X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
132 חוזרים על כל 100 נרשמים קצב החזרה של בני 35-54 גבוה פי 2.5 מהקצב הממוצע נשים חוזרות בקצב הגבוה פי 1.8 מגברים ירידה בשיעור הנרשמים שנותרו ללא מעסיק
▪  ▪  ▪
[צילום: שירות התעסוקה]

עם פקיעת הסגר השלישי, שנכנסה לתקפה ביום ראשון ה-7.2.2021, מרבית המגבלות שהוטלו על המשק במהלך הסגר לא הוסרו. אף שכך, מניתוח עומק על נתוני התעסוקה של השבוע הראשון של החזרה לשגרה (7.2.2021-13.2.2021) שערכה מחלקת המחקר והמדיניות של שירות התעסוקה המתפרסם היום (יום ה', 18.2.21) עולה כי יחס החוזרים-נרשמים הכפיל עצמו ב 2.4 בהשוואה לשבוע שקדם לו - מ-0.55 בשבוע האחרון לסגר ל 1.32 בשבוע הראשון מאז היציאה מהסגר. למעשה בשבוע זה, 14,317 חזרו לעבודה לעומת 10,873 שנרשמו כדורשי עבודה חדשים, מספר הנרשמים הנמוך ביותר מאז החל הסגר אם כי גבוה יותר בהשוואה לשבועות שקדמו לסגר.
לדברי ד"ר גל זהר, מנהל מחלקת המחקר והמדיניות של שירות התעסוקה, לפי שעה, שבוע ליציאה מהסגר, העלייה בקצב החזרה הייתה צפויה אם כי יש לומר שבהשוואה ליציאה מהסגרים הקודמים הקצב מתון יותר. זאת עקב כך שהמגבלות טרם הוסרו ולכן, להערכתו, הקצב צפוי להתגבר ככל שעוד ועוד ענפי משק יחזרו לפעילות.
בניתוח השפעת שנת הקורונה על מצב התעסוקה בישראל, מצא ד"ר זהר כי במהלך הסגרים, ובעיקר ככל שקרובים לתחילת הטלת המגבלות, מספר הנרשמים היה גבוה משמעותית בהשוואה לשנים קודמות. אולם, בין הסגרים מספר הנרשמים די דומה לשגרת השנים הקודמות, כך שהגורם הישיר למספר הגבוה של דורשי העבודה בשנה זו הוא הסגרים. על כן, סבור מנכ"ל שירות התעסוקה רמי גראור, כי ככל שנידרש לסגר נוסף על ממשלת ישראל לבחון מודלים אחרים, כדוגמת הגרמני והקנדי, וזאת במטרה לצמצם את פגיעת הסגרים בשוק העבודה.
בניגוד למגמת שלושת השבועות האחרונים לסגר, לפיה שיעור הנרשמים שבחל"ת ירד עקבית מ 69.7% בשבוע הרביעי, 61.6% ו-50.2% בלבד בשבוע השישי, בשבוע הראשון ליציאה מהסגר שיעור הנרשמים שבחל"ת עלה ל-56.3% ושיעור המפוטרים ירד משמעותית מ-28% בשבוע האחרון לסגר ל-20.2% בשבוע הנוכחי.
קצב החזרה לעבודה גובר; נשים ועובדי מכירות ושירותים חוזרים יותר
כפי שדיווח שירות התעסוקה, סימני חזרת המשק לשגרה החלו בשלושת השבועות האחרונים של הסגר, כאשר יחס החוזרים-נרשמים עלה בעקביות מ 0.06 (6 חוזרים על כל 100 נרשמים) בשבוע השלישי ל 0.15 (15 על 100), 0.27 (27 על 100) ולבסוף 0.55 (55 על 100) בשבועות הרביעי, חמישי והשישי בהתאמה. בגזרת הנרשמים, נודעה השבוע ירידה משמעותית של 27%, מ 14,774 בשבוע האחרון לסגר ל 10,873 בשבוע הראשון ליציאה ממנו. עוד ראוי לציין, כי מעבר לעלייה העקבית ביחס החוזרים-נרשמים, גם מספר החוזרים עולה בעקביות בשבועות האחרונים.
חינת קצב החזרה לעבודה בהתפלגות לפי מאפיינים אישיים וחברתיים מעלה כי, מגדרית, קצב החזרה לעבודה של נשים גבוה פי 1.8 מזה של גברים - 1.6 בקרב נשים לעומת 0.9 בלבד בקרב גברים. כמו-כן, בחלוקה לפי גיל עולה כי בני 35-54 חוזרים בקצב של 3.25, כלומר על כל 100 נרשמים חזרו לעבוד 325. זהו נתון הגבוה כפי 2.5 מהקצב הממוצע, ובהינתן שמדובר בקבוצת הגיל העיקרית בשוק העבודה הרי שזו עדות נוספות לחזרת המשק לשגרה. גאוגרפית, עולה כי יחס החוזרים-נרשמים הגבוה ביותר הוא בחיפה (1.64) ובצפון (1.57), ואילו בירושלים, האזור היחידי בו נקבע יחס חוזרים-נרשמים שלילי (0.62) והוא הנמוך בישראל. באשר לחלוקה לפי משלחי יד, עובדי המכירות והשירותים חזרו השבוע בקצב של 2.16, היינו על כל 100 נרשמים שבו לעבודה 216, ואחריהם ההנדסאים והטכנאים עם יחס חוזרים-נרשמים של 1.34.
כפי שנראה שיעורם של הערבים בקרב הנרשמים נמוך משיעורם באוכלוסייה, הרי שבכל הנוגע לקצב חזרה לעבודה הערבים אזרחי ישראל נמצאים הרחק מאחור עם יחס חוזרים-נרשמים של 0.66 בלבד, זאת לעומת 1.48 של יהודים - כך שבעוד על כל 100 נרשמים יהודים חוזרים לעבוד 148, הרי שעל 100 נרשמים ערבים חוזרים 66 בלבד, מחצית מהקצב הממוצע של כלל האוכלוסייה.
כצפוי: עם החזרה לשגרה מספר הנרשמים ירד
בסגר השלישי, שהתנהג למעשה כשני סגרים נפרדים (עד הידוק המגבלות ומאז הידוקן), נוכחנו שככל שמתרחקים מהנקודה בה הוחלו לראשונה המגבלות מספר הנרשמים השבועי יורד. אלא, שבשבוע האחרון לסגר מגמת הירידה לא רק נעצרה אלא שאף נרשמה עלייה מסוימת ביחס לשבוע החמישי, 14,774 לעומת 13,347. בשבוע הראשון ליציאה מהסגר, מספר הנרשמים ירד משמעותית ונאמד ב 10,873, הנמוך ביותר מאז החל הסגר השלישי, אם כי עדיין גבוה במקצת ביחס לשבועות שקדמו לסגר.
בכל הנוגע למאפייניהם המגדריים, הגילאיים והמגזריים של הנרשמים - מגדרית, בשלושת השבועות האחרונים של הסגר נרשמה ירידה עקבית בשיעורן של הנשים בקרב הנרשמים. לעומת שיעור ממוצע של 67% במהלך כל הסגר, נרשמה ירידה בחציו האחרון של הסגר מ 64.8% בשבוע הרביעי ל 59% ו 53.8% בשבועות החמישי והשישי, בהתאמה. בשבוע הראשון ליציאה מהסגר שב שיעורן של הנשים בקרב הנרשמים לעלות ועמד על 59%.
גילאית, בדומה לכל שבועות הסגר גם בשבוע הראשון ליציאה ממנו היוו הצעירים (עד גיל 34) את קבוצת הגיל העיקרית ושיעורם עמד על 55.4% מכלל נרשמי השבוע, עלייה של 1.3% ביחס לשיעורם בשבוע השישי שהיה לגבוה ביותר מאז החל הסגר. זאת, לעומת ירידה קלה, אם כי עקבית, בשיעורם של בני 35-54 (33.1%) ושל בני 55 ומעלה (11.5%).
מגזרית, לאורך הסגר שיעור הערבים בקרב הנרשמים היה נמוך משיעורם באוכלוסייה, אם כי בשבועיים האחרונים לסגר שיעורם חצה את רף ה 20%, נמוך משיעורם באוכלוסייה, אך עדיין גבוה בהשוואה לשיעורם לאורך ארבעת השבועות הראשונים. גם בשבוע הראשון ליציאה מהסגר שיעורם יציב למגמות אלו ועמד על 20.2%.
לפי שעה: נעצרה העלייה העקבית בשיעור הנרשמים שנותרו ללא מעסיק
בשבועות האחרונים לסגר, נרשמה מגמה עקבית ומדאיגה של ירידה בשיעור הנרשמים היוצאים לחל"ת ועלייה בשיעור הנרשמים שאינם בחל"ת הנותרים ללא מעסיק ועלולים להיקלע לאבטלה ממושכת, מה שיקשה עליהם לשוב ולהשתלב במעגל העבודה גם בשוך המשבר. לעומת השבוע שקדם לו, בשבוע הראשון ליציאה מהסגר ירד שיעורם של הנרשמים שאינם בחל"ת מ 49.8% ל 43.7%.
עם זאת, מדובר בנתון גבוה מזה שנרשמם בשבוע החמישי והרביעי של הסגר, אז עמד על 38.4% ו 30.3% בהתאמה. משכך ובהינתן שמדובר בנתון המתיילס רק לשבוע אחד מאז החזרה לשגרה עוד מוקדם להסיק כי מדובר בעצירה של מגמת העלייה בשיעור הנרשמים חסרי המעסיק. בנוסף, נרשמה ירידה בשיעור המפוטרים מ 28% בשבוע שקדם לו ל 20.2% בשבוע הראשון ליציאה מהסגר. עוד יש לציין, כי מעבר לירידה בשיעור המפוטרים גם מספר המפוטרים ירד ועומד על המספר הנמוך ביותר מאז החל הסגר השלישי.
רמי גראור, מנכ"ל שירות התעסוקה: "בהמשך לשבועות האחרונים, המשק חוזר לחיים וככל שיעלה מספר המתחסנים ויוסרו עוד ועוד מגבלות, המגמה צפויה להתחזק ונחזור לשגרה בתקווה שהסגרים מאחורינו. עם זאת, ככל שחלילה נאלץ להיכנס לסגר נוסף על המדינה לשקול מחדש את מודל החל"ת ולבחון מודלים משלבים כדוגמת המודל הגרמני או הקנדי. השבועות הבאים יהיו קריטיים וכפי שראינו בסגרים הקודמים, מרבית החוזרים לעבודה עשו זאת במהלך החודשים הראשונים מפתיחת הסגר. אנשים שלא יחזרו לעבודה נמצאים בסיכון להיקלע לאבטלה ארוכת טווח"

תאריך:  18/02/2021   |   עודכן:  18/02/2021
+ח"כ לשעבר רם שפע: הממשלה מגלגלת כישלון הקורונה על ההורים ועל הילדים
22:24 18/02/21  |  איציק וולף

ח"כ לשעבר רם שפע, המועמד מטעם מפלגת העבודה לכנסת ה-24, טען כי ההחלטה שלא להחזיר את תלמידי כיתות ז' עד י' ללימודים היא "בושה וכתם שחור נוסף על התמודדות הממשלה עם משבר הקורונה", כלשונו.
"אין דבר פחות אחראי מגלגול הכשלון בניהול המשבר על ההורים, הילדות והילדים שגם ככה קורעים וקורעות תחת הנטל. אם רק הממשלה הייתה משכילה, כפי שדרשתי, לשחרר את הניהול הריכוזי לרשויות המקומיות והמנהלים, אולי הילדים והילדות בישראל היו מקבלים ומקבלות מענה חינוכי גם במהלך המשבר הבריאותי וללא איפה ואיפה, כפי שמגיע להם״, טען.

+התעלמו מההערות ואישרו חוק מידע מחוסנים
22:10 18/02/21  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

משרד הבריאות הציג לציבור טיוטת חוק שמאפשרת הפרה של הפרטיות ושל החיסיון הרפואי של אזרחים, והעברת מידע רפואי אודותיהם לגורמים בשלטון המקומי לצורך עידוד חיסון  ▪  למרות הסתייגויות רבות שהוגשו ושעסקו בחשש מפגיעה בפרטיות האזרחים אישרה ועדת השרים לחקיקה את ההצעה בשינוי אחד בלבד - הגבלת הצעד הדרקוני ל-3 חודשים בלבד  ▪  ראש היחידה הממשלתית לחופש המידע לשעבר, עו"ד רבקי דב"ש: כך לא עושים שיתוף ציבור אלא ממוססים את אמון הציבור

ההצעה שפוגעת בפרטיות באופן לא מידתי לא הונגשה [צילום: יונתן זינדל, פלאש 90]
+מגבלות הכניסה לישראל הוארכו עד ל-6 במרס 2021
21:55 18/02/21  |  איציק וולף

הממשלה אישרה הערב במשאל טלפוני את הארכת מגבלות הכניסה והיציאה לישראל וממנה הקיימות כיום ב-14 ימים נוספים עד לשבת, 6 במרס 2021.

+בהכנה: חקיקה שתחייב צוותי הוראה להתחסן
19:46 18/02/21  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה

המשנה ליועץ המשפטי, רז נזרי, מבהיר שלא ניתן לאסור בצורה גורפת על מעסיקים לדרוש מעובדיהם להתחסן - כמו שלא ניתן לקבוע דרישת התחסנות כללית בלא לבחון את המידתיות ומשמעותו של סירוב  ▪  אומר שחיוב המורים וצוותי ההוראה ייעשה בשל הצורך להחזיר את המשק לפעילות, שמירת בריאות הציבור וזכות היסוד לחינוך

סמכות בחקיקה [צילום: גרשון אלינסון, פלאש 90]
+ת"א: מעל 100 איש חגגו בחתונה
16:27 18/02/21  |  עידן יוסף

בפעילות אכיפת תקנות הקורונה בת"א, איתרו שוטרים חתונה רבת משתתפים באולם אירועים בעיר. כוח שיטור משולב של תחנת יפו והשיטור העירוני במחוז ת"א שהגיע למקום הבחין בלמעלה מ-100 משתתפים בהם משפחות עם ילדים ועובדי האולם. השוטרים פיזרו את החתונה, קנסו את המארחים בעלי השמחה ואת בעל האולם וחילקו שישה דוחות בסך 5,000 שקל כל אחד, זאת לצד זימון סגירת האולם עד לתום מועד הגבלות הקורונה והזמנתו לשימוע בתחנת המשטרה.

+הוארכה חובת הבידוד לשבים מחו"ל במלוניות מטעם המדינה עד ל-1.3
16:07 18/02/21  |  עידן יוסף

ועדת השרים להתמודדות עם נגיף הקורונה אישרה (ה׳) את הארכת חובת הבידוד לשבים לארץ מכל מדינות העולם במלוניות מטעם המדינה עד ליום שני, ה-1 במרס.
משך הבידוד הוא 14 ימים ללא בדיקת קורונה או 10 ימים למבצעים שתי בדיקות קורונה ושתיהן שליליות, בהתאם לנוהל הקיים. בקשות חריגות תיבחנה באופן פרטני מול ועדה של משרד הבריאות בנתב״ג, כאשר בעלי תעודת מתחסן או מחלים - אינם מחויבים בבידוד, בהתאם לנוהל משרד הבריאות (קיימת חובת שתי בדיקות).

+להגביל תנועה למי שאינו מתחסן
13:52 18/02/21  |  רצון ערוסי   |   לרשימה המלאה

אדם שמסרב להתחסן ורוצה להיכנס להתפלל עם הציבור, רשאים הציבור למנוע בעדו להיכנס, ומדוע? משום שסוף-סוף ישנם ילדים שטרם התחסנו וישנם אנשים שהם בקבוצת סיכון שלמרות החיסון הם עלולים להיפגע והוא עלול להעביר להם את המחלה

למתחסנים בלבד [צילום: דניאל קול, AP]
+ח"כ אלי אבידר: השב"כ נמצא אצלכם בטלפונים
13:41 18/02/21  |  מאיר חוטקובסקי   |   לרשימה המלאה

כמדי שבת, גם השבת מחו תושבי כוכב-יאיר צור יגאל ביישובם נגד ראש הממשלה ובעד הדמוקרטיה  ▪  הפעם כיבדו את המפגינים בנוכחותם ח"כל עמר בר-לב וח"כ אלי אבידר

אלי אבידר [צילום: מאיר חוטקובסקי]
+למענם אם לא למענכם
13:06 18/02/21  |  יוסף קנדלקר   |   לרשימה המלאה

אני מדבר עם אלו שטוענים שהם לא רוצים להכניס דבר לא טוב לגוף שלהם אבל מחסלים קופסת סיגריות ביום עם קולה ובורקס  ▪  יותר רעל מכל חיסון קורונה רוסי שאני יודע עליו

תתחסנו כבר [צילום: דוד כהן/פלאש 90]
+הסגר מרחיב את פערי החינוך
12:54 18/02/21  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה

בכל רחבי אירופה מתרחבים הפערים בין התלמידים העשירים לעניים, ויותר מדינות מעדיפות ליטול את הסיכון שבחזרה ללימודים - מדווח אקונומיסט

בית ספר יסודי בפולין [צילום: ונסה גרה, AP]
+ידיכם דמים מלאו
12:51 18/02/21  |  יוסף אליעז   |   לרשימה המלאה

לרבנים ולמטיפים האחרים כנגד ההתחסנות מפני הקורונה

+רופא ואחות מואשמים בסכנת הפצת קורונה
11:33 18/02/21  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה

הפרקליטות: הדיל עומרי ניסתה לצאת מן הארץ למרות שידעה שהיא חולת קורונה - וד"ר מחמוד ג'בארין הנפיק לה אישור מחלימה למרות שנמצאה חיובית לנגיף

נבלמה בנתב"ג [צילום אילוסטרציה: אבשלום ששוני, פלאש 90]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
לראשונה ב-2021 נקבע יחס חוזרים-נרשמים חיובי
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מגיפת הקורונה
רצון ערוסי
אדם שמסרב להתחסן ורוצה להיכנס להתפלל עם הציבור, רשאים הציבור למנוע בעדו להיכנס, ומדוע? משום שסוף-סוף ישנם ילדים שטרם התחסנו וישנם אנשים שהם בקבוצת סיכון שלמרות החיסון הם עלולים להיפגע והוא עלול להעביר להם את המחלה
מאיר חוטקובסקי
כמדי שבת, גם השבת מחו תושבי כוכב-יאיר צור יגאל ביישובם נגד ראש הממשלה ובעד הדמוקרטיה    הפעם כיבדו את המפגינים בנוכחותם ח"כל עמר בר-לב וח"כ אלי אבידר
יוסף קנדלקר
אני מדבר עם אלו שטוענים שהם לא רוצים להכניס דבר לא טוב לגוף שלהם אבל מחסלים קופסת סיגריות ביום עם קולה ובורקס    יותר רעל מכל חיסון קורונה רוסי שאני יודע עליו
איתמר לוין
בכל רחבי אירופה מתרחבים הפערים בין התלמידים העשירים לעניים, ויותר מדינות מעדיפות ליטול את הסיכון שבחזרה ללימודים - מדווח אקונומיסט
יוסף אליעז
לרבנים ולמטיפים האחרים כנגד ההתחסנות מפני הקורונה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il