X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
ח"כ שאשא ביטון [צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]
ח"כ מיקי זוהר [צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]
[צילום: דוברות הכנסת]
הליכוד נכשל בהשגת הרוב הנדרש

שאשא ביטון לא תוכרז כפורשת

זוהר משך את הבקשה להכריז על יפעת שאשא ביטון כפורשת מהליכוד, לאחר שהסתמן כי אין לליכוד רוב לאישור הבקשה יו"ר ועדת הכנסת: "הדיון היה ענייני, הסתמן רוב לשלילת הבקשה"
▪  ▪  ▪

בתום דיון סוער בוועדת הכנסת (יום ב', 28.12.20) בפניית יו"ר סיעת הליכוד ח"כ מיקי זוהר בבקשה להכריז על ח"כ יפעת שאשא ביטון כפורשת מסיעת הליכוד, משך זוהר את הבקשה, "לא התנהל דיון שיפוטי. הדיון היה פוליטי. אלך עם הנושא לוועדת הבחירות". יו"ר הוועדה ח"כ איתן גינזבורג, השיב: "הדיון היה ענייני, הסתמן רוב לשלילת הבקשה".
את הבקשה להכריז על שאשא ביטון כפורשת מסיעת הליכוד, הציג ח"כ זוהר: "לדיון אין שום מרכיב פוליטי. היום זה קורה בליכוד, מחר זה יקרה בסיעה אחרת. ח"כ יחליט לפני הבחירות שהוא הולך עם מישהו אחר, לא יצטרך להתפטר מהכנסת וזה לא ייחשב כפרישה. להסכמים לא תהיה שום משמעות וערך. בפעם הבאה יהיו כאן מעברים כמו במערב הפרוע. שימו בצד את המאבקים הפוליטיים ותסתכלו על זה ברמה המקצועית של הכנסת. אין מחלוקת שמדובר בפרישה. כל הדברים שאסור לעשות בניגוד לתקנון הכנסת נעשו כאן. היא הודיעה על תמיכה בפומבי על מועמד אחר. ראינו שורה של חברי כנסת נוהגים באחריות ומתפטרים מהכנסת – גדעון סער, שרן השכל ועפר שלח מתוך הבנה שזה שומר על המבנה החוקתי . זה פוגע בעבודת הכנסת. הסיפור פה ברור מאוד. הייתה כאן פרישה וזה לא משתמע לשתי פנים".
שאשא ביטון, השיבה לבקשה: "אני אכן חתומה עם מפלגת הליכוד על הסכם לכנסת ה-23. תוקף ההסכם עם מפלגת כולנו תקף עד סוף הכנסת ה-23 והיה ברור לשני הצדדים שההסכם בינינו מחייב רק כנסת ה-23 ובבחירות לכנסת ה-24 אני יכולה להתמודד מטעם איזו מפלגה שארצה. לא התפקדתי ולא הייתי חברת ליכוד והליכוד הודיע לי מראש שלבחירות לכנסת ה-24 הם לא מחויבים לי. אז למה אני לא יכולה להתמודד מטעם איזו מפלגת שאני רוצה? הייתי חלק מהסיעה, הקפדתי להגיע לכל ישיבות הסיעה, הצבעתי בהצבעות אי-אמון עם הסיעה ועמדתי במליאה גם כשהכפישו אותי בכל מקום. מעולם לא דיברתי רעה על הליכוד וחבריו וסירבתי להגיב על ההתנהגות שלכם כלפיי עד הרגע שבו הודעתי שבכנסת הבאה אתמודד מטעם מפלגה אחרת. אתם יצאתם לתקשורת פעם אחר פעם ואמרתם שאני לא מהליכוד, אלא מכולנו, הכרתם במעמד השונה שלי. ידענו כל אחד מה חלקו בהסכם. אני לא לוקחת כלום מהליכוד- לא מנדט, לא מימון, היחידים שיכולים לטעון מולי ונגדי זו מפלגת כולנו ולא אתם. זאת האמת".
יועמ"ש הוועדה, עו"ד ארבל אסטרחן, הסבירה את סעיפי החוק וסקרה תקדימים על-אודות הכרזה על חברי כנסת כפורשים מסיעתם. בין היתר אמרה: "להכרזה על חבר כנסת כפורש יש השלכות מרחיקות לכת כולל על הזכות לבחור ולהיבחר, בראשן- הוא לא יכול להתמודד בכנסת הבאה ברשימת מועמדים שהייתה מיוצגת בכנסת היוצאת. מדובר בסנקציה חמורה מאוד שהרציונל בה הוא למנוע גניבת מנדט ומעבר של חברי כנסת בין סיעות. יש סנקציות נוספות שפחות רלוונטיות למקרה הנידון היום. במקרה של התפטרות מהכנסת בסמוך לפרישה והחזרת המנדט לסיעה לא יחולו על חבר הכנסת הפורש הסנקציות הקבועות בחוק. בגלל ההשלכות החשובות של הדבר הזה, הדיון הוא מעין שיפוטי וחלים בו סדרי דיון מיוחדים. בעיקר חשוב לדעת שרק מי שנכח בלפחות מ-50% ממשך הדיון יכול להשתתף בהצבעה. עוד קובע החוק שהוועדה תחליט לא רק על-פי שיקולים פוליטיים אלא תקבל החלטה מבוססת ועניינית". עוד ציינה עו"ד אסטרחן כי: "החוק מאפשר לרשימת מועמדים שמוגשת על-ידי יותר ממפלגה אחת להתפלג אחר כך בהתאם לחלוקה מפלגתית, כפי שעשו ח"כ אורלי לוי והשר רפי פרץ בכנסת הנוכחית. עם זאת, סיעת הליכוד לא הגישה הסכם שמאפשר זאת ולכן אין פה אפשרות להתפלגות כדין. במהלך השנים עמדת הייעוץ המשפטי של הכנסת הייתה שח"כ שמודיע בתקופה של 90 ימים לפני הבחירות על מעבר מפלגה אחרת לא נחשב כפורש. על פניו על-פי הבקשה לא מדובר במקרה ברור מאליו של פרישה, הוועדה תצטרך לשמוע את הצדדים ולקבל החלטה".
ח"כ אלעזר שטרן: הממשלה הזאת היא ממשלה של עריקים. קשה לי להבין למה שרה או ח"כית שהתמודדה עם יש עתיד הופכת להיות שרה ועכשיו אנחנו מתחילים לצבוע עקרונות וכללי מוסר. יש יותר מידי מקרים בכנסת הזאת, יותר מידי הסכמים חתומים שהופרו. צריך לקיים דיון ולבחון מה אנחנו יכולים לגזור על עצמנו מראש, איך אנחנו נראים שכל כך הרבה אנשים עוברים ממקום למקום. ח"כ שאשא ביטון לא שם, אנחנו כבר בסוף קדנציה והאתנן לא על השולחן. אני כן אומר שהדיון הזה לא צריך להיות ויש להמיר אותו בדיון עקרוני. לקבוע כללים ואתיקה לנושאים האלה".
ח"כ עוזי דיין: "ח"כ שאשא ביטון לא ראויה להיות חברת כנסת. היא מייצגת תופעה אנטי דמוקרטית של חברי כנסת שלא נבחרו מעולם, עכשיו היא מדלגת כבר בפעם השלישית ממפלגה למפלגה. לא צריך לתת לזה גושפנקא. אני רוצה לתת עצה ספרותית לגדעון סער, על מקרים כאלו כתב שקספייר, האישה הזאת היא בת מעל. היא בגדה באביה והיא תבגוד גם בבעל".
ח"כ אסנת מארק: "יפעת נשארה רק בגלל המשכורת שלה. שתגיד את זה לציבור. יפעת צריכה לבוא ביושרה כלפי המצביעים ששלחו אותה לכאן לכנסת, מה הייתם שווים מפלגת כולנו בלי הליכוד? כלום, אפס. הציבור רוצה לדעת שכשהוא שולח לכנסת מישהו, הוא לא עושה עליו סיבוב. ח"כ יפעת שאשא ביטון עונה על כל הקריטריונים של פרישה. היא עשתה שימוש בכלים פרלמנטריים בכנסת, לא הגיעה להצבעה והכנסת התפזרה ובטח שהיא קיבלה תמורה- שיריון במפלגה אחרת. היא עשתה מעשים שמחלישים את הסיעה ששלחה אותה לכנסת. ב-14 לאוקטובר ח"כ שאשא ביטון כתבה בקבוצת הליכוד 'אני נמצאת היום בכנסת אבל לא אגיע להצבעות מתוך מחאה עד שתבוטל הגבלת התנועה'. כנראה תכננה כבר אז את פרישתה מהסיעה ופעלה באופן שיטתי בתוך הסיעה, בידיעה שהיא תחבור לרשימה אחרת".
גינזבורג: "על אף חברותו בסיעה, החוק עדיין רואה בחבר כנסת אורגן עם חופש מסוים. בטווח ה-90 יום לפני בחירות נותנים לח"כ לבחור את המשך דרכו הפוליטית והוא לא צריך להתפטר מהכנסת. הסיפור של פרישה הוא סיפור אחר וצריך לשקול ולפרש אותו לפי מעשים שחבר כנסת עושה, איך הוא פעל מול עמדת הסיעה, פעילותה והאינטרסים שלה. במקרה הזה ח"כ שאשא ביטון הודיעה לפני ה-90 יום שלא תתמודד ברשימת הליכוד וגם הליכוד עשו את זה פחות או יותר. עם זאת אי-אפשר להתעלם מכך שההסכם שהיא חתומה עליו תקף רק לכנסת ה-23. ההכרזה שלה שהיא תתמודד במסגרת רשימה אחרת היא לא בהכרח הודעה על פרישה. העסק הסתבך לטעמי בהצבעה האחרונה על אי-אמון בממשלה ואני אמרתי באופן גלוי שההצבעה הזאת ערערה את מה שחשבתי לפני כן. ברור שהיא לא תמשיך עם הליכוד אבל אי-אפשר לדעת איך היא הייתה נוהגת אם הכנסת הזאת הייתה ממשיכה לפעול. אך לבסוף על-פי העובדות שמונחות בפניי כעת אני לא חושב שצריך להכריז עליה כפורשת".
רגע לפני שהעלה יו"ר הוועדה את הבקשה להצבעה, אמר זוהר: "הדיון כאן לא היה מעין שיפוטי. הוא היה פוליטי. יש כאן דברים שאי אפשר להפריך אותן – הטענות שלנו מגובות בעובדות: עצם ההסכם שחתום שחור ע"ג לבן, דבריה של ח"כ שאשא ביטון שהיא חלק מסיעת הליכוד, היעדרותה מההצבעות, ההוכחות שכתבה שהיא במחאה נגד הליכוד, ההודעה שלה על ההתמודדות ברשימה אחרת עוד טרם התפזרה הכנסת – כל אלו לא הספיקו לוועדה לראות בדבר פרישה. לליכוד לא נגרם נזק אך מצר ע"כ שההתנהלות מעתה היא לא נכונה. העניין נראה כאן מאוד מאוד לא אובייקטיבי. אלך עם הנושא הזה לוועדת הבחירות ושם זה יהיה יותר מקצועי ולא בצורה פוליטית. זה יום עצוב לכנסת. אני מושך את הבקשה"
יו"ר הוועדה גינזבורג, הגיב לזוהר: "מי שעשה פוליטיקה זה אתה. הדיון התנהל בצורה מאוד עניינית. דברים פוליטיים נשמעו רק מצד אחד של הוועדה ומתוך סיעת הליכוד. משיכת הבקשה לפרישה כי הסתמן פה רוב מוחלט שח"כ שאשא ביטון אינה פורשת".

תאריך:  28/12/2020   |   עודכן:  28/12/2020
+חולדאי יודיע מחר על הקמת מפלגה חדשה
19:38 28/12/20  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

יודיע מחר בערב על ריצה לכנסת ה-24 בראש מפלגה חדשה  ▪  "מאות אלפי ישראלים מרגישים שאין להם בית במערכת הפוליטית הנוכחית"

[צילום: פלאש 90]
+דרעי חילק לח"כים תפקידים לבחירות: "נתמוך רק בנתניהו"
16:51 28/12/20  |  עידן יוסף

סיעת שס פותחת את מטה הבחירות. בישיבת הסיעה חילק יו"ר התנועה ושר הפנים, אריה דרעי, את התפקידים בין חברי הכנסת לתקופה הקרובה. דרעי כינס את השרים, סגני השרים וחברי הכנסת, וחילק תפקידים לנציגים, תוך שהוא מבהיר כי שס תומכת אך ורק בנתניהו לראשות הממשלה: "התקשורת תנסה למצוא סדקים בתמיכה בנתניהו ואני אומר כאן שש״ס תומכת אך ורק בנתניהו".
ח"כ יוסי טייב מונה ליו"ר מטה הצרפתים. ח"כ משה ארבל מונה ליו"ר החרדים העובדים והאקדמאים. חבר הכנסת משה אבוטבול יפעיל את מטה עדות וקהילות. חבר הכנסת אוריאל בוסו יהיה יו"ר מטה צעירים. ח"כ יעקב מרגי יטפל בחסידות חב"ד. חברי הכנסת ינון אזולאי ומיכאל מלכיאלי יהיו מנהלי מטה רבני קהילות. חכ"ל דני סיידה יהיה יו"ר מטה התיישבות. בש"ס מקימים גם מטה נשים מיוחד שבהמשך יוחלט מי ינהל אותו.
השר יעקב אביטן וסגן שר האוצר איציק כהן יעמדו יחד בראשות מטה מיוחד של מסורתיים תומכי שס. סגן השר משולם נהרי יעמוד יחד עם ח״כ אבוטבול בראש מטה עדות וקהילות האתיופים והגרוזינים. סגן השר יואב בן צור יעמוד בראש מטה למגזר הבוכרי ומיעוטים.

+על סער ובנט
13:55 28/12/20  |  טל בן-יעקב   |   לרשימה המלאה

האסטרטגיה האלקטורלית של סער ובנט לגבי מצביעי השמאל מרכז זהה: שניהם הודיעו כי ירוצו לראשות הממשלה ויחליפו את נתניהו; לגבי מצביעי הימין האסטרטגיות שלהם שונות במהות: האחד פונה לאלו אשר מאסו ברה"מ, והשני לאלו אשר רוצים לראות מפלגה חזקה מימינו של הליכוד, כזו שתמליך את נתניהו

בנט. סותר עצמו לדעת [צילום: מן הטלוויזיה]
+ח"כ הלוי מבקש להגביל חזרת פורשים לליכוד
13:45 28/12/20  |  עידן יוסף

ח"כ עמית הלוי מבקש לתקן את חוקת הליכוד ולפי התיקון, חבר שעוזב את המפלגה בתקופת בחירות לא יוכל לשוב אליה עד עשר שנים לאחר מכן או לאחר שיעברו שלוש מערכות בחירות.

+מספר הבוחרים בכל קלפי לא יעלה כל 650
12:31 28/12/20  |  עידן יוסף

מנכ"ל ועדת הבחירות המרכזית אורלי עדס בתדרוך: מספר הבוחרים בכל קלפי יירד למקסימום 650, מה שיביא להגדלת מספר הקלפיות ב-1,250.

+אזהרת שמיר מ-1999
12:31 28/12/20  |  יוסי אחימאיר   |   לרשימה המלאה

מי יגול עפר מעיניך, יצחק, לראות לאילו שיאי שנאה פנימית הגענו היום. יש מי ש"עושים פוליטיקה" מזיכרך, אבל האם קריאתך מלפני 21 שנים תחדור לליבם? ואם לא שמיר וצוואתו, כי אז לפחות אותה פרסומת שחוזרת ומושמעת ברדיו: "קצת תרבות, רבותי"

יצחק שמיר ז"ל [צילום: משה שי/פלאש 90]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 אבי דיכטר / Avi Dicter  אבי ניסנקורן / Avi Nisankorn  אוסאמה סעדי / Osama Saadi  אופיר אקוניס / Ofir Akunis  אופיר כץ / Ofir  Katz  אורי מקלב / Uri Maklev  אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso  אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen  אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis  אורנה ברביבאי / Orna  Barbivai  איילת שקד / Ayelet Shaked  אימאן ח'טיב יאסין / Iman  Khatib Yassin  איתן גינזבורג / Eitan  Ginzburg  אלון שוסטר / Schuster Alon  אלי כהן / Eli Cohen  אלעזר שטרן / Elazar Shtern  אמיר אוחנה / Amir Ohana  אסנת מארק  אסף זמיר / Asaf Zamir  אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri  בועז טופורובסקי / Boaz  Toporovsky  בני גנץ / Benny  Gantz  בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu  גבי אשכנזי / Gavriel  Ashkenazi  גדי דסטה יברקן / Gadi Desta  Yivarken  גדעון משה סער / Gideon  Sa'ar  גילה גמליאל / Gila  Gamliel  גלעד מנשה ארדן / Gilad  Erdan  דוד אמסלם / David Amsalem  דוד  ביטן / David Bitan  ווליד טאהא / Waleed Taha  ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak  זאב אלקין / Ze'ev Elkin  חיים כץ / Haim Katz  טור פז משה  יאיר לפיד / Yair  Lapid  יואב גלנט / Yoav Galant  יואב סגלוביץ' / Yoav Segalovich  יואב קיש / Yoav Kish  יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein  יוראי להב הרצנו / Yorai  Lahav-Hertzano  יזהר שי / izhar  shay  יעקב ליצמן / Yaakov Litzman  יפעת שאשא-ביטון / Yifat  Shasha-Biton  ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler  ישראל כץ / Israel  Katz  כולנו  מאי גולן / May  Golan  מאיר כהן / Meir  Cohen  מאיר פרוש / Meir Porush  מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli  מיכאל מרדכי ביטון / Michael  Biton  מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton  מירב כהן / Meirav  Cohen  מירי  רגב / Miri Regev  מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar  מרב מיכאלי / Merav  Michaeli  משה ארבל / Moshe Arbel  משה גפני / Moshe Gafni  משולם נהרי / Meshulam Nahari  מתן כהנא / Matan  Kahana  ניסים ואטורי  נפתלי בנט / Naftali  Bennett  סעיד  אלחרומי / Said Elharumi  עודד פורר / Oded Forer  עודה איימן / Ayman  Odeh  עוזי דיין / Uzi  Dayan  עומר ינקלביץ'  עופר כסיף / Ofer  Cassif  עמיר ארמונד פרץ / Amir  Peretz  עפר שלח / Ofer  Shelah  צחי הנגבי / Tzachi  Hanegbi  ציפי חוטובלי / Tzipi  Hotovely  קארין אלהרר / Karin  Elharar  רות וסרמן לנדה / Ruth Wasserman Lande  רם בן ברק / Ram  Ben Barak  רפי פרץ / Rafi  Peretz  שלמה קרעי / Shlomo  Karhi  שרן השכל / Sharren Haskel
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות בחירות 2021
טל בן-יעקב
האסטרטגיה האלקטורלית של סער ובנט לגבי מצביעי השמאל מרכז זהה: שניהם הודיעו כי ירוצו לראשות הממשלה ויחליפו את נתניהו; לגבי מצביעי הימין האסטרטגיות שלהם שונות במהות: האחד פונה לאלו אשר מאסו ברה"מ, והשני לאלו אשר רוצים לראות מפלגה חזקה מימינו של הליכוד, כזו שתמליך את נתניהו
יוסי אחימאיר
מי יגול עפר מעיניך, יצחק, לראות לאילו שיאי שנאה פנימית הגענו היום. יש מי ש"עושים פוליטיקה" מזיכרך, אבל האם קריאתך מלפני 21 שנים תחדור לליבם? ואם לא שמיר וצוואתו, כי אז לפחות אותה פרסומת שחוזרת ומושמעת ברדיו: "קצת תרבות, רבותי"
מירב ארד
לדבריו החליט לעזוב את הליכוד בה היה חבר במשך שנים ארוכות, מאחר שנתניהו, אכזב את הציבור    הלוי יוצב בעשירייה הראשונה
עידן יוסף
בית הדין של הליכוד: יש לכנס את ועדת החוקה של התנועה עד יום רביעי להיערכות להרכבת הרשימה לכנסת ה-24    ייתכן שיוחלט על קיום בחירות מקדימות    נתניהו עשוי להתנגד ולהציע חבילה של הצעות להרכבת הרשימה
איציק וולף
ח"כ אסף זמיר פרסם כי זומן לפגישה עם יו"ר כחול לבן וכי בפגישה הודיע לו גנץ שלא יכלול אותו ברשימת המפלגה לכנסת ה-24    "אינני מתחרט ואני שלם עם הצבעתי.
נפרדנו כידידים והודיתי לו על האמון שנתן בי"
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il