשק המגבילה, לדבריו, את מידת השימוש בכלי הריבית.
בדיונים על תדירות קבלת החלטות הריבית השתתפו חברי הוועדה המוניטרית: קרנית פלוג, נגידת בנק ישראל ויו"ר הוועדה המוניטרית; ד"ר נדין בודו-טרכטנברג, המשנה לנגידת בנק ישראל; פרופ' ראובן גרונאו ופרופ' נתן זוסמן, מנהל חטיבת המחקר.
כמו-כן השתתפו בדיונים: אנדרו אביר - מנהל חטיבת השווקים; ד"ר עקיבא אופנבכר - יועץ בכיר לקשרי מחקר בין לאומיים; טל ביבר - מנהל אגף שווקים בחטיבת השווקים; פרנסואז בן צור - מנהלת האגף הפיננסי בחטיבת השווקים; דניאל חחיאשוילי - ראש המטה לנגידה; יואב סופר - דובר הבנק; אילן סוציאנו - עוזר למזכירת הוועדה המוניטרית והמועצה המינהלית; ד"ר עמית פרידמן - יועץ למנהל חטיבת השווקים; מימי רגב - מנהלת היחידה למעקב וניתוח שווקים; ד"ר סיגל ריבון - מנהלת אגף מוניטרי בחטיבת המחקר; אסתי שורץ - מזכירת הוועדה המוניטרית והמועצה המינהלית.

תאריך:  20/09/2016   |   עודכן:  20/09/2016
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
מוריד את תדירות פרסום החלטות הריבית
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
מחלקה ראשונה
חיל-האוויר עקב אחר כלי הטיס מרגע שהמריא, ומטוס F-16 יירט אותו    צה"ל: "לא נאפשר כל הפרה של המרחב האווירי ונפעל בנחישות נגד כל ניסיון שכזה"
יצחק דנון
חברת ממ"ן, בעלת מחצית ממניות החברה שהייתה אמורה לייצג בארץ חברות סיניות, טוענת לשיתוקה בשל חוסר אמון עם המנכ"ל שאול ביטרמן
יצחק דנון
בקשה לתבוע במאות מיליוני שקלים את שש החברות שהודו שהיו במשך 14 שנים חלק מקרטל מחירים: MAN, וולוו/רנו, דיימלר, איווקו, סקניה ו-DAF
יצחק דנון
19 נהגים תובעים מהחברה 3.3 מיליון שקל בגין שעות נוספות ופיצוי על עבודה ביום המנוחה    החברה: זכויותיהם של הנהגים נשמרו
יצחק דנון
הדיירים שמעל קניון "עופר מרום" ברמת גן טוענים שמליסרון, בעלת הקניון, מסיגה את גבולם בחניון הפרטי שמתחת לבניין
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il