X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
לפי נתונים שהוצגו במסמך מרכז המחקר והמידע של הכנסת: ב-2017 בוצעו 317 אלף בחינות וב-2019 חל זינוק ל-617 אלף משרד התחבורה: זמן ההמתנה התקצר מ-90 יום לשבוע-שבועיים - אגרת הטסט יורדת ב-30% אם מספר הבחינות עולה מעל 420 אלף בשנה
▪  ▪  ▪
הרפורמה הצליחה אך טעונה שיפור [צילום: יונתן זינדל, פלאש 90]

ועדת הכלכלה דנה (יום ד', 8.7.20) בהכשרת הנהג והרפורמה במבחני הנהיגה המעשיים (טסטים), זאת במסגרת המעקב אחר הרפורמה להפרטת מבחני הנהיגה ויישומה. היו"ר יעקב מרגי פתח את הדיון בתזכורת לכך שרבים חששו מהרפורמה, ואמר כי הוועדה רוצה לדעת האם המצב השתפר. בעקבות הדיווח הוא שיבח את משרד התחבורה, והשר ישראל כ"ץ שהוביל את הרפורמה, על השיפור במצב. עם זאת, לנוכח נתונים שעלו ממסמך של מרכז המחקר והמידע של הכנסת ביקש היו"ר מרגי הבהרות באשר לסוגיית הזינוק במספר הבחינות, שיעור ההצלחה הנמוך, הפער בשיעור ההצלחה בין חברת מילגם לטלדור ועוד. "אפשר לומר שהרפורמה זוכה להצלחה, אך היא לא מושלמת וצריך לתחזק אותה", אמר.
סמנכ"ל משרד התחבורה, אבנר פלור, ציין כי מדובר באחת הרפורמות הגדולות שבוצעו בשנים האחרונות, שמטרתה הייתה שיפור השירות, המקצועיות ואחידות המבחנים, לצד הנחייה שלא להעלות את האגרה. לדברי פלוס, זמן ההמתנה לטסט ירד מ-90-60 ימים ל-14-7 ימים. מנהל אגף הרישוי, אפי רוזן, הוסיף כי היום יש במערכת 15,702 מסלולי בחינה, שמכילים את כל האתגרים שצריך נהג חדש להתמודד איתם. "יש עוד מה לשפר ואנחנו נשפר", אמר. מנהל אגף זהירות בדרכים במשרד החינוך, מקס אבירם, ציין כי החל מהשנה הבאה כל תלמידי כיתות י' יקבלו חינוך תעבורתי וייבחנו בבחינת התיאוריה.
ח"כ בועז טופורובסקי אמר כי מאז תחילת השנה היו 140 הרוגים בכבישים, מתוכם 32 רוכבי דו-גלגלי. הוא ציין כי מדובר ביציאה למלחמה, והוסיף: "חשוב שהאימון לקרב הזה יהיה הכי רציני שאפשר והמבחן יהיה הכי קשה. יש עוד מה לשפר בהכשרת הנהג". טופורובסקי התייחס לנתונים שעלו ממסמך מרכז המחקר והמידע של הכנסת, לפיהם מספר הטסטים זינק פי שתיים, תדירות הפיקוח נמוכה ואחוזי המעבר של הטסטים בין החברות מילגם וטלדור שונים. כמו-כן הוא ציין כי אין נתונים על זמני ההמתנה לבחינה.
מהמסמך עלה כי מספר מבחני הנהיגה זינק פי שניים ויותר מאז הרפורמה. בשנת 2017, טרום הרפורמה, עמד מספר הבחינות על 317 אלף, בשנת 2016 עמד המספר על כ-273,500 ובשנת 2019, השנה הראשונה בה הופעלה הרפורמה במלואה, זינק המספר לכ-617,500. מרגי התייחס גם הוא לזינוק במספר הבחינות וביקש לדעת האם אין כאן תמריץ כספי שגורם לכך.
ח"כ אימאן חטיב יאסין אמרה כי צריך להנגיש את בחינות התיאוריה והטסט גם למגזר הערבי. רוזן התייחס לכך ואמר כי התיאוריה בישראל היא הכי מונגשת בעולם, וניתן להיבחן בשש שפות שונות. ח"כ אוסאמה סעדי אמר כי לעיתים מבוטלים טסטים ללא הודעה מוקדמת. ח"כ יבגני סובה ציין כי יש בעיה בתרבות הנהיגה בישראל.
נציג ארגון מורי הנהיגה, אבי קרמר, הביע שביעות רצון מהצלחת הרפורמה ואמר כי תלמידים עושים יותר מבחנים כי הטסט יותר זמין. עם זאת, לטענתו זמינות המבחנים גורמת לזילות של המבחן. "היכולת לקבל מועד לטסט תוך שבוע מלחיצה את המורה, מי שנכשל צריך לחכות יותר", אמר.
נציג מועצת התלמידים והנוער הארצית, רועי פרידמן, בירך גם הוא על הרפורמה ואמר כי היא תרמה לקיצור זמן ההמתנה ולשקיפות. עם זאת, הוא הוסיף כי התלמידים מתקשים להגיש ערעור, שכן אפשר לצפות בסרטון הבחינה פעם אחת בלבד ולזמן מוגבל, וסיבת הכישלון לא מופיעה בסרטון. עוד הוא ציין כי אין אפשרות לשנות את התאריך הבחינה, והדבר מקשה על התלמידים. "בתקופת הקורונה תלמידים לא עבדו ולא ייתכן שלא יחזירו להם את האגרה, למרות שהם לא אשמים בביטול", אמר.
רוזן התייחס לטענות שנשמעו בדיון ואמר כי כשמספר הבחינות עובר מעל 420 אלף מחיר הבחינה יורד ב-30%, מכ-140 שקלים לכ-100 שקלים בלבד. את הגידול במספר הבחינות הוא הסביר בכך שעד הרפורמה היו 115 אלף תלמידים בשנה, בעוד שכיום יש 140 אלף תלמידים בשנה. באשר לשינוי מועד הבחינות אמר רוזן כי תלמיד שנאלץ לבטל מסיבה שלא תלויה בו, כמו מחלה, מביא אישור ומקבל זיכוי. הוא הוסיף כי במשרד ציפו לאחוזי מעבר נמוכים אף יותר בתחילת הדרך, והצליחו למזער את הנזק. "יש כאלה שנותנים לרפורמה ציון 10, הרפורמה לא מושלמת והציון שלה הוא 8 ביום בהיר אבל אנחנו יודעים מה צריך לעשות", אמר.
היו"ר מרגי סיכם את הדיון ושיבח את הרפורמה והשר כ"ץ שהוביל אותה. הוא הוסיף כי הרפורמה אומנם זוכה להצלחה, אך היא אינה מושלמת וצריך לתחזק אותה. היו"ר מרגי ביקש ממשרד התחבורה והבטיחות בדרכים לטפל בכמה מאפיינים ואמר: "הוועדה ממליצה לבחון את הסיבות לנתונים בדבר שיעור נמוך של כ-40% מהנבחנים שעוברים טסט, את הסיבות לפער באחוז ההצלחה בין חברת מילגם לטלדור ואת הסיבות להכפלת מספר מבחני הנהיגה".
עוד הוסיף היו"ר, כי "הוועדה דורשת מנציגי משרד התחבורה להנחות את החברות מילגם וטלדור לגלות גמישות ולאפשר לשנות את מועד הבחינה לבקשת התלמיד או מורה הנהיגה, ולהנחות את החברות להקל על התלמידים המבקשים לערער על תוצאות הבחינה, כך שידעו מה סיבת הכישלון, יוכלו לצפות בסרטון מספר פעמים וללא הגבלה בזמן הצפייה. כמו-כן ציין היו"ר מרגי את תדירות הפיקוח הנמוכה של המפקחים, וביקש התייחסות משרד התחבורה לכך בכתב עד סוף החודש.

תאריך:  08/07/2020   |   עודכן:  08/07/2020
+נעצר התקציב לאולפנים פרטיים לעברית
23:49 08/07/20  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

כך הודו נציגי המשרד בוועדת העלייה והקליטה  ▪  עקב כך, לא מופנים עולים ללימודי עברית - אלא רק באולפנים הממשלתיים  ▪  יו"ר הוועדה: ללא רכישת השפה - לא ישתלבו העולים בארץ, בחברה ובעבודה

אולפן ללימוד עברית [צילום אילוסטרציה: נתי שוחט/פלאש 90]
+250 מדענים חוזרים נקלטים בישראל
23:31 08/07/20  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

העדרה של תוכנית לאומית בנושא מעכבת השבתם של רבים יותר, כך נחשף בוועדת העלייה והקליטה  ▪  יו"ר הוועדה: ישראל במקום ה-17 מבין 37 מדינות ה-OECD מבחינת בריחת המוחות. צריך לנצל את עידן הקורונה, ולהציע תוכניות אטרקטיביות להשבתם

[צילום: אלכסנדר פורטולה/AP]
+מכה לחברות הביטוח: ההתיישנות בדרך להתארך
18:37 08/07/20  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

ועדת הכספים אישרה לקריאה ראשונה: תקופת ההתיישנות על ביטוחי חיים, סיעוד, ומחלות ואשפוז, תוארך ל-7 שנים  ▪  במסגרת החוק הקיים, קבועה תקופת ההתיישנות על 3 שנים בלבד מיום המקרה  ▪  איגוד חברות הביטוח: "לא סתם קבעו תקופת התיישנות, חברות צריכות לשמור רזרבות. המנגנון הזה יביא לעליית הפרמיות וזה דבר מסוכן"

ליאור רוזנפלד. בעד הארכה [צילום: שלומי דעי]
+לעצור קידום תוכנית הכרייה ליד ערד
17:59 08/07/20  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

משרד האנרגיה ומינהל התכנון: עד שלא יוכרע הליך התכנון, אי-אפשר להעלות טרקטור לשדה בריר  ▪  היו"ר חיימוביץ': "לפעול בצורה נחרצת להפסקת הנזק הסביבתי הנורא בנגב המזרחי. חשוב הייצוא, אבל כשאתה משתמש במשאב טבע מתכלה, וחברה פרטית גורפת רווחים על חשבון פגיעה בסביבה ובבריאות, אז מותר לשאול אם זה כדאי"

שדה בריר [צילום מסך]
+תקציב "נתיב" קוצץ ברבע
16:57 08/07/20  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

ועדת העלייה והקליטה התריעה כי הארגון האחראי על בדיקת זכאותם לעלייה של יהודי חבר העמים לא יוכל לטפל בגל העלייה הצפוי  ▪  יו"ר הוועדה דוד ביטן: התוספת ההכרחית לפחות 10 מיליון שקל

לשכת הקשר נתיב
+בטרומית: מעסיק מעל 100 עובדים, יחויב לפרסם דוח הבדלי השכר בין גברים ונשים
16:50 08/07/20  |  עידן יוסף

מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת חוק שכר שווה לעובדת ולעובד (תיקון - חובת פרסום דוח שנתי), התש"ף-2020 של חברת הכנסת חוה אתי עטייה. מוצע להטיל חובה על השר לקבוע הוראות בעניין חובת פרסום דוח שנתי לגבי פערים בשכר בין עובדות ועובדים המועסקים על ידי מעסיק המעסיק למעלה ממאה עובדים.
47 תמכו ללא מתנגדים ונמנע אחד וההצעה תועבר לוועדת הכנסת שתכריע היכן יתקיים המשך הדיון.

+בטרומית: חברות הביטוח ישלמו תגמולי ביטוח באותו אמצעי תשלום בו שולמו דמי הביטוח
16:48 08/07/20  |  עידן יוסף

מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת חוק חוזה ביטוח (תיקון - דרך תשלום תגמולי ביטוח), התש"ף-2020 של חברי הכנסת מיכאל מלכיאלי ומשה אבוטבול.
מוצע בה לקבוע כי חברות הביטוח ישלמו את תגמולי הביטוח באותו אמצעי תשלום בו שולמו דמי הביטוח. כמו כן, קובעת ההצעה כי במידה ולא ניתן יהיה לאתר את הלקוחות במאמץ סביר ייפנו החברות לאפוטרופוס הכללי ויידעו אותו בדבר הכספים המוחזקים על ידן.
42 תמכו ללא מתנגדים וההצעה תועבר לוועדת חוקה.

+בטרומית: בנק לא יגביל חשבון ובעליו בשל שיקים שסורבו בתקופת הקורונה
16:46 08/07/20  |  עידן יוסף

מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת חוק סיוג הגבלת חשבון והגבלת לקוח בשל שיקים שסורבו בתקופה שהוכרזה מחלה מידבקת מסוכנת (תיקוני חקיקה), התש"ף-2020 של חבר הכנסת משה ארבל. הצעה זו הוצמדה להצעה האוסרת שימוש בנתוני האשראי בתקופת הקורונה, שעברה גם היא בקריאה טרומית מוקדם יותר.
חוק שיקים ללא כיסוי מאפשר למפקח על הבנקים לקבוע בעת הכרזה על מצב חירום, לגבי המדינה כולה או לגבי שטח מסוים, כי בנק לא יגביל חשבון ובעליו בשל שיקים שסורבו בתקופה שיקבע. הצעת החוק מבקשת לקבוע כי מצב חרום בשל התפרצות מחלה מידבקת יכלל במצבי החרום המאפשרים למפקח על הבנקים להפעיל את סמכותו האמורה. עוד מוצע לקבוע, כי במצב חירום כאמור סמכותו של המפקח תהיה רחבה יותר ותכלול גם סוגי לקוחות או חשבונות שיקבע, וכן שאם המפקח הפעיל סמכותו בעת התפרצות מחלה מידבקת, לא יימנו השיקים שסורבו בתקופה שנקבעה, אף לאחר תום התקופה. כמו כן ההצעה מבקשת לקבוע כי הנתונים לגבי שיקים שמתקיימים לגביהם התנאים כאמור, לא יועברו למאגר נתוני אשראי לפי חוק נתוני אשראי.
48 תמכו ללא מתנגדים וההצעה תועבר לוועדת הכלכלה.

+בטרומית: איסור שימוש בנתוני אשראי שנאספו בתקופת משבר הקורונה
16:44 08/07/20  |  עידן יוסף

מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית הצעת חוק נתוני אשראי (תיקון - איסור שימוש בנתוני אשראי שנאספו בתקופת משבר הקורונה), של חברי הכנסת משה גפני ויעקב אשר.
מוצע בה לקבוע כי בנק ישראל לא ישמור נתוני אשראי שנאספו בתקופת משבר הקורונה ולא ימסור אותם. כמו כן, מוצע לקבוע כי בנק ישראל ימחק נתונים כאמור שנשמרו במאגר לפני כניסתו לתוקף של התיקון המוצע. לפי המוצע, נתונים כאמור שנמסרו ללשכת אשראי או ללשכת מידע על עוסקים, לא יובאו בחשבון לעניין עריכת דוח אשראי, מתן חיווי אשראי ודירוג אשראי. ההסדר המוצע יחול על נתונים שנאספו מיום 1.3.2020 עד 1.7.2020, ומוצע להסמיך את שר המשפטים, באישור ועדת הכלכלה, להאריך את התקופה האמורה אם מתקיימות נסיבות המצדיקות זאת, ובלבד שסך כל תקופות ההארכה לא יעלה על 6 חודשים.
47 תמכו ללא מתנגדים וההצעה תועבר לוועדת הכלכלה.


מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 אבי דיכטר / Avi Dicter  אבי ניסנקורן / Avi Nisankorn  אוסאמה סעדי / Osama Saadi  אופיר אקוניס / Ofir Akunis  אופיר כץ / Ofir  Katz  אורי מקלב / Uri Maklev  אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso  אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen  אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis  אורנה ברביבאי / Orna  Barbivai  איילת שקד / Ayelet Shaked  אימאן ח'טיב יאסין / Iman  Khatib Yassin  איתן גינזבורג / Eitan  Ginzburg  אלון שוסטר / Schuster Alon  אלי כהן / Eli Cohen  אמיר אוחנה / Amir Ohana  אסף זמיר / Asaf Zamir  אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri  בועז טופורובסקי / Boaz  Toporovsky  בני גנץ / Benny  Gantz  בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu  גבי אשכנזי / Gavriel  Ashkenazi  גדי דסטה יברקן / Gadi Desta  Yivarken  גדעון משה סער / Gideon  Sa'ar  גילה גמליאל / Gila  Gamliel  גלעד מנשה ארדן / Gilad  Erdan  דוד אמסלם / David Amsalem  דוד  ביטן / David Bitan  ווליד טאהא / Waleed Taha  ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak  זאב אלקין / Ze'ev Elkin  חיים כץ / Haim Katz  טור פז משה  יאיר לפיד / Yair  Lapid  יואב גלנט / Yoav Galant  יואב סגלוביץ' / Yoav Segalovich  יואב קיש / Yoav Kish  יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein  יוראי להב הרצנו / Yorai  Lahav-Hertzano  יזהר שי / izhar  shay  יעקב ליצמן / Yaakov Litzman  יפעת שאשא-ביטון / Yifat  Shasha-Biton  ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler  ישראל כץ / Israel  Katz  מאי גולן / May  Golan  מאיר כהן / Meir  Cohen  מאיר פרוש / Meir Porush  מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli  מיכאל מרדכי ביטון / Michael  Biton  מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton  מירב כהן / Meirav  Cohen  מירי  רגב / Miri Regev  מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar  מרב מיכאלי / Merav  Michaeli  משה ארבל / Moshe Arbel  משה גפני / Moshe Gafni  משולם נהרי / Meshulam Nahari  מתן כהנא / Matan  Kahana  ניסים ואטורי  נפתלי בנט / Naftali  Bennett  סעיד  אלחרומי / Said Elharumi  עודד פורר / Oded Forer  עודה איימן / Ayman  Odeh  עומר ינקלביץ'  עופר כסיף / Ofer  Cassif  עמיר ארמונד פרץ / Amir  Peretz  צחי הנגבי / Tzachi  Hanegbi  ציפי חוטובלי / Tzipi  Hotovely  קארין אלהרר / Karin  Elharar  רות וסרמן לנדה / Ruth Wasserman Lande  רם בן ברק / Ram  Ben Barak  רפי פרץ / Rafi  Peretz  שלמה קרעי / Shlomo  Karhi  שרן השכל / Sharren Haskel
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
ההמתנה ל'טסט' התקצרה, אך מספר הבחינות הוכפל
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות כנסת 23
עידן יוסף
ועדת הכספים אישרה לקריאה ראשונה: תקופת ההתיישנות על ביטוחי חיים, סיעוד, ומחלות ואשפוז, תוארך ל-7 שנים    במסגרת החוק הקיים, קבועה תקופת ההתיישנות על 3 שנים בלבד מיום המקרה    איגוד חברות הביטוח: "לא סתם קבעו תקופת התיישנות, חברות צריכות לשמור רזרבות. המנגנון הזה יביא לעליית הפרמיות וזה דבר מסוכן"
עידן יוסף
משרד האנרגיה ומינהל התכנון: עד שלא יוכרע הליך התכנון, אי-אפשר להעלות טרקטור לשדה בריר    היו"ר חיימוביץ': "לפעול בצורה נחרצת להפסקת הנזק הסביבתי הנורא בנגב המזרחי. חשוב הייצוא, אבל כשאתה משתמש במשאב טבע מתכלה, וחברה פרטית גורפת רווחים על חשבון פגיעה בסביבה ובבריאות, אז מותר לשאול אם זה כדאי"
עידן יוסף
ועדת העלייה והקליטה התריעה כי הארגון האחראי על בדיקת זכאותם לעלייה של יהודי חבר העמים לא יוכל לטפל בגל העלייה הצפוי    יו"ר הוועדה דוד ביטן: התוספת ההכרחית לפחות 10 מיליון שקל
עידן יוסף
במהלך הדיון הסוער מחה אביה של הילדה שתועדה בוכה בעת ששוטרים מגישים לה דוח: "ילדה בת 13 צריכה לדעת שהשוטרים שומרים עלינו ולא לפחד מהם"    חלק מהח"כים תקפו את נציגי המשטרה וטענו לאכיפה בררנית כלפי המגזר החרדי; אחרים טענו למתקפה פוליטית על המשטרה    סגן ראש אגף מבצעים במשטרה אמר כי אינו מכיר פעילות של שוטרים סמויים לאכיפת עטית המסכות וכי זו אינה מדיניות המשטרה
עידן יוסף
ועדת העלייה והקליטה חותרת לפתרון לחיילים חסרי עורף משפחתי הנקלעים לחובות - ולא מצליחים להשיב    חלק מהבנקים מעקלים את דמי המחיה מצה"ל - למרות החוק האוסר זאת    בשנת 2019 פנו 619 חיילים לסיוע משפטי, כ-66% פנו בענייני חובות
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il