X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
ועדת הפנים מבקשת להציג בתוך חודש לו"ז לסיום מיפוי מלא של מבנים הבנויים בשיטת הפל-קל המצריכים תיקון, לרבות מבנים פרטיים מינהל התכנון: "ירדנו ל-900 מבנים חשודים; תקציבית לא בטוח שנצליח להשלים את המיפוי של כל המבנים"
▪  ▪  ▪
הדיון בוועדת הפנים [צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]

כיצד בכוונת מינהל התכנון לפעול על-מנת למגר סופית את החשש מקריסה של מבנים כתוצאה מבנייה בשיטת הפל-קל, כמעט 20 שנה לאחר אסון ורסאי? שאלה זו נדונה (יום ב', 9.11.20) על יד ועדת הפנים והגנת הסביבה, בדיון שיזמו הח"כים אופיר כץ וע'דיר כמאל מריח.
יו"ר הוועדה ח"כ מיקי חיימוביץ': "הבעיה העיקרית היא שקיפות, מידע זמין. אם אני הולכת לעשות חתונה באולם פל-קל, אני רוצה לדעת שהוא כזה. אם אין מידע ולא מתבצעת ביקורת שנתית בכל הרשויות המקומיות על המבנים האלה, כי הם לא ממופים, איך אפשר לדעת שמונעים את האסון הבא? למה אין רשימה פומבית נגישה לכל אזרח?".
ח"כ איתן גינזבורג: "יש הרבה בתי ספר שנבנו עם פל קל, וזה בסדר גמור אם עוקבים ורואים שאין שם שינויי בנייה מסוכנים, אבל המיפוי הוא קריטי כדי שיהיה מעקב וביקורת הנדסית".
רותי שורץ חנוך, סמנכ"ל מנהל התכנון: "מטה הפל קל הוקם על-פי החלטת ממשלה. תפקידו מעקב ובקרה אחר מבנים חשודים. העניין באחריות הרשויות המקומיות. היו 1,400 מבנים ברשימת המבנים החשודים, בינתיים ירדנו ל-900 חשודים. יש מיזם של מיפוי, הבנו שאמינות הרשימה בספק. בחנו 120 בניינים חשודים ומתוכם רק 12 התגלו כמבני פלקל. קיבלנו לפני שנה וחצי תקציב של 5 מיליון שקל למיפוי המבנים, והחלטנו לתעדף מבנים קולטי קהל שבבעלות הממשלה. את יתרת התקציב הועדנו למבנים קולטי קהל ברשויות המקומיות (בתי ספר וגנים). אנו בעיצומו של המיזם שאת חלקו נצליח לסיים בחדשים הקרובים. תקציבית לא בטוח שנצליח להשלים את המיפוי של כל המבנים".
יו"ר הוועדה ח"כ מיקי חיימוביץ': "הייתי רוצה להאמין ש-20 שנה אחרי האסון המחריד יש לכם מיפוי מלא". ישראל דוד, איגוד המהנדסים: "20 שנה לא קרה אסון כי ננקטו אמצעים. השאלה אם לעשות פינוי-בינוי לכל מבני הפל קל. יש 300 מבני פל קל ויש עשרות אלפי מבנים שלא ישרדו רעידת אדמה". יו"ר הוועדה מיקי חיימוביץ': "הסוגיה של רעידות אדמה אקוטית, אבל דווקא בגלל שמדובר בכמות לא גדולה, אפשר וצריך להשתלט על זה. ברגע שרשות מקומית יודעת שיש מבני פלקל, מדי שנה היא עושה ביקורת. איפה האזרח אמור למצוא את רשימת מבני הפל קל? בחברות הביטוח?"
יו"ר הוועדה סיכמה: "הוועדה מבקשת להציג לה בתוך חודש לוחות זמנים ברורים לסיום מיפוי מלא של מבנים הבנויים בשיטת הפל-קל המצריכים תיקון, לרבות מבנים פרטיים, כולל תוכנית להנגשת המידע לציבור. לא ייתכן שעברו 20 שנה מהאסון המחריד הזה, קיים מספר מוגבל של מבנים שמצריכים מיפוי ומעקב, הגיע הזמן להסדיר את הנושא הזה אחת ולתמיד".

ועדת החקירה הממלכתית לעניין בטיחות מבנים ומקומות המשמשים ציבור (אסון ורסאי) / הדוח המלא
התמוטטות רצפת אולם השמחות הידוע כאולם ורסאי בירושלים (להלן – אסון ורסאי), שארעה ביום 24.5.2001 ,וגרמה להריגתם של 23 אנשים ולפציעתם של כ-380 אנשים, היכתה את הציבור בהלם, הן בשל עצם ההתמוטטות שהביאה לקריסת חלק משמעותי של הבנין, והן משום שהצפייה באירוע זה בטלוויזיה החרידה את הצופים כולם. המראה של קהל חוגגים רב הצונח מטה בעקבות רצפה שפערה את פיה, היה מחזה מזעזע. בעקבות אסון ורסאי, החליטה הממשלה בישיבתה מיום ז' בסיוון תשס"א (2001.5.29 ( להקים ועדת חקירה לפי חוק ועדות חקירה, התשכ"ט-1968) להלן – חוק ועדות חקירה). תחום פעולת הוועדה, לפי החלטת הממשלה, הוא סוגיית בטיחותם של מבנים ומקומות המשמשים את הציבור. במסגרת זאת הוטל על הוועדה לבדוק את: "(א) ...מכלול השאלות המקצועיות והמשפטיות הנוגעות לאחריות על בטיחות מבנים ומקומות המשמשים ציבור, לרבות ובמיוחד המשמשים אירועים ציבוריים רבי- משתתפים, וכל הכרוך בעינוג ציבורי, נופש וספורט לפי חוק רישוי עסקים והתקנות מכוחו, מבחינת רישויים לפי דיני התכנון והבנייה ורישוי עסקים ובטיחותם הפיסית. במסגרת זו תינתן הדעת גם לבטיחותם של מבני-חינוך ובריאות. (ב) כן ייבדקו היבטים אופרטיביים ומשפטיים לענין האחריות על בטיחות במבנים כאמור, מימושה ואכיפתה, הן לגבי מבנים חדשים, הן לגבי מבנים קיימים והן לגבי שינוי במבנים וזאת לענין רשויות מקומיות וארציות וגורמים פרטיים-מתכננים, יזמים ובעלים, לרבות סגירה לפי הצורך. (ג) הוועדה תשקול את הצורך בעריכת סקר למצב הקיים של מבנים ומקומות כאמור." הוועדה מונתה בידי נשיא ביהמ"ש העליון אהרן ברק (406 עמ')
תאריך:  09/11/2020   |   עודכן:  09/11/2020
+"לרט"ג אין סמכות מפורשת לביצוע הפרדה"
23:59 09/11/20  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

מנכ"ל רשות הטבע והגנים: "הניסוי היה מידתי מאוד והתקבלה החלטה לעצור אותו. הדבר מתווסף לעוד אתרים שרצינו לעשות בהם ניסוי בארץ"  ▪  ח"כ ארבל: "אם אנו מונעים את השירות מנשים - אנחנו מפלים"  ▪  ח"כ מרב מיכאלי: "מאיים עלי שהולכים לעולם בו המרחבים הציבוריים יהיו בהפרדה. נגישות לטבע בהפרדה - מדרון חלקלק"  ▪  פורר: "רצון לייצר מציאות של כיבוש זוחל של הדרת נשים במרחב הציבורי כדי שנקום יום אחד כולנו ונחיה בתל אביב כמו בבני ברק ובמאה שערים״

אלעד צדיקוב, מנכ''ל ארגון אופק וחבר מועצת העיר הרצליה
מרב מיכאלי, הילה שי וזאן, אימאן יאסין ח'טיב [צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]
+התקציב פחת ב-90% ומיזמי בטיחות בדרכים נתקעו
22:25 09/11/20  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

יו"ר הועמ"ש לבטיחות בדרכים: לא ייתכן שאין תקציב לטיפול במוקדי סיכון – מישהו צריך לקחת אחריות  ▪  מנכ"ל הרלב"ד הציגה את החשיבות של התוכנית שתפחית את מספר ההרוגים ב-50% עד שנת 2030: "תקצובה ושותפות כלל המשרדים נחוצים להוצאתה לפועל"  ▪  האוצר: תקציב משרד התחבורה גדל השנה ב-5 מיליארד שקל – המשרד הוא שמתעדף מיזמים

[צילום: דוברות הכנסת]
ח"כ בועז טופורובסקי [צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]
+80% מהמרינות משמשים ליאכטות פרטיות
21:22 09/11/20  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

ועדת הפנים והגנת הסביבה קוראת לעצור את התהליך התכנוני של שש המרינות החדשות ולהמתין להכרעה ולגיבוש עמדה מסוכמת של הממשלה  ▪  ארבל: "תפקידנו לפקח אם מוסדות תכנון יטאטאו התנגדויות"

המרינה באשקלון [צילום: גרשון אלינסון/פלאש 90]
+גם חולים מאומתים יוכלו לבחור בבחירות לרשויות מקומיות
16:08 09/11/20  |  עידן יוסף

ועדת הפנים אישרה לקריאה שנייה ושלישית תיקון לחוק הרשויות המקומיות - בחירות (הוראת שעה, נגיף הקורונה החדש), כך שהחוק יאפשר למשרד הפנים ליצור מתווה שיאפשר גם לחולים מאומתים להצביע בבחירות המקומיות. החוק תוקן על רקע הבחירות הצפויות בישוב תל-מונד בעוד שבועיים.
נוסח הצעת החוק הממשלתית הציע פתרון של קלפיות ייעודיות למבודדים ללא תסמינים בלבד. יו"ר הוועדה, ח"כ מיקי חיימוביץ': "אתם לא מציעים שום פתרון לאדם חולה. מה הבעיה להפעיל קלפי נודדת עם צוות ממוגן שנוסע בין החולים? זו זכותם וחובתם האזרחית להצביע והמדינה לא מסוגלת למצוא פתרון?"
עו"ד עמי ברקוביץ, משרד המשפטים: "צריך להקפיד על סטריליות מתחם ההצבעה. מדובר בשינויים לא פשוטים אם מדובר על הצבעה בבית. אנו רוצים לשמור על חשאיות הבחירות". יו"ר הוועדה ח"כ חיימוביץ': "הוא בבידוד. לא מוקף אנשים, כמו שמגיעים אליו הבייתה לבצע בדיקת קורונה, ניתן להגיע אליו עם קלפי על מנת לאפשר לו להצביע". ח"כ רם בן ברק: "אפשר כמו בארה"ב, לאפשר הצבעות בדואר, לא לכל אחד, אלא רק לחולים מאומתים".
במהלך הדיון הועלו מספר פתרונות אפשריים, לרבות הרחבת מספר ימי ההצבעה, ונציגי משרד הפנים הסבירו שהפתרון והשלכותיו עדיין נבחנים בשיח בין משרדי הממשלה. יו"ר הוועדה, ח"כ מיקי חיימוביץ': "יש לקדם את השיח בצורה קצת יותר מהירה, הבחירות קרובות, והיה זמן להיערך לזה, הקורונה איתנו כבר תקופה ארוכה".
עו"ד רון אלמוג, ממשרד הפנים הסביר כי בתל-מונד יש כמות קטנה של מבודדים, אך התיקון לחוק צריך להיות צופה פני עתיד, ולהתאים גם לערים גדולות יותר, ולמצבים של כמות גדולה יותר של מבודדים וחולים מאומתים שצריכים להצביע במקביל.
עו"ד אסתי ורהפטיג, ממשרד הבריאות הדגישה שכל פתרון שייבחר חייב להיות כפוף לכלל שמחויבי בידוד לא יוכלו לצאת מהבית בצורה שתאפשר מפגש לא מבוקר עם אנשים אחרים.
בסיום הדיון, ועדת הפנים אישרה לקריאה שניה ושלישית נסח מתוקן, המסמיך את מנכ"ל משרד הפנים לקבוע על פי צו בריאות העם את האופן בו יוכלו חולים חייבי בידוד, כולל חולים מאומתים ומבודדים עם סימפטומים, לממש את זכותם לבחור.

+סערת פתיחת מתחמי 'ביג': היועמ"ש יגן על המתווה
15:28 09/11/20  |  עידן יוסף

יו"ר ועדת החוקה ח"כ יעקב אשר הודיע כי הוועדה תצביע על התקנות לפתיחת המסחר ב-15:40 תוך דרישה מהממשלה לחשוב מחדש על פתיחת מתחמי המסחר. "ההחלטה חייבת להיות מתוקנת אפילו במשורה; אנחנו רוצים לאשר פתרון שתביאו", אמר.
המשנה ליועמ"ש עו"ד רז נזרי: "ההיגיון האפידמיולוגי בהפרדה בין 'ביגים' לאחרים דחוק, אך משעה שגורמי המקצוע בחרו את החיתוך בצורה כזו, אגן על זה משפטית; נבחן את הדברים מחדש".
אשר אמר בסיום הדיון בתקנות שנמשך משעות הבוקר: "אני קורא לרה"מ שר האוצר ושר הבריאות לשבת עם הגורמים ולבוא עם רצון טוב לעניין הזה ולא לגרור את זה לשבוע הבא. בואו ניתן לציבור את מה שאפשר לתת לו בזהירות רבה ובשכל. אני מקווה שנוכל לאשרר את הסיכום של הממשלה".

+"בשת"פ ערבי-יהודי נוכל להשיג דברים נפלאים"
13:33 09/11/20  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

יו"ר הוועדה מנסור עבאס: "מצפה מראש הממשלה להכריז על החלטה ממשלתית בה הוא מתווה מדיניות חדשה למיגור התופעה"  ▪  בישיבה השתתפו גם יו"ר הכנסת והשר לבט"פ  ▪  זעם ברשימה המשותפת על דברי ממלא-מקום מפכ"ל המשטרה שאמר: "צריך לדבר על התרבות במגזר"

[צילום: דוברות הכנסת]
נתניהו. יציג תוכנית? [צילום: ערוץ כנסת]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 אבי דיכטר / Avi Dicter  אבי ניסנקורן / Avi Nisankorn  אוסאמה סעדי / Osama Saadi  אופיר אקוניס / Ofir Akunis  אופיר כץ / Ofir  Katz  אורי מקלב / Uri Maklev  אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso  אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen  אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis  אורנה ברביבאי / Orna  Barbivai  איילת שקד / Ayelet Shaked  אימאן ח'טיב יאסין / Iman  Khatib Yassin  איתן גינזבורג / Eitan  Ginzburg  אלון שוסטר / Schuster Alon  אלי כהן / Eli Cohen  אמיר אוחנה / Amir Ohana  אסף זמיר / Asaf Zamir  אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri  בועז טופורובסקי / Boaz  Toporovsky  בני גנץ / Benny  Gantz  בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu  גבי אשכנזי / Gavriel  Ashkenazi  גדי דסטה יברקן / Gadi Desta  Yivarken  גדעון משה סער / Gideon  Sa'ar  גילה גמליאל / Gila  Gamliel  גלעד מנשה ארדן / Gilad  Erdan  דוד אמסלם / David Amsalem  דוד  ביטן / David Bitan  ווליד טאהא / Waleed Taha  ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak  זאב אלקין / Ze'ev Elkin  חיים כץ / Haim Katz  טור פז משה  יאיר לפיד / Yair  Lapid  יואב גלנט / Yoav Galant  יואב סגלוביץ' / Yoav Segalovich  יואב קיש / Yoav Kish  יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein  יוראי להב הרצנו / Yorai  Lahav-Hertzano  יזהר שי / izhar  shay  יעקב ליצמן / Yaakov Litzman  יפעת שאשא-ביטון / Yifat  Shasha-Biton  ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler  ישראל  דוד / Israel David  ישראל כץ / Israel  Katz  כמאל מריח ע'דיר / Kamal-Mreeh Gadeer  מאי גולן / May  Golan  מאיר כהן / Meir  Cohen  מאיר פרוש / Meir Porush  מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli  מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton  מיכאל מרדכי ביטון / Michael  Biton  מיקי חיימוביץ' / Miki  Haimovich  מירב כהן / Meirav  Cohen  מירי  רגב / Miri Regev  מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar  מרב מיכאלי / Merav  Michaeli  משה ארבל / Moshe Arbel  משה גפני / Moshe Gafni  משולם נהרי / Meshulam Nahari  מתן כהנא / Matan  Kahana  ניסים ואטורי  נפתלי בנט / Naftali  Bennett  סעיד  אלחרומי / Said Elharumi  עודד פורר / Oded Forer  עודה איימן / Ayman  Odeh  עומר ינקלביץ'  עופר כסיף / Ofer  Cassif  עמיר ארמונד פרץ / Amir  Peretz  צחי הנגבי / Tzachi  Hanegbi  ציפי חוטובלי / Tzipi  Hotovely  קארין אלהרר / Karin  Elharar  רות וסרמן לנדה / Ruth Wasserman Lande  רם בן ברק / Ram  Ben Barak  רפי פרץ / Rafi  Peretz  שלמה קרעי / Shlomo  Karhi  שרן השכל / Sharren Haskel
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
לא הסתיים מיפוי מבני הפל-קל
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
התמותתות
פלג א  |  10/11/20 11:51
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות כנסת 23
עידן יוסף
יו"ר הוועדה מנסור עבאס: "מצפה מראש הממשלה להכריז על החלטה ממשלתית בה הוא מתווה מדיניות חדשה למיגור התופעה"    בישיבה השתתפו גם יו"ר הכנסת והשר לבט"פ    זעם ברשימה המשותפת על דברי ממלא-מקום מפכ"ל המשטרה שאמר: "צריך לדבר על התרבות במגזר"
מירב ארד
ההצעה תעבור לקריאה ראשונה במליאת הכנסת    הצעת שר האוצר לקצץ בשכר ח"כים ובכירים ב-10% נתקעה בגלל מאבק פוליטיבין המפלגות
עידן יוסף
עידן יוסף
מעל רבע מהמשתכרים היו מעורבים בקטטות    המצב בישראל אינו חמור והיא נמצאת במקום הרביעי מהסוף מבחינת שתיית אלכוהול    נער ערבי שותה וצורך סמים יותר ממקבילו היהודי ומעלה את הדירוג
עידן יוסף
האם חוק חדש יקבע שמטפלת מתעללת לא תוכל לשוב לעסוק בחינוך? יו"ר ועדת החוקה התחייב להיפגש עם שר המשפטים לבחינת חקיקה זו ואמר כי "חייב להיות מסלול מהיר אפקטיבי ומרתיע שמאפשר מידע למשפחות"    בוסו: כתוצאה מהסחבת, יש מצב ששנתיים ושלוש אותן מטפלות נמצאות בשוק הפתוח וחוזרות לטפל בילדים. זה אבסורד"
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il