אחד השפים המוערכים והידועים בישראל ובעליהם של המסעדות שף הכשרות, לומינה ובלו סקיי, במלון קרלטון תל אביב הודיע (יום ב', 23.6.20) על סגירת המסעדות הללו בעקבות משבר הקורונה. היות שמסעדות אלו ממוקמות במיקום תיירותי, בתוך בית מלון בענף מדמם במשק, זה הוסיף על הקושי הרב לנסות ולשרוד בתקופה זו.
השף,
מאיר אדוני, היה הראשון לפתוח מסעדה כשרה שמנוהלת ברמה של מסעדת גורמה לא כשרה, והמסעדות הללו נחשבו למסעדות הכשרות הטובות בארץ. חיזוק לכך קיבל השף מאיר ממדינת הכוכבי 'מישלן', במשרד החוץ הצרפתי, אשר דירג את המסעדות בארץ:
"כשתי המסעדות הטובות בישראל ללא קשר לכשרות".
לעומת זאת, השף מאיר, החליט לפתוח מחדש את המסעדה המצליחה שלו בברלין, מסעדת לילה פופולרית, ובהמשך את הקייטרינג בוטיק, 'דבש', החדש והכשר בלונדון.
נראה שבמדינות אירופה יכולים וגיבשו דרך לסייע ולהציל את עסקים מסגירה.
מסביבתו הקרובה של השף מאיר אדוני ביקשו למסור: "לאחר שמונה שנות פעילות של המסעדות הכשרות שלנו במלון קרלטון, החליט המלון לא לפתוח בשלב זה את המסעדות".
כמו-כן סיימו בבשורה משמת עם תקווה:
"מסעדת 'ים' הכשרה במלון קראון פלאזה בירושלים תיפתח בעוד מספר חודשים ספורים".