קניון "ארנה", שבמרינה של הרצליה, משופע במסעדות הנושקות למעגן היאכטות של חוף הים, ומזמן בכך לאורחיהן אווירה רומנטית ורגיעה רבה. אף שבאחת מהן, "לוקה" האיטלקית. נחלנו בעבר הרחוק אכזבה קולינרית, החלטנו לשוב ולנסות אותה והופתענו ממש לטובה. מסתבר שבמרוצת השנה האחרונה עברה המסעדה מהפך משודרג, תחת שרביטה המיומן של השפית תמר סגרי, המיטיבה לשלב טעמים, אסתטיקה ונימה ביתית.
"לוקה" מעוצבת בטעם אסתטי, עם רצפות טרה-קוטה, קירות עשויים מלבנים חומות, כסאות ראטן נוחים וצבעים חמימים. על סועדיה היא משרה אווירה של אינטימיות, חמימות ורומנטיקה, אל מול נוף קסום של ים כחול עם שובר-גלים ויאכטות יוקרתיות.
היצע מגוון
כפתיח הגיע לשולחננו מקבץ נדיב של אנטיפסטי. שפע הצלוחיות הכילו חצילים בתחמיץ, פלפלים קלויים, זיתים, גרגרי-חומוס מתובלים בבצל וברוזמרין, סלט-סלק עם תפוחים וקפרזה של בייבי-מוצרלה - הכל טעים להפליא. כמתאבן הוגשה מנת פרושוטו נדיבה, עם רוטב-עגבניות, פול ועשבי-תיבול, שהייתה פיקנטית מאוד. את צמאוננו הרווינו, תוך כך, בלימונענע טרייה וצוננת.
מן ההיצע המגוון של תפריט העיקריות דלינו שני סוגים של פסטה: ניוקי תפוחי-אדמה, ברוטב פסטו ובעיטור שקדים קלויים, ופטוצ'יני-אלפרדו, עם רוטב-שמנת, יין לבן, פרמזן ופלפל שחור. שתי המנות היו עשירות בטעמן והזכירו לנו את אלה שסעדנו במסעדותיה המעולות של העיירה המקסימה לוקה, בחבל טוסקנה.
מסעדה מובילה
על-אף המנות המדושנות, לא ויתרנו על הקינוח. בחרנו בטרוף הרומי - אצבעות-שוקולד בלגי, שקדים וליקר-אגוזים, בליווי גלידת וניל. המעדן היה מרענן ומשיב נפש בערב של סתיו-אביבי. האקורד האחרון היה ספל של אספרסו כפול, דומיננטי ומלא ניחוחות.
כדרכנו בקודש לא פסחנו על השירותים. אלה נתגלו כמבהיקים בניקיונם ומעוצבים ביד אמן ממש. על הארוחה שילמנו 240 שקל לשניים והוספנו תשר של 30 שקלים עבור שירות אדיב וקשוב.
אל "לוקה", שלטעמנו התגלתה כמסעדה האיטלקית המובילה במרינה, נשוב במהרה, ובינתיים הענקנו לה את הציון 9 בסולם הקולינרי מ-1 עד 10.