X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
ישומון המגן 2.0 כבר מוכן להפצה לאנדרואיד, ולאייפון עוד כשבוע הפתרון המוביל למי שאין לו טלפון חכם: צמידים עם שן כחולה הבעיה: כל צמיד עולה כ-15 דולר ול-3.64 מיליון אזרחים אין טלפון חכם
▪  ▪  ▪
[צילום: עדינה ולמן/דוברות הכנסת]

ועדת החוץ והביטחון דנה (יום ג', 23.6.20) על פיתוח אמצעים טכנולוגים למעקב אחר תחלואה בנגיף הקורונה, וזאת בהמשך לדיון שקיימה ב-26.5.20, שבו הוצג לה חיתוך מצב ההתקדמות החלופות לשימוש ב"כלי' של שב"כ.
יו"ר הוועדה צבי האוזר פתח את הדיון ואמר: "בדיון לפני חודש נאמר לנו שהתחלואה בירידה והמדינה שוקדת על החלופה כדי להיות מוכנה לגל שני. הנתונים בחודש שחלף מצביעים על מגמת עלייה בתחלואה, ונוצר חשש שאנו עלולים למצוא את עצמנו במצב של אובדן שליטה על היקפי ההדבקה. המשמעות של אובדן שליטה היא אובדן חיי אדם או פגיעה אנושה במשק, ולכן אנו מחויבים לפתרון יעיל לקטיעת שרשרת ההדבקה.
"ההישענות על השב"כ היא בחירה בעייתית ביותר, מעוררת שאלות כבדות, ויש גם התנגדות בארגון לשימוש הזה. אנחנו מחויבים לבקר את הממשלה במציאת חלופה יעילה ל'כלי' השב"כ. בדיון הקודם לא הייתה שביעות רצון מקצב פיתוח החלופה, מהמשאבים שהושקעו בתהליך, ובשים לב לחשיבות הנושא ולזמן ההולך ומתקצר, נבקש לשמוע מה נעשה מאז".
הד"ר אריק האס, משירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, הציג את נתוני העלייה בתחלואה מאז סוף חודש מאי, ואת העלייה במספר הבדיקות המבוצעות. לשאלות חברי הוועדה, אמר כי כבר בשבוע הבא היעד הוא 20 אלף בדיקות ביום, אך לא ידע לומר האם יש מספר מרבי סופי של בדיקות אליו נערכת המדינה, וכן לא ידע להשיב כמה חוקרים אפידמיולוגיים כרגע יש בכל הארץ. האס אמר כי כיום חקירה שכזו נמשכת 1.1 ימים בממוצע, והעלייה בתחלואה מחייבת גיוס חוקרים נוספים, מה שמשרד הבריאות כבר עושה, והדגיש כי בכל מקרה, חקירה דיגיטלית היא כלי משלים ולא תחליף לחקירה אפידמיולוגית.
את האחריות על תכלול המאמצים למציאת החלופה הטילה הממשלה ב-21.5.20 על המשרד לענייני מודיעין. רונן הרלינג, מ"מ מנכ"ל המשרד לענייני מודיעין, סקר בפני הוועדה את פעילות המשרד מאז קבלת אחריות זו, ואמר כי המשרד ערך מיפוי של החלופות הקיימות בעולם כמענה טכנולוגי משלים לחקירות האפידמיולוגיות והאתגר בפני כל חלופה. בישראל הדור השני של ישומון המגן נמצא בשלבי פיתוח מתקדמים, אך יש לו אתגר של הטמעה בקרב האוכלוסייה, וכן הוא מייצר אתגר למענה טכנולוגי לאלה שאינם משתמשים בטלפונים חכמים - ולגבי אלה המשרד בוחן את האפשרויות השונות והרבות.
היעד שהציבה הממשלה, אמר הרלינג, הוא ש-60% מהאזרחים, לפחות, ישתמשו בישומון, אולם בנקודת השיא היו בישראל 17-16 אחוז משתמשים, והשיא העולמי הוא איסלנד עם 38%. לשאלות חברי הוועדה, הבהיר הרלינג כי יש יעילות לישומון כבר החל ב-11%, בוודאי מעל 20%, אך כדי לייצר מענה רציני, שניתן יהיה להשוות אותו כחלופה ליכולות שב"כ, הממשלה הגדירה 4 מיליון משתמשים או 60%.
יו"ר הוועדה שאל מה לוח הזמנים שהוקצב למשרד, והרלינג השיב כי נאמר לו לזרז ולקדם את הישומון ככל הניתן, ובמקביל הם שוקדים על תפישת ההפעלה של הנושא.
רפי מירון, ראש אגף טכנולוגיה במטה לביטחון לאומי: "התפקיד של האמצעי הטכנולוגי הוא לאתר את כל מי שבא במגע עם החולים המאומתים ולבודד אותם, כדי לעצור את ההתפשטות השניונית בהקדם. מעבר ל'מגן 2.0', עם ההתבססות על שן כחולה (בלוטות') ונתוני מיקום, אשר החלטה על מוכנותה להפצה לציבור תתקבל עוד כשבוע, יש צורך למצוא פתרון עבור 3.64 מיליון תושבים - חרדים, קשישים וילדים, להם אין טלפון חכם. נעשתה עבודה בנושא זה ע"י משרדי הבריאות והמודיעין, והם מתכנסים לחלופה של צמידים עם יכולות בלוטות', אולי בליווי כרטיסים. אם תתקבל ההחלטה על חלופה שכזו, בהינתן מאמץ ותקציבים, שכן כל צמיד עולה כ-15 דולר, ניתן להצטייד בהם תוך שבועיים שלושה. אנחנו בהחלט מקווים שהחקירות האפידמיולוגיות יקבלו תגבור רציני אם נעשה שימוש באמצעים הטכנולוגיים. הם תומכים בהן ומביאים אותן לרמת אפקטיביות כזו שתאפשר אולי לבודד את מינימום האנשים הנדרשים כדי לצמצם את ההיקפים. ככה נמנע סגירה של מתחמים או אזורים גאוגרפיים שלמים. ההערכה שלי שנצטרך לחיות עם מצב משותף - גם אמצעי השב"כ וגם האמצעים הללו".
יו"ר הוועדה שאל את מירון האם זו המלצת המל"ל לממשלה ומירון השיב כי ההמלצה היא להמשיך שימוש ב'כלי' השב"כ ולהפחיתו בהתאם להצלחת הטמעת החלופות הטכנולוגיות האזרחיות.
חברי הוועדה ביקרו את החלופה של הצמידים כפתרון שאימצה הממשלה. ח"כ איילת שקד (ימינה): "זה בזבוז זמן. אי-אפשר לחייב לשים צמיד כזה ואיש לא יבחר לשים. אם זו האפשרות, ברור שאין חלופה אמיתית לכלי השב"כ". ח"כ אלי אבידר (ישראל ביתנו): "חייבים להמשיך לפתח את מגן 2.0 אבל ברור שהפתרון של הצמיד הוא לא ריאלי, כי לא ישתמשו בו. כל מטרתו היא לגרום לנו לחשוב שחייבים להשתמש בשב"כ. הפתרון האמיתי הוא לא טכנולוגי אלא הגדלת מערך החקירות האפידמיולוגיות, שיהיו טובות ואיכותיות". ח"כ נפתלי בנט (ימינה): "אני אומר לך באחריות שהדיון הזה לא רלוונטי ולא יעזור. צריך 2,500 חוקרים אפידמיולוגיים, אפילו לא אחיות, אלא סטודנטים עם שכל ישר שרק ינהלו שיח אינטליגנטי, עם אינטליגנציה רגשית. סגרו את המלוניות, אז מה הפלא שיש חולים, כשאתה שולח אותם חזרה להדביק את הבית ואת השכונה?! יש עכשיו שריפה! להקים אתמול מטה לאומי, עדיף במשרד הביטחון. לא צריך את כל הישומונים. אני בעד השב"כ כי אין ברירה, ולהכשיר עכשיו 2,500 סטודנטים".
רונה קייזר, ראש אגף מערכות מידע ומחשוב במשרד הבריאות, עדכנה כי מאז הדיון הקודם הורידו עוד כ-20 אלף איש את ישומון המגן, אך מספר המשתמשים בו ירד בכ-70 אלף. קייזר התבקשה להסביר נתון זה ואמרה כי למעשה מאז תחילת אפריל לא הושקעו מאמצי הסברה בישומון, היות שהיה ברור שמבחינה טכנולוגית הוא אינו נותן מענה מספק, והמאמצים יחודשו לאחר שיוחלט של הפצת דור 2.0. קייזר עדכנה כי הגרסה למערכת ההפעלה אנדרואיד, הנמצאת בכ-80% מהטלפונים החכמים בארץ, כבר מוכנה למעשה, ובעוד כשבוע תהיה מוכנה גם הגרסה למערכת ההפעלה של 'אפל', שם יש קושי בנושא נתוני המיקום.
יו"ר הוועדה תהה מדוע לא הופצה הגרסה המוכנה אם מדובר באחוז כל כך נרחב מהטלפונים החכמים, וקייזר השיבה כי נדרש מאמץ הסברתי גם לגרום למשתמשים חדשים להוריד את הישומון, גם לשמר משתמשים קיימים, שעלולים להסיר את הגרסה החדשה בשל העובדה שהיא צורכת יותר סוללה. כמו-כן, הגרסה החדשה יעילה רק כאשר כל משתמש משאיר את השן הכחולה דולקת, וגם זה דורש הסברה כי רוב האנשים נוטים לכבות שירות זה.
הד"ר תהילה אלטשולר, המכון הישראלי לדמוקרטיה: "חייבים להבין שההסתמכות על השב"כ היא עצימת עיניים אם לא רואים אותה כחלק מתצרף. מדובר בכלי משלים, ובהיעדר מדיניות בדיקות טובה וטיפול אינטנסיבי בחקירות האנושיות ה'כלי' של השב"כ לא מספיק טוב. זו תחושה מדומה של ביטחון לאזרחים. ההתרשמות שלי מהדיון היא גרירת רגלים מצד הגורמים המתכללים. המל"ל בא עכשיו עם מספר חדש, 3.5 מיליון איש, וזה מספר מניפולטיבי. סקר שעשה מכון Pew מצא בישראל 88% חדירה של טלפונים חכמים. 3.5 מיליון כולל גם ילדים שאין להם טלפון נייד משום סוג, ויש כחצי מיליון איש עם טלפונים 'כשרים', אוכלוסיות שממילא גם יכולות השב"כ לא רלוונטיות לגביהם ולכן אין מה להשוות נתון זה. לאוכלוסיות אכן אפשר לתת צמידים, או כרטיסים דקים שנכנסים לארנק, להם יש יכולות שידור של בלוטות'. על דבר כזה, שאין לו שימוש מלבד פיקוח נפש, אפשר לדבר עם ההנהגה הרבנית ולקבל אישור אפילו להביא לבית הכנסת בשבת".
ח"כ אורנה ברביבאי (יש עתיד-תל"ם): אנחנו כוועדה נושאים באחריות מאוד כבדה איזו המלצה תצא מפה. הליכה לשב"כ, בעיצומה של מגיפה, גודרה בזמנים, ועובדה שראש השב"כ עצמו אומר שלא נכון לעשות בזה שימוש נרחב. התרשמותי היא שיש גרירת רגליים מכוונת, בגלל שיש את אופציית השב"כ. אם נודיע להם שאין שב"כ, ותהיה רק חלופה אזרחית, הם יפעלו אחרת ומייד. רמת האמון הציבורי היא כל כך נמוכה, ואישור המשך השימוש בשב"כ רק תפגע בה עוד יותר".
יו"ר הוועדה, ח"כ האוזר, השיב: "אני מסכים לדברייך, עם תוספת אחת קטנה. בסופו של יום, אמון הציבור יקרוס אם המדינה לא תעמוד בסעיף הכי מרכזי בחוזה בין האזרח למדינה, לשמור על שלום האזרחים ולהבטיח פרנסה. בסופו של דבר, זה ההישג הנדרש, ואכן אנו בוחנים את כל החלופות האפשריות להגיע אליו".

ניטור דיגיטלי בעידן הקורונה בראי הזכות לפרטיות / סקירה
במסגרת השיח הציבורי בעניין בחינת חלופות לניטור חולי קורונה, להלן סקירה מקצועית שערכה הרשות להגנת הפרטיות במסגרתה מוצגים החלופות הטכנולוגיות ומדרג מודלים אפשריים לניטור דיגיטלי. הסקירה כוללת נספח בו מפורטות השיטות הטכנולוגיות השונות הנוהגות במדינות שונות בעולם.
חלופות לשימוש בשב"כ לצורך "איתור מגעים דיגיטלי" במאבק בנגיף הקורונה / סקירה
מטרת מסמך זה היא להציג את החלופות השונות הקיימות לשימוש בשב"כ לצורך התמודדות עם התפשטות נגיף הקורונה באמצעות איתור מגעים דיגיטלי ולהמליץ, על בסיס ניתוח החלופות ועל בסיס ניסיונן של מדינות אחרות שנרחיב בהן בהמשך המסמך, על החלופה שיש לאמץ בישראל: שידרוג יישומון "המגן" והפיכתו למבוסס בלוטות'; עידוד משמעותי להתקנת "המגן" ומתן פתרון ייעודי לבעלי טלפונים כשרים. (38 עמ')
המגן - האפליקציה הלאומית למלחמה בקורונה / מצגת
תאריך:  23/06/2020   |   עודכן:  23/06/2020
+חוק איכוני השב"כ חוזר לסדר היום
13:01 24/06/20  |  עידן יוסף

‏כחול לבן והליכוד סיכמו לקדם את הצעת החוק להפעלת איכוני השב"כ, נבדקת האפשרות להעלות את החוק לקריאה ראשונה עוד היום (חדשות 12).

+בטרומית: אי-הפללה על שימוש בקנביס לצריכה עצמית והסדרת השוק
12:53 24/06/20  |  עידן יוסף

מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית שתי הצעות חוק העוסקות באי הפללה בשימוש פרטי בקנביס ובהסדרת השוק לצריכה עצמית, של חברי הכנסת שרן השכל ורם שפע.
ח"כ בצלאל סמוטריץ' (ימינה) האשים את המפלגות החרדיות בכך שלא התנגדו להצעת החוק, ואמר: "אתם הולכים קל לעשות ניסוי חברתי סופר-מסוכן שאם חלילה הוא ייכשל, ויש סבירות מאוד גבוהה שהוא ייכשל, יהרוס את הדורות הבאים של מדינת ישראל. זה עגל זהב שכולם סוגדים לו, אופנה, השאלה היא ממתי אנחנו נכנעים לאופנות מסוכנות והרסניות? אני מבין שהצעת החוק הבאה של הליברלים כאן במשכן תהיה לבטל את החובה לחגור חגורות בטיחות כי אנחנו הרי בעד אחריות אישית ומינימום התערבות של המדינה".
ח"כ השכל (ליכוד): "יש כאן בשורה אמיתית לציבור שוחרי החרות. הסדרת נושא הקנביס לצריכה עצמית היא אחד הסמלים בקרב הדור שלי לחרותו של אדם לעשות בעצמו בחירות על גופו. זהו ביטוי לזכותו של אדם לפרטיותו ולצנעת חייו, ביטוי לזכותו לקיים את אורח חייו כרצונו כל עוד אינו פוגע באחר, וזאת ללא תיקון שברדיפה משטרתית, מעצר או מיתוג כעבריין". ח"כ שפע (כחול לבן): "ההצעה מבקשת להסדיר תחום פרוץ במשך עשרות שנים. בעיניי חלק מהפעמים ההתנגדות היא של חוסר הבנת המטרה. דווקא אני כאיש חינוך וכיו"ר ועדת החינוך בכנסת, מבין מה קורה לנוער שלנו היום, ופוגש את הנוער שלנו היום, שחלקו חלק מהעובדה שזה לא-חוקי גורם לו לפעמים לרצות עוד יותר לצרוך קנביס, וליצור קשר דרך כל מיני ישומונים מפוקפקים גורמים עברייניים שמציעים להם לצרוך עוד דברים שחס וחלילה אנחנו לא רוצים שהם יעשו".
בהצעה של ח"כ השכל תמכו 61 והתנגדו 11 ובהצעה של ח"כ שפע תמכו 53 התנגדו 12 ואחד נמנע. שתי ההצעות יועברו לוועדת הכנסת שתכריע היכן יתקיים המשך הדיון.

+בלי מבני ציבור ובלי תחבורה נגישה
12:40 24/06/20  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

ועדת הפנים מבקשת מגופי התכנון וממשרד התחבורה לבחון כיצד מייצרים כלי עבודה תכנוניים, שיאפשרו התניה בין אכלוס של שכונה חדשה לבין ביצוע תוכניות התחבורה של השכונה כפי שהן מאושרות בתוכנית המתאר

מחלף אם המושבות [צילום: דביר רז]
+יוארך התכנון במשק החלב לשנה נוספת
11:13 24/06/20  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

גם על ההתיישבות - וגם תוריד מחירים לצרכן הוועדה אישרה לקריאה שנייה ושלישית את בקשת משרדי החקלאות והאוצר לשמור על התכנון לחצי שנה, כאשר אם תבקש הממשלה הארכה של חצי שנה נוספת - ידרשו המשרדים לקבל את אישורה של הוועדה ולדווח לה על התקדמות באסדרת הענף

ועדת הכלכלה [צילום: דוברות הכנסת, עדינה ולמן]
+רז נזרי על חוק הקורונה הגדול: "זה החוק האמיתי"
23:52 23/06/20  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

בדיון ראשון להכנת "חוק המסגרת" בוועדת החוקה אמר המשנה ליועץ המשפטי לממשלה: "הכנסת תקבע את גבולות הגזרה; קיבלנו 20,000 הערות מהציבור"  ▪  יו"ר ועדת החוקה: "לא נשמש חותמת גומי לכל נוסח שיגיע לוועדה"

[צילום: עדינה ולמן/דוברות הכנסת]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 אבי דיכטר / Avi Dicter  אבי ניסנקורן / Avi Nisankorn  אוסאמה סעדי / Osama Saadi  אופיר אקוניס / Ofir Akunis  אופיר כץ / Ofir  Katz  אורי מקלב / Uri Maklev  אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso  אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen  אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis  אורנה ברביבאי / Orna  Barbivai  איילת שקד / Ayelet Shaked  אימאן ח'טיב יאסין / Iman  Khatib Yassin  איתמר גרוטו / Itamar Groto  איתן גינזבורג / Eitan  Ginzburg  אלון שוסטר / Schuster Alon  אלי כהן / Eli Cohen  אמיר אוחנה / Amir Ohana  אסף זמיר / Asaf Zamir  אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri  בועז טופורובסקי / Boaz  Toporovsky  בני גנץ / Benny  Gantz  בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu  גבי אשכנזי / Gavriel  Ashkenazi  גבי ברבש  גדי דסטה יברקן / Gadi Desta  Yivarken  גדעון משה סער / Gideon  Sa'ar  גילה גמליאל / Gila  Gamliel  גלעד מנשה ארדן / Gilad  Erdan  דוד אמסלם / David Amsalem  דוד  ביטן / David Bitan  ווליד טאהא / Waleed Taha  ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak  זאב אלקין / Ze'ev Elkin  חיים כץ / Haim Katz  טור פז משה  יאיר לפיד / Yair  Lapid  יואב גלנט / Yoav Galant  יואב סגלוביץ' / Yoav Segalovich  יואב קיש / Yoav Kish  יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein  יוראי להב הרצנו / Yorai  Lahav-Hertzano  יזהר שי / izhar  shay  יעקב ליצמן / Yaakov Litzman  יפעת שאשא-ביטון / Yifat  Shasha-Biton  ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler  ישראל כץ / Israel  Katz  מאי גולן / May  Golan  מאיר בן שבת / Meir Ben-Shabat  מאיר כהן / Meir  Cohen  מאיר פרוש / Meir Porush  מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli  מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton  מיכאל מרדכי ביטון / Michael  Biton  מירב כהן / Meirav  Cohen  מירי  רגב / Miri Regev  מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar  מרב מיכאלי / Merav  Michaeli  משה ארבל / Moshe Arbel  משה בר סימן טוב  משה גפני / Moshe Gafni  משולם נהרי / Meshulam Nahari  מתן כהנא / Matan  Kahana  ניסים ואטורי  נפתלי בנט / Naftali  Bennett  סיגל סדצקי  סעיד  אלחרומי / Said Elharumi  עודד פורר / Oded Forer  עודה איימן / Ayman  Odeh  עומר ינקלביץ'  עופר כסיף / Ofer  Cassif  עמיר ארמונד פרץ / Amir  Peretz  עפר שלח / Ofer  Shelah  צחי הנגבי / Tzachi  Hanegbi  ציפי חוטובלי / Tzipi  Hotovely  קארין אלהרר / Karin  Elharar  רות וסרמן לנדה / Ruth Wasserman Lande  רם בן ברק / Ram  Ben Barak  רפי פרץ / Rafi  Peretz  שלמה קרעי / Shlomo  Karhi  שרן השכל / Sharren Haskel
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
הממשלה ציפתה ל-40% התקנה, אך בפועל רק 17% התקינו את "המגן"
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות כנסת 23
איציק וולף
מפלגת כחול לבן החליטה לתמוך בבקשת ראש הממשלה להחזר מס רטרואקטיבי על שווי השימוש ברכב השרד בשל היותה 'עניינית'    חברי המפלגה נעדרו מהדיון    מפלגת הליכוד מסרבת לעכב את ההצבעה שצפויה להסתיים באישור החוק גם ללא האצבעות של חברי כחול לבן
עידן יוסף
שר הרווחה איציק שמולי על המאבק באלימות במשפחה: "נגביר את המענים לטיפול בגברים אלימים; להגביר גם פעולות של אכיפה והרתעה"    יו"ר הוועדה ח"כ חיים כץ: "נעשה הכל כדי למנוע את הרצח הבא"    אחותה של מיכל סלה ז"ל: "זו לא אלימות, זה טרור בתוך הבית; כל אישה חייבת לדעת לזהות את האובססיה"
איציק וולף
חברים בוועדת הכספים ביקשו ממשרד האוצר להעביר לידיהם הערכה תקציבית של משמעות השינויים בחוק שמבקשת לשכת נתניהו לאשר מחר בוועדה - הכוללים הטבות מפליגות לראש הממשלה ולמשפחתו    מ"מ משרד ראש הממשלה: גנץ היה מעורב בניסוח הטיוטה    סביבת גנץ: ביקשנו לעצור ולחכות, לשכת נתניהו לא הקשיבה
איציק וולף
חברי הכנסת החדשים הם: יוראי להב הרצנו, מיכל וונש, עינב קאבלה, תהילה פרידמן, יצחק פינדרוס, אוריאל בוסו והילה וזאן
עידן יוסף
בדיון שעסק במצוקת דייגי הים התיכון, שהושבתו בתקופת הקורונה וכעת מושבתים בשל תקופת הרבייה, דרש יו"ר ועדת הכלכלה להסדיר את הפיצוי    מזכיר איגוד הדייגים: בעוד שבשנים קודמות ניתן פיצוי על השבתה של חודש - כעת משביתים את הדיג לחודשיים ללא כל פיצוי    סמנכ"ל משרד החקלאות: צריך למצוא את הדרך לפצות אותם
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il