X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
מסקנות הוועדה לקראת ביטול הסדר החל"ת:

חזרה מדורגת מהסדר החל"ת

הוועדה ממליצה כי להחזיר את קצבאות האבטלה לרמתן מלפני הקורונה רק לאחר ששיעור האבטלה יירד מתחת ל-7.5% עוד במסקנות: הסדר תשלום דמי אבטלה לעצמאיים, הארכת תקופת ההכשרה המקצועית והמשך תשלום דמי האבטלה במהלכה
▪  ▪  ▪
[צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]

שר העבודה והרווחה, איציק שמולי, מפרסם (יום ה', 22.4.21) את המסקנות של ועדת מקצועית שמינה בתקופת הקורונה להיערכות לחזרה לעבודה בסיום הסדר החל"ת בחודש יוני שבו צפויים חצי מיליון מובטלים לספוג פגיעה בתנאי הזכאות שלהם.
חברי הוועדה בראשות הכלכלן פרופ' מומי דהן מהאוניברסיטה העברית, ממליצים על חזרה מדורגת מהסדר החל"ת בהתאם לירידה בשיעור האבטלה כך שמשך תקופת הזכאות לדמי אבטלה ותנאי הזכאות ייקבעו בהתאם לשיעור האבטלה במשק. על-פי ההצעה, רק כאשר שיעור האבטלה יירד אל מתחת ל-7.5% תחזור תקופת הזכאות לדמי האבטלה ותקופת האכשרה לכפי שהיו לפני משבר הקורונה.
על-פי ההצעה, אם שיעור האבטלה יעמוד על שיעור של בין 7.5% ל-10%, תוארך אוטומטית תקופת הזכאות ב-50% ותקופת האכשרה תקוצר ב-50%. אם תחזור האבטלה ל-10% ויותר ימשיך ההסדר של תשלום דמי האבטלה וקיצור תקופת האכשרה.
כמו-כן מציעים חברי הוועדה שכל עוד שיעור האבטלה עולה על 7.5% ימשיך המוסד לביטוח לאומי לשלם מענק חזרה לעבודה לעובדים אשר שכרם נמוך יותר מכפי שהיה טרם משבר הקורונה, וכן להמשיך ולשלם קצבה למובטלים שמתחילים בלימודי הכשרה מקצועית לאורך כל תקופה ההכשרה. בנוסף, הוועדה ממליצה לאפשר לימודים במקביל לעבודה ולהאריך את משך הלימוד המקסימאלי משנה לשנה וחצי.
מאידך מציעה הוועדה לשלול דמי אבטלה לעובדים שמסרבים לחזור מחל"ת ולבטל את ההקלות על העובדים שיצאו לחל"ת, כך שיצטרכו קודם לנצל את ימי החופשה העומדים לרשותם לפני תשלום הקצבה, ולהיות בחל"ת לפחות 30 יום לפני קבלת דמי האבטלה ולא 14 כפי שנהוג כיום.
תמריץ לעובדים בשכר נמוך ודמי אבטלה לעצמאים
הוועדה מתייחסת גם לתמריצים נוספים כגון מס הכנסה שלילי לעובדים בשכר נמוך ומציעה שהוא ישולם אוטומטית לזכאים ללא צורך בהגשת תביעה.
הוועדה התייחסה גם לאחד האתגרים הגדולים ביותר שצפו ועלו במהלך משבר הקורונה: דמי אבטלה לעצמאים. חברי הוועדה מציעים לממשלה שתי חלופות: תשלום דמי אבטלה אוניברסליים לעצמאיים במקביל להעלאה לדמי הביטוח הלאומי שהם משלמים, או תשלום דמי אבטלה לעצמאיים אשר מוגבל לימי משבר כלכלי בהם שיעור האבטלה במשק עולה על 10%.
בנוסף מציעים בוועדה לקשור גם בין מצב התעסוקה במשק למתן היתרים להעסקת עובדים זרים כך שככל שעולה שיעור האבטלה במשך כך יופחתו מספר ההיתרים, וכן הגדלת אגרת העובדים הזרים והעלאת השכר המינמלי לעובדים זרים בהתאם לעלייה בשיעור האבטלה.
תקצוב הכשרה מקצועית בהתאם ייקבע בהתאם לשיעור האבטלה
דוח הוועדה מציע גם לקשור בין התקציב שמקצה הממשלה להכשרה מקצועית לשיעור האבטלה במשק: הגדלה של התקציב להכשרה מקצועית ב-50% כאשר שיעור האבטלה עולה על 7.5% וב-100% כאשר שיעור האבטלה עולה על 10%.
בשנת 2020, בה אחוז האבטלה היה הגדול ביותר מאז קום המדינה, התקציב להכשרות מקצועיות עמד על 88 מיליון שקל בלבד. וקודם לכן היו שנים ארוכות של שחיקה בתקציבי ההכשרה המקצועית, שעמדו ערב המשבר על כ-100 מיליון שקל בשנה, כך שגם באופן יחסי לעבר וגם באופן יחסי לעולם, ממשלת ישראל השקיעה בשנים האחרונות מעט מאוד בהכשרה המקצועית.
בדוח מוצע גם לבנות מדרג איכות בין קורסי ההכשרה המקצועית בהתאם לסיכויי ההשמה בעבודה והשכר הצפוי למסיימי הקורס, להקים פורטל הכשרה מקצועית אחוד ובו מידע לעובדים ולמעסיקים על-אודות קורסי הכשרה מקצועית שמציעים גופים ציבוריים, הרחבת מגוון האפשרויות להכשרה מקצועית, הכרה בלומדים בקורסים שמפוקחים על-ידי גוף ציבורי והגמשת מסלולי הלמידה כך שניתן יהיה ללמוד גם במקביל לעבודה והארכת משך הלימוד המקסימלי המותר משנה לשנה וחצי.
חברי הוועדה הצביעו על כך כי המשבר הנוכחי מהווה הזדמנות לטיפוח ההון האנושי של מובטלים, ולכן יש מקום לעודד את הפנייתם לרכישת מיומנויות רכות ומיומנויות בסיס, כפי שמוצע בדוח הוועדה לקידום תחום התעסוקה לקראת 2030 בראשות פרופ' צבי אקשטיין.
בוועדה שגיבשה את ההמלצות היו חברים גם הכלכלן פרופ' יוסי זעירא גם הוא מהאוניברסיטה העברית, מומחים לתעסוקה ורווחה כגון ניצה קסיר ורונן וולפמן, לשעבר בכיר באוצר, ניצן ממרוד, מנהל האגף להכשרה מקצועית בזרוע העבודה, אורנה ורקוביצקי, לימור לוריא ואלעד זכות מהמוסד לביטוח לאומי וראש מטה השר, חי בדרה.
יו"ר הוועדה, פרופ' מומי דהן: "צעדי המדיניות עוצבו מתוך איזון עדין בין עידוד החזרה לעבודה לדאגה לרמת החיים של אנשים שיישארו מובטלים. מדובר באיזון חיוני כי ישנם כחצי מיליון מובטלים ועובדים בחל"ת שלא מרצון שמיצו את זכאותם לדמי אבטלה ויאבדו את מקור פרנסתם אם זכאותם תופסק מיידית. התקוה היא המשבר יחלוף אך הצעות הוועדה כוללות גם מענה לתרחיש חלופי בשל אי-הוודאות לגבי קצב ההתאוששות".
שר העבודה והרווחה איציק שמולי הודיע שהוא מאמץ את מסקנות הוועדה ומציע לממשלה לפעול על-פי הן: "מדובר בהסדר מדורג שמאזן בין הצורך להחזיר עובדים לעבודה לבין החשש שיישארו ללא עבודה וללא הכנסה, וקושר בין היכולת למצוא משרות פנויות לבין תנאי הזכאות לקצבה. אני מודה לחבריי הוועדה על העבודה המקצועית והמעמיקה שעשו. הדוח מתייחס לכל הפנים של משבר התעסוקה: אבטלה, הכשרה מקצועית, העסקת עובדים זרים ותימרוץ עובדים בשכר נמוך. אני מאמין שאם הממשלה תאמץ את הדוח ניתן יהיה להחזיר את המשק לתעסוקה באופן מדורג וללא זעזועים".

תאריך:  22/04/2021   |   עודכן:  22/04/2021
+דיכוי זכויות יסוד בצל הקורונה
17:56 22/04/21  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה

משטרים רבים ניצלו את המגיפה כדי לסתום לא רק את פיותיהם שמחו נגד אופן הטיפול בה, אלא גם כדי להשתיק מתנגדים ותיקים ופעילי זכויות אדם

מעצר מפגינה בבלארוס, מארס 2021 [צילום: AP]
+משרד הבריאות מזהיר מנסיעה ל-7 מדינות
16:40 22/04/21  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

המליץ להימנע מנסיעה למדינות הבאות: אוקראינה, אתיופיה, ברזיל, דרום אפריקה, הודו, מקסיקו וטורקיה  ▪  נוכח שיעורי התחלואה הגבוהים בעולם ונוכחות וריאנטים מדאיגים, משרד הבריאות ממליץ לכלל הציבור, כולל המחוסנים והמחלימים, שלא לצאת מגבולות ישראל

צפו בתדרוך מנכל משרד הבריאות
המלצה שלא לטוס להודו [צילום: לשכת ראש הממשלה]
+יתכן שהזן ההודי עמיד בפני החיסון
11:13 22/04/21  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

הוסיפה: "אנו פועלים לדירוג הסיכונים ויש מדינות שמאד בטוח לנסוע אליהן. אחד האתגרים בשנה החולפת הייתה ההבנה שיש תחלואה מיובאת ונלוות - אי-הקפדה על בידוד, אנשים שלא באמת נכנסים לבידוד"

[צילום: איגוד התאגידים העירוניים בשלטון המקומי]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מגיפת הקורונה
מירב ארד
הוסיפה: "אנו פועלים לדירוג הסיכונים ויש מדינות שמאד בטוח לנסוע אליהן. אחד האתגרים בשנה החולפת הייתה ההבנה שיש תחלואה מיובאת ונלוות - אי-הקפדה על בידוד, אנשים שלא באמת נכנסים לבידוד"
איתמר לוין
מחר פוקעת ההכרזה שאפשרה קיום דיונים בהיוועדות חזותית - ובכירי משרד הבריאות והשב"ס מתריעים שהצורך להביא אסירים ועצורים לדיונים בבתי המשפט יוביל לזינוק בקורונה ואף למוות
עידן יוסף
עיקרי ההסכם קובעים כי הצדדים יקדמו שיתוף פעולה בנושאי בריאות, כולל מאבק משותף במגפות עולמיות, אבטחת סייבר והגנת נתונים, חינוך רפואי, בריאות דיגיטלית, בינה מלאכותית, חדשנות, שילוב טכנולוגיה, רפואה מותאמת אישית ובריאות הציבור
מירב ארד
בראש רשימת הערים בעלות שיעור דורשי העבודה הגבוה ביותר: נצרת עם 26.7%, אחריה אום אל פאחם עם 26.5%    מנכ"ל שירות התעסוקה: "שיעורי החזרה לעבודה הנמוכים בערים הערביות והחרדיות מאששות את טענתנו כי מי שייפגעו מהמשבר יותר מכל יהיו השכבות החלשות ומרוויחות השכר הנמוך"
עידן יוסף
דנו באפשרות להגברת שיתוף הפעולה במחקר, פיתוח וייצור חיסונים נגד הקורונה ונגד נגיפים עתידיים    שר הקבינט הבריטי: מעוניינים ללמוד מהניסיון הישראלי כיצד לחזור לשגרה    נתניהו סיכם עם הבריטי שהסכם הסחר החופשי בין שתי המדינות ישודרג
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il