1.
שינוי בהרכב האוכל: מומלץ לשנות את הרכב האוכל - האוכל בחורף כדאי שיהיה חם בעיקרו (מרק, ירקות מבושלים, תה צמחים, דייסות);
2.
זהירות ממזון מתוק: במקביל כדאי להיזהר ממזון מתוק בחורף, ממאפים מתוקים, מבצקים על בסיס מרגרינה כמו: בצק עלים, עוגות עם קצפת, משקאות עם סוכר כמו: שוקו, בורקס, רוגלך ועוד;
3.
יותר מרקים על הצלחת: איכלו יותר מרקים על בסיס ירקות. גם מרק עוף הוא פתרון מצוין וכן מרקי קיטניות. מומלץ להישמר ממרקים מוקרמים (המכילים קמח / מרגרינה / שמנת). אל תוסיפו שקדי מרק - זה המון קלוריות (תסתפקו בכף אחת אם חייבים);
4.
להחזיק תבשיל ירקות במקרר: היות ובחורף אוכלים פחות ירקות חיים, החזיקו תמיד במקרר תבשיל של ירקות מבושלים או אפויים (שעועית ירוקה, דלעת ועוד);
5.
להמעיט בשתיית קפה: מומלץ לשתות פחות קפה (זה משום מה תמיד הולך עם עוגה) - העדיפו תה צמחים (קינמון, ג'נסנג, לימונית, נענע כו')- זה מחמם מרגיע ולפחות לזמן מה מונע את המחשבות על אוכל;
6.
להקדים בשינה: לכו לישון שעה אחת קודם. זה נותן כוח מנחם יותר מפרוסת עוגה או ממתק והאמת שבחורף הגוף באמת זקוק ליותר מנוחה;
7.
הקפדה על פעילות גופנית: הקפידו גם בחורף על פעילות גופנית סדירה - גם בימי החורף הכי "קשים" שלנו אין בעיה למצוא 30 דקות של הפוגה ולפנק את הגוף - זה שומר על חילוף חומרים סדיר, מעלה מצב רוח ומעלה את המוטיבציה לשמור על הגזרה.