לקראת הדיון שיתקיים ביום רביעי הקרוב (13.5.20), בין משרד הכלכלה והתעשיה למשרד הבריאות, בנושא חזרה לפעילות של ענף המסעדות, יציג משרד הכלכלה והתעשיה מתווה שקידם, שיאפשר פתיחתן של מסעדות, כפוף לעמידה בתנאיי תו סגול ייעודי. המשרד מבקש מהמשנה למנכ"ל משרד הבריאות, הפרופסור
איתמר גרוטו להקדים את פתיחת המסעדות ל-20 במאי.
המתווה גובש בהתייעצות עם נציגי ארגוני המסעדות, כשהוא כולל הנחיות מחייבות שיאפשר שמירה על הבריאות העובדים והלקוחות, לצד תפעול העסק באופן שבו יוכלו בעלי העסקים לעמוד בדרישות.
לצד הכללים שנקבעו עד כה במסגרת החזרה לשגרה, בהם תשאול עובדים על תסמינים, מדידת חום, שמירת מרחק בתורים, חיטוי משטחים, אספקה של מוצרי היגיינה ועוד, כולל התו הסגול הייעודי, כללים נוספים לענף המסעדות. כך לדוגמה הוראות לגבי הדחת כלים בטמפרטורה של 70 מעלות, החלפת מדי העובדים עם תחילת העבודה, חיטוי שולחנות וכסאות בעת תחלופת הסועדים, וכן דרישה כי עריכת השולחן תתבצע רק לאחר שהסועדים מתיישבים.
על-מנת לשמור על ריחוק חברתי גם במסעדה, נקבע כי בתורים בכניסה למסעדה יישמר מרחק של 2 מ', ומרחק של מטר אחד בין שולחן לשולחן, או מרחק של 40 ס"מ בין גב כיסא לגב כיסא. על הסועדים תחול חובת עטיית מסכות בכניסה למסעדה וביציאה ממנה.
על-פי המתווה של משרד הכלכלה והתעשיה, המסעדות יוכלו להיפתח ב-20.5, ובכך לאפשר לעובדות ועובדים רבים לחזור למעגל העבודה, ולעסקים לחזור לפעילות, זאת לצד שמירה על בריאות המבלים והעובדים.