X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
משרד האוצר. לא הוצגה אף ראיה
יעקב. ההערכה האישית לבכיר: 1 [צילום: ליאב פלד]
בית הדין המשמעתי בשירות המדינה מותח ביקורת:

הליך משמעתי שימש ל"סגירת חשבונות" באוצר

יובל מכפש, שהיה הממונה על החקירות באגף הממונה על השכר, הואשם בדין משמעתי בעשרות דיווחים כוזבים על עבודתו - בעקבות הליך אותו החל מנהל רשות המיסים, ערן יעקב בית הדין זיכה את מכפש בשל העדר ראיות ופגמים בחקירתו, תוך שהוא מדגיש את היחסים העכורים במשרד ושלא ישמש ככלי לסגירת חשבונות בין העובדים
▪  ▪  ▪

נציבות שירות המדינה העמידה לדין משמעתי עובד בכיר במשרד האוצר, בהתבסס על ראיות נסיבתיות שלא נבדקו כראוי ולא בדקה את הסבריו, אלא כתוצאה של יחסים עכורים בין עובדים במשרד. "אין תובענה משמעתית יכולה להתבסס על רכילויות, דיבורים או 'באזים'", אומרים (14.9.20) הדיינים אולגה רזניקוב, רחל פנצר ואילנה נהרי.
יובל מכפש היה סגן הממונה על השכר והאחראי על החקירות מטעמו - תפקיד בו טיפל בחשיפת חריגות שכר בשירות הציבורי. באישום העיקרי נגדו נטען, כי 49 פעמים הוא מסר דיווחים כוזבים כאילו הוא נמצא בעבודה, כאשר למעשה עסק בענייניו האישיים. עוד נטען, כי 85 פעמים דיווח מכפש על "יציאה בתפקיד" ממשרדו למטה משרד האוצר, כאשר למעשה לא ביצע שום עבודה.
מכפש טען, כי החקירה החלה כאשר מנהל רשות המיסים, ערן יעקב, שהמשיך זמנית בתפקידו כממונה על השכר, הציג בפניו ביוני 2018 ראיות נגדו והציע לו להתפטר מיוזמתו. לדבריו, לאחר שדחה את ההצעה, הציע לו שוב יעקב כעבור חודשיים "לעזוב בשקט", והציג בפניו הערכת עובד לפיו נתן לו את הציון הנמוך ביותר - 1. לטענתו, יעקב לא השמיע בפניו ביקורת כלשהי קודם לכן, ורק ניסה להפעיל עליו לחץ פסול. לאחר שימוע בפברואר 2019 הוחלט שלא לפטרו אלא להעמידו לדין משמעתי. בפסק הדין אין הכרעה לגבי טענותיו של מכפש כלפי יעקב.
הדיינים אומרים: "במקום שהתביעה תעמוד ברף הראייתי כמחויב בדין המשמעתי בכדי להוכיח את אשמתו של הנאשם, דהיינו, מעבר לספק סביר, הנאשם הוא זה שנדרש על-ידי התביעה להוכיח את חפותו... דווקא בשל תפקידו הרם והרגיש של הנאשם, דווקא בשל הידע והניסיון שלו בתחומי המשמעת, דווקא בשל מהות עבודתו, היה על התביעה לבדוק את עצמה 'בציציות' שבעתיים טרם הגשת כתב התובענה, לסגור את כל הקצוות, לא להתיר מקום לספקות, למצות את החקירה, לבצע השלמות, אך כל זה לא נעשה".
לדברי בית הדין, מהקובלנה לא ברור מהם הדיווחים הכוזבים המיוחסים למכפש ומדוע התביעה הגיעה למסקנה שהוא עסק בענייניו האישיים באותן שעות. 21 מבין 49 האירועים לא הוצגו בפני מכפש והוא לא יכול היה לספק הסברים, והוא פירט אלו פעולות עבודה ביצע באירועים האחרים. אלא שחוקרי המשמעת לא בדקו את גרסתו של מכפש ולא מצאו מסמכים המפריכים אותה.
"אין ספק בליבנו, כי ייתכן המצב שבו היעדרויות של הנאשם היה בהן בכדי להרים גבה ולשאול שאלות בעניין. אין ספק, כי כמות היעדרויות או אי-התאמות בין רישומים שונים במערכות מהוות ראשית ראיה לביצוע בדיקה מעמיקה, אך עם זאת, לא ניתן לבסס הרשעה משמעתית על הצלבת רשומות מוסדיות בלבד, או על הצלבתן עם הודעות ווטסאפ פרטיות", אומרים הדיינים. מחדלי החקירה יוצרים ספק סביר ולכן יש לזכות את מכפש מאישום זה.
לגבי האישום השני טענה התביעה, כי על מכפש להוכיח שאכן עבד כאשר נסע למשרד הראשי. בית הדין משיב: "לא הנאשם חייב להוכיח ולהביא ראיות לכך שאכן עבד והגיע למשרד הראשי 'עם סיבה מוצדקת', אלא נטל ההוכחה בדבר המיוחס לנאשם מוטל על התביעה... האם נגבו עדויות מעובדים במשרד הראשי אשר העידו כי הנאשם היה מגיע למשרד 'סתם'? האם מי ממנהלי הנאשם העיר לו על כך והנאשם הפר הנחיית הממונה? האם הנאשם הפר נוהל עבודה כלשהו? לגבי האישום הספציפי הזה לא הוצגה בפני בית הדין אף ראיה".
בשולי פסק הדין אומרים רזניקוב, פנצר ונהרי: "במהלך הדיונים קשה היה לבית הדין להשתחרר מתחושה קשה של ריבוי סכסוכים ומחלקות בין עובדי המדינה, בינם לבין עצמם. אין מתפקידו של בית הדין להיכנס לדין ודברים או סכסוכים אישיים בין עובדי המדינה, כפי שנחשף במהלך שמיעת עדים, הן מצד התביעה והן מצד ההגנה. איש כלפי רעהו הגישו תלונות, עקבו, חקרו, בדקו, האזינו, שלחו הודעות מפלילות או מכשילות. בעניין זה ולמען הסר כל ספק שבספקות יעיר בית הדין, כי אין הוא יהווה כלי בידי עובדי המדינה, בינם לבין עצמם, לסגירת חשבונות איש עם רעהו".
את נציבות שירות המדינה ייצגו עוה"ד רפאל שנקולבסקי ורועי גול, ואת מכפש - עו"ד אילה הוניגמן.

תאריך:  17/09/2020   |   עודכן:  17/09/2020
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
הליך משמעתי שימש ל"סגירת חשבונות" באוצר
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
מה שלום מרידור
פלג א  |  17/09/20 19:16
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
מירב ארד
אלקין שעומד בראש צוות השרים למתווה הטיסות לאומן קרא לחסידים לחזור לארץ ולהישמע להוראות הבידוד    ח"כ מלינובסקי: "כל אותם פולטיקאים ששיקרו לחסידים -שרלטנים"
יצחק דנון
EDF הצרפתית טוענת שהמושבים מעון צביאל, כרמל ובית יתיר מפרים את ההסכם איתה ומנסים להתקשר עם חברת אנלייט אנרגיה מתחדשת
יצחק דנון
טיולי אלון טבריה תובעת 2.8 מיליון שקל מחברת סייבר ישראל טכנולוגיות נסיעות, בטענה שאפשרה לזוג נוכלים לגנוב ממנה כספים במשך עשרה חודשים
איתמר לוין
בג"ץ: עו"ד כנרת בראשי, מתומכי נתניהו, הסתמכה על קטעי תמלילים שייתכן שיש עליהם צו איסור פרסום; החלטתו של רוזן אינה תומכת בעמדתה; והיא לא פנתה לאיש לפני העתירה
עידן יוסף
אנשי מילואים מתנדבים לסייע לרשויות האזרחיות בטיפול במשבר הקורונה כגון מפקדי נפות וקציני קישור לרשויות מקומיות    בשל החשש שהחלפתם אחרי חצי שנה כמחויב בחוק תפגע ברציפות התפקודית מוצע להאריך את שירותם
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il