אף שהמיתון היכה קשות בענף המסעדנות בארץ, יש מסעדות שהמזל, כמו החשיבה הכלכלית הנכונה, האירו להן פנים ואיפשרו את הרחבת עסקיהן. מסעדת "לילית" הוותיקה בתל אביב (בית אסיה) הרחיבה במרוצת הימים האחרונים את האג'נדה הקולינרית והחברתית שלה עם פתיחתם של מאפיה צמודה ובית-קפה סמוך למסעדה המוצלחת, שאותה כבר סקרנו באתר הזה. המקום החדש נושא את השם "בקרי" ועל התפריט בו מופקד השף-קונדיטור עמיר לוליאן, בעל ניסיון עשיר באפייה במלונות ובמסעדות-יוקרה.
"בקרי" מציעה סוגים שונים של לחם: כפרי, צרפתי, של דגנים, של צימוקים, אגוזים או זיתים. ויש, כמובן, גם מאפים מתוקים, כמו קוגלהוף, עוגות-קראנץ' ועוגות בחושות. ממש כמו במסעדת האם, "לילית," מכשירים גם במטבח הקונדיטוריה, בשיתוף עם עמותת "עלם", בני נוער בסיכון וכאלה שנפלטו ממערכת החינוך למקצוע הקונדיטאות.
גם מסעדת "קוצ'ינה תמר" התל אביבית (רחוב הצפירה 10) חנכה בימים אלה בקומתה השנייה מעדנייה המציעה מעדנים בייבוא אישי מאיטליה, כלים מיוחדים וספרי-בישול. אפשר להשיג במקום רטבים שונים, קונפיטורות למיניהן, ירקות כבושים, ליקרים, פסטות טריות, סוגי לחם שנאפים במקום, תבלינים ומתוקים - הכל מתוצרת בית של השפית תמר כהן-צדק.
דברים בעלמה
ביפו, מסתבר, יש דברים בעלמה. קונדיטוריית "פיס אוף קייק" המהוללת (רחוב יהודה הימית 19), שהתמחתה באפיית עוגות ודברי מתיקה (אף אותה סקרנו באתר הזה), פתחה ממול בית-קפה הנושא את השם "עלמה", כשם בתו של בעל המקום, משה אהובי. בית הקפה מתבסס על מוצרי הקונדיטוריה ויש בו גם סלטים, כריכים, שקשוקה וקישים למיניהם.
וברמת השרון נפתח בסוף השבוע סניף חדש של רשת המסעדות הכשרה "שיפודי ציפורה", במקום שבו שכנה בעבר מסעדת "הגנס" (שאף אותה סקרנו כאן בעבר), ברחוב משה סנה 199, מול שכונת המשתלה. הסניף החדש משמש בימים א'-ה' כמסעדה לכל דבר, המציעה מעדנים כמו כבד-עוף, לבבות-אווז ואנטריקוט, בצד תבשילים מזרחיים מעולים. לצד החנות גם חנות-מעדנים מגרת-תיאבון, עם תבשילים ממטבח השף, הנושאת את השם "ציפורה דליקטיב". מדי יום שישי מתקיים במקום גם יריד-אוכל וביום הפתיחה הוא המה אדם שבקושי ניתן היה בשל כך להגיע אל דלפקיו.